Saksen

Saksen is een deelstaat in het oosten van Saksen, grenzend aan Polen en Tsjechië en aan de Duitse deelstaten Beieren, Thüringen, Saksen-Anhalt en Brandenburg. De hoofdstad is Dresden en ook Leipzig is een belangrijke stad. De hoogste berg is de Fichtelberg met een hoogte van 1215 meter.

Informatie over Saksen

Beste foto's & tips van Saksen

'494438' door danielkers '494438' door danielkers

DuitslandSaksen

DuitslandSaksen

Bastei, Saxische...Sc

danielkers

Tijdens een citytrip naar Dresden een uitstapje gemaakt naar de Saxische Schweiz, een gebied tussen Dresden en de Tsjechische grens. Een prachtig natuurgebied met imposante rotsformaties. De Bastei is een rotsformatie met een hoogte van 305 meter en een uitzichtsplatform.

'374667' door Fransvdg '374667' door Fransvdg

DuitslandSaksen

DuitslandSaksen

De vesting Königstein

Fransvdg

Een van de grootste bergvestingen in Europa is de vesting Königstein. Wegens zijn gigantische muurwerk van bijna 2 kilometer lang en een hoogte tot 42 meter waagde geen vijand het om de verdedigingswerken aan te vallen. Het 9,5 hectare grote rotsplateau zie je boven de rivier de Elbe, vlakbij het mooie en moeilijk te veroveren Elbezandsteengebergte. In het midden van het complex liet de beroemde keurvorst August de Sterke een 152,5 meter diepe put maken. Het is de op één na diepste put van Europa en er wordt ook nu nog water uit gehaald. Königstein was niet te veroveren en daarom voelden de Saksische vorsten zich er heel veilig in oorlogstijd. Ze bewaarden hun kunst- en staatsschatten dus op deze plek. (Met dank aan Google.) Een bezoek aan de vesting loont zeker.

'225179' door jeroenow '225179' door jeroenow

DuitslandSaksen

DuitslandSaksen

En nog een...

jeroenow

Nationalpark Harz is een aantal jaren geleden begonnen met de herintroductie van de lynx in de Harz nadat in 1818 de laatste lynx was doodgeschoten... en met succes :-)

Laat kaart zien