REvanSlooten

'529075' door REvanSlooten '529075' door REvanSlooten

SloveniëMeer van Bled

SloveniëMeer van Bled

Lake Bled

REvanSlooten

Het Meer van Bled ligt tussen de Karawanken en de Julische Alpen in het noordwesten van Slovenië bij de plaats Bled. Het meer is 2120 m lang en 1380 m breed en heeft een maximale diepte van 30,6 m. In het midden ligt een eilandje met de Maria Hemelvaartskerk uit de 9de eeuw met fresco's en een gouden altaar. Je kan het meer helemaal rond wandelen om optimaal genieten van de schoonheid. Het water is op sommige plekken azuurblauw!

'514071' door REvanSlooten '514071' door REvanSlooten

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Val d'Orcia

REvanSlooten

Val d'Orcia is een streek in Toscane, dat bestaat uit een heuvellandschap ten zuiden van Siena. De regio bevat meerdere pittoreske dorpjes, zoals Castiglione d'Orcia, Montalcino, Pienza, Radicofani en San Quirico d'Orcia. Het landschap komt vele malen terug in schilderijen uit de renaissance en voldoet volledig aan het beeld wat mensen bij Toscane hebben. Het is dan ook heerlijk om hier doorheen te rijden en volop te fotograferen. In 2004 is Val d'Orcia toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van UNESCO.

'490201' door REvanSlooten '490201' door REvanSlooten

ItaliëUmbrie

ItaliëUmbrie

Mooi Gubbio

REvanSlooten

Gubbio is een middeleeuws stadje in de streek Umbrië en ligt op de steile hellingen van de berg Monte Ingino. Het is een prachtig rustug stadje met smalle karakteristieke straatjes met soms flinke hellingen. De kerken, paleizen en huizen zijn allen opgetrokken uit het gele kalksteen uit de berg. Naast al deze prachtige gebouwen, heb je er ook vele goede restaurants waar veel met truffels gekookt wordt die in de omgeving gevonden worden. Een aanrader mocht je door Umbrië reizen!

'490088' door REvanSlooten '490088' door REvanSlooten

ItaliëPisa

ItaliëPisa

Dom van Pisa

REvanSlooten

Vorig jaar maakten wij een rondreis door Toscane en Umbrië. Een van de plekken die we aandeden was Pisa. Zo dicht in de buurt, moest en zou ik toch eens dit iconische gebouw van Italië bewonderen. Erg mooi ziet het er uit en leuk om eens gezien te hebben, maar het aantal toeristen die allerlei gekke foto's maken "verpest" de plek toch een beetje voor mij... De dom van Pisa bevindt zich op het Piazza dei Miracoli in de stad Pisa. De middeleeuwse kathedraal, gewijd aan Maria, vormt het hart van dit Veld van Wonderen. Los ervan staan het baptisterium en de klokkentoren, de beroemde Toren van Pisa. De dom heeft de vorm van een vijfbeukige basiliek met een driebeukig transept. De bouw begon in 1064 onder de architect Busketus en hij bouwde in de typisch Pisaanse romaanse stijl.

'456454' door REvanSlooten '456454' door REvanSlooten

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

Helder blauw

REvanSlooten

Vlak voor het meest zuidwestelijke punt van het vasteland van Europa liggen een paar geweldige mooie rustige stranden met helder blauw water. Anders dan de westkust is het zeewater bij de zuidkust vrij rustig en kan je er dus heerlijk zwemmen (al is het water wel ontzettend koud). Hier liggen zeker stranden waar je heerlijk kan relaxen!

'447468' door REvanSlooten '447468' door REvanSlooten

ItaliëFlorence

ItaliëFlorence

Het mooiste uitzicht.

REvanSlooten

Een paar weken geleden waren wij in Florence. Een schitterende stad vol met de mooiste bezienswaardigheden, maar....zoooo druk... Een goede plek waar je even kan genieten van de schoonheid van de stad is Piazza Michelangelo. Dit plein ligt aan de zuidkant van de rivier de Arno en hier heb je het mooiste uitzicht over Florence!

'444153' door REvanSlooten '444153' door REvanSlooten

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

Praia da Marinha

REvanSlooten

Eind juni zijn we een weekje naar Portugal geweest. Een weekje genieten van zon, zee en strand. Een favoriet strand waar we meerdere keren naartoe zijn gegaan is Praia da Marinha. Praia da Marinha wordt beschouwd als het mooiste strand van de Algarve. Het werd zelfs al diverse keren uitgeroepen tot één van de mooiste ter wereld. Dit strand kent talloze fraaie steile rotsen en kliffen, en heeft geweldig helder water. Bovenop de rotsen kan je mooie wandeling maken langs de kust wat zeker een aanrader is!

'436515' door REvanSlooten '436515' door REvanSlooten

CubaTrinidad

CubaTrinidad

Opgeknapt en...kleurr

REvanSlooten

De meeste steden in Cuba zijn behoorlijk vervallen, maar daardoor juist ook heel sfeervol. Toen we in Trinidad aankwamen, hoorden we van de eigenaren van onze casa particular dat Trinidad dat die dag 500 jaar bestond en dat werd groots gevierd en daardoor was de hele binnenstad opgeknapt. En dat hadden ze keurig gedaan! In alle bekende straten waren de huizen opnieuw geschilderd in vrolijke kleuren. Sommige huizen werden op het laatste moment nog geverfd. Heel anders dan de rest van Cuba, maar zeker niet minder sfeervol. Deze foto is genomen bij het bekende Parque Mayor, in het hart van de stad.

'434932' door REvanSlooten '434932' door REvanSlooten

Portugal

Portugal

Bootjes

REvanSlooten

Een leuk extraatje van de al zo heerlijke stad Lissabon is dat je ook zo aan het strand bent. Een half uurtje met de trein brengt je naar het strand van Cascais en Estoril. Hier vind je kleine baaitjes met heerlijk fris helder water waar je je prima kan vermaken. Cascais is een echt vissersplaatsje waardoor je hier ontzettend veel bootjes in de zee ziet liggen.

'434131' door REvanSlooten '434131' door REvanSlooten

CubaHavana

CubaHavana

Geen dienst

REvanSlooten

In het Cuba zijn de gele Nederlandse lijndiensten al jarenlang een vertrouwd gezicht in het straatbeeld. Vooral de hele oude zoals deze met al ontzettend veel kilometers op de teller en plaatsnamen als Emmen erop zie je veel rijden. In 2009 heb ik vooral veel zien rijden aan de oostkant van Cuba, dit jaar aan de westkant moest ik wat meer zoeken. Gelukkig vonden we dit exemplaar in Havana!

'433289' door REvanSlooten '433289' door REvanSlooten

BelgiëBrugge

BelgiëBrugge

Rozenhoedkaai

REvanSlooten

Een aantal weken geleden waren we een weekendje naar Brugge, een gezellig stadje waar we ons prima vermaakt hebben! De Rozenhoedkaai is een van de meest gefotografeerde plekjes van de stad. Eeuwenlang heeft deze straat langs de reie de naam Zoutdijk gedragen. Het was dus wellicht daar dat een steiger lag waar de schepen die zout aanleverden werden gelost. Pas in de 18de eeuw kwam de Rozenhoedkaai als naam in gebruik. De reden was dat op die plek stalletjes stonden opgesteld die rozenkransen verkochten. Waarom in sommige gevallen 'kaai' of 'dijk' werd verkozen boven het meer algemeen gebruikte woord 'rei' is door de taalkundigen niet onderzocht.

'433056' door REvanSlooten '433056' door REvanSlooten

JordaniëAl-Karak

JordaniëAl-Karak

Hotel?

REvanSlooten

Onze chauffeur Hazem kwam tijdens onze rondreis overal vrienden tegen, zo ook bij deze oude beschilderde kever in Shobak. Vol trots vertelde die vriend ons dat hij deze kever omgebouwd had naar een hotelkamer. En inderdaad toen hij de deuren open deed, zagen we dat hij er een bed ingebouwd had. Erg grappig, maar of ik er zou willen slapen....?

'430212' door REvanSlooten '430212' door REvanSlooten

PortugalLissabon

PortugalLissabon

Praça do Comércio

REvanSlooten

Dit majestueuze plein ook bekend als Terreiro do Paco (Paleisplein) ligt vlakbij rivier de Taag. Hier stond voor de aardbeving van 1755 het Koninklijk paleis Paço da Ribeira. Op het nieuwe plein werd in 1775 een standbeeld onthuld van de toenmalige koning Jozef I van Portugal gemaakt door Machado de Castro. In 1974 was dit plein het toneel voor de Anjerrevolutie, die een einde maakte aan het bewind van Marcello Caetano. Dit plein heeft een heerlijk uitzicht op het water, dit was dan ook een favoriet plekje van ons om de dag mee af te sluiten met een biertje op een terras!

'429182' door REvanSlooten '429182' door REvanSlooten

CubaVinales

CubaVinales

Zúnzun

REvanSlooten

Kolibries zijn de kleinste vogeltjes van de wereld, ze zijn tussen de 5 en 20 centimeter en komen voor in het gehele Amerikaanse continent. Er bestaan ruim 300 verschillende soorten kolibries. De kleinste kolibrie is de bijkolibrie van 5,5 centimeter lang en hij weegt maar 1,6 gram. Hij komt alleen voor op Cuba. De Cubanen noemen deze kolibries: Zúnzuns. Op vele plekken in Cuba vliegen ze om je heen, maar er zitten er vooral veel in de vallei Vinales. Wij hadden hier het geluk dat deze voorbijkwam voor het terrasje bij onze casa particular.

'429022' door REvanSlooten '429022' door REvanSlooten

CubaVinales

CubaVinales

Cowboy

REvanSlooten

Tijdens onze wandeling door de Viñales Vallei werden we door onze gids meegenomen naar een groepje "cowboys". Deze mannen organiseren tochten per paard en kunnen je van alles uitleggen over het maken van sigaren. Een paardrijtocht hebben we niet gedaan, maar wel natuurlijk even een plaatselijke sigaar geprobeerd. Deze man vertelde dat hij gerust wel 10 van die grote sigaren per dag rookt!

'428193' door REvanSlooten '428193' door REvanSlooten

CubaCentraal Cuba

CubaCentraal Cuba

Cienfuegos Sunset

REvanSlooten

De stad Cienfuegos wordt de 'Parel van het Zuiden' genoemd. En terecht naar mijn idee. Voor Cubaanse begrippen is het een vrij nette stad met keurige gebouwen in de kern van de stad, vriendelijke straatjes en een echte villawijk. In deze stad hebben we ook de mooiste zonsondergangen gezien vanaf het dakterras van Hotel La Union.

'427688' door REvanSlooten '427688' door REvanSlooten

CubaTrinidad

CubaTrinidad

Overal muziek!

REvanSlooten

In het gezellige stadje Trinidad kom je niet om de muziek heen, overal klinkt muziek! Vanuit de vele cafeetjes en restaurantjes, maar vooral ook op straat. Ze gaan ergens zitten/staan op de stoep of een pleintje en spelen maar! Al snel verzamelen flink wat locals en toeristen om zo'n vrolijk groepje. Het zorgt voor een heerlijke sfeer in het stadje. Deze groep kwamen we al vrij vroeg in de ochtend tegen, en dat was pas het eerste groepje van velen die dag!

'427488' door REvanSlooten '427488' door REvanSlooten

JordaniëPetra

JordaniëPetra

Een hele klim!

REvanSlooten

Ad Deir (Het Klooster) is het grootste monument in de oude stad Petra. Hiervoor moet je wel een flinke klim naar boven maken over soms niet al te beste traptreetjes. Maar als je boven bent, besef je dat het die klim wel waard was. En wandelen in een omgeving is dit is zeker geen straf toch:)?

'426919' door REvanSlooten '426919' door REvanSlooten

CubaVaradero

CubaVaradero

Rotsachtige kustlijn

REvanSlooten

Varadero is een schiereiland in de provincie Matanzas. Het schiereiland staat vol met grote resorts aan de knalblauwe zee. Het is één van de populairste strandbestemmingen in Cuba. Daardoor is het helaas wel wat druk, maar toch je je prima vermaken! De stranden zijn heerlijk, het water is blauw, warm en helder en prima om in te snorkelen. Ook is het zeker heerlijk om een strandwandeling te maken waar je veel van dit soort rotsachtige stukje kustlijn tegen komt.

'426189' door REvanSlooten '426189' door REvanSlooten

CubaTrinidad

CubaTrinidad

Niks doen...

REvanSlooten

Een favoriete plaats tijdens onze rondreis was Trinidad. Er hangt een vrolijke sfeer en overal klinkt muziek. Maar het is er helaas wel redelijk druk met toeristen. Wanneer je even iets meer buiten het echt centrum loopt, kom je gelijk in de rust terecht. Toeristen zie je niet meer, maar wel nog steeds huizen geschilderd in allerlei vrolijke kleuren, met locals ervoor. Die zoals je veel ziet in Cuba, gewoon niks doen....

'425478' door REvanSlooten '425478' door REvanSlooten

PortugalLissabon

PortugalLissabon

Rode daken

REvanSlooten

Aangezien de oude wijk Alfama op een heuvel ligt heb je overal prachtige uitzichten over de rode daken en kronkelende straatjes van Lissabon. Deze foto is gemaakt vanaf het dakterras van de Igreja de Santa Engrácia (nationale pantheon), vanwaar je ook de Taag goed kan overzien.

'424688' door REvanSlooten '424688' door REvanSlooten

CubaVinales

CubaVinales

Wandelen door het...s

REvanSlooten

In de Vinales vallei hebben we een wandeling met lokale gids gemaakt. Deze wandeling neemt je mee naar de mooiste uitzichten, de grotten en ga je langs boeren en tabaksschuren. De gids vertelt je ondertussen van alles over het hele proces van sigaren maken. Ondanks de blubber is de wandeling zo ontzettend mooi, het is echt genieten om door dit bijzondere landschap vol met kalkstenen Mogotes te lopen.

'424438' door REvanSlooten '424438' door REvanSlooten

GriekenlandCorfu

GriekenlandCorfu

Grieks blauw

REvanSlooten

In 2012 zijn we een week naar Corfu geweest, een heerlijk relaxt en groen eiland met mooie stranden. Het zeewater is heerlijk helder en met ontzettend veel kleuren blauw, zeker bij de baaien van Paleokastritsa.

'424097' door REvanSlooten '424097' door REvanSlooten

CubaCentraal Cuba

CubaCentraal Cuba

Salto El Nicho

REvanSlooten

Op anderhalf uur rijden van de stad Cienfuegos ligt een geweldig mooi national park in het gebergte Sierra de Escambray: El Nicho. Te midden van groene jungle, vind je een reeks groenblauwe heldere beekjes en prachtige watervallen. Eén waterval is deze, de Salto El Nicho. Ooit heb ik hier foto's van gezien en ik wist van tevoren zeker weten dat hiernaar toe wilde. De waterval is in etappes die die iedere keer uitkomen in hele heldere koude poeltjes, waar je ook kunt zwemmen. Zúnzun’s, zoals de Cubanen de kleine kolibries noemen en grote oranje vlinders vliegen om je heen.

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 37 | Community toppers

Ongerept Ndutu Foto: Ellen69

1. Topreview: Namibië • Twyfelfontein door Barga
2. Topfoto & tip: Ongerept Ndutu door Ellen69
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: LRison
5. Nieuwkomer: A.debeen

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik