Gardameer

Het grootste meer van Gardameer met een omtrek van circa 160 kilometer - is enorm populair bij toeristen. Het diepblauwe water, de oleanders, de citroenbomen en de cipressen geven het typerende Italiaanse karakter aan het Gardameer. Bekende plaatsen aan de oevers van het meer zijn Riva del Garda, Sirmione en Malcesine. Ook populair tijdens een vakantie aan het Gardameer is een uitstapje naar een van de prachtige steden Milaan, Verona of Venetië.

Informatie over Gardameer

Beste foto's & tips van Gardameer

'291011' door whelder '291011' door whelder

ItaliëGardameer

ItaliëGardameer

0, o, Gardameer

whelder

Er waren tijden dat Nederlandse families in groten getale afreisden naar het Garameer. En o, o wat is het mooi dat Gardameer met zijn prachtige bergachtige omgeving, zijn zonvergoten terassen, zijn kleurrijke huizen, zijn heerlijke eten en niet te vergeten geweldige historische attracties en ook nog een pretpark dat tot de top vn Europa gerekend mag worden.

'377418' door travel67 '377418' door travel67

ItaliëGardameer

ItaliëGardameer

De haven van Lazise

travel67

De haven van het dorpje Lazise net na zonsondergang. Lazise is een gemeente in de Italiaanse provincie Verona. Het dorpje is direct gelegen aan het Gardameer.

'426719' door Svangelderen '426719' door Svangelderen

ItaliëGardameer

ItaliëGardameer

Zwarte borsten

Svangelderen

Nee, ik heb deze titel niet voor de grap gegeven. Deze foto heb ik gemaakt in een grot die 'grot van de zwarte borsten' heette. In het Italiaans klinkt dit overigens veel indrukwekkender, maar helaas heb ik díe naam niet meer onthouden. Slechts de vertaling is blijven hangen. Het gaat trouwens om een hele kleine grot, midden in het soort natuurpark waar ik eigenlijk liever niet kom. Het soort met hekjes om, in hun ogen, steile paadjes en met bordjes met tips en uitleg. Maar de omgeving was prachtig! Aangezien ik een werkvakantie in de buurt had, had ik niet veel keus welke uitstapjes er gemaakt werden. Zo kwam ik op hele andere soorten plekken dan waar ik normaal kom. Lees: veel toeristischer dan normaal! Op zich ook wel een aparte ervaring.

Laat kaart zien