Pyreneeen

De bergen van de Pyreneeën strekken zich uit over een lengte van 430 kilometer, op de grens tussen Pyreneeen en Spanje. In de winter wordt hier veel aan wintersport gedaan en in de maand juli staan de Pyreneeën in het teken van de Tour de France, die hier dan doorheen komt. De bergregio kent drie grote natuurreservaten in Spanje en eentje in Pyreneeen, het Nationaal Park Pyrénées.  

Informatie over Pyreneeen

Beste foto's & tips van Pyreneeen

'422065' door RdJong '422065' door RdJong

FrankrijkPyreneeen

FrankrijkPyreneeen

Zonnebloem velden

RdJong

Op weg terug naar huis van een trip naar de Pyreneeën doorkruisen we velden vol zonnebloemen en lavendel. Hier ter hoogte van Frandat. Een mooie gelegenheid om even de benen te strekken, en te genieten

'458840' door nita92 '458840' door nita92

FrankrijkPyreneeen

FrankrijkPyreneeen

Middle Earth

nita92

In de Ban van de Ring de hitfilmserie, 3 fantasyfilms geregiseerd door Peter Jackson naar het boek van Tolkien. De verhaallijn is vol fantasie en de besneeuwde bergen, duistere bossen welke in de film voorbij komen zijn adembenemend. Nu zijn we zelf niet in Nieuw Zeeland geweest, maar deze foto uit de Pyreneen doet me denken aan de geweldige landschappen waar The fellowship doorheen trekt. Ik zie Frodo en zijn vrienden hier zo naar Mordor lopen. De foto is wel wat duister bewerkt om de sfeer van de film ook te benadrukken. Tijdens een korte vakantietrip een klein gedeelte van de Pyreneeen mogen ontdekken en het heeft ons erg verrast, het is prachtig daar en veel te zien.

'487125' door JMoerkens '487125' door JMoerkens

FrankrijkPyreneeen

FrankrijkPyreneeen

Het Ontwaken van de..

JMoerkens

Ik schreef al eens een tip over het rustige, landelijke en niet-toeristische departement Gers, door sommigen ook wel omschreven als het Toscane van Zuid-Frankrijk. Er gebeurt weinig tot niets, maar laat dat nu net de charme zijn mijns inziens... In een leuke B&B (Domaine á Marmande) logeerde ik tussen de maïsvelden. Één keer heb ik 's ochtends heel vroeg de wekker gezet om te gaan fotograferen op het platteland in het ochtendlicht. Deze dromerige maïsvelden legde ik toen ook vast.

Laat kaart zien