REvanSlooten

profiel REvanSlooten

Naam

Elserike van Slooten

Reviews

0

Foto's & tips

632

Blogs

1

Lid sinds

01 April 2011

Favorieten

Fav. werelddeel

Afrika

Fav. land

Zuid-Afrika

Fav. stad

Lissabon, Havana

Over mij

Als klein meisje droomde ik al van de wereld zien….met mn ouders zag ik al verschillende mooie plekken in Europa, maar met mijn man ben ik verder gaan reizen naar o.a. Zuid-Afrika, Sri Lanka en Jordanië. Vooral natuurrijke bestemmingen met wildlife en tropische stranden hebben de voorkeur. En dat dan af te wisselen met een interessante stad, dan is de reis compleet!
Inmiddels reizen we met onze 3 jongens en doen we dat in Europa waar we nog vele plekken hopen te bezoeken en dromen we over met z’n allen met een camper door Amerika reizen, de woestijn te zien, dieren te spotten in Afrika een een keertje de oerang oetans te bezoeken in Maleisië.

Volgende bestemmingen: Duitsland en Italië (Napels, Amalfi en Puglia)

Mijn Motto

'Ontdek de wereld, ver weg en dichterbij!'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Model

G7X

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (632)

'396121' door REvanSlooten '396121' door REvanSlooten

JordaniëDode Zee

JordaniëDode Zee

Laagste punt op aarde

REvanSlooten

De Dode Zee is het laagste punt op aarde. Het bevindt zich op de grens tussen Jordanië en Israël. De oppervlakte is 1020 km². De waterspiegel ligt meer dan 400 meter onder zeeniveau en blijft nog steeds zakken. Vanuit Aqaba reden wij langs de Dode Zee naar de hotels in het noorden. Vanaf die weg heb je op diverse plekken een schitterend uitzicht over de toch best blauwe "zee". Naar beneden kijkend waren de zoutafzettingen goed te zien.

'384067' door REvanSlooten '384067' door REvanSlooten

Zuid-AfrikaDrakensbergen

Zuid-AfrikaDrakensbergen

Het Amphitheater

REvanSlooten

Het Amphitheater is kenmerkend van de Noordelijke Drakensbergen en wordt beschouwd als een van de meest indrukwekkende rotswanden op aarde. Het is onderdeel van het Royal Natal National Park. De rotswand is 5 kilometers lang en het hoogte punt is de Mont-Aux-Sources met iets meer dan 3.254 meter. In de vroege ochtend voor onze hike naar de Tugela Falls hadden we het geluk om de gehele rotswand te zien, later op de dag zat het hoogste punt in de wolken.

'345021' door REvanSlooten '345021' door REvanSlooten

SpanjeAndalusie

SpanjeAndalusie

Zuidelijkste punt...v

REvanSlooten

Tarifa ligt aan de Costa de la Luz en de Straat van Gibraltar, tegenover de kust van Marokko. Het is een kleine stadje die op het zuidelijkste puntje van Spanje ligt, tevens ook het meeste zuidelijke punt van het vasteland van Europa! De kust bij Tarifa is de populairste bestemming in Europa voor windsurfers en kiteboarders, het wordt ook wel een van beste kiteboard-plekken op het Europese continent genoemd. (bron: Wikipedia) Het strand is heerlijk breed, alle ruimte en doet heel relaxed aan, net als het stadje zelf. Er hangt een hippie-sfeertje en er zijn vele gezellige terrasjes te vinden, een fijne plek om een hele dag te relaxen!

Laatste blogs (1)

Slapen tussen de wilde dieren en een echte safari! Zo werd onze dag(en nacht) in Yala National Park beschreven in de reisbescheiden. Dat zagen we wel zitten, het was onze eerste gezamenlijke verre rei... Lees meer

Mijn fans (6)

Ik ben fan van (29)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (211)

'1137185' door Dreamer666 '1137185' door Dreamer666

PortugalPeneda-Gerês NP

PortugalPeneda-Gerês NP

Cascata de Pincães

Dreamer666

Wil je op zoek gaan naar watervallen, dan is het nationaal park Peneda-Gerês wel iets voor jou. Je hebt hier prachtige watervallen met kristalhelder groen water. Deze Pincaes Waterval bereik je na een wandeling van 20min. Niet alleen watervallen vind je in dit gebied maar ook mooie traditionele dorpjes.

'1128857' door BjornSnelders '1128857' door BjornSnelders

JordaniëPetra

JordaniëPetra

Al Khazneh - De...sch

BjornSnelders

We staan vroeg op om meteen bij opening Petra in te trekken. Na een half uur lopen door de kloof (siq) kan ik het van m’n bucketlist strepen: net als Indiana Jones in ‘the last crusade’ zien we 'Al Khazneh' om de hoek verschijnen. 'The treasury' is een tombe, volledig uitgehouwen uit de rotsen. Petra blijkt een enorm grote verloren stad. Overal om je heen zie je restanten van grotwoningen, straten met zuilen, een theater en prachtig versierde tombes. Veel heeft de tand des tijds goed doorstaan. Je kunt hier dagen rondlopen, verkennen en verdwalen. We hebben deze ochtend nog tijd om 1 hike te doen voor we verder reizen en kiezen voor “The Royal Tombs”. Met veel trappen en de brandende zon (45ºC) is dit wel een uitdaging. Het komt als een verrassing als we aan het eind van het pad een hoog uitzicht op de Treasury hebben. Dat maakt elke inspanning en zweetdruppel waard.

'1125962' door Dreamer666 '1125962' door Dreamer666

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Zonsondergang in Bryc

Dreamer666

Het bekendste park in de VS is natuurlijk Grand Canyon NP maar voor mij is Bryce Canyon veel mooier, dit door de schitterende kleuren, speciale rotsformaties en de vele wandelmogelijkheden. Probeer zeker aan één van de vele uitzichtpunten te staan bij zonsopkomst of ondergang. Maak ook zeker één of meerdere wandelingen in dit prachtig park. De Navajo Loop Trail, de Queens Garden Trail, Rim Trail zijn een aantal mooie kortere wandelingen. Als je graag wat langer wilt wandelen weg van de massa dan kan ik de peek a boo looptrail aanraden, dit is zo'n 9km lang in de canyon tussen de kleurrijke hoodoos.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier