Pisa

De Toren van Pisa is een scheve, 55 meter hoge klokkentoren bij de kathedraal van Pisa. Op dit moment helt de toren zo'n tien procent over. Het kostte tweehonderd jaar voordat hij klaar was. De bouwers wilden eigenlijk een verticale toren bouwen, maar aangekomen bij de derde verdieping begon hij al scheef te hangen. Daarnaast staat de Duomo di Santa Maria Assunta. Verder kun je in Pisa genieten van de botanische tuinen, het Teatro Verdi en het Piazza dei Cavalieri.

Informatie over Pisa

Beste foto's & tips van Pisa

'484535' door silly '484535' door silly

ItaliëPisa

ItaliëPisa

Zo scheef als...

silly

Afgelopen weekend, genoten van een heerlijk weekend Italie , wij beklommen de toren van Pisa.De entreeprijs voor bezoek aan de toren van Pisa is 18 euro. De Toren van Pisa is de vrijstaande klokkentoren , bij de kathedraal van Pisa. De toren is een van de onderdelen van de Piazza dei Miracoli. Kort na het begin van de bouw in 1173 begon de toren al over te hellen. Doordat men loodrecht verder bouwde is de toren niet alleen scheef maar ook krom. De toren is 55,85 meter hoog en het gewicht wordt geschat op 14.453 ton. De huidige helling is ongeveer 10%. De toren heeft 297 treden.

'201038' door hestermaasdam '201038' door hestermaasdam

ItaliëPisa

ItaliëPisa

Arno rivier

hestermaasdam

Aan de Arno staat de Santa Maria della Spina. Deze kerk bezit een doorn uit de doornenkroon van Jezus Christus. Ach daar zullen we eens gaan kijken, laten ze nu net de doorn uitgeleend hebben aan een andere kerk! Verder was het een sober interieur.

'200435' door julia '200435' door julia

ItaliëPisa

ItaliëPisa

De toren van pisa

julia

Ik zat na te denken: hoe krijg ik deze toren nou leuk in beeld. Nou zo dus. Het lijkt zo net of de toren tegen het beeld aan leunt en de 2 duifjes maken het helemaal af. ( het lijkt ook wel een beetje op een wijnfles die word recht gehouden door een glas, met heel veel fantasie ;-))

Laat kaart zien