Madrid

De grootste stad van Madrid staat bekend om zijn grote hoeveelheid musea en monumenten. Een greep hieruit zijn: Puerta del Sol (zonnenpoort, het centrale plein van Madrid), Palacio Real (het werkpaleis van de koning van Madrid) en Gran Via (grote winkelstraat met mooie architectuur). De stad ligt in het midden van het land op de Spaanse Hoogvlakte. Tot rust komen doe je in het Retiropark en als je weer bent opgeladen kun je heerlijk slenteren over de boulevard Paseo de Recoletos.

Informatie over Madrid

Beste foto's & tips van Madrid

'421170' door Fransvdg '421170' door Fransvdg

SpanjeMadrid

SpanjeMadrid

Palacio de Cristal

Fransvdg

In het Parque del Buen Retiro staat sinds 1887 dit fraaie Palacio de Cristal. Het werd gebouwd om tropische planten in tentoon te stellen. Het park was ooit het privépark van de koninklijke familie, maar is sinds 1869 opengesteld voor het publiek.

'452540' door silly '452540' door silly

SpanjeMadrid

SpanjeMadrid

Badderen

silly

Afgelopen weekend hebben wij heerlijk genoten van de prachtige stad "Madrid" het was zo rond de 24 graden een zomerse herfstdag, mijn oog viel op de fontein voor het koninklijke paleis, hier vlogen musjes af en aan om heerlijk te badderen..

Laat kaart zien

Laatste Madrid artikelen

Door: evanruiten
CITYTRIP - Madrid

De Lonely Planet zegt het al: reis van het ene Spaanse dorp naar het andere en je ontdekt dat ieder dorp zijn eigen specialiteit heeft. Reis naar Madrid en je vindt alles ineen. In de Spaanse hoofdstad kun je werkelijk alles eten. En niet alleen Spaanse gerechten. Leuke adresjes:

De Lonely Planet zegt het al: reis van het ene Spaanse dorp naar het andere en je ontdekt dat ieder dorp zijn eigen specialiteit heeft. Reis naar Madr...

Door: evanruiten
Crash Madrid eist 153 levens

Bij een vliegtuigongeluk op de luchthaven Barajas in de Spaanse hoofdstad Madrid zijn 153 mensen om het leven gekomen. Slecht negentien passagiers overleefden het drama.

Bij een vliegtuigongeluk op de luchthaven Barajas in de Spaanse hoofdstad Madrid zijn 153 mensen om het leven gekomen. Slecht negentien passagiers ove...

Madrid volgens de locals

De ware aard van deze stad leer je pas kennen als je doet wat de locals doen, dus vraag je de Madrileños waar zij het liefst hun tijd doorbrengen! Zo kom je op de meest bijzondere plekken en heb je echt een verhaal om mee thuis te komen. Zes locals over hun absolute favorieten in Madrid.

De ware aard van deze stad leer je pas kennen als je doet wat de locals doen, dus vraag je de Madrileños waar zij het liefst hun tijd doorbrengen! Zo...