Florence

Florence is de hoofdstad van de regio Toscane en is een populaire cultuurstad binnen Europa. In de loop der jaren heeft Florence een (grote) rol gespeeld voor vele historische kunstenaars, wetenschappers en schrijvers. De meest bekende zijn Michelangelo, Leonardo da Vinci en Galileo Galilei. Florence ligt aan de rivier de Arno en telt circa 377.000 inwoners. Ieder plein, en zowat iedere straat en brug is verbluffend mooi. Een vakantie naar Toscane is niet compleet zonder een bezoekje aan deze prachtige stad. Het meest bekend is de stad vanwege de gigantische Duomo.

Informatie over Florence

Beste foto's & tips van Florence

'447468' door REvanSlooten '447468' door REvanSlooten

ItaliëFlorence

ItaliëFlorence

Het mooiste uitzicht.

REvanSlooten

Een paar weken geleden waren wij in Florence. Een schitterende stad vol met de mooiste bezienswaardigheden, maar....zoooo druk... Een goede plek waar je even kan genieten van de schoonheid van de stad is Piazza Michelangelo. Dit plein ligt aan de zuidkant van de rivier de Arno en hier heb je het mooiste uitzicht over Florence!

'487489' door JMoerkens '487489' door JMoerkens

ItaliëFlorence

ItaliëFlorence

De Kathedraal van...F

JMoerkens

Misschien wel mijn favoriete citytrip is Florence. De stad barst uit haar voegen van de kunst en cultuur, maar daarnaast ontbreekt het er ook niet aan gezellige terrassen, straatkunstenaars en heerlijk Italiaans eten. The whole package dus. De absolute must-see van de stad vind ik de Dom. De kathedraal van Florence vind ik één van de meest indrukwekkende bouwwerken van Europa. Toen ik hem voor het eerst zag opdoemen tussen de sfeervolle straatjes, stond ik echt even stil! Wow! Je kunt uiteraard ook de Dom beklimmen, vanwaar je een prachtig uitzicht over de stad hebt.

'529119' door silly '529119' door silly

ItaliëFlorence

ItaliëFlorence

Le Balze Valdarno

silly

Gisteren ben ik teruggekomen uit Italie, verassend was het om toch veel bijzondere plekken te ontdekken buiten de gebaande paden..Tussen de populaire steden Arezzo en Florence in ligt de aparte rotsformatie genaamd 'Le Balze Valdarno' , wat Kliffen van Valdarno betekent. De Balze bestaan uit een serie grote rotsen die hoog boven het omliggende landschap uitsteken en zo de aandacht opeisen.Je hoeft dus niet naar de Grand Canyon om dit te zien .. zelfs in Europa vind je zulke plekken :)

Laat kaart zien

Laatste Florence artikelen

Florence, Italië

Lukt het de kersverse burgemeester van Florence, de ‘Obama van Italië’, zijn tweeduizend jaar oude stad nieuw leven in te blazen?

Lukt het de kersverse burgemeester van Florence, de ‘Obama van Italië’, zijn tweeduizend jaar oude stad nieuw leven in te blazen?