België image

België


Reisgids

België
Europa
Pimwestenberg

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

België-vakantie: je gratis reisgids

België is de thuisbasis van de NAVO, het land kent een gezonde economie en een hoge bevolkingsdichtheid. Er wonen ruim 11 miljoen inwoners. Een groot deel van de bevolking spreekt zowel Vlaams als Waals.

De hoofdstad is Brussel en het heeft alles wat je van een wereldstad mag verwachten: mooie architectuur, imposante gebouwen, theaters, winkels en Manneke Pis, de Grote Markt met de vele terrasjes, het stadhuis en de gildehuizen. Ga ook eens langs het Jubelpark, waar je de triomfboog kunt zien en ook keuze hebt uit drie verschillende musea. Wat beslist niet vergeten mag worden zijn de typisch Belgische lekkernijen, zoals de wafels en de Vlaamse Frites.

Cultuurliefhebbers kunnen zich prima vermaken op de Grote Markt van Antwerpen waar vele oude gebouwen staan. Shopliefhebbers kunnen terecht in een van de winkelstraten, bijvoorbeeld De Meir. Je mag niet vergeten om de Diamantenwijk te bezoeken. Aan de Noordzeekust ligt Brugge en wordt met zijn smalle stegen, unieke gevels en grachten als meest romantische stad van het land genoemd. De stad Gent is nog een beetje onontdekt, terwijl qua cultuur en historie hoog scoort. Stap binnen de Sint-Baafskathedraal, of ga naar de top van de brucht Gravensteen die midden in de stad staat.

Naast de bovengenoemde steden waar iedereen aan denkt bij België zijn er ook nog andere steden en dorpen die interessant zijn om te bezoeken. Bijvoorbeeld de oude universiteitsstad Leuven met het mooie stadhuis, het Groot Begijnhof. Keuze uit terrasjes heb je volop. Het bourgondische Mechelen heeft vele werelderfgoederen en is een goede shopstad. Of ga naar Ieper, waar drie keer per jaar de zogeheten eeuwenoude ‘Kattenstoet’ plaatsvindt. Vanaf de Belfort gelegen op de grot Grote Markt worden katten naar beneden gegooid en (hopelijk) door het publiek opgevangen. In het zuiden van België ligt Virton, waar het oude centrum zich uitstekend leent voor wandelingen langs de smalle straten en witgekalkte huizen met rode daken en de kerk uit de 19e eeuw. Musée Gaumais is hier een must-visit.

Genoeg van de steden? Aan de Belgische Noordzeekust liggen de populaire badplaatsen zoals Oostende en Knokke. Als het lekker weer is kun je aan het strand zitten of een van de wandelpaden nemen om de Vlaamse kust verkennen. Vanaf De Haan kun je ook een tocht maken met Ship Ahoy José die uit de Tweede Wereldoorlog stamt. Nog meer natuur vind je in de bosrijke Belgische Ardennen waar je de mogelijkheid hebt tot vele outdoor activiteiten en ook dieren kunt spotten in een van de wildparken. Het dorpje La Roche-en-Ardenne mag je niet missen.

Voor een low-budget maar toch echt buitenlandse ervaring is België een goede bestemming, zowel voor stedentrips als voor actieve vakanties.

 

Wat zegt de community

(20)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Brugge tijdens het blauwe uurtje
Brugge tijdens het blauwe uurtje
Brugge
Dreamer666
Over de grens - Loop van België naar Nederland en terug
Over de grens - Loop van België naar Nederland en terug
Limburg
BjornSnelders
Sint-Michielsbrug in de vroege uurtjes
Sint-Michielsbrug in de vroege uurtjes
Gent
Dreamer666

Praktisch

 • Check het actuele reisadvies voor België van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Beglië dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site. 

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Munteenheid: Euro. De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari – Nieuwjaarsdag

  Maart/April – Goede Vrijdag

  Maart/April – Pasen

  1 mei –  Dag van de Arbeid
  Herdenking van de inzet van de vakbeweging en de sociale en economische prestaties van werknemers.

  5 mei – Hemelvaart
  De herdenking van Jezus die is opgevaren naar God in de hemel.

   Pinksteren
  Tijdens Pinksteren wordt op de vijftigste dag na Pasen, herdacht dat de Heilige Geest neerdaalde over de apostelen.

  21 juli – Dag van de Grondwet
  Feestdag ter ere van de dag dat in 1831 de eerste Belgische Koning de eed aflegde op de grondwet.

  15 augustus –  Onze Lieve Vrouw Hemelvaart
  De dag dat Maria naar de hemel gaat en wordt herenigd met Jezus.

  1 november – Allerheiligen
  Christelijk feest ter nagedachtenis van alle heiligen en martelaren.

  11 november –  Wapenstilstand van 1918
  Herdenking van de wapenstilstand die het einde van de Eerste Wereldoorlog betekende.

   

 • Stekker type E
 • De hoofdstad van België is Brussel.
  Het oppervlak van België is 80% van Nederland.
  De gesproken taal/talen: Nederlands, Frans, Duits.