Plitvice NP

Met zijn vele bossen, meren en beekjes is het Plitvice NP een natuurmonument - voor Europese begrippen. De bruggetjes die in het park geplaatst zijn, zijn een populaire plek voor mensen van over de hele wereld om te trouwen. Leuk detail: de film ‘Winnetou en de schat van het Zilvermeer’ is hier opgenomen.

Informatie over Plitvice NP

Beste foto's & tips van Plitvice NP

'429057' door MiekeDeHaas '429057' door MiekeDeHaas

KroatiëPlitvice NP

KroatiëPlitvice NP

De vele watervallen..

MiekeDeHaas

De Plitvice meren is iets wat je niet mag missen wanneer je in Kroatie bent. Er zijn 16 meren. 12 Meren worden omgeven door een enorm oerbos en 4 meren bevinden zich aan de voet van de Plitvice meren. Op deze foto zie je er twee die zich aan de voet van het park bevinden. Door wat klimwerk loop je steeds hoger. Uiteindelijk wordt je beloond met dit schitterend zicht. Het park heeft in totaal 90 watervallen. Vlakbij is een camping. We hebben een 2-daagse pas genomen. Hierdoor kun je alles goed bekijken en hoef je niet vluchtig door dit prachtig stuk natuur te lopen.

'500436' door schenkel '500436' door schenkel

KroatiëPlitvice NP

KroatiëPlitvice NP

Wandelpad

schenkel

Natinaal Park Plitvicka Jezera(De meren van Plitvice) is de grootste van de acht nationale Parken die Kroatië telt.Het gebied van Plitvice is in 1949 tot Nationaal Park uitgeroepen en is daarmee de oudste van Kroatië.In 1979 werd het Nationale Park geplaatst op de wereldnatuurerfgoed lijst van Unesco. De meren zijn bekend om hun watervallen op kalkachtigebeddingen,waarbij het kalkgesteente in een biodynamisch proces onder speciale ecologische omstandigheden constant aangroeit.Deze kalk is poreuze rots,ontstaan door de afzetting van calciumcarbonaat uit het water.Dit vormt drempels en andere vormen in de beken en kalkachtige rivieren.Dit proces gaat altijd door ook als je als bezoeker geniet van een wandeling door dit prachtige park. Door deze kalkaanwasontstaan talrijke schitterende watervallen.Met de tijd veranderd het water zijn loopen laat daarbij enkele plekken weer droog worden terwijl het de kalkaanwas op andere plaatsen juist stimuleert.Door dit verschijnsel veranderd dit park regelmatig.

'541037' door CBurgstad '541037' door CBurgstad

KroatiëPlitvice NP

KroatiëPlitvice NP

Paradijselijk

CBurgstad

Soms is het gewoon heerlijk om met een paar goede vrienden je auto te pakken, richting het oosten te rijden en te zien waar je op een gegeven moment uit komt. Zo kwamen we een paar jaar geleden in Kroatië terecht. Via de VVV huurden we een mooi appartement aan de kust waar we 's ochtends in zee konden duiken in plaats van een douche, de druiventrossen en vijgen uit de tuin plukten bij het ontbijt op het terras en een prima uitvalsbasis hadden om de omgeving te verkennen. En er is genoeg te zien....... Op de terugweg naar het noorden bezochten we de Plitvice-meren. Een groot National Park waar de Koranarivier doorheen stroomt en d.m.v. diverse dammen 16 meren vormt en 90 watervallen. Het kostte ons twee dagen om zowel het bovenmeer Gornja als ook het benedenmeer Donja te bezoeken. Je kunt hier heerlijk wandelen en volop genieten van een paradijselijke natuur.

Laat kaart zien