9
Canada Rocky Mountains
ChristaThieme was hier 31 Jul 2016
Bij Johnston Canyon Resort is de start van een mooie wandeling door deze kloof met veel watervallen. De paden zijn goed en het is goed te doen met mensen van verschillende leeftijden/gezondheid. Ook in de winter kan je lopen naar de bevroren watervallen. Je loopt door een bos naar de eerste waterval. Een deel van het pad gaat over catwalks, stalen looppaden aan de rand van de kloof met een prachtig uitzicht op de rivier. Je komt bij een poel die door het vallende water in de kalkstenen rotsen is uitgesleten. Een bruggetje over de rivier geeft je een mooi uitzicht op de waterval. Een ander platform is dichter bij de waterval, na de brug door een tunnel . Het water van de waterval is onnatuurlijk groen/blauw doordat het gletsjerwater sedimenten meevoert die het water kleuren. Kom vooral vroeg in de ochtend of laat in de middag om de busladingen toeristen te vermijden! Wij waren één van de eersten en konden zo in alle rust van de natuur genieten. Het tweede stuk is steiler. Je wandelt door het bos tot je boven aan de kloof komt. Op meerdere plaatsen heb je een fantastisch uitzicht op de rivier en watervallen. Vergeet ook niet om naar de verschillende rotsformaties te kijken. De kleuren, vormen en de vele mossen zijn regelmatig echte kunstwerkjes! Boven zijn twee plekken met mooi uitzicht op de waterval. De eerste is een metalen catwalk aan de onderzijde van de waterval. Het tweede ligt hoger en hangt boven de kloof. Daar zie je de top van de waterval.
Regio
  • Eenvoudig te lopen voor de ongeoefende wandelaar
  • Geschikt voor alle leeftijden
  • Bij het startpunt (en eindpunt) is een restaurant om iets te drinken
  • Veel verschillende soorten watervallen achter mekaar in korte tijd
  • Adembenemende uitzichten op de rivier en de watervallen
  • In de middag kan het er druk zijn door busladingen toeristen
Review geplaatst op 2016-09-05
9
Zwitserland
TravelGoom was hier 31 Aug 2015
Het geduld wordt beloond wanneer je met de trein het autovrije Zermatt bereikt. Vanaf het centrale plein is de top van de Matterhorn nog amper te zien maar zodra de kabelbanen je boven de stad brengen komt de machtige gedaante van de meest karakteristieke berg in de Alpen in volle glorie tot je. Tip is om de ruim 9km lange 5-seen wandelroute te lopen die een spiegelende Matterhorn in verschillende meren biedt. Meren met elk een eigen karakter bovendien, van kraakhelder tot dichtbegroeid, van kaal en open tot verstopt in het dennenbos. Zermatt is zo toeristisch als je het verwacht en dat geldt ook voor de prijzen in Zwitserland. De Matterhorn maakt echter zoveel indruk dat je het snel vergeet gepakt door haar aanzicht en de bergen boven Zermatt. Neem een volle dag de tijd om hier te wandelen. De 5-seen route is populair maar buiten de zomermaanden niet druk. Ik heb er eind september in alle rust bij aangename temperaturen kunnen lopen. Mooi is dat je ook al een beetje herfstkleuren mee krijgt.
Land
  • De Matterhorn maakt van alle kanten indruk
  • Goed efaciliteiten vanuit Zermatt, duidelijke wandelroutes
  • De 5-seen route is een prachtige, afwisselende wandeling
  • De nazomer/vroeg herfst is het weer doorgaans stabiel in dit gebied.
  • De Zwitserse prijzen
Review geplaatst op 2016-09-04
9
Armenië
Armenië is echt een aanrader voor iedereen die van een natuurlijke en rustige bestemming houd ! Waarschijnlijk denken de meeste mensen "wat moet je nu in Armenië"? Maar de natuur is uniek,de mensen zijn vriendelijk,het eten is heerlijk en goedkoop,de geschiedenis is interessant en onveilig heb ik me ook geen moment gevoeld. Het Armeense volk heeft zwarte bladzijden moeten doorstaan,waarvan de genocide natuurlijk de gruwelijkste en bekendste is.. Breng dus zeker een bezoek aan het monument en museum in de hoofdstad Yerevan,erg indrukwekkend. De hoofdstad is bruisend in de avonduren een bezoek aan de fonteinen op het vrijheidsplein is zeker de moeite waard. Als je het binnenland bezoekt zal je opvallen dat het heel erg divers is. De diepe kloven en het Sevan meer zijn wat mij betreft de hoogtepunten. Ga vooral ook lunchen of dineren bij een lokale familie. Je zult er de verse groenten en fruit proeven en geniet van de vaak zelf gestookte gongnac en de "Armeniën coffee" (is bij ons bekend als Turkse koffie,maar door hun geschiedenis met Turkije wordt alles wat met Turkije te maken heeft genegeerd) Het klimaat is te vergelijken met dat van het zuiden in Italië,dus een prima vakantie bestemming. Houd er alleen rekening mee dat het per openbaar vervoer heel matig te bereizen is.
Budget-Reizen Safari Reizen Met Kinderen Lekker Eten Drinken
  • Geen Westerse of Chinese toeristen. Low budget, prachtige natuur
  • Matig OV netwerk
Review geplaatst op 2016-09-04
8
Indonesië
KevinvandenBrand was hier 31 Mar 2016
Het 's nachts beklimmen van de Ijen Crater vond ik een unieke ervaring. Uitgerust met een gasmasker en onder begeleiding van een gids, gingen we de uitdaging aan. Je klimt eerst óp de vulkaan om vervolgens af te dalen in de krater. Bijzonder zijn de mijnwerkers, die op en neer lopen met zwavel. Mannen op leeftijd die meer dan hun eigen gewicht de berg op slepen. Het maakt onze eigen uitputting van de hike behoorlijk relatief. Vergeet niet een praatje aan te knopen met de miners. Velen werken er al tientallen jaren en vinden het leuk om hun ervaringen te vertellen. Wij hebben een fantastische ochtend gehad die de korte nacht gelijk weer goed maakte.
Land
  • prachtige wandeling
  • pittige wandeling
Review geplaatst op 2016-09-03
10
Tanzania Rukwa Region
Wisseschout was hier 31 Aug 2006
Het Katavi N.P is de derde in grootte van de N. P in Tanzania en een van de rijkste wildlive area's. Het heeft de grootste concentratie nijlpaarden en krokodillen. Grote kuddes olifanten [ 6500]en veel katachtigen zoals leeuwen, luipaarden, maar ook de caracal,serval en cheeta komen er voor. Wilde honden, zebra's, buffels, antilopen, puku's, enz enz. De Katuma rivier stroomt erdoor heen,er zijn moerassen, bossen, Chada meer en open grasvlaktes. Dit alles trekt ook veel verschillende vogels aan. Gemiddeld komen niet meer dan100 toeristen per jaar. [ volgens de website ] Er mogen ook maar een bepaald aantal bezoekers toegelaten p.d. De slechte bereikbaarheid is hier debet aan, maar je hebt dan ook het wild voor jezelf alleen. Toen wij er waren hebben we gekampeerd, maar dat doe je zonder bewaking. Ook het rondrijden door het park is zonder parkwachter. We zijn dan ook een keer verdwaald. Er is ook een kleinschalige accommodatie Er is een vliegveldje dus invliegen is de snelste optie, omdat de wegen ernaartoe een drama zijn en alleen met een truck te doen is. [ hebben wij gedaan] Dus gaan en je hebt een onaangetast wildernis voor jezelf alleen
Regio
  • Enorme hoeveelheden wild
  • Verscheidenheid aan wild
  • Gevoel dat je alleen bent in dit enorme gebied
  • Moeilijke bereikbaarheid
  • Het kost veel om er te komen
Review geplaatst op 2016-09-03
9
Filipijnen Luzon eiland
Dorienredder was hier 29 Feb 2016
Een must see wanneer je naar de Filipijnen gaat. Je moet er wel wat voor over hebben aangezien er alleen een nachtbus vertrekt vanuit de hoofdstad Manilla. Een 10 uur durende reis waarbij niet zuinig wordt omgegaan met de airco (warme kleding heeft hier de voorkeur). Eenmaal aangekomen waan je je in het dorpje bevindend tussen de rijssterrassen. De lokale bevolking is vriendelijk en moet nog wennen dat er toeristen naar hun dorp komen. De accomodaties zijn basic maar goed. Neem contact geld mee want een ATM zul je hier niet vinden. Met een trycicle kun je naar verschillende terrassen worden gebracht. Een ervaring opzich aangezien het voertuig niet geheel is gebouwd voor de gemiddelde lengte van een Europeaan. Het is dan ook meteen knusjes wanneer je met z'n tweeën in het voertuig zit. Een aanrader is het plaatsje batad. Een dorpje wat zich in de vallei bevind omgeven door de rijstterrassen. Een indrukwekkende wandeling over de terrassen zelf ( die soms erg hoog kunnen zijn) met als einddoel de Tappia falls. Een waterval waar je alleen kan komen doormiddel van een flinke afdaling. Eenmaal beneden is dit allemaal vergeten en kun je genieten van een frisse duik bij een prachtige waterval.
Regio
  • Weinig toeristen
  • De lange reistijd voordat je in Banaue bent
Review geplaatst op 2016-09-03
9
Mexico Noord Mexico
JMoerkens was hier 31 Mar 2016
Het Noorden van Mexico ontdekken levert totaal andere ervaringen op dan bijvoorbeeld een reis door het bekende Yucatan. Hier is de natuur ruig en ongerept, met prachtige bergketens, rotsformaties en kloven. De bevolking leeft vaak nog eenvoudig en traditioneel. Zo vind je er onder andere de inheemse bevolkingsgroep de Raramuri. Met hun levensstijl staan ze dicht bij de natuur en proberen ze zo onafhankelijk mogelijk te zijn van overheid, geld en bezittingen. Heel inspirerend. Vanwege de grenzen met de Verenigde Staten heeft Noord-Mexico het imago onveilig te zijn. En eerlijk is eerlijk, de drugskartels zijn in sommige gebieden zeker actief. Het is dan ook niet aan te raden om in het donker te reizen, of beruchte gebieden op te zoeken. Je kunt bijvoorbeeld wel de treinreis door de Koperkloof met de El Chepe maken, één van 's werelds mooiste treinreizen. Omdat deze reis voornamelijk door toeristen wordt gemaakt, en toeristen niet het doelwit zijn in dit gebied, voelt deze reis niet onveilig. Voorzichtigheid is geboden, maar dat is bij de meeste bestemmingen zo. Laat je er niet van weerhouden, want het is een magistraal stukje Mexico!
Regio
  • Imposante en ongerepte natuur
  • Authentieke inheemse bevolkingsgroepen
  • Onontdekt gebied
  • Één van 's werelds mooiste treinreizen
  • Waakzaamheid is geboden i.v.m veiligheid
Review geplaatst op 2016-09-02
10
Canada Vancouver Island
Saskiahamminga was hier 31 Jul 2014
Tijdens onze rondreis met onze camper over Vancouver Island verblijven we een aantal dagen in het kleine en relaxte vissersdorpje: Telegraph Cove. Voor veel mensen ligt Telegraph Cove ver buiten de route maar voor ons was deze stop een van de hoogtepunten van onze reis. Het dorpje bestaat uit een verzameling rode houten huizen, een campground en een haventje. In dit haventje kun je uren vertoeven, zittend op een steiger, turend naar de bijzondere kwalletjes die langszwemmen in het water, je vergapen aan de enorme vissen die stoere vissersmannen aan land brengen en gewoon genieten van de ongerepte natuur. Bald eagles zweven boven je hoofd, een orca zwemt langs in de verte en de tijd lijkt stil te staan. Rust, natuur, aardige mensen en weinig faciliteiten. Vanuit hier maak je de mooiste tochten op zee, om orca's, walvissen en dolfijnen te spotten. Een heerlijk plaatsje om een paar dagen te vertoeven. Telegraph Cove heeft zo'n 20 inwoners en ligt aan de Johnstone Strait in het noordelijk deel van Vancouver Island in British Columbia, op ongeveer 210 kilometer ten noordwesten van Campbell River. In de zomer neemt het inwonersaantal van dit voormalige vissersdorp enorm toe. Vanuit dit dorp kun je prachtig kayaken en onder meer orka's en walvissen spotten.
Regio
  • Veel wildlife
  • Gemoedelijke sfeer
  • Kajakken op zee tussen de orca's
  • Kunnen vissen (op zalm bijv)
  • Ongerepte natuur
Review geplaatst op 2016-08-29
10
Canada Vancouver Island
Saskiahamminga was hier 31 Jul 2014
Het landschap van Vancouver Island is wonderschoon. De enorme bossen, de bergen, de omliggende zee. Voor natuurliefhebbers is dit een geweldige bestemming, waar je veel wildlife zult zien (beren, vogels, herten, elanden, maar ook walvissen, zeeleeuwen en orca's), maar ook geweldig kunt wandelen. Ieder uitzicht weer lijkt een ansichtkaart op zich...Een van mijn favoriete plaatsjes op het eiland is Tofino, een schilderachtig vissersdorpje waar een relaxte "surfcultuur"hangt, waar je vele surfshops ziet en veel watersportmogelijkheden te vinden zijn. Vlakbij Tofino vind je Long Beach. Dit 10 km lange strand aan de ruige westkust van het eiland is onderdeel van Pacific Rim National Park. Het prachtige strand, vol aangespoelde, verweerde boomstronken, trekt jaarlijks vele stoere surfers. Dit wordt wel een van de beste surfplekken van Noord Amerika genoemd. Heerlijk om over Long Beach te wandelen en de surfers gade te slaan. De zee is te ruig en te koud om hier te zwemmen, maar vervelen zul je je hier niet...
Regio
  • Ruige en ongerepte natuur
  • Gezellige, relaxte dorpjes
  • Mooie ruime campgrounds
  • Veel, heel veel wildlife
  • Wisselend klimaat misschien? Verder geen minpunten :-)
Review geplaatst op 2016-08-29
8
Noorwegen Hordaland
Saskiahamminga was hier 31 Jul 2015
In de Stavanger regio is de bekendste wandeling de klim naar de beroemde Preikestolen. Beneden parkeer je de auto op een immens parkeerterrein en daar start de tocht. De route staat uitstekend aangegeven en varieert van vlak en gemoedelijk, tot steile stukken waar je op handen en voeten aan het klimmen bent. Na bijna 2 uur wandelen en klimmen over rotsen kom je aan op de enorme klif, die 605 meter hoog is en loodrecht (!) naar beneden loopt tot in de Lysefjord. In het hoogseizoen is deze wandeling erg druk, maar absoluut de moeite waard, zelfs voor mensen met hoogtevrees... Ik had het er 'Spaans benauwd', maar het uitzicht was geweldig. Maar wat een fenomenaal uitzicht, wat een prachtige plek. Belangrijke tip: ga in het hoogseizoen vroeg op de dag of aan het einde van de middag, dan is het een stuk minder druk.
Regio
  • Schitterend uitzicht
  • Mooie wandeling
  • Erg druk in het hoogseizoen
Review geplaatst op 2016-08-29
10
Oman Ash Sharqiyah North Governorate
Saskiahamminga was hier 30 Nov 2013
Tijdens onze reis door Oman verblijven we ook een nacht in een tenthuisje vlakbij Ras al Jinz. Hier vind je het Ras al Hadd schildpaddenreservaat aan de oostkust van het Arabisch schiereiland. Het is een dor en rotsachtig gebied, waar je kamelen langs de weg ziet lopen, knabbelend aan de kale takken van een verdwaalde boom. Het strand hier is heel bijzonder, met prachtige oranje, afgesleten rotsformaties, maar vooral beroemd vanwege de met uitsterven bedreigde groene schildpad. Je kunt hier van dichtbij meemaken dat de zeeschildpadden aan land komen en hun eieren leggen. Het schildpaddenreservaat is in 1996 opgericht door het koninklijk huis. We boeken een excursie in het nabij gelegen centrum, Ras AI Jinz Turtle Centre, dat in 2008 speciaal is opgericht om de groene schildpad te beschermen. 's avonds en 's nachts mag je alleen onder begeleiding van een gids het strand op. De opbrengst van de 'excursies' komen ten goede van de bescherming van deze indrukwekkende dieren. 's Avonds mag je geen foto's maken, ter bescherming van de dieren. Het is ook geweldig om 's ochtends vroeg terug te keren naar het strand, en de sporen van de grote schildpadden in het zand te zien, en de schillen van de uitgekomen eieren. Een prachtige en bijzondere plek: absoluut de moeite waard om te bezoeken.
Regio
  • Schitterende natuur
  • schildpadden heel dichtbij
  • Super leuke accommodatie in tenthuisje
  • Af en toe een bus vol toeristen
Review geplaatst op 2016-08-29
8
Groot-Brittannië Engeland
Verybritish was hier 30 Apr 2016
The Tan Hill Inn, de hoogste pub van Engeland De Tan Hill Inn is de hoogst gelegen pub van Engeland. De weg naar Tann Hill is verrassend. Je rijdt door een desolaat landschap waar niemand woont en waar je hooguit af en toe een schaap tegenkomt. Dan doemt onverwachts de Tan Hill Inn op. Met een beetje geluk wordt je begroet door het huisschaap. En binnen is het druk! Alhoewel de Tan Hill een eenzame plek is weten wandelaars, locals en toeristen de 17e eeuwse pub goed te vinden. En te waarderen! Het interieur is in de loop van de eeuwen nauwelijks veranderd en biedt nog steeds de warme gezelligheid met het zware, lage balkenplafond, de stenen vloeren en het openhaardvuur. Terug in de tijd! Oorspronkelijk werd de Tann Hill vooral bezocht door de mijnwerkers uit de naburig gelegen kolenmijn. Nog steeds stoken ze op kolen uit deze mijn. De pub ligt op de route van de PenineWay. Een lage afstandspad van 463 kilometer van het prachtige Peakdistrict door Yorkshire. Wandelaars van de PenineWay hebben een eigen gastenboek in De Tan Hill Inn. Quote van een wandelaar die eindelijk de pub had bereikt: Died three days ago, feet still walking”. Een bezoek aan de Tann Hill is een bijzondere (pub)beleving!
Regio
  • uniek, verlaten, sfeervol
  • rommelig, overnachtings mogelijkheden primitief
Review geplaatst op 2016-08-28
8
Italië Campania
Pkoelewijn was hier 31 Mar 2016
Gebied met mooie natuur, fraaie kustlijn en heel veel bezienswaardigheden. We verbleven een week in een hotel in Sorrento van waaruit we Pompei en Napels bezochten met de trein. Boottochten langs de Amalfikust en naar Capri. Capri-stad is vreselijk druk, maar er zijn heel goed rustige plekjes op het eiland te vinden. Sorrento zelf is ook bezienswaardig en heeft fijne restaurants.
Regio
  • Veel bezienswaardigheden
  • Vooral de kustweg is erg druk. Autorijden niet aanbevolen
Review geplaatst op 2016-08-28
9
Namibië Oshikoto Region
Saskiahamminga was hier 30 Jun 2016
Etosha is een immens groot National Park, vol wildlife, stoffige gravelwegen en mooie waterplaatsen. Doordat Etosha vrij kaal is, is het ook een populaire bestemming van Zuid-Afrikanen voor het bewonderen van wildlife. Er zijn weinig bomen en struiken, waardoor je veel dieren ziet. En als je dieren ziet is het direct in veelvoud: niet 1 zebra, nee gelijk 100 zebra's, niet 1 olifant, nee, direct 25 olifanten. Heel indrukwekkend; je blijft foto's maken. Doordat het zo droog is tref je veel dieren bij waterplaatsen, de drinkplaatsen, en doordat het zo groot is, is het is er nooit echt druk met auto's. De waterplaatsen zijn deels natuurlijk ontstaan, en deels kunstmatig aangelegd. Een groot gedeelte van Etosha bestaat uit de Etosha zoutpan: een spierwitte uitgestrekte zoutvlakte, omgeven door droog bushveld. Er zijn diverse kampen waar je kunt overnachten: Dolomite, Onkoshi, Namutoni, Halali en Okaukuejo, een aantal met accommodaties zoals huisjes, maar ook vaak met camping, winkeltjes en een tankstation.
Regio
  • Veel wildlife
  • Enigszins gebaand pad
Review geplaatst op 2016-08-27
8
India
Gorke was hier 31 Oct 2011
Het meest fascinerende en kleurrijkste land. Waar je ook komt het is nooit saai. Je moet wel tegen een stootje kunnen want niets is er zoals thuis. Met name de straten zijn erg druk en vuil.
Land
  • Kleurrijk
  • Vriendelijkheid
  • Vuil
  • Chaotisch
Review geplaatst op 2016-08-26