Zambia Reisgids

Verborgen in het zuiden van Afrika ligt een land dat nog voor veel toeristen onontdekt is Zambia. Het land grenst aan Congo-Kinshasa, Tanzania, Malawi, Mozambique, Zimbabwe, Botswana, Namibië en Angola en kent meer armoede dan de omringende staten. Toch heeft dit land genoeg nationale parken en kun je er goede safari’s en watertochten maken. Het land wordt ook wel ‘The real Africa’ genoemd, omdat er de beste wildgebieden te vinden zijn. Het land bestaat voornamelijk uit granietplateaus, in het westen ligt de Kalahariwoestijn en de twee grootste rivieren van Afrika ontspringen beiden in Zambia.

Het toerisme is in Zambia met name geconcentreerd in het Zuiden, rond de stad Livingstone. Deze stad bevindt zich aan de oever van de rivier de Zambezi vlakbij de bekende Victoriavallen. Omdat er relatief weinig toeristen vanuit de Zambiaanse kant naar deze watervallen gaan, is het hier veel rustiger en kun je meer van de natuur genieten. Bovendien zijn de watervallen vanaf deze zijde minstens zo mooi als van de Zimbabwaanse zijde. Het land is een echt dierenrijk, met 225 soorten zoogdieren en zevenhonderd soorten vogels. Deze vind je voornamelijk in de achttien nationale parken en wildreservaten. Zambia is ook één van de veiligste landen in Afrika, wat het gemakkelijk maakt om het land te ervaren in al zijn glorie. De regering heeft hard gewerkt om ervoor te zorgen dat dit geen enkele afbreuk doet aan de allure van de weelde.

Populaire highlights


Lees deze artikelen over Zambia


De beste foto's en tips


Heb jij een toffe dronefoto gemaakt? Doe dan mee aan onze dronefotowedstrijd 2020 en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Klik hier voor meer informatie.
Heb jij een toffe dronefoto gemaakt? Doe dan mee aan onze dronefotowedstrijd 2020 en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Klik hier voor meer informatie.

Praktische informatie


Ook handig om te weten

De hoofdstad van Zambia is Lusaka.
Aantal inwoners in Zambia: 10 miljoen.
Oppervlakte van Zambia: iets groter dan Frankrijk.
De reistijd naar Zambia is 12:40.
Gesproken Talen in Zambia: Engels.
Aanvlieghaven(s) van Zambia: Livingstone (LVI), Lusaka (LUN).