Epje

profiel Epje

Naam

Liska Philips

Reviews

1

Foto's & tips

15

Blogs

0

Lid sinds

15 June 2014

Favorieten

Fav. werelddeel

Europa

Fav. land

Bulgarije

Fav. stad

Sofia en Plovdiv

Over mij

Houd me bezig met de volksmuziek van de Balkan en omstreken. Ik zong wel de liederen maar wist niet wat de woorden betekenden dus leerde ik mezelf via die liederen eerst Macedonisch. Daarna 1,5 jaar als toehoorder Servisch gevolgd bij de UvU maar de lerares werd ontslagen dus hielden de lessen op. Toen maar Bulgaars gaan studeren, eerst weer als toehoorder in Utrecht en daarna aan de universiteit van Sofia. Mijn leraar Bulgaars bij de UvU vond dat ik er talent voor heb. Vind het een heel mooie taal en spreek het inmiddels behoorlijk goed. Ben een talenfreak; ook altijd bezig Turks te leren omdat ik daar ook vaak op vakantie ga, maar de Turkse muziek spreekt me niet zo aan als de Balkanmuziek. Ben in alle Balkanlanden geweest maar houd het meest van Bulgarije.

Mijn Motto

'Kijken, luisteren en kunstnijverheid kopen. Altijd benieuwd wat mensen doen, hoe ze leven, waar ze over praten, wat ze koken en naar hun volksgebruiken.'

Over mijn camera

Merk

Samsung

Model

Tablet Galaxy Tab A

Overige

Ben net begonnen met een camcorder van SilverCrest maar moet nog oefenen. Printer is ook net nieuw. Nog niks geprint behalve proefje.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (15)

'538331' door Epje '538331' door Epje

BulgarijeNoord en Centraal Bulgarije

BulgarijeNoord en Centraal Bulgarije

Als de rook om je...h

Epje

"Als de rook om je hoofd is verdwenen..." bestel je wat geroosterds, van worstjes tot hele kippen, van de grote barbecue's op de jaarmarkt en ga je lekker eten in de tenten met lange biertafels.

'538555' door Epje '538555' door Epje

BulgarijeNoord en Centraal Bulgarije

BulgarijeNoord en Centraal Bulgarije

Lovech, Bulgarije

Epje

Lovech is een aardig stadje in het midden-noorden van Bulgarije. Dit is een deel van de hoofdstraat met een leuke architectuur. Het is juist op een snikheet middaguur dus is er vrijwel niemand te zien. Onder de arcades zijn allerlei winkeltjes.

'538237' door Epje '538237' door Epje

BulgarijeNoord en Centraal Bulgarije

BulgarijeNoord en Centraal Bulgarije

Wilt u nog een kleed?

Epje

Het dorp Oreshak ligt dichtbij het stadje Troyan. In Oreshak is een beroemd klooster dat gewijd is aan de heilige Maria. En ieder jaar is er ter ere van het feest van Maria ten Hemel Opneming (15 augustus) een jaarmarkt die enkele dagen duurt. Je kan daar van alles en nog wat kopen, onder andere deze loodzware kleden die hier over de auto gedrapeerd zijn. Dergelijke kleden zijn niet nieuw maar tweedehands en vallen onder de Bulgaarse kunstnijverheid. Ze worden eigenaardig genoeg alleen door Zigeuners verkocht, terwijl alle andere spullen zowel door Bulgaren als ook door Zigeuners verkocht worden.

Ik ben fan van (1)

Community-updates

De mooiste foto's uit 15 jaar Columbus Community!

08-12-2022 Om de allermooiste foto's uit deze decennia in het zonnetje te zetten, organiseerden we een allerlaatste community-fotowedstrijd: De Grootste Hits aller Tijden. Dit zijn onze favorieten

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

WIN EEN VAKANTIE IN KROATIË

Kroatië is een enorm afwisselende bestemming, met tal van eilanden, levendige steden, een rijke historie en een verrassend binnenland. Een land dat je als reiziger absoluut zelf wilt verkennen. En dat kan! Test je kennis met onze Kroatië-kennisquiz en maak kans op een accommodatievoucher ter waarde van €500.  Doe mee >