Epje

profiel Epje

Naam

Liska Philips

Reviews

1

Foto's & tips

15

Blogs

0

Lid sinds

15 June 2014

Favorieten

Fav. werelddeel

Europa

Fav. land

Bulgarije

Fav. stad

Sofia en Plovdiv

Over mij

Houd me bezig met de volksmuziek van de Balkan en omstreken. Ik zong wel de liederen maar wist niet wat de woorden betekenden dus leerde ik mezelf via die liederen eerst Macedonisch. Daarna 1,5 jaar als toehoorder Servisch gevolgd bij de UvU maar de lerares werd ontslagen dus hielden de lessen op. Toen maar Bulgaars gaan studeren, eerst weer als toehoorder in Utrecht en daarna aan de universiteit van Sofia. Mijn leraar Bulgaars bij de UvU vond dat ik er talent voor heb. Vind het een heel mooie taal en spreek het inmiddels behoorlijk goed. Ben een talenfreak; ook altijd bezig Turks te leren omdat ik daar ook vaak op vakantie ga, maar de Turkse muziek spreekt me niet zo aan als de Balkanmuziek. Ben in alle Balkanlanden geweest maar houd het meest van Bulgarije.

Mijn Motto

'Kijken, luisteren en kunstnijverheid kopen. Altijd benieuwd wat mensen doen, hoe ze leven, waar ze over praten, wat ze koken en naar hun volksgebruiken.'

Over mijn camera

Merk

Samsung

Model

Tablet Galaxy Tab A

Overige

Ben net begonnen met een camcorder van SilverCrest maar moet nog oefenen. Printer is ook net nieuw. Nog niks geprint behalve proefje.

Laat een reactie achter

10 reactie(s) bij "Epje"

 • profile image comment
  Door Marjolijn• geplaatst op 24 Dec 2017 | 09:21:54

  Dank voor je aanvullende info over moedertje Bulgarije! bevestigt wel mijn idee dat mijn foto een moderne Maria afbeelding is, groet, en goede feestdagen, marjolijn

  Bericht aangepast op 07:40:00
 • profile image comment
  Door KHeijlaerts• geplaatst op 05 Sep 2015 | 12:46:19

  Goede middag, De foto van de synagoge in Sofia heb ik vorige maand gemaakt. Die boom op de voorgrond is gewoon dood ;-) En inderdaad prachtig gebouw! Dank voor je complimenten.
  Groetjes Kirsten

  Bericht aangepast op 06:59:07
 • profile image comment
  Door Jeanne• geplaatst op 04 Sep 2016 | 07:28:05

  Hallo Liska,
  Dank je wel voor je reactie op mijn lang geleden geplaatste foto van het Ohrid meer.
  Leuk dat er nog naar wordt gekeken!
  Macedonie is een prachtig land, en misschien gaan wij nog wel eens terug.
  Groeten,
  Jeanne

  Bericht aangepast op 21:28:58
 • profile image comment
  Door Abytravel• geplaatst op 22 Sep 2016 | 17:16:15

  Haha, ja daar heb je gelijk in. Maar mooi is het er wel!
  Groetjes, Els

  Bericht aangepast op 00:00:29
 • profile image comment
  Door Willemien• geplaatst op 06 Sep 2016 | 11:37:52

  Ja dat is toevallig. We hebben veel van Bulgarije gezien. Hebben met de auto rondgetourd. Hebben bekende en minder bekende plekken bezocht en zijn bij het Rozenfestival geweest. Vond Bulgarije echt een verrassing met prachtige steden en mooie natuur. Heb hier nog niet veel Bulgarije foto's geplaatst. Dat komt nog wel. Vind het erg leuk je foto;s te zien. groet willemien

  Bericht aangepast op 22:47:05
 • profile image comment
  Door Wisseschout• geplaatst op 16 Aug 2015 | 18:26:28

  Hallo
  Bedankt voor je reactie op mijn vlinderfoto en welkom op de site
  Geniet maar van deze verslaving.
  Groetjes
  ina

  Bericht aangepast op 20:49:19
 • profile image comment
  Door Fransvdg• geplaatst op 09 Aug 2015 | 18:52:16

  Hallo Liska,Ik zie dat het je gelukt is om een profielfoto te plaatsen. Leuk! Dus nu komen hopelijk je reisfoto's ook binnenkort. Hartelijke groeten, Frans

  Bericht aangepast op 20:08:18
 • profile image comment
  Door Fransvdg• geplaatst op 02 Aug 2015 | 09:46:20

  Hallo Liska,
  Bedankt voor je berichtje. Als je foto's wilt plaatsen kies je de button Foto's & blogs die hierboven onder de naam Epje staat. Daarna is het gewoon een kwestie van uitproberen.
  Wat leuk dat jij je zo in Bulgarije verdiept hebt. Er zijn meer Reisreporters met leuke Bulgarije foto's. Maak maar eens een zoekopdracht naar Bulgarije foto's op deze site.
  Veel plezier hier! Hartelijke groeten, Frans

  Bericht aangepast op 19:37:22
 • profile image comment
  Door Fransvdg• geplaatst op 25 Jul 2015 | 09:29:51

  Nog een keer hallo,
  Ik lees net je reactie bij mijn foto `Foute souvenirs` Dank je wel. Jij bent dus ook in Nesebar geweest? Ik ben wel benieuwd naar je foto´s uit die regio.
  En wat de bekers betreft, als je die twee koopt en in Londen Churchill erbij haalt kan niemand je betichten van verkeerde ideeën. Of er bekers met Roosevelt bestaan weet ik niet, maar dan heb je je kwartet wel compleet.
  Hartelijke groeten, Frans

  Bericht aangepast op 19:07:36
 • profile image comment
  Door Fransvdg• geplaatst op 25 Jul 2015 | 09:14:23

  Hallo,
  Welkom bij de Reisreporters! Ik zie dat je nog maar net begonnen bent hier. Leuk dat je op mijn Bulgarije foto gereageerd hebt. Ga je ook zelf foto´s plaatsen? Dan wordt het nog leuker!
  Hartelijke groeten, Frans

  Bericht aangepast op 19:07:21

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (15)

'538331' door Epje '538331' door Epje

BulgarijeNoord en Centraal Bulgarije

BulgarijeNoord en Centraal Bulgarije

Als de rook om je...h

Epje

"Als de rook om je hoofd is verdwenen..." bestel je wat geroosterds, van worstjes tot hele kippen, van de grote barbecue's op de jaarmarkt en ga je lekker eten in de tenten met lange biertafels.

'538555' door Epje '538555' door Epje

BulgarijeNoord en Centraal Bulgarije

BulgarijeNoord en Centraal Bulgarije

Lovech, Bulgarije

Epje

Lovech is een aardig stadje in het midden-noorden van Bulgarije. Dit is een deel van de hoofdstraat met een leuke architectuur. Het is juist op een snikheet middaguur dus is er vrijwel niemand te zien. Onder de arcades zijn allerlei winkeltjes.

'538237' door Epje '538237' door Epje

BulgarijeNoord en Centraal Bulgarije

BulgarijeNoord en Centraal Bulgarije

Wilt u nog een kleed?

Epje

Het dorp Oreshak ligt dichtbij het stadje Troyan. In Oreshak is een beroemd klooster dat gewijd is aan de heilige Maria. En ieder jaar is er ter ere van het feest van Maria ten Hemel Opneming (15 augustus) een jaarmarkt die enkele dagen duurt. Je kan daar van alles en nog wat kopen, onder andere deze loodzware kleden die hier over de auto gedrapeerd zijn. Dergelijke kleden zijn niet nieuw maar tweedehands en vallen onder de Bulgaarse kunstnijverheid. Ze worden eigenaardig genoeg alleen door Zigeuners verkocht, terwijl alle andere spullen zowel door Bulgaren als ook door Zigeuners verkocht worden.

Ik ben fan van (1)

Community updates

DIT IS DE NIEUWE COLUMBUS!

01-04-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 98! In deze nieuwste editie gaan we op safari in Europa en duiken we in het avontuur op Raja Ampat in Indonesië, op Malta en in Iran. We roadtrippen langs de Engelse zuidkust en vinden het geluk in Bhutan. En dat is nog lang niet alles ... 

DE COLUMBUS TRAVEL AWARDS GAAN VAN START!

04-03-2021 Het is weer zover: de jaarlijkse Columbus Travel Awards gaan van start! Dit jaar gaan we op zoek naar de meest duurzame reisorganisaties, start-ups, socialmedia-influencers en reishelden. Nomineer alvast jouw favoriet(en)!

Dit jaar zullen we de Community-fotowedstrijd lostrekken van de Travel Awards. We willen jullie langer de tijd geven en een eigen wedstrijd voor jullie creëren. Deze zal in april van start gaan: meer informatie volgt spoedig! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 15 | Community-toppers


Alleen aan de Noordzee. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Alleen aan de Noordzee door Mitevisuals
2. Review: Kham, China door Your Travel Reporter
3. Communitylid van de week: Ameerakker
4. Nieuwkomer: Canipel

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Welke plek is Wereldwonderwaardig, maar nog niet platgetreden? In onze nieuwe fotowedstrijd gaan we op zoek naar 7 Nieuwe duurzame Wereldwonderen. We dagen je dus uit jouw bijzondere ontdekkingen met ons te delen! De hoofdprijs is een reportagereis voor Columbus Travel naar een van deze duurzame Wereldwonderen. Stuur jouw Wereldwonder-fototip in!

Mis jij het reizen ook zo enorm? En kun je niet wachten om weer quality time te besteden met de mensen die je liefhebt? Deel jouw mooiste reisherinnering die je graag opnieuw zou beleven en wie weet wordt jouw wens wel waargemaakt. Elke maand belonen we het leukste verzoek met een avontuurlijk weekendje weg, waaronder een overnachting in een Natuurhuisje in Nederland. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik