Ytos

profiel Ytos

Naam

Yljas Roeper

Reviews

1

Foto's & tips

8

Blogs

5

Lid sinds

28 November 2010

Favorieten

Fav. werelddeel

Afrika

Fav. land

Marokko

Over mij

Docent biologie & onderwijskundig ICT-coördinator op een Mavo. Volvo liefhebber, fotograaf en gek op Marokko. Ik ga dan ook graag met de auto naar Marokko om daar de mooiste plekjes te fotograferen.

Mijn Motto

'Respecteer de waarden en normen van het land dat je bezoekt, haar bevolking en natuur- en kunstschatten. Integreer en leer!'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Fujifilm

Model

X-T1 & X100T

Overige

Teveel om op te noemen ;)

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (8)

'289227' door Ytos '289227' door Ytos

MarokkoMediterranee

MarokkoMediterranee

Pigmenten in...Chefch

Ytos

Kleurige pigmenten in het stadje Chefchaouan. Een stadje, dat van oorsprong juist bekend staat om z'n (doodlopende) blauwe straatjes. Deze kleurige zakken vielen dus wel op.

'476791' door Ytos '476791' door Ytos

MarokkoFez

MarokkoFez

Wandeling door Fès

Ytos

Een mooie wandelroute door Fès loopt vanaf het Koninklijk paleis (Dar el Makhzen) via de Mellah (Joodse wijk) en een winkelstraat naar een groot plein. Deze wandeling is goed te doen aan het einde van de middag, als de temperatuur aangenamer wordt en de lokale bevolking zich op straat begeeft. Reken op een krap uurtje van paleis naar plein, uiteraard afhankelijk van hoelang je blijft staan bij de diverse bezienswaardigheden. Startpunt is het Koninklijk paleis. Laat je desnoods daar afzetten door een Petit taxi. Voor het paleis is een groot plein. Het paleis heeft goudkleurige deuren. Rechts langs het paleis gaat een straat (Rue Bou Khessissat of Boulevard Bou Ksissat). Deze straat is een onderdeel van de Mellah van Fès, herkenbaar aan de balkonnetjes. Loop door deze straat totdat je links van je een poort ziet, te weten Bab Smarine. Deze poort geeft toegang tot de Grande Rue de Fès el Jdid. Een lekker slenterstraatje met winkeltjes en andere vormen van koopwaar. Juist hier is nog veel lokale bevolking te zien. Aan je linkerkant is op een gegeven moment een trap. Leuk om daar naar boven te gaan en de boel van bovenaf gade te slaan. Loop de Grande Rue de Fès el Jdid helemaal uit. Je komt nu bij een binnenplaats, de Petit Mechouar. Dat is een stelplaats voor militairen. Let op: er staat bewaking, want je bent nu aan de achterkant van het Koninklijk paleis. Fotograferen van het paleis en/of de bewakers is niet toegestaan! Steek de stelplaats over. Aan het einde van de stelplaats is een muur met 3 poorten. Ga door een poort en houd rechts aan; je bent nu op de Avenue des Français. Rechts is een park, de Jardins de Place Boujeloud. Helaas was het hek (iets verderop) alle keren dat ik er was dicht. Mocht je echter de kans krijgen, bekijk het park dan eens. Loop de Rue de Français uit, totdat je bij een kruispunt met muren en poorten komt. Achter de poort is een groot plein, het Place Boujeloud. Hier staan vaak karretjes met was snacks, worden optredens gedaan en spelletjes gespeeld met het publiek. Helemaal aan het einde van het plein kom je bij een volgend plein met een marktje. Daarachter is een poort met de medina van Fès el Bali. N.B. Genoemde coördinaten zijn het startpunt voor deze wandeling.

'289388' door Ytos '289388' door Ytos

MarokkoZuid Sahara en oases

MarokkoZuid Sahara en oases

Jongetje in een...coö

Ytos

Zagora is het kruispunt van karavaanroutes, bekend om het wereldberoemde bord met de tekst "Timbouctou 52 jours" (per kameel wel teverstaan). Zo'n 20km Zuidelijker aan de N9 ligt Tamegroute, een dorpje bekend om z'n door koper groengekleurde aardewerk en bibliotheek met zeer oude Qu'ran's. Terwijl wij een rondleiding krijgen door de coöperatieve pottenbakkerij, kijkt dit jongetje lekker rond, zittend op een omgekeerde aardewerken kruik.

Laatste blogs (5)

Community-updates

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

06-10-2021 Het maandthema van september - eilanden - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Deerik met je prachtige liefdesfoto uit Helgoland! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

4-10-2021 Afgelopen dagen zijn er problemen ontstaan bij het tonen van o.a. de foto's op de site. Dit probleem is inmiddels opgelost. Onze excuses dat het zo lang heeft moeten duren. Mocht je nog tegen problemen aan lopen, laat het ons dan gerust weten via communityhost@columbusmagazine.nl.

EDITIE 103 | 16 LEUKSTE GROENE STEDEN VAN EUROPA

17-09-2021 Columbus Travel editie 103 is uit! Niet alleen vind je hierin de leukste groene steden van Europa, maar ook weer een aantal geweldige communityfoto's van Canipel, Dreamer666, Yvoto-Travel, Ameerakker, Lsteentjes en Bjornsnelders. Gefeliciteerd alle zes!

WEEK 41 | COMMUNITY-TOPPERS

Dikkopje op de lavendel CREDIT Agrotewal
Are you talking to me? Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Are you talking to me? door Dreamer666
2. Review: Schotland door Saskiahamminga
3. Communitylid van de week: Travelgoom
4. Nieuwkomer: Martine Bocklandt

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN OKTOBER: PORTRETTEN IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van september is: eilanden. Lees meer over de wedstrijd >

DOE DE GRIEKENLAND-QUIZ EN WIN EEN REIS NAAR SIFNOS

Sifnos, Griekenland

Wie verder dan hotspots als Athene, Kreta of Santorini, ontdekt een Griekenland vol onontdekte eilandjes, pure schoonheid en ongerepte natuur. Ben jij een echte Griekenland-kenner? Doe de quiz en win een reis voor twee naar Sifnos, de parel van de Cycladen! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik