10
Indonesië
Darimana? Waar kom je vandaan? Wij zijn Hindoestanen, lijken op Indiërs en wonen in Nederland.. De mensen op Bali, Gili Air, Gili Meno en Lombok begrepen het niet. De uitleg over de kolonisatie van Suriname ( evenals Indonesië) gaf herkenning. De Bollywood films en Indiase series worden naar Bahasa Indonesia vertaald en op tv uitgezonden. In de straatjes klonk gefluister "Orang India" (Indiase mensen). Bollywoodliedjes werden voor ons gezongen, ongeacht of diegene Hindoe of islamitisch is. Mensen zijn benieuwd welke feestdagen en tradities in India zijn en wat de verschillen met het Hindoeïsme op Bali is. Veel vragen over de Ganges en vegetarisme. Narmada is een heilige rivier in India, maar komt ook in Lombok voor.. Hoe zit het.. mooi gespreksonderwerp. Wij hadden basiswoorden Bahasa Indonesia geleerd, wat het makkelijker maakte om een gesprek met locals aan te gaan. Daarnaast probeerden wij respect te tonen voor de lokale bevolking, door bijvoorbeeld onze kleding aan te passen als wij buiten het strand liepen. Je bent daar te gast, rekening te houden met hun normen en waarden is vanzelfsprekend. Vriendelijkheid is belangrijk, een glimlach doet wonderen. In India zeggen wij "de toon maakt de muziek". Onder buiten de gewaande paden reizen verstaan wij "buiten je comfortzone en aangeleerde gewoontes en gedragingen reizen". Geniet van natuur en stranden, maar doe vooral ook levenservaring op, dat blijft altijd bij je en komt van pas op je wereldreizen. Succes met de wedstrijd!
Land
  • Prachtige natuur en stranden
  • Rijke cultuur
  • Lekker en voordelig eten
  • Vriendelijke en lieve mensen
  • Kinderen hebben respect
  • Seminyak/Kuta op Bali ( duur en toeristisch)
  • Armoede ( handenarbeid, geen scholing, etc.)
  • Geen kennis mbt gescheiden afval
Review geplaatst op 2016-09-08
9
Denemarken Faeroer
ArriannevanderStel was hier 31 Jul 2016
In augustus 2016 bezochten wij dit kleine dorp op de Faroer eilanden. Een paar huisjes direct aan de Atlantische oceaan gelegen. Omringt door prachtige hoge bergen waaronder de hoogste van de Faroer, de Slættaratindur van 882 meter hoog. Prachtig om deze te beklimmen en op de top te genieten van het uitzicht en van alle eilandjes die de Faroer rijk zijn. We waren overweldigd door de woeste zee en konden ons maar moeilijk losmaken van dit prachtige schouwspel. In het dorp liep een pad omhoog langs de klif, wel steil, maar met een geweldig uitzicht op de woeste golven onder ons. Er was een natuurlijk gevormd haventje waar de bootjes naar binnen getakeld werden om te ontsnsppen aan de gretige golven. In het dorp ronddwalend kwamen we langs een knus hotel/restaurantje waar we genoten van een heerlijke kop koffie met zoete lekkernij. Aan de buitenrand van het dorp, direct aan de zee, is een kleine camping voor tenten, campers en caravans. Niet toeristisch, een plekje om geweest te moeten zijn
Regio
  • Niet toeristisch
  • Overweldigd mooi zicht op de zee
  • Wandelmogelijkheden
  • Prachtige vogels zoals de jan van Gent en de puffins
  • Kamperen op een unieke plek
  • Toegang via smalle bergweg
Review geplaatst op 2016-09-08
9
Thailand
Alles wat ik van Thailand verwachtte -al jaren mijn droombestemming- is in veelvoud uitgekomen. De glimlach van het land, het overweldigende van de natuur, de sereniteit van de mensen. Wie niet als een ander mens terugkeert uit Thailand, heeft enkel twee weken liggen zonnen aan een luidruchtig, van toeristen vergeven strand op Koh Phi Phi. Wij hadden alles geboekt via www.bezoekthailand.nl, dikke pluim, alles was zoals afgesproken, niks was teveel moeite. Wij hadden onze eigen auto met chauffeur. Zo geef je de mensen werk én je ziet dubbel zoveel als in de reisboeken staat. Onze chauffeur liet ons van alles proeven en wist tempels zijn waar geen toerist was. We waren zo speciaal dat we zelfs met de gouverneur op de foto moesten! In ecohotel River Kwai Jungle Rafts overvalt je een rust die wij zo ontwent zijn dat het je even duizelt. Terwijl de olifanten baden en jij drijft in de rivier, bekvechten de apen in de jungle aan de oever en worden de olielampen aangestoken. Heerlijk om even zonder elektriciteit te zijn, en dus onbereikbaar. De stille kracht van het verleden ervaar je best op de fiets, bv in Ayutthaya waar je als een prinses slaapt in de oase van het Baan Thai House. In het War Museum in Kanchanaburi krijg je dan weer kippenvel door de verhalen van de zwarte kant van dat verleden. En eindigen kan niet beter dan in het paradijselijke Le Vimarn op Koh Samet, een luxueuze versie van Robinson spelen om amper drie uur van Bangkok. Was ik er almaar weer...
Land
  • van religie doordrongen, tot in de kleinste dingen, zelfs in metropool Bangkok
  • geheimzinnige jungle
  • die glimlach!
  • overheerlijk eten voor 1 euro op straat
  • zo authentiek, basic of luxueus als je zelf wil
  • te veel te zien, te weinig tijd!
Review geplaatst op 2016-09-08
10
Tibet
Mt. Everest, Tibet De ijskoude wind snijd in mijn gezicht. Ik duik nog dieper weg in mijn capuchon en staar naar de weg spattende kiezelstenen onder mijn voeten. Steen, zover mijn blik gaat zie ik grijze, grauwe stenen. Op deze hoogte groeit nog geen grasspriet. Ik beklim de laatste 50m tot de top van het basecamp. Ik acht mijzelf fit maar de ijle lucht geeft een drukkend, brandend gevoel op mijn borst. Nog een paar stappen... Ik duik onder een lijn rood-geel-groen-blauwe prayer flags door, die wapperen in de wind. In deze grauwe omgeving lijken de kleuren nog intenser dan ooit tevoren. Zonnestralen, zo fel dat mijn ogen zich tot spleetjes vormen, raken mijn gezicht. Langzaam wennen mijn ogen aan het felle licht en dan zie ik haar: de Mt. Everest. Ik val stil, de wereld staat stil, zelfs mijn zware ademhaling valt weg in het niets. Mt. Everest torent als een majestueus wezen uit boven haar omgeving. De angstaanjagende brede stenen top, deels met sneeuw bedekt, omgeven door donker grijze wolken die als aasgieren cirkelen boven hun prooi. Adembenemend, in de meest brede zin van het woord. Zelfs vanaf mijn 5400m lijkt de top op 8848m onbeschrijfelijk hoog. In de verte loopt een herder met zijn yaks door de vallei. Een gevoel van warmte heeft zich door mijn hele lichaam verspreid: ik sta op het dak van de wereld, met uitzicht op het hoogste punt ooit gemeten.
Land
  • Unieke reislocatie
  • Bijzondere cultuur
  • Excentriek landschap als nergens anders
  • Meest gelukkige mensen ooit ontmoet
Review geplaatst op 2016-09-08
9
Indonesië Molukken
Je hebt het vast wel eens voorbij horen komen dat Bali en Java mooi zijn. Daar is niks van gelogen! Maar het kan minstens net zo mooi - of eigenlijk nog véél mooier, authentieker, ongerepte natuur en weinig (lees: familie bezoeken) tot geen touristen - op de Molukken! Op de Kei-eilanden daar vind je paradijselijke stranden en ook Raja Ampart doet daar niet onder. Zeker voor wie van duiken houdt. Welk gedeelte je van de Molukken ook mag bezoeken, de mensen zijn vriendelijk het eten dat is overheerlijk! Op Ambon daar vind je reuring en het "stadse" leven. Van daaruit kan je doorreizen met de boot naar eilanden zoals; Ceram en Saparua. Ontelbaar strandjes omringd door palmbomen. Tip: vraag eens rond binnen de kennissen kring of bij collega's op kantoor wie iemand van Molukse afkomst kent en kom in contact. Je zal worden overladen met mooie, bijzondere en vooral hartverwarmende verhalen. En vervolgens op de Molukken zelf door de familie met open armen worden ontvangen! Meer local dan dat kan je het haast niet krijgen. Ja, het kost wat moeite... Maar dan heb je ook zeker wat! Kortom; een must-visit!
Regio
  • Authentiek/ ongerept.
  • Het vereist wat meer moeite om van A naar B te komen.
Review geplaatst op 2016-09-08
10
Verenigde Staten
Heb je zin om op vakantie te gaan, maar kun je eigenlijk niet kiezen op wat voor een soort vakantie je dan het liefste gaat? Kun je niet kiezen tussen een city trip, een zonvakantie, een natuurvakantie, een cultuurvakantie en een verre reis? Ik kan je vertellen, dan hoeft ook helemaal niet! In Miami, Florida, heb je namelijk alles-in-één. En dat kan ik je uit eigen ervaring vertellen. Miami is echt super divers. Miami is de perfecte stad als je houd van het grote-stadsgevoel én het tropische strandgevoel. Dat tropische gevoel komt natuurlijk ook door zijn ligging; erg dichtbij de Caribbean. Je kunt na Miami ontdekt te hebben dus ook nog even een paar daagjes de pracht van de Caribbean zien. In de omgeving van Miami vind je prachtige, witte, rustige stranden. Op rijafstand van Miami ligt natuurgebied de Everglades, waar je onder meer alligators kunt spotten, en als je een waaghals bent ga je op de foto met een 1 meter lange alligator (gewoon doen, ze bijten vast niet :). En voor de cultuursnuivers zijn er meer dan genoeg art-deco gebouwen, waar Miami bekend om staat, te bezichtigen. De wijk Little Havana, waar je de typerende sigaar rokenede Cubanen op straat ziet schaken, vind ik ook absoluut een bezoek waard. Wil je de Bahama's ook graag nog een keer in je leven bezoeken? Dan kun je dat het beste gelijk doen als je in Miami bent, er gaan vanaf Miami namelijk dagtrips naar de Bahama's.
Land
Review geplaatst op 2016-09-08
10
Iran
We hebben lang met het idee over een Iranreis rondgelopen, maar Thomas Erdbrink trok ons over de streep met zijn reportage en verhalen. Anderen vroegen, waar gaan jullie heen? Maar vooral, is dat wel veilig? Het land van de superlatieven. Niets is wat het lijkt, een land vol tegenstellingen, zoals Thomas liet zien. Skiën op 3700m, wandelen in de woestijn, struinen door een bazaar, bezoeken van heilige plekken.Prachtige steden als, Yazd, Shiraz, Kashan, Esfahan en meer. Maar vooral met volle teugen genieten van de onvergetelijke ontmoetingen met de mensen,mooi, open, vriendelijk, behulpzaam en nieuwsgierig, heerlijk. De glimlach komt weer terug om onze monden als we het er over hebben, nu bij het schrijven van deze review en het kijken naar al die mooie foto`s.
Land
  • super vriendelijke behulpzame mensen
  • fantastisch mooie gebouwen
  • Perzische historie in overvloed
  • prachtige afwisselende natuur
Review geplaatst op 2016-09-08
10
Chili
Jeannette was hier 31 Oct 2015
Al jaren droomde ik ervan om naar het nationaal park Lauca te gaan. Ik had foto's gezien op de Columbus site van de Parinacota vulkaan nabij het op hoogte gelegen plaatsje Putre. En mijn droom kwam uit: wat is dit een fantastisch mooi gebied! Daarna gingen we met onze jeep met chauffeur naar national parc de Vicuna's, wat een schitterend gebied met zoutvlaktes en de afstekende wilde vicuna's die daar liepen. Maar mijn mooiste plekje afgelopen november in noord Chili was toch wel een warm zwavelmeertje bij de Salar de Surire. Ik heb erin liggen dobberen bij een ijzige wind, wat een ervaring!
Land
  • schitterende ongerepte natuur
  • geen toeristen
  • wildlife
  • veilig
  • Hotels zijn soms koud
Review geplaatst op 2016-09-08
10
Iran
Meer dan eens dachten we, "zullen we nu gaan of wachten we nog". Dan komt Thomas Erdbrink met zijn reportages en zijn verhalen voorbij. Hij trekt ons over de streep.Iedereen vraagt meteen: Naar Iran? Wat moet je daar? Is het niet gevaarlijk? En de vrijheid daar? Maar toch, dit jaar in april/mei naar Iran. We reisden met tweeën, de verplaatsingen en de onderkomens waren geregeld. Maar waar moet je beginnen om de loftrompet te steken over dat wat we in Iran zijn tegengekomen, er is geen beginnen aan. De overnachtingen waren in intieme kleine B&B's. Het voordeel is dat je veel contact hebt met het bijzondere vriendelijke en behulpzame personeel. Een receptioniste nam ons mee in haar eigen auto op excursie naar de bezienswaardigheden van Yazd. Wandelen door steegjes, om 5 uur s`nachts, zonder ook maar een fractie van een idee van onveiligheid te hebben. Je kijkt bij een bakker binnen en voor je het weet heb je een gratis brood in je handen.We lopen door een steegje en achter ons, psst, we kijken om en een oude vrouw bied ons dadels aan. In restaurants is er altijd wel iemand die je met de kaart helpt.De mensen zijn ontwapenend vriendelijk, overal.De bezienswaardigheden zijn fabuleus mooi, het landschap dito. Skiën op 3700m, wandelen door de woestijn, bergdorpen bezoeken, het houdt niet op om het mooie te benoemen. Na 3 weken kwamen we terug met een tas vol positieve ervaringen en een grote glimlach op de mond. Alles, maar dan ook echt alles was anders dan verwacht, super.
Land
  • super vriendelijke mensen
  • prachtige historische gebouwen
  • je onderdompelen in een bazaar is heerlijk
  • prachtige afwisselende natuur
  • echt veilig
Review geplaatst op 2016-09-08
10
Dominica
Dominica,het Unspoilled,Nature Island! WAAR! En wat een prachtige natuur,en lieve,gastvrije mensen. Het tropisch regenwoud,de Caribische Kust, Boiling Lake en het super mooie Scotch Head. Een reis met veel belevenissen,inspiratie,vogelgeluiden,momenten van je alleen op de wereld voelen,rust,meevoelen hoe de Locals hun eiland proberen te behouden/beschermen,en bovenal genieten. Ga dit fantastische eiland ontdekken maar laat het in z"n waarde,wie zijn wij om dit te moeten willen veranderen?? Relax,everything is O.K.
Land
  • super mooie natuur
  • banken zijn er niet veel,weinig wisselgeld
Review geplaatst op 2016-09-08
10
Malediven
Een reis naar de Malediven heeft lang op mijn bucketlist gestaan. Tik het in op Google en je snapt waarom; hagelwitte stranden, een helderblauwe zee en de meest exotische onderwaterwereld. In april was het dan éindelijk zo ver: ik ging naar dit paradijselijke eiland! Alleen al de 30 minuten durende transfer met het watervliegtuigje boven de atollen was al een belevenis op zich en zorgde ervoor dat er al meer dan 100 foto's op mijn camera stonden nog voordat ik op bestemming was aangekomen. Eenmaal gearriveerd kon ik mijn ogen niet geloven: dit was spectaculair mooi! De enige reminder dat ik niet gevangen zat in een postcard was de wind tussen de palmbomen. Ik heb gesupt tussen de dolfijnen, uren gesnorkeld met roggen, haaien en schildpadden en ik heb fantastisch gegeten. Je bent écht even weg uit het drukke bestaan en je alledaagse leven, ik leefde 2 weken in een droom. Dit land heeft mijn hard gestolen.
Land
  • Hagelwitte stranden
  • Unieke duikbestemming
  • Adembenemend mooi
  • Je wilt nooit meer naar huis
Review geplaatst op 2016-09-08
8
Indonesië Bali
Mooi land, met. Veel cultuur en religies . Prachtige tempels, wel die door de reisorganisatie worden geregeld zijn erg Toeristisch. Vrindelijke mensen, ze proberen je wel in ieder winkeltje iets t laten kopen.
Regio
  • Goedkoop
  • Veel toeristen
Review geplaatst op 2016-09-08
9
Tsjechië
Ik ben samen met mijn vriend wezen backpacken door Tsjechië. In het begin was ik een beetje sceptisch over het land. Maar toen we van plek naar plek zijn gegaan kwam ik erachter dat het een geweldig mooi land is. Verder vind ik het een groot voordeel dat het land zo goedkoop is.
Land
  • Mooie natuur
  • Goedkoop
  • Mensen spreken weinig Engels
Review geplaatst op 2016-09-08
8
Ethiopië
Wie niet kan kiezen tussen natuur en cultuur reist naar Ethiopië. Het land grenst nergens aan zee, toch lijkt het een eiland. De hooglanden zijn omringd door woestijnen, wat een unieke natuur met zich meebrengt vol unieke diersoorten, zoals de Geladabaviaan, de Ethiopische Wolf, de Simienvos en de Walia ibex. De steile berghellingen maken de hooglanden ontoegankelijk, wat ook een unieke cultuur heeft opgeleverd. Ethiopië kende al een christelijke beschaving ver voor de eerste missionaris naar West-Europa kwam. Naar verluidt ligt de Ark des Verbonds in het noordelijke Axum. En de kerken van Lalibela die in de elfde eeuw uit de rotsen werden gehouwen, horen niet bij de wereldwonderen omdat ze te laat werden ontdekt. Ethiopië is de bakermat van de mensheid. Hier werd de eerste mens ontdekt. Heeft u Ethiopië al ontdekt?
Land
  • cultuur
  • natuur
  • veiligheid
Review geplaatst op 2016-09-08
9
Duitsland
Oberstaufen, Alpenvoorland. Prachtige natuur! Panoramisch uitzicht! Hotel Köningshof. Dit hotel is buitengewoon gastvrij en warm. Hoewel de inrichting niet modern is is past dit juist helemaal in de sfeer van de alpen. De bediening is in klederdracht. Elke dag schone kamers. Heerlijke wellness faciliteiten. Uitermate leuk en gezond dagprogramma met allerlei sportieve en ontspannende activiteiten waaraan de hotelgasten vrijblijvend deel kunnen nemen. Dan de mooie omgeving de prachtige natuur en het panoramische uitzicht. Minpunt is de ligging aan de weg waar veel verkeer langskomt en een soort en met van fabriek nabijgelegen. Helaas voor ons een once in a lifetime experience want het is behoorlijk prijzig.
Bergen Budgetreizen Reizen Met Kinderen Kunst & Cultuur
  • Frisse zuivere alpenlucht
  • wel wat industrie hier en daar
Review geplaatst op 2016-09-08