Reefje

'418383' door Reefje '418383' door Reefje

Nieuw-ZeelandAuckland

Nieuw-ZeelandAuckland

The Breath of the...V

Reefje

En zo zag het Auckland Museum er heel anders uit tijdens de licht- en vuurwerkshow van Groupe F! Het museum was het decor voor de 'Breath of the Volcano' show. Muziek, lichtprojecties, lichtgevende 'mannetjes' en vuurwerk ten top, brachten dit gebouw tot leven.

'416517' door Reefje '416517' door Reefje

CambodjaAngkor en Siem Reap

CambodjaAngkor en Siem Reap

Gefocust

Reefje

Aan het einde van mijn bezoek aan de Beng Mealea tempel, kwam ik terecht bij een kleine school/weeshuis. De kinderen waren volop aan het spelen, behalve deze jongen. Ik heb een hele poos naar hem zitten kijken, hoe hij vol bewondering naar deze krekel keek die hij van de grond had geplukt. Het kleine beestje liep langzaam met zijn voelsprieten verkennend van de ene naar de andere hand.

'415421' door Reefje '415421' door Reefje

CambodjaAngkor en Siem Reap

CambodjaAngkor en Siem Reap

Letten op de details

Reefje

Er is zoveel te zien in Angkor Wat dat je makkelijk een aantal dagen kan blijven ronddwalen. Het grote tempelcomplex maakt zo'n grote indruk op je, dat je al snel vergeet dat er ook veel details in de tempels verwerkt zijn. Banteay Srei staat bekend om zijn gedetailleerde snijwerk. Mijn oog viel op Garuda (Hindu god in de vorm van een vogel). Indrukwekkend om te zien hoe mooi deze afbeelding er uitziet na al die jaren.

'411235' door Reefje '411235' door Reefje

Nieuw-ZeelandZuid West Nieuw-Zeeland

Nieuw-ZeelandZuid West Nieuw-Zeeland

Pannenkoeken

Reefje

Opgestapelde pannenkoeken zijn het! Daar staat Paparoa Nationaal Park met zijn 'Pancake Rocks' om bekend. Het plaatsje is zo klein dat je er eigenlijk makkelijk langs zou rijden. Zonde, want het is echt wel de moeite waard!

'410685' door Reefje '410685' door Reefje

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

Bamboe water

Reefje

Met veel kracht zwaaide hij zijn machete richting bamboe. Na een paar keer hakken, kregen we allemaal een 'bamboebuis' vol met regenwater. Heerlijk verfrissend tijdens onze jungle trek in Cameron Highland! En het standpunt maakt deze foto geschikt voor het maanthema :)

'410032' door Reefje '410032' door Reefje

Nieuw-ZeelandQueenstown

Nieuw-ZeelandQueenstown

Beautiful scenic...lo

Reefje

Het was een druilerige winterdag in Queenstown. Maar toen we de gondola naar boven namen, klaarde het weer gelukkig op. Zo mooi kan Queenstown dus zijn! Besneeuwde bergtoppen, azuur blauw water en een paar doorkomende zonnestralen.

'408871' door Reefje '408871' door Reefje

Nieuw-ZeelandWanaka

Nieuw-ZeelandWanaka

Skydive Wanaka

Reefje

Al voordat het licht op groen sprong en het luik open ging, schreeuwde het meisje dat vooraan in het vliegtuig zat alles bij elkaar! Een beetje eng is het zeker, maar ik hoop toch dat ze uiteindelijk van het uitzicht heeft kunnen genieten! Het turquoise Wanaka lake, de met sneeuw bedekte bergtoppen en de kleurrijke vlakken grond, zorgen ervoor dat Wanaka de plek is om te skydiven. Een beter uitzicht van bovenaf kan je niet hebben!

'408584' door Reefje '408584' door Reefje

LaosCentraal Laos

LaosCentraal Laos

Tham Kong Lo grot...o

Reefje

We hadden onze dag zo goed gepland, maar met de 'relaxte' houding van de Lao medemens kwamen we pas om half 5 's middags bij onze bestemming aan. Nat geregend en gefrustreerd stonden we voor de gesloten Tham Kong Lo grot! Op de terug weg naar ons guesthouse, klaarde het weer een beetje op en zagen we pas hoe mooi de omgeving was. Enorme bergen omgeven door super groen gras en een blauwe lucht met een strook wolken leverden dit mooie, bijna mysterieuze plaatje op.

'408313' door Reefje '408313' door Reefje

Birma

Birma

Het mysterie van de..

Reefje

Om de koning ervan te weerhouden iedere mooie vrouw in de Chin staat te trouwen, kwamen de mannen met de volgende oplossing. Tatoeëer je eigen vrouw, zodat ze er niet meer aantrekkelijk uitziet! Vol bewondering heb ik naar deze vrouw gekeken, die op dit moment tot een uitstervende 'traditie' behoord.

'408050' door Reefje '408050' door Reefje

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Mount Doom

Reefje

In Lord of the Rings staat ie er scherp op, maar tijdens mijn bezoek aan Tongariro Nationaal Park was Mount Doom constant omringd door wolken. In combinatie met de zonsondergang levert dit een mysterieus plaatje op.

'407423' door Reefje '407423' door Reefje

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Death Valley's...Race

Reefje

Niemand heeft ze ooit in beweging gezien, maar de 'Sailing Stones' van Death Valley Nationaal Park laten wel degelijk een spoor achter. De Racetrack is bijna het gehele jaar droog, heeft geen vegetatie en toch verschijnen er mysterieuze stenen zonder invloed van mensen of dieren!

'406821' door Reefje '406821' door Reefje

BirmaShan

BirmaShan

Eerste hulpverlening

Reefje

Bij gebrek aan ontsmettings middel of zelfs een klein gaasje, had ze een plastic zak om de wond aan haar vinger heen gedraaid. Tijdens haar werk op het platteland bleek dit toch niet te werken en stopte ze onze gids met de vraag of iemand medicatie bij zich had. Al snel hadden we de wond gedesinfecteerd en een pleister erop geplakt. Met een grote glimlach keerde ze terug naar haar werk.

'406461' door Reefje '406461' door Reefje

VietnamHalong Bay en noordkust

VietnamHalong Bay en noordkust

Wat ben ik?

Reefje

"What creature is this?" riep onze gids Ting. Tijdens ons bezoek aan de Sung Sot grot ('Amazing Cave') in Halong Bay, moesten we onze fantasie gebruiken en iets van dit mysterieuze verschijnsel maken. Verder dan een slang of draak, kwamen we niet. Wat denk jij?

'406224' door Reefje '406224' door Reefje

Nieuw-ZeelandFiordland

Nieuw-ZeelandFiordland

Ice ice baby

Reefje

Soms kunnen we ons zo klein voelen door moeder natuur's mysterieuze creaties. In de Franz Josef gletcher in Nieuw-Zeeland, kwam ik deze immense breuk/crevasse tegen. Onwerkelijke ervaring om zoiets moois te zien!

'406068' door Reefje '406068' door Reefje

BirmaShan

BirmaShan

Groot verdriet

Reefje

Daar stond ie dan, al huilend op de deur te kloppen om binnen te mogen. Toen wij echter voorbij liepen tijdens onze trek in Hsipaw, was zijn interesse snel op ons gericht. Binnen no time waren de tranen verdwenen, verscheen er een grote glimlach en speelden we spelletjes met hem!

'404862' door Reefje '404862' door Reefje

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Fiets acrobatiek

Reefje

Brandon Semenuk zal 2011 nooit meer vergeten. Als local van Whistler wist hij de titel te pakken voor Crankworx. Elk jaar verzamelen zich 100.000 mensen in het kleine Whistler voor deze Freestyle fiets wedstrijd.

'404861' door Reefje '404861' door Reefje

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Oma's foto albums

Reefje

Alhoewel ze geen woord Engels sprak, voelde ik mij meteen thuis bij deze 91 jarige gastvrije vrouw. Samen met haar dochter, schoonzoon en kleinkinderen aten we lekkere Vietnamese gerechten, dronken we groene thee van hun eigen theeplantage en werden de foto albums uit de kast getrokken.

'404091' door Reefje '404091' door Reefje

IndonesiëSumatra

IndonesiëSumatra

De locals van de...ju

Reefje

Een magisch moment om deze Orang-oetans in het wild te zien (op de laaste plek op aarde). Letterlijk betekent de naam bosmens of 'locals from the jungle', zoals onze gids vertelde. Onbeschrijflijk hoe verbonden je je voelt met deze dieren, wanneer ze rechtstreeks in de camera kijken!

'403757' door Reefje '403757' door Reefje

ThailandNoord Thailand

ThailandNoord Thailand

Uit het raampje kijke

Reefje

De hele tijd stak ze haar hoofd uit het raam van de trein en elke keer weer gebaarde haar moeder dat ze rustig moest gaan zitten. Hoe eigenwijs ook, haar moeders raad volgde ze niet op. Uiteindelijk gaf de moeder het op en sloot ze een compromis door haar dochter vast te houden aan haar t-shirt.

'403755' door Reefje '403755' door Reefje

LaosNoord Laos

LaosNoord Laos

Amerikaanse invloed o

Reefje

I love Hip hop, New York staat er op zijn pet. Amerika heeft ook in Laos een stempel gedrukt en dan heb ik het niet over de Westerse kledij die ze hier dragen. Meer voor het feit dat er elke dag nog steeds doden vallen door de overgebleven 'cluster bombs' die de Amerikanen in dit land hebben achtergelaten tijdens de Vietnam oorlog. Laos is het meest gebombardeerde land ter wereld, een feit dat veel mensen niet eens weten!

'403630' door Reefje '403630' door Reefje

LaosLuang Prabang

LaosLuang Prabang

Overleven in de jungl

Reefje

Onze gids in Luang Prabang vertelde ons hoe hij als 7 jarige in de jungle werd gedropt voor een paar dagen (zonder eten en zonder wapen om te kunnen jagen of zich zelf te verdedigen!) om te overleven. Mocht er iets onverwachts met de ouders gebeuren dan kunnen de kids het overnemen. Deze kleine kerel kwam net terug uit het bos met een groot mes. Waarschijnlijk had hij zijn jungle training al gehad!

'481367' door Reefje '481367' door Reefje

BirmaShan

BirmaShan

Meet & Greet de local

Reefje

Hoe kan je een nieuw land beter ontdekken, dan wanneer je de locale bevolking leert kennen? Hi Pub (Snack & Drink) in Kalaw is 'the place' waar je lekker een drankje achterover kan slaan, interessante gesprekken kunt voeren en Burmese live muziek kan luisteren. Deze pub heeft niet meer dan 8 stoelen rondom de half ronde bar staan, maar de locals zullen zeker plaats vrijmaken voor een nieuwkomer. Zeker een must voordat het toerisme in Myanmar volledig uitpakt en de Whiskey Sour nog maar 1000 Kyat (gelijk aan $1 US) kost!

'400228' door Reefje '400228' door Reefje

BirmaShan

BirmaShan

Bij de kapper

Reefje

Nauwkeurig zijn de kappers zeker in Myanmar. Voor slechts 1000 Kyat (staat gelijk aan $1 US) wordt eerst de tondeuse, dan de schaar en vervolgens een mes gebruikt om alles kort te wieken. Mr Joe is hier te zien bij zijn plaatselijke barber in Kalaw.

'375793' door Reefje '375793' door Reefje

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Koninginnedag...Amste

Reefje

Je hoeft eigenlijk helemaal niet ver te reizen om een mensenmassa te zien! Mijn vriend is Frans en hij moest deze Oranje fans even met de camera vastleggen, om vervolgens aan iedereen thuis te laten zien. Die gekke Hollanders!

Community updates

WEDSTRIJD: STEM OP JOUW FAVORIETE GRIEKSE GEHEIM!
16-10-2020 De afgelopen maanden vroegen we Columbus-fans om hun Griekse reisgeheimen met ons te delen. Dat hebben we geweten! Wat een geweldige tips hebben jullie ingestuurd. De Columbus-redactie heeft een eerste kwaliteitscontrole gedaan. Nu is het tijd om te stemmen op de grote favoriet. De prijs: een weekje Kreta voor twee t.w.v. € 2.495! Stem mee!

REIZIGER VAN DE WEEK
16-10-2020 Ben jij de volgende Reiziger van de Week? Elke week zet de Columbus-redactie een reiziger in het zonnetje: iemand die een reisdroom heeft waargemaakt. Deze Reiziger van de Week  ontvangt een Osprey-tas cadeau en een ereplekje op deze webpagina en in ons blad. Je mag jezelf of iemand anders nomineren. Verras ons!

9-10-2020 De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

week 41 | Community toppers

IJsvogel in de vlucht Foto: Antwan

1. Topreview: Bayuda Volcanic-field, Soedan door Dianadm
2. Topfoto & tip: IJsvogel in de vlucht door Antwan
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Hestermaasdam
5. Nieuwkomer: Reisdromen

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Op dit moment is er geen fotowedstrijd.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik