Sumatra

Sumatra is het op vijf na grootste eiland van de wereld. Het Barisan-gebergte loopt dwars over het eiland. De bodem op Sumatra is erg vruchtbaar, de natuur is hier fenomenaal en ook vulkanen zijn hier volop actief. Het laagland kent een aantal moerasgebieden, maar ook tropisch regenwoud tref je hier aan. Helaas wordt het Sumatraanse regenwoud ernstig bedreigd door illegale houtkap. Sumatra is een van de beste plekken van Sumatra, en tevens een van de weinige, waar je nog orang oetans in het wild kunt spotten.

Informatie over Sumatra

Beste foto's & tips van Sumatra

'359290' door Emmmy '359290' door Emmmy

IndonesiëSumatra

IndonesiëSumatra

Zonsondergang...Bukit

Emmmy

Na een lange dag achter op een motorbike werd het haasten naar de canyon van Bukittingi, want dat is dé plek om de zonsondergang te bewonderen. Echter liepen we achter op schema en ging de zon al onder tijdens de 1 na laatste stop ergens in een weiland waar we vliegende honden wilden spotten. Een plaatselijke boer was net vuil aan het verbranden en de rook in combinatie met de gouden gloed van de zon zorgden voor dit mooie plaatje. Misschien wel mooier dan de canyon ;-)

'461259' door rosalievandermark '461259' door rosalievandermark

IndonesiëSumatra

IndonesiëSumatra

Even bijtanken...

rosalievandermark

Sianok vallei, ook wel “The Grand Canyon” van Indonesië: Voorheen noemde men het Karbouwengat. De 100 meter diepe en 4 kilometer lange kloof met steile rotswanden is ontstaan tijdens erupties van de Merapi vulkaan. Deze makaak, lid van een grote groep brutale apen had erg veel dorst. Nadat hij een flesje water van een toerist had gejat ging hij er lekker voor zitten om zijn vocht aan te vullen. Een prachtig gezicht om te zien!

'458865' door kellybaetsen '458865' door kellybaetsen

IndonesiëSumatra

IndonesiëSumatra

Lake Toba

kellybaetsen

Het schiereiland Samosir met de traditionele Batakdorpjes ligt midden in het sprookjesachtige Tobameer. Door de mist die vaak boven het meer hangt en het groene landschap krijgt het geheel een magisch uiterlijk. Het schiereiland en het reusachtige meer zorgen samen voor een van de spectaculairste bezienswaardigheden op Sumatra. Het Tobameer is absoluut een een bezoek waar wanneer je op Sumatra bent. De weg er naar toe is serieus belachelijk lang (ik heb nog nooit zo'n lange reisdag gehad met zo veel bochten) maar al met al is het absoluut de moeite waard. Wat een heerlijke plek om een paar dagen bij te komen.

Laat kaart zien

Laatste Sumatra artikelen

Zo spot je de mooiste dieren op Sumatra

Als wildlifeliefhebber kom je van alle Indonesische eilanden het meest aan je trekken op Sumatra. De reden: hier liggen enkele van de grootste ongerepte (maar helaas slinkende) stukken regenwoud van de archipel. Nergens anders ter wereld leven tijgers, neushoorns, olifanten en orang-oetans samen op...

Als wildlifeliefhebber kom je van alle Indonesische eilanden het meest aan je trekken op Sumatra. De reden: hier liggen enkele van de grootste ongerep...