Halong Bay en noordkust

Foto door Reisreporter alu

Misschien wel de grootste attractie van het land is de schitterende Halong Bay, gelegen in het noorden van het land op 180 kilometer van de hoofdstad Hanoi. Stap aan boord van een zogeheten 'junk' (Aziatisch antiek houten schip) en laat je verwonderen door de prachtige rotseilandjes in de Golf van Tonkin. De Halong Bay staat sinds 1994 op UNESCO's Werelderfgoedlijst.

Informatie over Halong Bay en noordkust

Beste foto's & tips van Halong Bay en noordkust

'201406' door Annemaria '201406' door Annemaria

VietnamHalong Bay en noordkust

VietnamHalong Bay en noordkust

Gouden Halong Bay

Annemaria

Tja, wat moet je nog teovoegen aan een zonsondergang als deze op een plek die alle verbeelding te boven gaat; Halong Bay in het noordoosten van Vietnam. We hadden regen, bewolking en een beetje zon, een beetje een crappy boot, maar dit maakte alles goed!

'174232' door janhermens '174232' door janhermens

VietnamHalong Bay en noordkust

VietnamHalong Bay en noordkust

Zevende Wereldwonder

janhermens

Volgens de Vietnamezen is de pracht van de baai ten oosten van de Red River delta één van de zeven wereldwonderen. Reisverhalen van andere toeristen, informatie in de Lonely Planet en reisfolders beschrijven de uitgestrekte baai inderdaad als één van de mooiste natuurlandschappen van Vietnam.

'458180' door JaccoenLaurie '458180' door JaccoenLaurie

VietnamHalong Bay en noordkust

VietnamHalong Bay en noordkust

Halong Sunset

JaccoenLaurie

Dat de omgeving van Halong Bay prachtig is, dat weet iedereen wel. Maar het wordt nog mooier bij zonsondergang, wanneer de lucht mooi oranje kleurt. Wij hadden geweldig weer en hebben er twee avonden van mogen genieten.

Laat kaart zien