Fiordland

Een van de meest gelopen trektochten door Fiordland gaat door het Fiordland National Park en Mount Aspiring National Park. Je kunt de tocht in meerdere dagen lopen en er zijn ook meerdere mogelijkheden om te overnachten. Het Fiordland NP ligt in het uiterste zuidwesten van het Zuidereiland.

Informatie over Fiordland

Beste foto's & tips van Fiordland

'103721' door wilko '103721' door wilko

Nieuw-ZeelandFiordland

Nieuw-ZeelandFiordland

Lake marian

wilko

Langs de route richting Lake Marian kom je door dit soort sprookjesbossen. Elk moment verwacht je dat er een kabouter of elfje achter een steen vandaan komt. Een lange sluitertijd in het donkere bos ,voor de beweging in het water, is hier geen probleem. Een paar seconden heb je zo te pakken...

'162391' door riknikele '162391' door riknikele

Nieuw-ZeelandFiordland

Nieuw-ZeelandFiordland

Wereldwonder nr. 8?!

riknikele

OPENEN; Milford Sound, in het fiordenland op het Zuidereiland, is van ongekende schoonheid. Vaak wordt geroepen dat dit het achtste wereldwonder zou zijn... Maarja, van welke mooie plek op aarde wordt dat nou niet gezegd?! Anyways, het is een magische plek! Wij hadden (helaas) slecht weer, wat wel erg goed paste bij de grille natuur!!

'298138' door Nancy Carels '298138' door Nancy Carels

Nieuw-ZeelandFiordland

Nieuw-ZeelandFiordland

Fly for fish

Nancy Carels

Het landschap op de foto is het zusje van de bekende Milford Sound genaamd de Doubtful Sound. De visvangst van die dag werd achter op de boot schoongemaakt en de visafval werd in zee gedumpt. Daar hebben de hongerige vogels wel oren naar, een makkelijkere manier om aan eten te komen, is er bijna niet.

Laat kaart zien