Queenstown

Aan de noordoostkust van het Wakatipumeer, met The Remarkables op de achtergrond, ligt de stad Queenstown. Sinds de jaren zeventig heeft het zich ontwikkeld tot een internationaal centrum voor avontuurlijke sporten zoals bungeejumpen en zorbing. Maar ook snowboarden, wildwatervaren, mountainbiken en skiën kan hier uitstekend.

Informatie over Queenstown

Beste foto's & tips van Queenstown

'509479' door chateau '509479' door chateau

Nieuw-ZeelandQueenstown

Nieuw-ZeelandQueenstown

Sunshine Bay.

chateau

Na een pittige wandeling in de buurt van Queenstown besluiten we nog even om een ritje te maken naar Sunshine Bay. De zon was al aan het ondergaan en de wind was verdwenen. Na iedere bocht hadden we weer een ander uitzicht.

'166149' door Gerardhvb '166149' door Gerardhvb

Nieuw-ZeelandQueenstown

Nieuw-ZeelandQueenstown

Lake Tekapo

Gerardhvb

Grote hoeveelheden lupines aan de oever van Lake Tekapo

'309842' door albertensandra '309842' door albertensandra

Nieuw-ZeelandQueenstown

Nieuw-ZeelandQueenstown

Paradise

albertensandra

Locatie: Paradise. Vlakbij het stadje Queenstown ligt het bekende Paradise. De weg hier naar toe is fenominabel. Je rijdt op een slingerweggetje die door de prachtige natuur gaat. Je komt langs de Remarkables, grote meren, besneeuwde bergen en de prachtige heldere rivieren waar de jetboats over 'vliegen'. Als deze jetboats er niet zijn, is het een oase van rust. De natuur is hier echt prachtig. Ook zijn er diverse plekken waar 'The Lord of the Rings' is opgenomen.

Laat kaart zien

Laatste Queenstown artikelen

Durf jij het aan? De grootste schommel ter wereld

In Queenstown in Nieuw-Zeeland vind je de allergrootste schommel ter wereld. Je schommelt maar liefst 275 meter (!) de diepte in. Je kunt kiezen: achteruit, vooruit of zelfs ondersteboven, mocht je zo'n daredevil zijn. Wauw, zou jij het aandurven?

In Queenstown in Nieuw-Zeeland vind je de allergrootste schommel ter wereld. Je schommelt maar liefst 275 meter (!) de diepte in. Je kunt kiezen: acht...