Noord Thailand

Wie denkt aan het noorden van Noord Thailand, zal direct denken aan de prachtige omgeving van Chiang Mai en Chiang Rai. Oude tempels, enorme grotten en vooral de grote concentratie olifanten maken dit tot een uniek stukje Noord Thailand. Maar het noorden van het land heeft meer te bieden: zo vind je hier tientallen nationale parken en is deze streek het thuis van de longnecks.

Informatie over Noord Thailand

Beste foto's & tips van Noord Thailand

'457886' door MiekeLejeunevdVen '457886' door MiekeLejeunevdVen

ThailandNoord Thailand

ThailandNoord Thailand

Koperen ringen.

MiekeLejeunevdVen

In 1992 nemen we 'n binnenlandse vlucht van Chang Mai naar Mae Hong Son. Daarna met snelle bootjes naar een klein dorpje waar de gevluchtte bewoners de Karen uit Birma wonen. De vrouwen hebben een zeer lange nek, soms tot wel 30 cm. omwikkeld door koperen ringen. Het wordt gezien als ultieme uiting van vrouwelijke schoonheid. Toch is het vreselijk, door de ringen wordt de borstkas ingedrukt waardoor een extra stuk nek zonder wervels geforceerd wordt. Zo komen in een pijnlijk proces het sleutelbeen en ribben erg dicht op elkaar te liggen. (scan van negatief).

'506377' door JMoerkens '506377' door JMoerkens

ThailandNoord Thailand

ThailandNoord Thailand

Bamboevlot-Varen in..

JMoerkens

In de omgeving van Chiang Mai overnachtte ik in een bergdorp waar de Karen-bevolking woont. In de omgeving van het dorp kun je met een bamboevlot over de rivier varen. Een leuke bezigheid waarbij je goed de omgeving in je op kunt nemen: De jungle, de vissers, de dieren!

'457967' door gorke '457967' door gorke

ThailandNoord Thailand

ThailandNoord Thailand

Tollen

gorke

In Mae Sot zijn aardig wat kloosters, het is leuk om laat in de middag zo'n klooster te bezoeken de novices spelen dan buiten wat erg leuk is om te zien. Dit ventje was druk aan het spelen met zijn tol hij kon er geen genoeg van krijgen.

Laat kaart zien

Laatste Noord Thailand artikelen

Eten, bidden, beminnen

Achter alles zit liefde. In het noorden van Thailand is dat zo klaar als een klontje. Of je nu geniet van culinaire hoogstandjes, in een rivier baddert met een olifant of logeert in een boeddhistische tempel of bij een van de vele bergstammen. Trek eropuit en eet, bid en bemin!

Achter alles zit liefde. In het noorden van Thailand is dat zo klaar als een klontje. Of je nu geniet van culinaire hoogstandjes, in een rivier badder...

Thailand: zo bezoek je de hill tribes

Er zijn tientallen etnische groepen in Noord-Thailand die ook wel bekendstaan als hill tribes. Een bezoek aan een van deze bergvolken is een onbetwist hoogtepunt van je reis, maar hoe doe je dit met respect voor de lokale cultuur én buiten de gebaande paden?

Er zijn tientallen etnische groepen in Noord-Thailand die ook wel bekendstaan als hill tribes. Een bezoek aan een van deze bergvolken is een onbetwist...

Onthuld: de keukengeheimen van Thailand

Wat is de ideale hoeveelheid kokosmelk voor khao soi? Waar wordt de beste lemongrass verbouwd? En welke straatmarkt mag je in geen geval overslaan? Vraag de locals in Noord-Thailand wat en waar je absoluut moet eten en je krijgt van iedereen een ander antwoord.

Wat is de ideale hoeveelheid kokosmelk voor khao soi? Waar wordt de beste lemongrass verbouwd? En welke straatmarkt mag je in geen geval overslaan? Vr...