Basvdbosch

'537530' door Basvdbosch '537530' door Basvdbosch

KroatiëPlitvice NP

KroatiëPlitvice NP

Plitvice meren:...hee

Basvdbosch

Een geweldige dag wandelend rond de Plitvice meren. Veel watervallen, mooie uitzichten, fel gekleurde meren en zelfs mooi als de zon niet fel schijnt. Met recht dé highlight van Kroatië.

'510670' door Basvdbosch '510670' door Basvdbosch

Zuid-AfrikaVrijstaat

Zuid-AfrikaVrijstaat

Golden Gate NP

Basvdbosch

Golden Gate is een verademing van natuurschoon met goede wandelmogelijkheden na de hectiek en chaos van Lesotho. De rode rotsen vonden wij mooi contrasteren met de verder groene omgeving.

'474386' door Basvdbosch '474386' door Basvdbosch

IndonesiëSumatra

IndonesiëSumatra

Verslavende uitzichte

Basvdbosch

Lange dagen rijden van Tobameer naar Padang langs bossen en plantages...Het werkt verslavend ... Fascinerend om te zien hoe het leven geent is op de schaarse wegen midden door het oerwoud. De natuurschoon van dit eiland ten opzichte van Java is overweldigend.

'474385' door Basvdbosch '474385' door Basvdbosch

RwandaNoord Rwanda

RwandaNoord Rwanda

Gorilla's op...tastaf

Basvdbosch

Duur, maar zeer de moeite waard! Wandelend door het nationale park opeens oog in oog staan met Gorilla's. We hadden niet eens in de gaten dat we opeens recht onder ze door liepen, op nog geen halve meter afstand.... Eigenlijk moet je 10 meter afstand bewaren...maar nu hadden we mazzel.

'474383' door Basvdbosch '474383' door Basvdbosch

IsraëlNoord Israel

IsraëlNoord Israel

De lekkerste Humus va

Basvdbosch

In de Souq van de historische stad Akko bevindt zich Humus Zaid. Onder sfeerverhogende TLverlichting kan je genieten van de beste Humus (kikkererwtenprut) van het Midden-Oosten. In een straal van 100 kilometer kregen wij deze tip meerdere keren te horen...en het is ons niet tegengevallen.

'474382' door Basvdbosch '474382' door Basvdbosch

LibanonOost Libanon

LibanonOost Libanon

Romeins cultuurgoed..

Basvdbosch

Als klassiek geschoolde ben ik zeer geinteresseerd in Romeins cultuurgoed. Wat schetst mijn verbazing dat in Libanon een van de grootste tempelcomplexen van de Romeinen ligt; in ieder geval een van de grootste die ik ken. De zuilen in Baalbek zijn zo dik, dat een volwassenpersoon niet eens de diameter van de zuil kan bevatten. Enorm! Tevens zijn er in de buurt goede gelegenheden om te eten!

'474381' door Basvdbosch '474381' door Basvdbosch

Syrië

Syrië

Gastvrijheid als kuns

Basvdbosch

Syrie is zonder uitzondering het meest gastvrije land dat ik ooit bezocht heb. Alle verhalen over schurkenstaten ten spijt voelt een toerist zich zeer thuis in dit prachtige land met een berg attracties. Hoe anders verklaar je: - Dat je in sommige gebieden (m.n. in de buurt van de woestijnkastelen) bij ieder huis wordt binnen genodigd voor thee/eten. - Dat een legerbus vol met militairen je als lifter meeneemt en je ook nog afgooit bij je hotel als het niet tever uit de buurt is. - Iedereen erop gebrand is jou te helpen. - En zo kan ik nog wel even doorgaan....

'474380' door Basvdbosch '474380' door Basvdbosch

Tibet

Tibet

Oprecht en intens...g

Basvdbosch

Zelden in mijn leven heb ik zulke oprecht gelovige en weerbarstige mensen ontmoet als juist in Tibet. Hoewel Tibet natuurlijk al lang bezet is door China, met weinig kans om ooit nog zelfstandig te worden, is het geloof van de Tibettanen niet geknakt. Het is zelfs zo'n intense ervaring, dat je je bijna schaamt om in de prachtige (maar stinkende) Boedhistische tempels in de weg te lopen bij hun geloofsbeleidenis. Het maakt niet zoveel uit welke tempel je bezoekt...je merkt het overal!

'474379' door Basvdbosch '474379' door Basvdbosch

SyriëOost Syrië

SyriëOost Syrië

De oertijd met zero..

Basvdbosch

Bizar! Op zoek naar de alleroudste beschavingen die onze planeet ooit gekend heeft (Ur en Oeroeg zegt de meesten wel wat), waren wij op weg naar Mari, dicht bij de Irakese grens. Hoewel dit ooit de vruchtbaarste plek op aarde moet zijn geweest is dorheid nu overweldigend...het resultaat van veelvuldige irrigatie (en daarmee verzilting). Het wordt helemaal bizar als we met 120 kilometer per uur met het volgestouwde taxibusje een stofstorm in rijden en zonder te remmen en met een zichtbaarheid van hooguit 2 meter voort blijven jakkeren. Het lot was ons gunstig gezind...we konden het navertellen en hadden een zeer boeiende dag die wij konden afsluiten met een dip in de Euphraat vlak aan de Irakese grens.

'474378' door Basvdbosch '474378' door Basvdbosch

Oeganda

Oeganda

Hit the G-spot!

Basvdbosch

De start van 's werelds langste rivier, de Nijl, is tevens een van de beste raft plekken in de wereld. Met een ongelofelijke hoeveelheid water vloeit de Nijl nabij Jinja uit het Victoria Meer. Raften is daar geweldig, al zitten er enkele wat langere saaie stukken tussen. Echt spectaculair wordt het als de bootbegeleider aanbiedt om de G-Spot te gaan zoeken. Werkelijk voor geen enkele raft is het mogelijk om in de G-Spot overeind te blijven! Vol enthousiasme kwamen wij bij deze rapid....het volgende dat ik mij kon herinneren was dat ik ongeveer 100 meter verder boven water kwam...door de enorme waterkracht was ik uitgespuwd. De G-Spot gevonden dus :-) GAAAF!

'474377' door Basvdbosch '474377' door Basvdbosch

Zimbabwe

Zimbabwe

Bungee jump in de...'

Basvdbosch

Hoe is het om op eigen kracht 111 meter omlaag te springen? Dat antwoord heb ik meer dan duidelijk gekregen! In 2001 (voor de ergste ellende daar) was ik in Zimbabwe en ben ik van de brug gesprongen die zeer dicht bij de Victoria Watervallen over de rivier ligt. Hoewel de meesten een duwtje krijgen bij de afsprong is het een waanzinnige ervaring om zelf de stap te zetten en te springen.

'474375' door Basvdbosch '474375' door Basvdbosch

ArgentiniëPatagonie

ArgentiniëPatagonie

Hoe rood kan de natuu

Basvdbosch

Absolute aanrader is wandelen in Patagonie in de herfst (april) De bomen zijn dan vuurrood, wat met de witte bergen, de vele meren en de al gedeeltelijk gele herfskleuren spectaculaire vergezichten oplevert. Het weer is in april nog enigszins vriendelijk en soms zelfs warm, dus lange wandelingen behoren tot de mogelijkheden. Met name El Chalten en zijn toegang tot Fitz Roy en Cerro Torre (de drietand) is geweldig.

'474373' door Basvdbosch '474373' door Basvdbosch

BoliviaLa Paz

BoliviaLa Paz

Beklim een 6000er

Basvdbosch

Het mooie van op grote hoogte leven is dat het daarna niet ver meer omhoog is om écht hoge bergen te beklimmen. In Bolivia zijn er diverse opties om bergen van meer dan 6000 meter te bedwingen, ook voor de geoefende wandelaar. Het is een enorme blikverruimende ervaring: -Gigantische uitzichten overzowel de Altiplano als het Amazonewoud -Bij elke stap vraagt je lichaam om meer zuurstof dan het op kan nemen uit de ijle lucht. -Wat een trots en voldoening voel je als je de top bereikt! Absolute aanrader is de berg die ik bedwongen heb: Huayna Potosi.

'471002' door Basvdbosch '471002' door Basvdbosch

MongoliëZuid Mongolie

MongoliëZuid Mongolie

Stenen verzamelen in.

Basvdbosch

De Gobi woestijn in Zuid-Mongoie, die bij onze reis lang niet zo kaal was als je van een woestijn kan verwachten, heeft een zeeer gevarieerd landschap: van zandduinen tot vuurrode kliffen. Dit heeft ook tot gevolg dat bij iedere stop heel bijzondere stenen te vinden zijn. Paradijs voor iedere stenenverzamelaar!

'470959' door Basvdbosch '470959' door Basvdbosch

BoliviaLa Paz

BoliviaLa Paz

Yungas: In drie dagen

Basvdbosch

Startend tussen de sneeuw en steenlawines middenin de Andes lopend naar de jungle....van ruim 5000 meter naar 300 meter hoogte...dit in slechts 3 dagen door een wel zeer afgelegen gebied. Fantastisch om te doen en voor iedereen! Laat je verrassen door alle klimaatzones die langstrekken, tot je in het Regenwoud wordt overdekt door vlinders!

'470899' door Basvdbosch '470899' door Basvdbosch

BhutanBumthang

BhutanBumthang

Bezoek een festival

Basvdbosch

Een dag wandelen de bergen in en dan getuige zijn van Bhutanese gastvrijheid bij een lokaal festival...te gek voor woorden! Mee helpen koken / het lokale drankje mee helpen destilleren en last but not least: mee dansen. Geweldige ervaring We waren er drie dagen, en met pijn in het hart moesten we weer afscheid nemen.

'470898' door Basvdbosch '470898' door Basvdbosch

CubaZuidoost Cuba

CubaZuidoost Cuba

Nationaal Park Granma

Basvdbosch

Verlatenheid met strak blauwe luchten. En onderweg veel te doen: grotten met honderduizenden krabben, desolaat havenstadje, wandeling door de mangrove bossen, onderweg half of geheel vergane wegen en als toefje op de taart: Aangevallen worden door honderden, duizenden gigantische landkrabben. Alleen jammer voor hen dat een auto echt harder is... Surrealistische super dag...waarvoor eigen vervoer noodzakelijk is.

'470897' door Basvdbosch '470897' door Basvdbosch

IndiaKashmir

IndiaKashmir

Adembenemend panorama

Basvdbosch

De autorit Srinagar - Ladakh is zonder twijfel de meest spektaculaire rit die ik ooit gemaakt heb. De weg ligt recht tegen de grens met Pakistan half tegen de berg aan geplakt.. Waanzinnige vergezichten door de hoogste bergketens ter wereld. Onwaarschijnlijk dat hier ooit een weg is gebouwd. Super aanrader!

'470895' door Basvdbosch '470895' door Basvdbosch

RwandaWest Rwanda

RwandaWest Rwanda

Langs Lake Kivu van..

Basvdbosch

Prachtig, niet door toerisme overspoeld gebied. Hier snap je waarom Rwanda het land van de Mille Collignes is. Mensen zijn oprecht vriendelijk en blij je te zien. Eigen vervoer noodzakelijk....al rijdt er wel een bus

'469319' door Basvdbosch '469319' door Basvdbosch

Noord-Macedonië (voormalig Macedonië)Meren - Prespa en Ohrid

Noord-Macedonië (voormalig Macedonië)Meren - Prespa en Ohrid

Rondrit van Ohrid

Basvdbosch

Rondrit rond het meer van Ohrid is zeer de moeite waard. Het verschil tussen beide landen is zo gigantisch! Bovendien zijn er veel mooie vergezichten. Alleen de grensovergang richting Albanie duurt wat lang.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier