Syrië image

Syrië


Reisgids

Syrië
Azië
Menno

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ontdek

Dit land in het Midden-Oosten heeft veel cultuur en een rijke historie. Syrië deelt zijn landsgrenzen met Turkije in het noorden, Irak in het oosten en zuidoosten, Jordanië in het zuiden en Libanon en Israël in het zuidwesten. In het land vind je veel opgravingen, kastelen, burchten, steden en ruïnesteden, een bonte verzameling uit de Romeinse, Griekse, Byzantijnse en Arabische oudheid. Door dit land reizend merk je de menging van oost en west, een kruispunt van culturen. Je kunt er drukke markten en bedoeïenfamilies bezoeken of op kamelen rijden, om maar iets te noemen.

Helaas viel Syrië in 2011 ten prooi aan een gewapende opstand, die inmiddels is uitgemond in een burgeroorlog. Verschillende bezettingen van terreurbeweging Islamitische Staat (IS) zorgden ervoor dat er vele vernielingen werden aangericht door het hele land. Oude gebouwen en historische monumenten gingen ten onder. Maar niet alles. Gelukkig zijn er nog genoeg mooie bezienswaardigheden gespaard gebleven.

 

Reisinspiratie

Van onze community

Kinderen in Syrië
Kinderen in Syrië
Oost Syrië
Bartvbaardwijk
SCHAAPSHERDER
SCHAAPSHERDER
Noord Syrië
Esthers
palmyra
palmyra
Palmyra
Esthers

Praktisch

 • Op dit moment heerst er een burgeroorlog in Syrië. Het dringende advies is om niet af te reizen naar het land. Nederlanders die op dit moment in Syrië verblijven wordt aangeraden om het land direct te verlaten. Ontvoeringen, aanslagen en andere geweldsincidenten zijn aan de orde van de dag. 

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Syrië:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Syrië kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: Syrische pond (SYP). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 3 januari – Id-ul-Maulid

  Islamitische feestdag waarop de geboorte van Mohammed gevierd wordt.

  8 maart - Dag van de Revolutie

  Door een staatsgreep op 8 maart 1963 kwam in Syrië de Ba-ath-partij aan de macht. Dit wordt jaarlijks gevierd.

  17 april – Onafhankelijkheidsdag

  Op deze datum in het jaar 1946 werd Syrië onafhankelijk. Tegenwoordig viert het land deze gebeurtenis met een jaarlijks terugkerende nationale feestdag.

  6 oktober – Dag van de Oktoberoorlog

  Herdenking van de slachtoffers die vielen tijdens de oorlog tegen Israël in 1973.

 • Syrië – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Syrië, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Syrië gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type CStekker type EStekker type L
 • Tijdsverschil: 1 uur later
  De hoofdstad van Syrië is Damascus.
  Het oppervlak van Syrië is 4,5x Nederland.
  De gesproken taal/talen: Arabisch.