Vrijstaat

Vrijstaat is een van de negen provincies van Vrijstaat, gelegen in het midden van het land. De hoofdstad is Bloemfontein. Bloemfontein is officieel een van de drie hoofdsteden van Vrijstaat (hier bevindt zich de rechterlijke macht). Enkele andere steden binnen de provincie Vrijstaat zijn Bethlehem, Kroonstad en Welkom. Vrijstaat ligt in een hoogvlakte die wordt begrensd door de Drakensbergen.

Informatie over Vrijstaat

Beste foto's & tips van Vrijstaat

'516859' door hbplaatjes '516859' door hbplaatjes

Zuid-AfrikaVrijstaat

Zuid-AfrikaVrijstaat

Gluurtijger

hbplaatjes

Tijdens een game drive in Tiger Canyons zagen we moeder tijger met 3 jongen richting het water lopen. De jongen waren op dat moment ongeveer 10 maanden oud.Helaas was de begroeiing bij het water erg dicht en zag ik maar flarden van de drinkende tijgers. Op een gegeven moment keek deze jonge tijger even omhoog door in gat in de begroeiing. Alleen het middendeel van zijn kop was goed te zien en dat leverde dit portret op.

'524366' door hbplaatjes '524366' door hbplaatjes

Zuid-AfrikaVrijstaat

Zuid-AfrikaVrijstaat

Laatste licht -...che

hbplaatjes

We hadden het geluk de cheetahfamilie te spotten in het laatste prachtige warme licht voordat de zon onder ging. De familie bestaat uit moeder en 5 bijna volwassen jongen. Na een warme dag gingen ze op jacht tussen de rotsen in Tiger Canyons. Even later was de zon verdwenen en in het laatste licht konden we ze nog een tijdje volgen. Hier zit één van de jongen het voorliggende land te bekijken. Cheetah's kunnen heel ver kijken, ongeveer net zo ver als wij met een goede verrekijker.

'513113' door hbplaatjes '513113' door hbplaatjes

Zuid-AfrikaVrijstaat

Zuid-AfrikaVrijstaat

Witte tijger

hbplaatjes

Deze foto is genomen in Tiger Canyons. Zoals ik al eerder schreef is dit een project van John Varty. Hij is overtuigd dat de tijger (op veel plaatsen) in India het niet redt en heeft een nieuwe genenpoel in Zuid-Afrika gemaakt. Een witte tijger is een "gewone"tijger met een afwijkend gen. Ze zijn zeldzaam. Om een witte tijger te krijgen heb je 2 tijgers met het gen nodig en dan is de kans 25% op een wit jong. Ze zijn dan ook zeer zeldzaam. In het wild komen witte tijgers voor zover bekend niet meer voor. Ze zijn wel te zien in dierentuinen. De tijger op de foto heeft 3 jongen van ongeveer 10 maanden oud op het moment dat deze foto gemaakt wordt. Ze zijn misschien iets lichter dan normaal, maar zeker niet wit. De tijgers in Tiger Canyons zijn inmiddels helemaal verwilderd. Ze jagen zelf, zijn territoriaal, ze doden elkaar onderling en jagen op Afrikaans wild. Er zijn inmiddels 3 verschillende genenlijnen. Om inteelt te voorkomen wordt er samengewerkt met anderen. Gezien het bovenstaande is het aannemelijk dat de tijgerin van de foto de enige in het wild levende en jagende witte tijger in de wereld is en dan ook nog in Zuid-Afrika.

Laat kaart zien