Oost Libanon

In het oosten van Oost Libanon vind je volop historie. In Anjar bijvoorbeeld, een stadje nabij de Syrische grens dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Even ten noordoosten van Anjar, in de Bekavallei, ligt Baalbek. Ook deze stad heeft veel ruïnes.

Informatie over Oost Libanon

Beste foto's & tips van Oost Libanon

'331385' door pensionado '331385' door pensionado

LibanonOost Libanon

LibanonOost Libanon

Tempel van Bacchus

pensionado

Er zijn in de antieke wereld vele min of meer bewaard gebleven tempels, maar niets valt te vergelijken met die van Baalbek in Libanon. De foto toont niet de grootste, maar wel de best bewaard gebleven tempel die gewijd was aan Bacchus, de god van de wijn. Hij werd in het jaar 150 AD voltooid, was 66 m lang, 35 m breed en 31 m hoog. Vele van de 19 m hoge zuilen staan nog overeind. Het is een overweldigend complex waarbij je als mens in het niets verzinkt! Let op de kleine figuurtjes onderaan het platform van de tempel.

'366512' door justinschaufeli '366512' door justinschaufeli

LibanonOost Libanon

LibanonOost Libanon

Boer Libanon

justinschaufeli

vlakbij Baalbek in oost Libanon kwam ik deze boer met zijn geiten tegen. Een door oorlog verscheurd land, maar zeker de moeite waard om eens te bezoeken

'295522' door herman m '295522' door herman m

LibanonOost Libanon

LibanonOost Libanon

Anjar

herman m

Deze foto is genomen in Anjar met op de achtergrond het met sneeuwflarden bedekte gebergte van de Anti-Libanon op de grens met Syrië en als hoogste berg Hermon (Dschabal ash-Shaich) van 2814 m hoogte. Anjar ligt nabij de Bekavallei in Libanon. De stad werd rond 700 gesticht door de Omajjaden kalief Walid I. Anjar was een handelsstad, een rustplaats voor de karavanen die de verbinding tussen hoofdstad Damascus en de Middellandse Zee onderhielden. De stad had een rechthoekig grondplan van 385 bij 350 meter. Het stratenpatroon was volledig symmetrisch georganiseerd. Door twee elkaar in het centrum loodrecht kruisende straten - met tetrapylon - werden vier wijken afgebakend. Dit stadsplan is duidelijk beïnvloed door de Romeinse en Byzantijnse steden. Nadat de Omajjaden in 750 verslagen waren door de Abbasiden, kwam de stad snel in verval. De gebouwen dateren daarom vrijwel allemaal uit één periode en dat maakt de site zo bijzonder. Gedurende de Libanese burgeroorlog en vele jaren daarna, tot eind april 2005, was Anjar het hoofdkwartier van het Syrische leger in Libanon. In december 2005 werden vlakbij Anjar massagraven ontdekt waarin Libanese militieleden en ook vrouwen en kinderen waren begraven. In 1984 werd Anjar door UNESCO tot Werelderfgoed verklaard.

Laat kaart zien