Agrotewal

8
Marokko
Agrotewal was hier 31 Jan 2016
Fez, één van de grootste steden van Marokko, is een bekende bestemming. De meeste toeristen gaan naar de Medina en de leerlooierijen, maar Fez is meer dan dat. Je mag met de camper staan op een groot plein, pal bij de grootste toegangspoort, Bab Boujloud. Verwacht daar niet teveel van, er zijn geen voorzieningen en je staat geparkeerd tussen de auto's en touringcars. Maar zodra in de vroege avond de rust weerkeert, is dit een hele bijzondere plek. Je bent in een paar minuten in de binnenstad, de locals zitten op de trappen op het plein en je bent voor even opgenomen in de Marokkaanse samenleving. Om het andere Fez te leren kennen, hoef je alleen maar de buitenkant op te zoeken. Je hebt dan een geweldig overzicht over de stad, je komt langs oude begraafplaatsen, je ziet de huiden te drogen liggen en het allerfijnst, toeristen komen hier niet.
Bergen Lekker Eten & Drinken Kunst & Cultuur
  • eeuwen oude medina
  • camperplek midden in de stad
  • machtig mooie omgeving
  • leerlooierij
  • druk in de medina
  • veel toeristen
Review geplaatst op 2016-11-08
8
Marokko Westelijke Sahara
Agrotewal was hier 31 Jan 2016
De Westelijke Sahara, is een gebied waar reisorganisaties niet snel heen zullen gaan. Het heeft geen echte bezienswaardigheden of grote steden en toch vind ik het heel aantrekkelijk. Het bestaat voor het grootste gedeelte uit rotsachtige woestijngebieden en is bijzonder dun bewoond. Je kunt er uren rondrijden zonder een mens tegen te komen. Langs de woeste kust met hele hoge kliffen, kun je vrij kamperen met de camper. Het heeft een paar bijzonder aantrekkelijke natuurparken.
Regio
  • woeste kustlijn
  • natuurparken
  • ongerept
  • weinig voorzieningen
Review geplaatst op 2016-12-05
8
Spanje
Agrotewal was hier 30 Apr 2015
Toledo, één van de oudste steden van Spanje, was voor mij een grote verrassing. Niet alleen heeft de stad heel veel oude gebouwen, kerken, een kathedraal, synagoges, maar het heeft een hele bijzondere uitstraling. De kleine straatjes, waar de temperatuur hoog kan oplopen, hebben een soort katoenen overkapping, wat een apart sfeertje oproept. De stad ligt in een bocht van de rivier de Taag en de eeuwenoude bruggen zijn een lust voor het oog. Je kunt vanuit Madrid de stad makkelijk bezoeken met de trein of bus. Het ligt maar zo'n 70 km van de Spaanse hoofdstad. Je kunt ook met de camper de stad goed bezoeken, omdat er een camperplek gemaakt is op het hoofdparkeerterrein.
Budget-Reizen Reizen Met Kinderen Lekker Eten Drinken Bergen Kunst & Cultuur Zon, Zee En Strand
  • veel oude gebouwen
  • het alcazar van Toledo
  • camperplek midden in de stad
  • veel uitzichtpunten over de Taag
  • het kan er in de zomer erg heet worden
Review geplaatst op 2016-12-05
9
Zuid-Afrika Limpopo
Agrotewal was hier 31 Aug 2015
Aangetrokken door de beschrijving op de site van Sanpark, besloten we een paar nachten in dit relatief jonge park door te brengen. Met een gewone sedan is het park redelijk toegankelijk, in ieder geval het hoofdkamp, Leokwe. De andere kampen zijn zeker net zo mooi, maar alleen met een 4x4 goed te bereiken. Wanneer je in het Leokwe camp verblijft, moet je er rekening mee houden dat je na zonsondergang niet meer rond mag rijden, het restaurant ligt bij de receptie een paar km van het Leokwe camp. Je moet dus je eigen eet- en drinkwaar meenemen. De kampen hebben geen hekken, dat geeft een heel bijzonder gevoel. De voordelen, weinig toeristen, een zwembad midden in de wildernis, alle wildlife in je eigen achtertuin. Het is zelfs spannend om naar het zwembad te lopen. De tree top wandeling, laat je via een houten looppad het land van bovenaf zien. Kortom wil je een Afrikaans park bezoeken buiten de gebaande paden en betaalbaar dan is dit zeker een aanrader. Wildlife in overvloed, de olifanten komen van Botswana zo het park in lopen, alleen de buffels ontbreken van de big five en heel veel vogels. Meer info, www.sanparks.org
Regio
  • heel veel wilde dieren
  • prachtige ruige natuur
  • geen of heel weinig toeristen
  • geen hekken rond de kampen
  • niet alle wegen zijn voor een sedan geschikt
Review geplaatst op 2016-11-27
8
Frankrijk Languedoc
Agrotewal was hier 31 Mar 2016
Vorig jaar ben ik voor het eerst in dit mooie park geweest, op aanraden van de plaatselijke VVV. Dit is de beste plek om in de Camargue, de wilde flamingo's te zien. Ze foerageren in grote getale in dit natuurpark en vliegen af en aan. Ook zijn er reigers, koereigers en witte reigers die broeden op een eilandje in het begin van het park. Je kunt er uren wandelen, over uitgezette routes, er zijn uitkijktorens en vlonders. Bovendien heb je kans om de beverrat in zijn natuurlijke omgeving te zien. De entree van het park bedraagt 7,50, parkeren is gratis. Je kan tot 19.00 het park in, maar wil je langer blijven dan is dat heel goed mogelijk.
Regio
  • veel flamingo's
  • beverrat
  • uitgezette wandelingen
  • kan er druk zijn
Review geplaatst op 2016-11-20
8
Marokko Atlas gebergte
Agrotewal was hier 29 Feb 2016
Agdz, is een kleine stad die door toeristen op weg naar de Sahara alleen aangedaan wordt voor een korte pauze. Dat is eigenlijk heel jammer. De bevolking is heel vriendelijk, er zijn oude en herstelde kasba's te bezichtigen. Er is een hele mooie camping met zwembad welke tegen het palmenbos aan ligt. Je kunt er fijne wandelingen maken en goedkoop uit eten. Op dinsdag is er markt en de taxi's brengen je voor weinig geld naar Zagora en Ouarzazate. In Ouarzazate kun je heuse filmstudio's bezichtigen.
Regio
  • palmenbos
  • goede camping
  • uitgangspunt bezoek Ouarzazate en Zagora
  • Kasba's
  • dinsdag een markt
  • geen minpunten
Review geplaatst op 2016-11-09
9
Marokko
Agrotewal was hier 29 Feb 2016
Meknes, één van de koningssteden is gezellig en nog niet ontdekt door toeristen. Natuurlijk komen er bussen met toeristen, maar dan alleen bij het mausoleum en de koninklijke stallen, die natuurlijk een bezoek waard zijn. Maar de Medina en de kleine straatjes zijn nog niet ontdekt door het massatoerisme.Je kunt op het grote plein heerlijk eten voor weinig geld. De terrassen kijken net als in Marrakech over het plein en ook hier zijn de slangenbezweerders en mannen met berberaapjes te zien.Bab Mansour is de grootste poort, die grenst aan het plein.
Bergen Lekker Eten & Drinken Kunst & Cultuur
  • Place El Hedime
  • koninklijke stallen
  • overnachten met de camper in het centrum
  • Bab Mansour
  • Mausoleum
  • bij sommige restaurants is een fooi verplicht
Review geplaatst op 2016-08-25
8
Marokko Atlas gebergte
Agrotewal was hier 29 Feb 2016
Wanneer je berberapen in hun natuurlijke omgeving wilt zien, kun je het beste naar het cederwoud van Azrou gaan. Tussen gigantische ceders, waarvan een enkele een omtrek heeft van 8 meter lopen de apen. Ze negeren mensen totdat je een zak tevoorschijn haalt en ze voert. Je kunt er uren wandelen zonder anderen tegen te komen.
Regio
  • berberapen
  • ceder woud
  • ongerepte natuur
  • prachtige camping
  • het kan er erg koud zijn
Review geplaatst op 2016-11-09
9
Marokko
Agrotewal was hier 31 Jan 2016
De watervallen van Ouzoud zijn een bezoek meer dan waard. De omgeving met de bergen is prachtig. Je kunt er geweldig wandelen, er zijn berberapen en veel marktkraampjes die van alles verkopen.
Bergen Lekker Eten & Drinken Kunst & Cultuur
  • watervallen
  • berberapen in het wild
  • wandelmogelijkheden te over
  • gezellig dorpje
  • bij de waterval soms druk
Review geplaatst op 2016-09-08
8
Marokko
Agrotewal was hier 31 Jan 2016
Marrakech, je haat het of je bent er verliefd op, heb ik ooit gelezen. De magisch klinkende naam belooft veel. Wanneer je op het grote plein Djemaa el Fna loopt krijg je het idee in een theater te zijn beland. Artiesten, waterdragers, mannen met apen of slangen trekken je aandacht in de hoop dat je flink wat euro's wilt betalen voor een foto. Maar kijk je daar doorheen en negeer je hun vragen om geld, dan is het nog steeds een sprookje. 's Avonds veranderd het plein in een soort open lucht restaurant. Lange banken staan opgesteld en heerlijke geuren verleiden je tot aanschuiven. Je kunt er verrukkelijk en betaalbaar eten. Verder worden er op het plein kleine toneel- en cabaretstukjes opgevoerd. Acrobaten vertonen hun kunsten en het is een gezellige bedoening. Houd je net als ik meer van de stille straatjes en het echte leven in Marrakech, dan zul je verder moeten gaan dan de Medina. Neem de kleine straatjes en ga op je gevoel af, je zult versteld staan van het verschil in benadering van de bewoners van deze metropool. Zijn ze in het centrum opdringerig en vastberaden geld uit je zak te kloppen, in de achteraf straatjes kun je gewoon je gang gaan en zelf op ontdekkingsreis.
Bergen Lekker Eten & Drinken Kunst & Cultuur
  • Djemaa el Fna
  • Medina
  • gezelligheid
  • veel terrassen met mooi uitzicht
  • opdringerige verkopers
  • veel toeristen
Review geplaatst op 2016-11-08
9
Portugal
Agrotewal was hier 31 Mar 2016
De kuststrook ten Zuiden van Lissabon, is ruig met hoge kliffen en prachtige gouden stranden. Maar voor mij de grootste trekpleister zijn de ooievaars die op rotsen in zee broeden. Dit bijzondere schouwspel is te zien vanaf april, waarschijnlijk tot de jongen in de zomer uitvliegen. Eén van de mooiste stranden om dit te zien is bij Odeceixe. Een lang wandelpad over de kliffen leidt je naar uitzichten over de oceaan. Daar vind je de mooie vogels, ze vliegen af en aan over je hoofd op zoek naar voedsel op het land. Ook bij Cabo Sardao zijn ze van dichtbij te zien.
Budget-Reizen Reizen Met Kinderen Lekker Eten Drinken Kunst & Cultuur Zon, Zee En Strand
  • ooievaars broeden op rotsen in zee
  • mooie kustlijn
  • kliffen en gouden stranden
  • Bij slechtweer is het pad onbegaanbaar
Review geplaatst op 2016-11-06
10
Zuid-Afrika
Agrotewal was hier 31 Oct 2015
Voor mij is het Krugerpark de ultieme manier om zelf dieren te bekijken, met eigen vervoer en betaalbaar. Je kunt er overnachten ook als je niet over een dikke portemonnee bezit. Het is wel zaak om minimaal 6 maanden van tevoren een onderkomen te boeken bij Sanparks. De entree van het park is dankzij de lage koers van de Rand goed te doen, maar als je langer naar ZA gaat en parken wild bezoeken is de wildcard een goede investering. Voor ongeveer 200 euro mag je samen met je partner een jaar lang alle Sanparken bezoeken.
Safari Onderwaterwereld Bergen Lekker Eten & Drinken
  • wildlife
  • nog betaalbaar
  • prachtige natuur
  • ook met eigen vervoer goed te doen
  • excursies mogelijk voor weinig geld
  • overnachten in het park
  • ver weg
Review geplaatst op 2016-11-05
9
Marokko Westkust Marokko
Agrotewal was hier 29 Feb 2016
El Jadida een stad aan de Westkust van Marokko, is een bezoek zeker waard. Niet alleen een oud Portugees fort wat je nog steeds kunt bezoeken, leuk voor een uitzicht over de oceaan en de stad. Maar de hoofdattractie is de Portugese cisterne, een voormalige wapenopslagplaats. Het is gebouwd in de 16e eeuw en je kunt er voor weinig geld rondkijken. Het water op de vloer maakt dat je mooie weerspiegelingen ziet zeker als de zon op het hoogste punt staat en de stralen door een rond gat vallen. De toegangsprijs is ongeveer een euro, maar laat vooral je statief niet zien anders wordt het gebruik ervan verboden.
Regio
  • Portugese cisterne
  • oud fort
  • ligging aan zee
  • leuke markt in de stad
  • verbod gebruik statief in de cisterne
Review geplaatst op 2016-08-25
9
Tsjechië
Agrotewal was hier 31 May 2016
Praag,voor mij één van de mooiste hoofdsteden van Europa is de laatste jaren behoorlijk toeristisch geworden en toch heel aantrekkelijk gebleven. Het heeft een prachtig historisch centrum, men doet er alles aan om vervallen gebouwen in hun oude luister te herstellen. Praktisch alle bezienswaardigheden zijn te voet goed te bereiken en anders rijden er trammetjes af en aan en het metronet is super modern. Voor een paar kwartjes reis je door Praag. De beroemde Karlsbrug is vanuit een toren nog mooier om te zien en een heel groot voordeel van deze stad is het prijspeil. Hier kun je nog op een terrasje gaan zitten en uiteten zonder met je ogen te knipperen. De stad is in alle jaargetijden mooi, in de winter heel aantrekkijk omdat er dan bijna geen toeristen zijn, er vaak sneeuw ligt en een leuke kerstmarkt de boel opvrolijkt. In het voorjaar prachtig als het groen ontwaakt. Zomers lekker warm en vaak mooie wolkenpartijen. En de herfst is misschien wel het mooist als de warme kleuren de stad nog sfeervoller maken. Je kunt vanuit Amsterdam voor een paar tientjes met het vliegtuig, maar met eigen vervoer ben je er ook in een dag. Ook voor kinderen is er voldoende te beleven, een hele mooie dierentuin met een kabelbaan en veel musea en theaters. Een wassenbeelden museum en een groot park met uitzicht over de hele stad. Wisseling van de wacht bij het kasteel en boottochten over de Moldau.
Land
  • een historisch centrum
  • oude gebouwen in overvloed
  • Karlsbrug
  • goed en betaalbaar openbaar vervoer
  • betaalbaar
  • makkelijk te bereiken
  • vrij veel toeristen
Review geplaatst op 2016-11-02
8
Marokko
Agrotewal was hier 31 Dec 2015
Essaouira een stad met de uitstraling van een uit de krachten gegroeid dorp, ligt aan de Westkust van Marokko. Wanneer je met een camper reist is de deze stad extra aantrekkelijk omdat de A7 van Marrakech naar Essaouira makkelijk en snel is. Het is minder dan 200 en binnen drie uurtjes kun je overnachten achter de duinen op een officiële camper plek, op 3 km afstand van het centrum. De wandeling langs het strand is mooi om te doen er valt veel te zien. De stad heeft een hele mooie oude medina en een prachtige haven met heel veel blauwe vissersbootjes. Er is veel te zien, verkopers, klanten en vissers aan het werk. Je kunt er voor weinig geld goed eten en overnachten in de vele hotels is ook niet duur.
Bergen Lekker Eten & Drinken Kunst & Cultuur
  • haven met blauwe vissersbootjes
  • oude medina
  • bedrijvige haven en visafslag
  • mooi breed zandstrand
  • vriendelijk bevolking
  • veel meeuwen bij de haven
Review geplaatst op 2016-10-25

Community updates

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

REIZIGER VAN DE WEEK
30-11-2020 De Reiziger van de Week is Sarah Roers. Heb jij net als Sarah ook een reisdroom waargemaakt en ben jij de volgende gelukkige? Nomineer jezelf of iemand anders en win een Eastpak-rugzak! Stuur hier je nominatie in.

UPDATE
27-11-2020 Sinds vandaag zijn de aantallen voor favorieten onder een individuele foto weer zichtbaar.

week 49 | Community toppers

Verstilt. Foto: Wisseschout

1. Topreview: Verenigde Staten • Bisti-Badlands door Henneke
2. Topfoto & tip: Verstilt door Wisseschout
3. Communitylid van de week: Afpmvannunen
4. Nieuwkomer: Elisabeth-Nicole

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik