Agrotewal

8
Nederland Noord Holland
Agrotewal was hier 30 Sep 2016
Een topper in eigen land, zijn voor mij de Amsterdamse waterleiding duinen. Niet alleen omdat er daar vossen te zien zijn die zich vaak laten fotograferen, maar ook de omgeving is een bezoek meer dan waard. Er mogen geen honden en fietsers in het park komen, dat maakt het wandelen heel relaxt. Je mag van de paden af, lekker struinen door de bossen en de duinen. Er zijn heel veel herten te zien, boomkikkers en zandhagedissen. In het juiste jaargetijde enorm veel padden, kikkers, vlinders en libellen. Als je de ingang neemt aan de Zandvoortselaan 130, dan kom je langs een kolonie aalscholvers en zijn de vossen makkelijk te vinden. Vanaf de ingang ga je rechtdoor de brug over, dan volg je het pad en na 3 km op een splitsing van drie wegen die je niet kan missen, kom je op het terrein van de tamme vossen. Oppassen ze halen soms het brood uit je hand. Als je het treft ben je alleen, maar vaak moet je de vossen delen met andere fotografen. Er zijn een paar schuilhutten waar je gratis gebruik van kan maken en waar volgens zeggen ijsvogels te zien zijn. In de herfst kun je de herten in het burlseizoen het beste bekijken bij het monument van een neergestort vliegtuig. De toegang tot het park is 1,50 en een hele dag parkeren 2 euro.
Regio
  • vossen in het wild
  • hele mooie omgeving
  • kilometers lange wandelpaden
  • ook veel herten te zien
  • boomkikkers en zandhagedissen
  • het kan er druk zijn
Review geplaatst op 2016-10-22
9
Frankrijk Languedoc
Agrotewal was hier 31 Mar 2016
De Camargue, het heeft voor mij al een magische klank, roept beelden op van witte paarden die nog in het wild leven en als kudde door het water draven. Het is een groot moerasgebied, waar niet alleen wilde paarden te vinden zijn maar ook flamingo's. En dat is de reden waarom we dit jaar weer een kijkje hebben genomen daar.Door het hele gebied zijn deze mooie vogels te vinden, zeker in de winter en het vroege voorjaar. Wanneer je de vogels van dichtbij wilt zien kun je naar Parc Naturel Regional de Camargue gaan. De entreeprijs is 7 euro en de vogels zijn er vrij en wild. Maar ze zijn ook gewend aan bezoekers en je kunt dichterbij het water komen dan elders in de Camargue. De wilde paarden heb ik tevergeefs gezocht, maar de flamingo's maakten alles weer goed.
Regio
  • Nationaal park
  • flamingo's in het wild
  • beverratten ook in de kleine slootjes
  • hele mooie natuur
  • ondanks goed zoeken geen wilde paarden
Review geplaatst op 2016-10-12
9
Marokko Rifgebergte
Agrotewal was hier 29 Feb 2016
Chefchaouen, dit is een stadje dat tegen het Rifgebergte aanligt. Vanuit Tanger heel goed te bezoeken met openbaar vervoer of een minibusje. Wij zijn er geweest met de camper wat nog beter is, je rijdt door het prachtige berglandschap en dan opeens is de blauwe stad inzicht. Het blauw van de gevels is een nalatenschap van de Joodse bevolking en wordt ieder jaar opnieuw geschilderd. De traditie is begonnen in de 15e eeuw. Er zijn veel verschillende kleuren blauw en omdat de stad zo mooi tussen de bergen ligt is er bijzonder licht in de straatjes. In de omgeving is een waterval, prachtige natuur en een eenvoudige camping met een geweldig uitzicht. De Medina is een van de mooiste van Marokko en het wordt nog niet overspoeld door toeristen.
Regio
  • het mooie blauwe centrum
  • schoon en opgeruimd
  • vriendelijke bevolking
  • mooie Medina
  • waterval in de omgeving
  • goedkoop overnachten en uit eten
  • soms een bus met toeristen
Review geplaatst op 2016-08-25
9
Marokko Souss-Massa-Draâ
Agrotewal was hier 29 Feb 2016
Tafraout, een parel tussen de bergen, in de vallei van de amandelen. Vooral in het vroege voorjaar, eind januari begin februari bloeien de amandelbomen overvloedig. Het dorp is gewend aan toeristen omdat er veel mensen met een camper overwinteren. Dat betekent dat het makkelijker is om foto's te maken dan in de rest van Marokko. Veel vrouwen werken in de productie van arganolie en er zijn winkeltjes te vinden die alleen producten van en met arganolie verkopen. Er zijn veel restaurants, hotels er is doordeweeks een grote markt met groenten en fruit. Voor ons was vooral de camper plek heel belangrijk. In de omgeving van het dorp is heel veel land met palmbomen waar je, voor een luttel bedrag, vrij mag staan. Veel inwoners komen aan de camper, met de heerlijkste dingen. Pannenkoeken, vers brood, koeken, tajine en alles home made. De bergen die Tafraoute omringen nodigen uit tot het maken van mooie tochten. Op een paar kilometer van het dorp zijn de zogenaamde blauwe stenen te vinden. Jaren geleden heeft een Belgisch kunstenaar met hulp van de brandweer stenen blauw geschilderd. De temperatuur kan ook in winter lekker oplopen naar zo'n 20 graden met veel zon.
Regio
  • prachtige omgeving
  • de bergen
  • veel amandelbomen
  • leuk dorp
  • groente en fruitmarkt
  • super mooie camper plek
  • Er lopen wilde honden,in de bergen
Review geplaatst op 2016-08-25
9
Marokko
Agrotewal was hier 29 Feb 2016
Asilah kunstenaarsdorp aan de Westkust van Marokko is een prachtige plek om een rondreis door Marokko te beginnen.Het ligt ongeveer een uurtje rijden van Tanger en dat is ook met de bus goed te doen. Het centrum van dit leuke stadje heeft een mooie Medina, maar de grootste trekpleister zijn de beschilderde gevels van de woningen in de binnenstad. Deze gevels worden ieder jaar opnieuw beschilderd en blijft daardoor leuk om te zien. Je hebt in de stad heel veel goedkope en lekkere restaurantjes er zijn weinig toeristen en het heeft een hele leuke haven. Voor ons ook heel belangrijk was de prachtige camperplek bij de haven met uitzicht op de bootjes en de oude stadsmuur.
Bergen Lekker Eten & Drinken Kunst & Cultuur
  • Weinig toeristen
  • Grote markt op donderdag net buiten de stad
  • Beschilderde gevels met kunstwerken
  • Fijne betaalbare restaurants
  • Mooie haven en visafslag
  • In de stad dagelijks markt
  • Geen minpunten
Review geplaatst op 2016-08-25
9
Marokko
Agrotewal was hier 29 Feb 2016
Moulay Bousselham is een stadje aan de Westkust van Marokko. In de zomermaanden komen er zeker honderdduizend vakantiegangers voornamelijk Marokkanen om hier te genieten van een prachtig strand, met een heerlijke baai en een lagune. Om al deze mensen onderdak te bieden zijn er twee campings bij het stadje te vinden. Buiten de zomermaanden om is het er erg rustig. Er is een kleine Medina en je kunt er met een bootje voor ongeveer 5 euro pp door de lagune varen op zoek naar de flamingo's.
Bergen Lekker Eten & Drinken Kunst & Cultuur
  • lagune
  • mooi breed strand
  • baai
  • excursie naar lagune mogelijk
  • twee campings
  • erg druk in de zomer
Review geplaatst op 2016-08-25
9
Marokko
Agrotewal was hier 29 Feb 2016
Merzouga een dorp aan de rand van het duingebied van Erg Chebbi is een rustig dorpje. Een lange straat met aan weerskanten winkeltjes in het centrum is een gezellige plek om op te gaan in het Marokkaanse leven. Men is niet zo fel tegen fotografen en er zit een geweldige kapper. Je vindt er verschillende kleine restaurantjes, hotelletjes en een kruidenwinkeltje. Merzouga is de plek om nog een tocht naar de woestijn te boeken als je niet met een georganiseerde reisorganisatie op pad bent. Veel campings liggen aan de rand van het dorp en het is dan mogelijk om 's avonds naar het dorp te wandelen. In tegenstelling tot wat de reisgidsen vermelden zijn alle noodzakelijke boodschappen en groente en fruit volop te krijgen.
Bergen Lekker Eten & Drinken Kunst & Cultuur
  • gezellig
  • authentiek
  • super goede en vriendelijke kapper
  • startpunt van tochten naar de woestijn
  • veel campings
  • goede en betaalbare restaurants
  • zomers erg warm
  • zo nu en dan een zandstorm
Review geplaatst op 2016-08-25
9
Marokko Westkust Marokko
Agrotewal was hier 31 Dec 2015
Wil je buiten de gebaande paden gaan, dan is de Westkust een goed alternatief voor de drukte van de koningssteden. Vooral de kust na Tan Tan is woest, met hoge kliffen en praktisch geen bewoning. Het is alsof de wereld even ophoudt te bestaan. Het nationaal park Khnifiss is een belevenis apart. Moest er tot vorig jaar nog toestemming gevraagd worden in het nabij gelegen Sidi Ahkfennir, nu kun je er gewoon heen rijden. Het park wordt duidelijk aangegeven een ongeplaveide weg leidt je naar de lagune. De duinen daar lijken op de zandduinen van Erg Chebbi en langs de kust loopt een pad waar veel stenen bankjes staan. Het is mogelijk om naar de lagune te lopen en even een kijkje te nemen bij een eenzame visser. Er zijn veel vogels al heb je daar wel een verrekijker voor nodig. Kortom zoek je een paar dagen rust, een fenomenaal uitzicht en prachtige duinen dan is dit the place to be.
Regio
  • rust
  • uitzicht
  • lagune
  • uren wandelen zonder anderen
  • mogelijkheid om te overnachten in de camper
  • soms komt de gendarmerie bij zonsondergang melden dat je er niet mag slapen.
Review geplaatst op 2016-09-12
9
Marokko
Agrotewal was hier 29 Feb 2016
Cascades d'Ouzoud klinkt al heel wat beter dan watervallen. Wat een verrassing om ook in Marokko watervallen aan te treffen. Deze watervallen liggen in een prachtig stuk natuur, omringd door kleine dorpjes en bergen. Het massatoerisme heeft het nog niet ontdekt, al komen er wel bussen met toeristen. Met de camper kun je er geweldig overnachten op een camping die grenst aan de watervallen, als je buiten zit vallen de opwaaiende druppels op je. Vroeg in de morgen hangt er vaak een mooie nevel en maakt het sprookjesachtig en een beetje mystiek. De vele kraampjes die langs de trappen staan die naar beneden leiden trekken veel inwoners van Marokko. Heerlijke eettentjes en voor een euro wordt je naar de waterval of de overkant gevaren op een klein bootje. Wanneer je daar wandelt kom je de wilde berberapen tegen en bij het vallen van de avond kwakken de kikkers dat het een lieve lust is.
Bergen Lekker Eten & Drinken Kunst & Cultuur
  • overnachten bij de waterval voor 5 euro
  • uiteten in een van de vele eettentjes voor minder dan 6 euro
  • wandelen met de berberapen
  • fenomenaal uitzicht
  • weinig toeristen, zeker in de morgen en namiddag
Review geplaatst op 2016-08-25
9
Marokko
Agrotewal was hier 31 Jan 2016
De watervallen van Ouzoud veel toeristen met een rondreis door Marokko zullen dit plaatsje bezoeken. Toch is het een plek die je gezien moet hebben als je naar Marokko gaat. Het is een bijzonder mooi landschap, bergen omringen de waterval. Je kunt bij de watervallen naar beneden lopen, daar staan heel veel marktkraampjes waar vooral veel souvenirs verkocht worden. Het is er gezellig omdat ook veel Marokkanen naar de watervallen gaan. Wanneer je beneden aankomt kun je met een eenvoudig bootje voor een euro naar de waterval varen of naar de overkant. Daar wacht je een pittige klim om weer terug te wandelen naar het dorp. De tocht door de natuur maak je niet alleen, hier leven ook berberapen die best nieuwsgierig zijn maar je niet echt lastig vallen. Neem wat pinda's of wortels mee en je maakt meteen vrienden. Overnachten kun je in verschillen accommodaties en zijn goedkoop het begint bij ongeveer 10 euro. Wij waren er met de camper en hebben pal bij de waterval geslapen voor 5 euro per nacht. Uiteten is ook een koopje een goede tajine kost 5 euro. Absoluut pluspunt voor mij was de behandeling daar in een eenvoudig ziekenhuis. De man was zo bevlogen en begaan met mijn wonden dat hij zelfs naar de camper kwam om te informeren of het goed ging en welke medicatie ik gebruikte. Iedere dag heeft hij heel zorgzaam mijn been opnieuw verbonden. Kortom voor mij een plek om zeker terug te keren.
Bergen Lekker Eten & Drinken Kunst & Cultuur
  • overweldigende natuur, vriendelijke mensen, campings en camperplaats. En een goed ziekenhuisje.
  • het kan er in de winter koud zijn
Review geplaatst op 2016-09-08
9
Marokko Meknes-Tafilalet
Agrotewal was hier 29 Feb 2016
Zelden heb ik een gebied gezien waar een mens zo alleen kan zijn als in de duinen van Erg Chebbi. Iedere dag heb ik ervaren als een ontdekkingsreis, het klinkt ongelooflijk maar zelfs als je het dorp Merzouga ziet liggen vanaf het hoge duin, kun je nog verdwalen. Erg Chebbi de zonsopkomst is adembenemend, de zon tovert als een artiest met kleuren. Het nog koele zand verandert in een fluwelen deken, die je omhult en verwarmt. De karavanen die de woestijn intrekken met een zwoegende Marokkaan voorop die een paar centen verdient door toeristen mee te nemen naar een basiskamp. En dan de zonsondergang, genieten op een hoog duin van de stilte, de rust te voelen die op je neerdaalt als je de zon ziet zakken achter de bergen. Het is iedere dag weer een wonder dat de zon direct de warmte meeneemt. In de winter heb je al dit moois bijna voor jezelf. En mocht je net als ik dol zijn op de eenzaamheid dan ga je een duin verder en is er niemand meer te zien.
Regio
  • Zon, stilte, zand en het wonder van het verkleuren van het zand
  • een enkele keer een zandstorm
Review geplaatst op 2016-08-25

Community updates

UPDATE
27-11-2020 Sinds deze week zijn de aantallen voor favorieten onder een individuele foto weer zichtbaar.

REIZIGER VAN DE WEEK
27-11-2020 Verdien jij ook een rugzak van Eastpak? Elke week geven we een Eastpak-rugzak cadeau aan iemand die een reisdroom heeft waargemaakt: de Reiziger van de Week. Ben jij de volgende gelukkige? Je hebt nog t/m maandag 30 november 23:59:59 om jezelf of iemand anders te nomineren voor de huidige nominatieronde! Stuur hier je nominatie in.

FOTOWEDSTIJD
06-11-2020 Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

week 48 | Community toppers

Kampeer in Kakadu. Foto: Ellen69

1. Topreview: Het Cathedral Gorge State Park, Nevada door Martinhectors
2. Topfoto & tip: Kampeer in Kakadu door Ellen69
3. Communitylid van de week: RobHoekstra
4. Nieuwkomer: Henk Martens

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik