Agrotewal

7
Marokko
Agrotewal was hier 31 Mar 2016
Tanger volgens de informatie die we hebben gekregen één van de oudste steden van Marokko, is eigenlijk een buitenbeentje. De Europese invloeden zijn hier groot en het is een mengelmoes van Marokkaans, Spaans, Engels en Frans wat de stad bijzonder maakt. Zoek je een authentieke Marokkaanse plek dan kun je het beste naar de Medina gaan. Daar heb je de markten zoals ze ook elders in Marokko te zien zijn. Veel groenten, fruit, dadels en natuurlijk olijven tegen een schappelijke prijs. Het is een leuke bruisende stad voor een dagje en wanneer je zoals wij met de camper in Asilah staat, goed te bereiken met de bus. Binnen een uur sta je in het centrum. Wat ik wel heel bijzonder vond was het aanbod van souvenirs. Alle artikelen die we elders in Marokko hebben gekocht als zijnde speciaal of tegen een vriendenprijsje is hier te koop voor een bodemprijs. Dus om te shoppen een aanrader. Maar wil je Marokko echt leren kennen dan zul je verder het land in moeten gaan.
Bergen Lekker Eten & Drinken Kunst & Cultuur
  • goedkoop shoppen
  • dichtbij het Europese vasteland
  • bijzondere mengelmoes van culturen
  • niet echt Marokkaans
  • druk
Review geplaatst op 2016-12-31
8
Zuid-Afrika
Agrotewal was hier 31 Aug 2015
Op ongeveer 3 uur rijden van Johannesburg ligt het Pilanesberg Nationaal Park. Het is niet al te groot, maar toch kun je de big five hier zien, al moet je net als in het Kruger wel geluk hebben. Het park ligt rond de krater van een een dode vulkaan. Het bijzondere landschap met het wildlife maken het een hele belevenis. Er is een groot stuwmeer waar de dieren komen drinken, er leven meer dan tienduizend dieren zoogdieren en meer dan 300 verschillende soorten vogels. Je kunt in het park overnachten, een game drive meemaken of zelfs een ballonvlucht boven het park maken.
Safari Onderwaterwereld Bergen Lekker Eten & Drinken
  • the big five
  • Uniek landschap rond dode vulkaan
  • stuwmeer
  • kijkhutten
  • mogelijkheid voor ballonvlucht
  • het kan in het weekend druk zijn
Review geplaatst op 2016-12-30
9
Zuid-Afrika
Agrotewal was hier 31 Aug 2015
Het Krugerpark er zijn vast heel veel reviews over geschreven en superlatieven schieten tekort om het park in een paar woorden goed te omschrijven. Laat ik me daarom maar beperken tot een satellite camp, iets minder bekend dan de main camps maar minstens zo aantrekkelijk. Een van die kampen is Balelule. Het is een klein kamp, eigenlijk een uit de krachten gegroeide camping, maar heel goed te doen voor mensen zonder tent of caravan. Ze hebben er 6 hutten neergezet, waar je met max. 3 personen in kunt verblijven. Verder zijn er 15 plekken voor een caravan. Het is een heel eenvoudig kamp, zonder voorzieningen. Geen elektriciteit, maar wel een gemeenschappelijke keuken en sanitairblok. In je hut staat een lampetkan en een heuse po.'s Avonds komt er iemand de lantaarn voor je hutje aansteken en natuurlijk staat er bij iedere hut een BBQ. Voor mij was het Afrikagevoel hier heel sterk aanwezig, het kamp ligt maar 7 km van Olifants waar je wel een winkel en restaurant hebt. De prijs van zo'n hut is minder dan 30 euro voor twee personen.
Safari Onderwaterwereld Bergen Lekker Eten & Drinken
  • wildlife
  • the big five
  • betaalbaar ook voor de kleine beurs
  • geen voorzieningen
Review geplaatst op 2016-11-27
8
Nederland Amsterdam
Agrotewal was hier 30 Sep 2016
Het Amsterdam Light Festival wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd. Van 1 december tot 22 januari zijn er meer dan 35 verlichte kunstwerken te zien in de binnenstad van onze hoofdstad. Er zijn twee routes uitgezet, zo is er de vaarroute, genaamd Water Colors die je uiteraard kunt volgen met een rondvaartboot. Je vaart 75 minuten door de Amsterdamse grachten en de kosten zijn rond de 20 euro. Vertrek tussen 17.00 en 21.40 vanaf het Centraal Station. Je kunt ook kiezen voor de wandelroute, die is begonnen op 15 december en loopt nog tot en met 8 januari. Langs de route die loopt in de Weesper-en Plantagebuurt staan zo'n 20 verlichte kunstwerken. Ook kinderen zullen ervan genieten. Kortom een aanrader voor de kerstvakantie. De route is 2,3 km lang.
Stad
  • verlichte kunstwerken
  • Amsterdam verkennen
  • wandeltocht
  • vaartocht
  • slecht weer kan roet in het eten gooien
Review geplaatst op 2016-12-14
9
Italië
Agrotewal was hier 31 May 2016
Venetië een stad die je gezien en ervaren moet hebben voor je er een mening over kunt vormen. Ja, het is er erg druk, maar pak één keer een klein straatje en je zult verbaasd staan over de stilte, geen toerist meer te zien. Varen door de kanalen kan met een gondel, voor zo'n 80 euro voor 45 minuten, maar ook met de vaporette voor een paar euro. Je ziet hetzelfde en houdt geld over voor een overheerlijk cappuccino. Ook daar moet je een kleiner straatje voor nemen, daar betaal je nog geen 2 euro en op het San Marcoplein het veelvoudige van dit bedrag. Mocht je nog plannen hebben om naar Griekenland te varen. Aneklines vertrekt met de ferry vanaf Venetie en vaart door het Canal Grande, een belevenis op zich om op een relaxte manier naar Corfu of het Griekse vasteland te varen.
Budget-Reizen Reizen Met Kinderen Lekker Eten Drinken Bergen Kunst & Cultuur Zon, Zee En Strand
  • de kanalen en grachtjes
  • gondels en gondeliers
  • prachtig oude gebouwen
  • de brug der zuchten
  • het kan erg druk zijn.
Review geplaatst op 2016-12-27
8
Portugal
Agrotewal was hier 30 Apr 2016
Evora een stad in Alentejo met Romeinse allure. Behalve een Romeins aquaduct van 18 km lengte is er ook nog een Romeinse tempel met echte Korinthische zuilen. De stad heeft ook kathedraal van bijna 1000 jaar oud en een klooster uit de 14e eeuw. Voor mij heel belangrijk, de stad is nog niet ontdekt door de toeristen. Wanneer je de camper reist, kun je overnachten bij het aquaduct. In de omgeving van de stad ligt de Anta Grande do Zambujeiro, één van de grootste hunebedden van het Iberisch Schiereiland.
Budget-Reizen Reizen Met Kinderen Lekker Eten Drinken Kunst & Cultuur Zon, Zee En Strand
  • aquaduct
  • tempel van Evora met zuilen
  • eeuwen oude gebouwen
  • camperplek bij het aquaduct
  • het hunebed is lastig te vinden
Review geplaatst op 2016-12-27
9
Oekraïne
Agrotewal was hier 31 Jul 2014
Een mooie stad bezoeken in de Oekraïne en toch dichtbij Polen blijven, dat is mogelijk als je Lviv bezoekt. De stad bruist van het leven en laat ook al wat zien van het mooie land. Het is een mengelmoes van Russische, Poolse en Duitse invloeden en weet desondanks ook de Oekrainse mentaliteit te weerspiegelen. In tegenstelling tot de anderen steden van dit land, spreken veel mensen Duits of Engels, dat maakt het ook net weer wat toegankelijker voor de westerse toeristen. Helaas heeft de stad erg onder vuur gelegen tijdens de tweede wereldoorlog en zijn veel historische gebouwen vernietigd. Het oude centrum is toch heel mooi, de gebouwen laten heel goed zien dat er verschillende bevolkingsgroepen hebben gewoond. Gotiek, Barok, Jugendstill het is er allemaal te bewonderen.
Land
  • oude gebouwen
  • heel betaalbaar
  • dichtbij de Poolse grens
  • vriendelijke inwoners
  • geen minpunten
Review geplaatst op 2016-12-21
8
Nederland Noord Holland
Agrotewal was hier 30 Sep 2016
Noord-Holland is zo divers, dat ik het eigenlijk wil houden bij mijn eigen woonplaats Julianadorp. Het is een uit de krachten gegroeid dorp, op 7 kilometer afstand van Den Helder. Het strand is hier erg schoon en zeker niet druk, ook in de zomer niet. 's Winters heb je het hele strand voor jezelf. Verdwenen zijn de strandhuisjes, wat overblijft is rust, zee, de branding en de vele meeuwen. In het voorjaar, is het een aantrekkelijke plek omdat we prachtige bollenvelden hebben, die vanaf volop in bloei staan. Wanneer je de kuststrook volgt naar het Noorden, kom je bij het strand van Den Helder. Daar is een park gerealiseerd de Helderse vallei, waar voor de kinderen een educatief centrum met vlindertuin en kinderboerderij gemaakt is. In de Helderse vallei lopen ook Schotse Hooglanders. In de Helderse vallei kun je een kano huren met verschillende routes variërend van 3 tot 14 kilometer, dwars door Den Helder. Ga je nog iets verder dan kom je bij Nieuw-Den Helder, waar vrijwilligers een echte Hindoetempel met een toren van 17 meter te vinden is, midden in een woonwijk. Kortom wanneer je weer de boot naar Texel neemt, plak er een paar dagen in Den Helder of Julianadorp aan vast.
Regio
  • bollenvelden
  • een van de schoonste stranden van Nederland
  • Helderse vallei
  • Uitgaansleven
  • Hindoetempel
  • altijd wind
Review geplaatst op 2016-10-22
9
Marokko Atlas gebergte
Agrotewal was hier 29 Feb 2016
Het Atlas gebergte is zo divers en groots dat ik er een gedeelte uit wil lichten en dan met name de omgeving van Azrou in het Midden Atlasgebergte. In de bossen van Parc National d'Ifrane zijn hoge cederbomen te zien van wel 60 meter hoog waar de berberapen leven. De cederbossen zijn eeuwenoud, maar worden nu bedreigd door herders met hun schaapskuddes. De schapen eten de jonge boompjes op en doordat de herders de waterbronnen gebruiken voor hun dieren en deze zo afschermen dat de apen er niet meer bij kunnen, eten de berberapen de scheuten uit de bomen om toch maar voldoende vocht binnen te krijgen. Zo worden de bossen en de apen bedreigt met uitsterving. En dat zou voor de bewoners van dit mooie gebied een ramp zijn, want de toeristen komen voornamelijk voor de berberaap. Wil je nog genieten van de berbers in hun natuurlijke omgeving dan is Azrou een goed begin punt, met een taxi ben je binnen 10 minuten bij de ingang van het bos.
Regio
  • cederwoud
  • berberapen
  • wintersportgebied
  • kan er ook in maart erg koud zijn.
Review geplaatst op 2016-08-25
8
Marokko Fès-Boulemane
Agrotewal was hier 29 Feb 2016
Volubilis een Romeinse nederzetting in Marokko. Het is bijna ongelooflijk maar de resten van deze stad stammen uit de 3e eeuw voor Chr. De stad is tot de 18e eeuw bewoond geweest, maar jammer genoeg werd de stad toen afgebroken om materialen te leveren voor paleizen onder andere in Meknes. Ook de aardbeving van 1755 die Lissabon voor een groot deel verwoestte heeft de stad erg beschadigd. De ruïnes die er nu nog te zien zijn geven nog wel een idee hoe het er ooit heeft uitgezien. En er zijn zeker nog 30 mozaiken te zien waarvan een aantal nog in zeer goede staat zijn. Wanneer je In Meknes of Fes bent is een bezoek aan dit bijzondere gebied makkelijk te realiseren. Met de bus ben je er binnen een uurtje. De toegang kost ongeveer een euro en je kunt van hier de oude stad Moulay Idriss nog goed zien liggen. Ook die stad is een bezoek zeker waard.
Regio
  • Romeinse ruïnes
  • ooievaarsnesten
  • prachtig uitzicht
  • nog niet teveel toeristen
  • het kan er erg heet worden
Review geplaatst op 2016-11-09
8
Nederland Noord Holland
Agrotewal was hier 30 Sep 2016
De Amsterdamse waterleiding duinen, is een natuurgebied op de rand van Noord- en Zuid Holland. Wanneer je vossen in hun natuurlijke omgeving wilt zien, is het voor mij de beste plaats. De vossen worden door fotografen regelmatig gevoerd, wat niet is toegestaan trouwens en zijn daardoor erg tam geworden. Ze vertonen wel echt vossengedrag door het brood uit je tas te stelen als je even niet oplet. Maar de AWD is meer. Er zit een grote kolonie aalscholvers en ook de ijsvogel leeft in dit mooie gebied. Zomers kun je de zandhagedis spotten en de boomkikker. Kortom echt wildlife en dat in eigen land. De toegang tot dit gebied is 1,50 per dag, parkeren kost 2 euro. het gebied is 5 km breed en 10 km lang. Fietsers en honden mogen het park niet in en je mag buiten de paden lopen.
Regio
  • vossen
  • herten en aalscholvers
  • zandhagedissen en boomkikkers
  • damherten en reeen
  • soms veel fotografen
Review geplaatst op 2016-12-14
9
Oekraïne
Agrotewal was hier 31 Jul 2014
Kiev, de hoofdstad van de Oekraïne, is een bezoek zeker waard. Nu de rust is weergekeerd, is het een pareltje, waar je met gemak dagen rond kunt dwalen, zonder je een moment te vervelen. Er zijn heel veel kerken, kathedralen en musea te zien. Velen daarvan nog gratis en anderen met een kleine bijdrage. Het openbaar vervoer is goed geregeld, met de metro, kom je op de mooiste plaatsen en is meer dan betaalbaar. De mensen zijn heel vriendelijk en er zijn weinig toeristen. Een bijzondere aanrader vond ik het Lavra kloostercomplex, waarbij je de mogelijkheid hebt om in een gangenstelsel, eeuwenoude mummies te zien.
Land
  • Lavra klooster complex
  • heel veel kerken
  • heel betaalbaar
  • vriendelijke mensen
  • lang niet iedereen spreekt Engels
Review geplaatst op 2016-12-09
9
Tsjechië
Agrotewal was hier 31 May 2016
Een lust voor het oor en oog. De Krizikova Fontana is een fontein die gebouwd werd voor de Praagse Jubileumexpositie van 1891. De tip gaat over de show die het waterorgel iedere avond laat zien, van maart tot november. Het mooist is de show als het donker is. Iedere avond begint er een show om 19.00 uur met muziek van hedendaagse artiesten.Op tonen van de mooie muziek wordt het water omhoog gestuwd door 50 waterpompen, wat met 3000 spuitmonden en een gave verlichting van wel 1200 onderwaterlampen zorgt voor een waar spektakel. De prijs voor de voorstelling is 220 kronen, wat neer komt op ongeveer 8 euro per persoon. Kinderen tot zes jaar mogen gratis naar binnen. De bankjes zijn krakkemikkig, de versnaperingen en drankjes minimaal. Maar er zijn weinig toeristen, wat ik ook heel wat waard vind. Betalen aan de kassa kan alleen met contant geld. Reserveren is niet nodig er zijn voldoende zitplaatsen. Je kunt Krizikova Fontana vinden door met de Metro lijn C uit te stappen op station Nadrazi Holesovice. Vandaar moet je verder met de tram lijn 5,12 of 15 en dan halte
Land
  • fontein met lichtshow
  • niet in de winter
Review geplaatst op 2016-12-06
9
Roemenië Donau-delta
Agrotewal was hier 30 Apr 2014
Wanneer je dol bent op mooie natuur en stilte dan is de Donau-delta een aanrader. Een goede plek is in Murighiol waar je dichtbij de delta kunt overnachten op camping Lac Murighiol, www.campingmurighiol.ro. De eigenaar van de camping organiseert excursies op de delta, met vertrek vanaf de camping. Wij hadden een toer gedaan van vier uur en betaalde 40 euro per persoon omdat er nog meer mensen meegingen. Het is zelfs mogelijk om een toer te doen waarbij een stukje over de Zwarte Zee gevaren wordt. De prijzen zijn in dit gebied overal gelijk, maar deze toer heeft als voordeel dat de reisleider goed Duits spreekt, veel over de delta en de vogels weet en rekening houdt met fotografen. Verder is het prettig om te vertrekken vanaf de camping. In de delta hebben we onder meer arenden, 2 soorten pelikanen, zwarte ibissen, ijsvogels, verschillende soorten reigers en aalscholvers gezien. Maar ook heel veel kikkers met opgeblazen wangen, wilde paarden en natuurlijk een prachtige natuur. De camping zelf is niet al te groot, heeft modern en schoon sanitair en kost ongeveer 10 euro voor 2 personen en een camper of caravan. Vanaf de camping kun je op de fiets zalig de omgeving verkennen en langs de Donau fietsen. De vele vogels laten zich ook op de camping goed zien, variërend van overvliegende pelikanen tot bijeneters. En niet te vergeten veel ooievaars die nestele
Regio
  • buiten de gebaande paden
  • prachtige natuur
  • ideaal voor vogelaars
  • er kunnen veel muggen zijn
Review geplaatst op 2016-12-06
9
Namibië Karas Region
Agrotewal was hier 30 Sep 2015
De Fish River Canyon, is de op één na langste canyon ter wereld, na de Grand Canyon in de USA. De lengte is 160 km. Helaas, staat er op het punt waar je het beste overzicht hebt, op dit moment weinig water, maar het blijft een hele indrukwekkende plek. Er is een wandelpad van meer dan 90 kilometer, welke je alleen met een gids mag bewandelen. Wanneer je op eigen gelegenheid naar dit bijzondere gebied reist, is het een absolute aanrader om te overnachten in Canyon Mountain Camp. Dit is een oud fort, op ongeveer 20 km afstand van de kloof. Dit fort hebben ze opgedeeld in appartementen, ieder geschikt voor twee personen, met een gemeenschappelijke keuken. De omgeving is ruig, je bent 6 km van de bewoonde wereld en helemaal op jezelf aangewezen.
Regio
  • indrukwekkend landschap
  • buiten de gebaande paden
  • canyon mountain camp
  • ver van de bewoonde wereld
Review geplaatst op 2016-12-05

Community updates

UPDATE
27-11-2020 Sinds deze week zijn de aantallen voor favorieten onder een individuele foto weer zichtbaar.

REIZIGER VAN DE WEEK
27-11-2020 Verdien jij ook een rugzak van Eastpak? Elke week geven we een Eastpak-rugzak cadeau aan iemand die een reisdroom heeft waargemaakt: de Reiziger van de Week. Ben jij de volgende gelukkige? Je hebt nog t/m maandag 30 november 23:59:59 om jezelf of iemand anders te nomineren voor de huidige nominatieronde! Stuur hier je nominatie in.

FOTOWEDSTIJD
06-11-2020 Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

week 48 | Community toppers

Kampeer in Kakadu. Foto: Ellen69

1. Topreview: Het Cathedral Gorge State Park, Nevada door Martinhectors
2. Topfoto & tip: Kampeer in Kakadu door Ellen69
3. Communitylid van de week: RobHoekstra
4. Nieuwkomer: Henk Martens

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik