TravelGoom: Reviews

Bezochte bestemmingen

Hier onder staan alle bestemmingen waar TravelGoom foto's, tips en blogs over heeft geupload of is geweest. Alle bestemmingen met een   zijn nog niet door deze reporter gereviewed.

Geplaatste Reviews

9
Jura Vaudois (Zwitserland)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
TravelGoom was hier in oktober 2015

Het is bijna een schok om het hoge glooiende landschap van de Jura plots onderbroken te zien worden door een gat als de Creux de Van. Het duurt, letterlijk , lang voordat je de enorme afgrond van 1400mtr doorsnee ziet terwijl je weet dat je dichtbij bent.Tussen koeien en ezel loop je langzaam omhoog over de weide grond tot je een eeuwenoude rommelige stenen muurtje treft. ooit neergelegd zodat het vee erachter kan schuilen tegen de ijskoude wind uit de Alpen. Vlak daarachter gaat het dan abrupt 200m loodrecht naar beneden. Je kunt de Creux de Van helemaal rondlopen. Voor het mooie licht het best in de ochtend. Voor de populatie steenbokken die er rond loopt is de avond beter. Bij helder weer hem je trouwens een fantastisch zicht op het Meer van Neuchatel en het Jungfrau-massief aan de horizon.

Indrukwekkend keteldal Mooie wandelomgeving
Kan er erg winderig zijn
Review geplaatst op 10 februari, 2017
8
Zweden
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
TravelGoom was hier in juni 2017

Hälsingland is een relatief onbekende bestemming in Zweden. De kleine provincie ligt direct aan de Oostzee, wisselt grillige rotskusten af met prachtige stranden en is een bosrijk gebied. Hier is de kans om een eland of zeearend te spotten reëel. Langs de hele kust kun je vrijuit wandelen, soms letterlijk over elandpaden. Veel wandelroutes zijn nog niet in beeld gebracht wat maakt dat je als een soort pionier op ontdekkingstocht kunt gaan. Kleine haventje en afgelegen gehuchten bloeien in de zomer op want het zijn geliefde zomerplekken voor de zweden. Vaak vind je er speciale zomerrestaurants. Accommodaties zijn er kleinschalig, bv. als B&B. Een plek om je terug te trekken en in alle rust van de heerlijke natuur te genieten.

rustige mooie natuur reëele kans op zien van wildlife mooie kusten
afgelegen, autohuur nodig
Review geplaatst op 10 februari, 2017
9
Matterhorn (Zwitserland)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
TravelGoom was hier in september 2015

Het geduld wordt beloond wanneer je met de trein het autovrije Zermatt bereikt. Vanaf het centrale plein is de top van de Matterhorn nog amper te zien maar zodra de kabelbanen je boven de stad brengen komt de machtige gedaante van de meest karakteristieke berg in de Alpen in volle glorie tot je. Tip is om de ruim 9km lange 5-seen wandelroute te lopen die een spiegelende Matterhorn in verschillende meren biedt. Meren met elk een eigen karakter bovendien, van kraakhelder tot dichtbegroeid, van kaal en open tot verstopt in het dennenbos. Zermatt is zo toeristisch als je het verwacht en dat geldt ook voor de prijzen in Zwitserland. De Matterhorn maakt echter zoveel indruk dat je het snel vergeet gepakt door haar aanzicht en de bergen boven Zermatt. Neem een volle dag de tijd om hier te wandelen. De 5-seen route is populair maar buiten de zomermaanden niet druk. Ik heb er eind september in alle rust bij aangename temperaturen kunnen lopen. Mooi is dat je ook al een beetje herfstkleuren mee krijgt.

De Matterhorn maakt van alle kanten indruk Goed efaciliteiten vanuit Zermatt, duidelijke wandelroutes De 5-seen route is een prachtige, afwisselende wandeling De nazomer/vroeg herfst is het weer doorgaans stabiel in dit gebied.
De Zwitserse prijzen
Review geplaatst op 04 september, 2016