TravelGoom

'1003102' door TravelGoom '1003102' door TravelGoom

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Vulcano, het begin

TravelGoom

Het wandelpad is als een schuine streep zichtbaar op de krater van de Vulcano-vulkaan. Vanuit het enige dorpje op het eiland doen we er anderhalf uur over (de klim in een uur) om boven te komen en de vulkanische activiteit te zien. De foto laat zien hoe de keuren onderweg veranderen. Eenmaal boven op 391m is het genieten van het uitzicht op de andere Eolische eilanden en de bergen van Sicilië.

'1001832' door TravelGoom '1001832' door TravelGoom

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Savoca en de mummi's

TravelGoom

In Savoca liggen de deels gemummificeerde lichamen van voormalige notarissen en edellieden in de plaatselijke kapel. Ooit hingen ze daar maar nadat vandalen de lichamen besmeurden liggen de lichamen in glazen bakken. Daardoor wordt het een soort lijk in een aquarium wat afbreuk doet aan de lugubere sfeer die je stiekem verwacht. Savoca zelf ligt mooi op een kam en is onder ander plek geweest voor scenes van The Gotfather. Het dorp is de moeite waard om doorheen te lopen.

'1000792' door TravelGoom '1000792' door TravelGoom

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Marken

TravelGoom

De veerboot mindert vaart, voor ons gaat het grootzeil neer, bij de entree van de haven van Marken. Het lijkt alsof er amper plek is maar dat valt mee. Een echt Zuiderzee gevoel met zo'n plaatje.

'1000467' door TravelGoom '1000467' door TravelGoom

MarokkoEssaouira

MarokkoEssaouira

Mainstreet Essaouira

TravelGoom

De Avenue Al Aqaba vormt de hoofdstraat in de medina van Essaouira. Aan het begin van de avond is het er het drukst en mengen toeristen en locals zich. Een fijne sfeer zonder veel opdringerige verkopers. Het werd een vast rondje op dat tijdstip.

'1000452' door TravelGoom '1000452' door TravelGoom

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Playa del Dinkel

TravelGoom

De Dinkel slingert zich door het Lutterzand afwisselend in ruime en dan weer krappe bochten. Verstilt in de herfst zoals op de foto en in de zomer worden de zandoevers een speelstrand voor kinderen én honden. Meteen een wandeltip voor de komende weken.

'1000360' door TravelGoom '1000360' door TravelGoom

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Waterland II

TravelGoom

Een tussendoortje in de omgeving van Uitdam onderdeel van het grotere Waterland. De meren stralen er een heerlijke rust uit net boven Amsterdam. Hier bij een toevallige passage op weg naar huis.

'1000273' door TravelGoom '1000273' door TravelGoom

NederlandRotterdam

NederlandRotterdam

Mauritsweg

TravelGoom

Twee gebouwen gaan samen op de Mauritsweg in Rotterdam. Een dagje stadsfotografie is ideaal in deze tijd van het jaar met het lagere licht. En Rotterdam is daarvoor een toppertje.

'1000259' door TravelGoom '1000259' door TravelGoom

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Basaltkloof Alcantara

TravelGoom

Koude voeten in de Gole d'Alcantara, de basaltkloof aan de voet van de Etna. Je kunt een aardig stuk de kloof in wandelen wat je al snel weg van de drukte brengt. Daar moet je dan wel koude voeten voor over hebben want het water is 11 graden. Toch zijn er genoeg mensen die op een hete zomerse dag kopje onder gaan of even de schouders onder de kleine watervallen zetten. Tip: trek schoenen aan.

'1000188' door TravelGoom '1000188' door TravelGoom

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Belletje...

TravelGoom

Ochtend in Cefalú, nog even een belletje voordat de goede man wordt opgehaald en achter op een scooter springt. De straatjes van Cefalú vullen zich 's ochtends langzaam met mensen en het zonlicht.

'1000144' door TravelGoom '1000144' door TravelGoom

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Vissers Etretat

TravelGoom

De beroemde krijtrotsen van Etretat, inclusief de Chapelle Notre dame de la Garde, als decor voor de terugkerende vissers. De avond is het mooiste moment om op het kiezelstrand van Etretat te zijn.

'1000132' door TravelGoom '1000132' door TravelGoom

SpanjeTenerife

SpanjeTenerife

Roque de Anaga

TravelGoom

Anaga is het ruige, natte noorden van Tenerife en eigenlijk een bergmassief. Aan zee zijn enkel wat restanten te zien zoals de Roque de Anaga van 179m hoog. De rots is beschermd vanwege de broedende meeuwenkolonie en is alleen van afstand te zien. Hier vanaf het steenslagstrand van surfersmekka Benijo waar regelmatig de hoogste golven van Tenerife te zien zijn.

'1000059' door TravelGoom '1000059' door TravelGoom

GriekenlandSantorini

GriekenlandSantorini

Red Beach Santorini

TravelGoom

Santorini kenmerkt zich door de vele kleuren die de verschillende vulkanische lagen laten zien. Aan de zuidkant van het eiland ligt een afgelegen strand met de begrijpelijke naam Red Beach. Heel comfortabel zwemmen is het er niet maar de ligging is te gek. Je bereikt het na een wandeling van 20min. Deze foto is gemaakt in de winter, zomers is het er gezellig met kraampjes en muziek.

'998647' door TravelGoom '998647' door TravelGoom

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Duomo di Cefalù

TravelGoom

De kathedraal van Cefalú staat op de UNESCO-lijst en torent hoog boven het stadje uit. Met de rotsberg als decor en de zee op de voorgrond zie je goed hoe Cefalú is ingeklemd. Dat weerhield men er in de 12e eeuw niet van om de kathedraal te bouwen. Cefalú heeft een kilometers lange boulevard die helemaal aan het einde dit zicht geeft.

'997644' door TravelGoom '997644' door TravelGoom

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Vulcano kraterrand

TravelGoom

Het lijkt wel of de lava gloeit. De zwavelresten op de kraterrand van Vulcano zijn zo fel van kleur dat het er levensgevaarlijk lijkt. Helemaal gezond is het er niet, de rotte eierenlucht is overweldigend maar je kunt er langs en tussendoor lopen. Een bijzondere ervaring.

'996459' door TravelGoom '996459' door TravelGoom

SpanjeAragon

SpanjeAragon

Pauze aan het stuwmee

TravelGoom

Een wilde bergbeek voedt het stuwmeer van Cavallers. Via een aantal kleine watervallen bereikt het bergwater de grote vlakte. Juist daar is het goed vertoeven op de rotsen om afkoeling te vinden na een wandeling van 1,5u.

'995878' door TravelGoom '995878' door TravelGoom

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Strak Marken

TravelGoom

Alles staat er strak bij aan de haven in Marken. De kleuren lijken uniform waarbij zelfs het water meedoet. De veerboot zal zo aanmeren en het beeld verstoren. Wat blijft dit toch een heerlijke plek om rond te kijken.

'995209' door TravelGoom '995209' door TravelGoom

FrankrijkBretagne

FrankrijkBretagne

Kleuren van Île de...

TravelGoom

Het Île de Sein komt amper 6 meter boven de zeespiegel uit en haalt de vierkante kilometer bij lange niet. Ongelooflijk als je kijkt naar haar ligging in een van de gevaarlijkste delen van het Kanaal. Met de boot kun je er vanuit Audierne komen. Doe eenmaal op het eiland alles lekker in slowmotion want je bent er in no time overheen gewandeld. Daarbij tref je dan o.a. dit kleurenpalet aan de oostkant van het eiland.

'994124' door TravelGoom '994124' door TravelGoom

GriekenlandNaxos

GriekenlandNaxos

Kapel op de berg

TravelGoom

Het is niet de enige kapel op de berg als je het centrale deel van Naxos in rijdt. In de bergen rond het dorp Chalki vind je meerdere afgelegen kapelletjes op de bergtoppen. Ik was wat later terug van mijn bezoek aan het noorden van het eiland. Kreeg er geen spijt van...

'992799' door TravelGoom '992799' door TravelGoom

MarokkoEssaouira

MarokkoEssaouira

Tafelney vissersstran

TravelGoom

Het strand van Tafelney is uitgestrekt en aantrekkelijk maar niet voor toeristen. Hier is het domein van de vissers die dagelijks hun boten door ezels naar de zee laten slepen. Ik trof ze aan het eind van de ochtend wanneer de vis van boord is gehaald en een moment van rust is aangebroken.

'991393' door TravelGoom '991393' door TravelGoom

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Kust van Contentin

TravelGoom

Het is een beetje vergeten stukje Normandië, de uitstekende punt van Contentin. Qua landschap hangt het tussen het ruige Bretagne en het rustigere Normandië in met enkele prachtige uitgestrekte baaien aan de westkust. Hier nabij Vauville waar het zand en de rotsen zich mengen.

'990697' door TravelGoom '990697' door TravelGoom

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Dubbele Zonsondergang

TravelGoom

De boot tussen Marken en Volendam gaf de mogelijkheid de zonsondergang op een andere manier te bekijken. Twee verschillende spiegelingen op hetzelfde moment. Tja, het oog viel erop.

'990517' door TravelGoom '990517' door TravelGoom

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Waterland...

TravelGoom

De avond valt over het Uitdammer Die (zonder P!). Een roadtrip door Waterland eindigt langs de IJsselmeerdijk met het laatste licht over de gladde meren. Vol op de rem, camera uit de tas en tussen de rietkragen dit shot.

'988698' door TravelGoom '988698' door TravelGoom

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Cratere de Vulcano

TravelGoom

Je moet er een uurtje klimmen voor over hebben om de 200m diepe krater van Vulcano te zien. Het stoomt en stinkt (zwavel) maar dat hebben de meesten er graag voor over. Afdalen kan maar wordt afgeraden, je zit dan te lang in de ongezonde lucht.

'987888' door TravelGoom '987888' door TravelGoom

Groot-BrittanniëJersey

Groot-BrittanniëJersey

Stranden van Jersey

TravelGoom

Er hangt een subtropische sfeer rond de baaien en stranden van Jersey. Op de foto het afgelegen Beauport Beach met in de verte nog meer stranden. Beauport Beach is enkel te voet te bereiken na een steile wandeling tussen de varens. Of per boot natuurlijk...