TravelGoom

'1120494' door TravelGoom '1120494' door TravelGoom

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Het gevecht

TravelGoom

Wat een gaaf gezicht om de nog jonge maar sterke edelherten met elkaar te zien vechten. Het fanatisme te zien in de ogen. Gevangen tijdens een ronde over de Veluwe nabij Hoog Soeren na een tip van de boswachter.

'1120493' door TravelGoom '1120493' door TravelGoom

FrankrijkBretagne

FrankrijkBretagne

Fort National...Saint

TravelGoom

Het Fort National werd naar ontwerp van Vauban gebouwd aan het einde van de 17e eeuw. Je kunt het onder leiding van een gids bezoeken die je bij eb opwacht en meeneemt in dit fort vol oude en recente (o.a. WWII) verhalen. Bij vloed moet je zwemmen en het zonder gids doen, ik raad het af...

'1120456' door TravelGoom '1120456' door TravelGoom

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Randje Kootwijkerzand

TravelGoom

We speuren naar wild vanaf de rand van het Kootwijkerzand. Ik kreeg de tip om niet direct de grote zandvlakte op te lopen maar juist de randen op te zoeken. Hier is de kans op wild spotten veel groter. Kijkend naar het groot aantal sporen dat vanaf het zand tussen de struiken verdween leek dat te kloppen. Onze score bleef bij een moeder edelhert met jong. Binnenkort maar weer eens terug.

'1120376' door TravelGoom '1120376' door TravelGoom

FrankrijkBretagne

FrankrijkBretagne

Plezier in de baai va

TravelGoom

Het plezier van deze kinderen galmde over het water op hun surfplank in de baai van Trégastel. Het viel op tijdens een wandeling langs deze heerlijke kust vol verborgen strandjes tussen de grillige rotsen.

'1120374' door TravelGoom '1120374' door TravelGoom

Zweden

Zweden

Gezwijnt!

TravelGoom

Net twee minuten hiervoor vertelde ik mijn reispartner dat ik nog nooit een wild zwijn had gezien... En dan voorbij de bocht dit cadeau. Moeder met kids rustig wachtend voor het oversteken op de stille binnenwegen van Dalarna. Gezwijnt, met recht!

'1120340' door TravelGoom '1120340' door TravelGoom

MarokkoEssaouira

MarokkoEssaouira

'En al wat gevangen?'

TravelGoom

Even een praatje op het strand van Taghazout. Ging het over de vis? De plaatselijke dorpspolitiek? Of over de prachtige zonsondergang aan het glimmende strand?

'1120339' door TravelGoom '1120339' door TravelGoom

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Jeuk!

TravelGoom

Ideaal ding natuurlijk zo'n uitstekende tak als je jeuk hebt. Eerste de wang, toen achter de oren maar de kont heb ik gemist. En dat tijdens een gewoon Goois heidewandelingetje.

'1120309' door TravelGoom '1120309' door TravelGoom

FrankrijkBretagne

FrankrijkBretagne

Pierewaaien

TravelGoom

Het is goed pierewaaien op de pier (komt het woord daar echt vandaan?) van Saint-Malo. Rustig in de ochtend en diep de baai van de Rance in als een gouden streep in het landschap.

'1120306' door TravelGoom '1120306' door TravelGoom

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

We liggen droog

TravelGoom

Leuk op bij Schiermonnikoog het wad op te lopen en zo dicht bij de droog liggende boten te komen. Nog even gedacht aan belletje lellen maar we konden de scheepsbel niet vinden....

'1120305' door TravelGoom '1120305' door TravelGoom

SpanjeCatalunya

SpanjeCatalunya

Kayak door de kloof..

TravelGoom

We zijn zojuist met onze kayaks de smalle kloof van de Mont Rebei doorgestoken. Op het brede deel van het stuwmeer houden we rust en nemen we later een duik. Een machtige omgeving voor een kayaktocht.

'1120278' door TravelGoom '1120278' door TravelGoom

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Falaise d'Amont...clo

TravelGoom

Als de laagjes van een taart... We probeerden zo dicht mogelijk bij de Falaise d'Armont te komen maar hadden uiteindelijk geen zin in natte voeten. Overigens is het streng verboden om je onder een van de bogen rond Etretat te begeven.

'1120242' door TravelGoom '1120242' door TravelGoom

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Honfleur tussen de...

TravelGoom

Een bekend havenbeeld van het charmante Honfleur waar de moderne boten contrasteren met de oude huizen. Heerlijk om er 's avonds nog even rond te lopen.

'1120180' door TravelGoom '1120180' door TravelGoom

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Zoooo verschrikkelijk

TravelGoom

Dit gevoel kennen we allemaal wel. et was te warm voor dit kalf en gelukkig bracht het zand in de schaduw verkoeling. Er ging niet eens een wenkbrauw omhoog toen ik van dichtbij de foto nam. Ontmoeting in de Millingerwaard.

'1120179' door TravelGoom '1120179' door TravelGoom

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Supper Etretat

TravelGoom

Je moet goed kijken om de supper te zien die staand op zijn surfplank langs de rotsen van Etretat vaart. Om jaloers van te worden al is het zicht tijdens een wandeling over de kliffen ook niet verkeerd.

'1120142' door TravelGoom '1120142' door TravelGoom

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Ponton Arromanches

TravelGoom

Twee en een half uur eerder schuilden we onder dit ponton voor de regen. Nee, zoveel water is er niet gevallen (o: Het mooie strand van Arromanches verdwijnt volledig bij vloed.

'1120141' door TravelGoom '1120141' door TravelGoom

MarokkoEssaouira

MarokkoEssaouira

De Concurrent

TravelGoom

Terwijl de vissers en hun kopers bij de kleine blauwe boot hun handel afsluiten wordt achter hen een grotere vissersboot gebouwd. Opschaling gebeurd ook in Essaouira, ben benieuwd hoelang we de typerende blauwe bootjes er nog gaan zien.

'1120101' door TravelGoom '1120101' door TravelGoom

NederlandFriesland

NederlandFriesland

Grutte Tsjerke...Hind

TravelGoom

De 'Grutte Tsjerke' van Hindeloopen is van verre te zien als je over de IJsselmeerdijk loopt en is een baken voor de scheepvaart. Extra opvallend door de scheve toren al is dat op deze foto niet goed te zien. Mooi gelegen in het Friese dorp en daterend uit 1632.

'1120088' door TravelGoom '1120088' door TravelGoom

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Vulcano Kraterrand

TravelGoom

Je kunt niet te lang op de kraterrand van Vulcano blijven. De rokende berg op het gelijknamige eiland kun je in een uurtje beklimmen. Omringt door het felle geel en de lucht van zwavel kun je de andere Eolische eilanden zien. Eventueel als dagtrip vanuit Sicilië te doen maar een paar dagen verblijven op dit rustige eiland raad ik aan. Het zichtbare pijpje hoort bij de meetapparatuur daar dit een van de grootste risicogebieden van Europa is qua vulkanische activiteit (Etna, Vesuvius en Stromboli nabij).

'1120087' door TravelGoom '1120087' door TravelGoom

FrankrijkBretagne

FrankrijkBretagne

Stoere visser

TravelGoom

De jongen was er met zijn vader die een oogje in het zeil hielt. Het water om hem heen is verre van rustig maar hij bleef stoer staan op de ondergelopen kade in Saint-Malo. Of hij iets gevangen heeft?

'1120044' door TravelGoom '1120044' door TravelGoom

FrankrijkBretagne

FrankrijkBretagne

Houten zeewering...Sa

TravelGoom

Ik heb me laten vertellen dat de houten palen langs de vestingmuur van Saint-Malo in vroeger tijden dienden als bescherming tegen invallen van piraten bij vloed. Je zou dan zomaar vanuit een schip de vestingmuur op kunnen klimmen of deze beschadigen. Nu zouden ze nog dienen als bescherming tegen losgeslagen schepen bij Bretonse stormen. Hoe dan ook, het is een kenmerkend gezicht van deze stad.

'1120032' door TravelGoom '1120032' door TravelGoom

NederlandFriesland

NederlandFriesland

Ochtendgloed Pikmeer

TravelGoom

Grou heeft maar een kleine boulevard maar daar is het wel heerlijk wandelen langs het Pikmeer. Een knusse, vriendelijke plek voor buiten het hoogseizoen met NP De Alde Faenen om de hoek.

'1120029' door TravelGoom '1120029' door TravelGoom

FrankrijkBretagne

FrankrijkBretagne

Île Renote & Les Sept

TravelGoom

Het Île Renote is een schiereiland aan de Côte de Granit Rose en biedt een geweldige kustlijn met grote verschillen bij eb en vloed. Drie uur eerder lagen de ronde stenen en het strand volledig onder water, goed te zien aan de hopen zeewier. Op de achtergrond Les Sept Îles, beschermd zeereservaat met een grote populatie Jan van Genten.

'1119916' door TravelGoom '1119916' door TravelGoom

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

De rust van Twente

TravelGoom

De koeien kwamen even nieuwsgierig kijken tijdens een wandeling in alle stilte op de grens van Twente en Duitsland. Noordoost-Twente biedt het hele jaar een heerlijke rust. Hier in de omgeving van Lattrop.

'1119915' door TravelGoom '1119915' door TravelGoom

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Etretat in zilver

TravelGoom

Het wolkendek bracht een mooie zilveren gloed over de rustige zee bij Etretat. Kleine mensjes staan boven de wereldberoemde bogen. Wat blijft dit een mooie plek.

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 38 | Community toppers

Traditionele vissers ... Foto: Antwan

1. Topreview: n.v.t.
2. Topfoto & tip: Traditionele vissers ... door Antwan
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Elleke
5. Nieuwkomer: MGPhotography

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik