TravelGoom

'1139399' door TravelGoom '1139399' door TravelGoom

NoorwegenLofoten

NoorwegenLofoten

Magisch nacht

TravelGoom

Een magische avond/nacht op de Lofoten waar na dagen van grijs weer de middernachtzon een ongelooflijk lichtspel speelde. Het werd een lange nacht rond de Reinefjord. En oja, het vissershutje midden onder is te huur, dat je het weet...

'1139398' door TravelGoom '1139398' door TravelGoom

NoorwegenLofoten

NoorwegenLofoten

Terugblik Reinefjord

TravelGoom

De boot heeft me afgezet voor een wandeling naar Bunes Beach. Een wandeling van ca 1,5u waarbij je een lage bergpas passeert. Vanaf hier de blik terug naar het einde van de Reinefjord waar de route langs het gele huis loopt.

'1139392' door TravelGoom '1139392' door TravelGoom

Noorwegen

Noorwegen

Hardangerfjord

TravelGoom

Deze keer wat meer tijd genomen voor de Hardangerfjord tussen Odda en Kinsarvik, het hart van de fruitteelt. Leuk om door de bloemenrijke dorpje te wandelen of zoals hier in de buurt van Tyssedal een stuk langs de oever te lopen. Met uitzicht op de Folgafonna-gletsjer.

'1139391' door TravelGoom '1139391' door TravelGoom

NoorwegenStavanger

NoorwegenStavanger

Stavanger Vågen

TravelGoom

Stavanger Vågen is de oude haven in het centrum van de stad met aan de oostzijde een opeenstapeling van cafés en restaurants in de historische houten gebouwen. Met daarboven de Valbergtårnet, de toren en het bekendste uitzichtpunt van de stad.

'1139378' door TravelGoom '1139378' door TravelGoom

NoorwegenLofoten

NoorwegenLofoten

Explosie van Licht

TravelGoom

Het was alsof er een bom ontplofte, zonder het geluid en de ravage dan. Een felle lichtflits onder de wolken door als de middernachtzon (het is rond 00.30u hier) plotseling onder de wolken doorkomt. De Reinefjord in een klap in de spotlights, al lijkt ze haast in brand te staan.

'1139376' door TravelGoom '1139376' door TravelGoom

NederlandDe Wadden

NederlandDe Wadden

Westerplas Lepelaars

TravelGoom

Ik had niet eerder zo'n grote groep lepelaars bij elkaar gezien. Een prachtig gezicht in de Westerplas van Schiermonnikoog. Met in de omliggende struiken nog een flink aantal.

'1139359' door TravelGoom '1139359' door TravelGoom

NoorwegenTrondheim

NoorwegenTrondheim

Nidelva Trondheim

TravelGoom

De kleurrijke oude werven aan de Nidelva (rivier) in hartje Trondheim zijn grotendeels omgebouwd tot appartementen, ateliers en knusse cafeetjes. De muziek klinkt uit de ramen als ik deze foto neem.

'1139358' door TravelGoom '1139358' door TravelGoom

NoorwegenLofoten

NoorwegenLofoten

Vindstad

TravelGoom

Vanuit Reine vertrekt de boot naar Vindstad. Een gehucht van een paar huizen waar de steiger het vertrekpunt is voor de wandeling naar het afgelegen Bunes Beach. De vaartocht over de Reinafjord, omgeven door puntige bergen met watervallen, duurt ca. 20 min.

'1139321' door TravelGoom '1139321' door TravelGoom

Noorwegenvesteralen

Noorwegenvesteralen

Nyksund

TravelGoom

Het afgelegen Nyksund is als een westerndorp aan zee. Niet zo lang geleden volledig verlaten want de mensen in het vissersdorpje hadden het zwaar met de krachten van zee en de wind. Tot een Duitser het initiatief nam om het zo mooi gelegen dorpje weer op te knappen. Nyksund lijkt wel een openlucht museum vol met kleuren op de houten en golfplaten huisjes gebouwd op palen. Met verborgen café en ateliers en bereikbaar via een 10km lange grindweg. Heerlijk voor een laidback dagje aan zee.

'1139317' door TravelGoom '1139317' door TravelGoom

NoorwegenPreikestolen

NoorwegenPreikestolen

Ontbijt op de...Preek

TravelGoom

Om kwart over vijf begint mijn wandeling naar Preikestolen, voor de derde keer alweer. Heb het ontbijtje mee als ik ruim 2 uur later wegdroom boven de Lysefjord. Het is nog rustig en gezien de massa die ik tegenkwam op de terugweg een goede keuze om vroeg op pad te gaan.

'1139277' door TravelGoom '1139277' door TravelGoom

NoorwegenLofoten

NoorwegenLofoten

Licht over Reinefjord

TravelGoom

De middernachtzon breekt voorzichtig door de dikke bewolking heen. Het is de eerste nacht dat dit gebeurd en ik trek er direct op uit. Op de terugweg naar mijn kamer passeer ik Reine waar het zonlicht een betoverende sfeer over de Reinefjord laat zien.

'1139276' door TravelGoom '1139276' door TravelGoom

Roemeniëtransfagarasan

Roemeniëtransfagarasan

De dame in de bergen

TravelGoom

Ze stond daar, mooi te poseren aan de rand van het Făgărașgebergte en wat paste ze perfect in de omgeving. Achter haar de Făgărașvlakte met Sibiu als belangrijkste plaats (niet zichtbaar). Ik ben onderweg naar de Transfăgărășan, de prachtige route door deze bergen.

'1139254' door TravelGoom '1139254' door TravelGoom

ZwedenNorrbotten County

ZwedenNorrbotten County

Pauze in Gammelstad

TravelGoom

Oma en kleinzoon rusten wat op een bankje voor een van de oude schuren in Luleå Gammelstad. Het oude centrum van Luleå is nu een Unesco werelderfgoed en heeft o.a. een openlucht museum. Daar is het gebruikelijk dat de kinderen zich verkleden als stap terug in de tijd.

'1139252' door TravelGoom '1139252' door TravelGoom

NoorwegenSogn og Fjordane

NoorwegenSogn og Fjordane

Kjenndal Lovatnet

TravelGoom

Vlak voor je de Kjenndalgletsjer vind je een aantal prachtig gelegen hytter aan het Lovatnet (meer). Iets verderop staat het café Kjenndalstova aan het water met een klein haventje en mogelijkheid tot kayaktochten. Droomplekken aan het helder water.

'1139239' door TravelGoom '1139239' door TravelGoom

DenemarkenNoord Jutland

DenemarkenNoord Jutland

Bunker kerkhof Løkken

TravelGoom

Het is een soort urbex-lokatie aan het strand geworden, de gevallen bunkers bij het knusse vissersdorp Løkken. Bij eb loop je er tussendoor. Aan de horizon de hoge duinen met de vuurtoren van Rubjerg,

'1139238' door TravelGoom '1139238' door TravelGoom

NoorwegenLofoten

NoorwegenLofoten

Spotlight Reinefjord

TravelGoom

De zon komt rond 23u plots als een felle gele spotlight onder de wolken door en beschijnt de bergen rond Reine. Na drie dagen dik grijs weer is dit het eerste zonlicht. Kon slechter...

'1139215' door TravelGoom '1139215' door TravelGoom

NederlandFriesland

NederlandFriesland

Friese ochtend

TravelGoom

Dwalend door het Friese landschap met ergens tussen Hallum en Stiens zicht op deze molen (sorry, naam niet paraat). De leegte van de streek 't Bildt sprak me aan. Wat een rust...

'1139214' door TravelGoom '1139214' door TravelGoom

NoorwegenLofoten

NoorwegenLofoten

KabeljauwTunnel

TravelGoom

Over de lucht hoeven we het niet te hebben. Hoewel in juni op de meeste plekken alleen nog vissenkoppen te drogen hangen (bestemd voor west-Afrika) hingen er ook nog genoeg kabeljauwlijven (doorgaans voor Italië en Noord-Afrika). Luguber om zo'n 'tunnel' in te lopen zeker bij motregen en dus druppels op je hoofd. Snel een foto en weer weg.

'1139197' door TravelGoom '1139197' door TravelGoom

NoorwegenGeirangerfjord

NoorwegenGeirangerfjord

Zoek de weg...

TravelGoom

Zoek de weg in het vlekkenlandschap tussen Dalsnibba en Geiranger. Een dikke pak sneeuw boven op de beroemde uitzichtberg boven de Geirangerfjord en toen ik de weg eenmaal had ontrafelt kreeg ik veel zin om naar beneden te rijden. Het was overigens gewoon groen in Geiranger.

'1139196' door TravelGoom '1139196' door TravelGoom

NederlandGelderland

NederlandGelderland

De Kaaij onder de...W

TravelGoom

De Kaaij presenteert zich als Cultureel Terras met ontspanning, gezelligheid en inspiratie bij de Waalbrug. Wat een ontzettend leuke plek in Nijmegen. Ze hebben een eigen website voor alle activiteiten en optredens.

'1139185' door TravelGoom '1139185' door TravelGoom

NoorwegenLofoten

NoorwegenLofoten

Moderne Rorbuer...Bal

TravelGoom

Moderne rorbuer (vissershuisjes) aan de baai bij het afgelegen Ballstad. Er waren er nog een aantal in aanbouw. Geen idee of de dorpelingen er zelf gebruik van maken of enkel bedoeld voor verhuur. Vond deze paalwoningen een mooie variatie op de doorgaans rode huisjes.

'1139184' door TravelGoom '1139184' door TravelGoom

NoorwegenSogn og Fjordane

NoorwegenSogn og Fjordane

Avond valt over...Aur

TravelGoom

Ik reed laat door over de Aurlandsvegen waar begin juni nog volop sneeuw lag. Lekker rustig en de avondzon die speelt met de besneeuwde bergtoppen in de verte.

'1139173' door TravelGoom '1139173' door TravelGoom

Roemeniëtransfagarasan

Roemeniëtransfagarasan

Schaapsherderssixpack

TravelGoom

Tijdens een praatje met handen en voeten, zittend tussen zijn schapen, genoot deze schaapsherder langs de Transfăgărășan van het brood en het biertje dat ik met hem deelde. Daar staat dan natuurlijk wel een stoere foto tegenover, inclusief schaapsherdessixpack...

'1139172' door TravelGoom '1139172' door TravelGoom

NoorwegenLofoten

NoorwegenLofoten

Bruggen bij Fredvang

TravelGoom

Twee bruggen over de Selfjord brengen je bij het dorpje Fredvang. Ook zonder middernachtzon al fotogeniek maar nu verzorgt die zelfde middernachtzon een fraaie gouden gloed.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier