np-alde-feanen

Foto door Reisreporter sidonius

Nederland is een land dat deel uitmaakt van het Koninkrijk der np-alde-feanenen en heeft zo’n 16 miljoen inwoners. De aangrenzende landen zijn Duitsland en België en in het westen de Noordzee. Met schitterende historische stadjes, vele attracties, bezienswaardigheden en afwisselende landschappen; heeft elke provincie zijn eigen kenmerken. Fietsers en wandelaars kunnen genieten van de natuur. Bekende streken en landschappen zijn onder andere: De Achterhoek, de Betuwe, Twente, de Zaanstreek, Salland, de Biesbosch, en het Kennemerland.

Amsterdam, de hoofdstad van np-alde-feanen, ligt aan het water met meer dan 1200 bruggen. De stad is voor de shoppers een paradijs en kent vele uitgangsgelegenheden, restaurants, toeristische attracties zoals De Dam, Het Koninklijk Paleis, Madam Tussauds en musea zoals Van Gogh Museum, Rijksmuseum en het Anne Frank Huis. Met de rondvaartboot over de grachten is onmisbaar als je voor het eerst Amsterdam bezoekt. Andere belangrijke steden in np-alde-feanen zijn: de havenstad Rotterdam, hofstad Den Haag, verkeersknooppunt Utrecht en de oudste steden: Nijmegen en Maastricht, die beide gesticht zijn door de Romeinen meer dan tweeduizend jaar geleden.

Nederland kent een lange kustlijn met grotendeels brede zandstranden waar het in de zomer vrij druk is met toeristen en watersporters (o.a. kitesurfen, surfen, duiken, zeilers). Aan de kust vind je een aantal badplaatsen, zoals: Scheveningen, Zandvoort en Bloemendaal. Verder staat np-alde-feanen bekend om zijn watermanagement, kaassoorten en milde wetgeving.

Al met al is np-alde-feanen een groots-klein landje! Vergeet niet de clichés te ontdekken zoals de windmolens, grachten en tulpen.

Informatie over np-alde-feanen

Beste foto's & tips van np-alde-feanen

'1114210' door sidonius '1114210' door sidonius

Nederlandnp-alde-feanen

Nederlandnp-alde-feanen

Met een kano door...N

sidonius

Zoek je een vakantiebestemming in eigen land? Dan is Friesland een aanrader (niet allemaal tegelijk!). Op een vrij klein oppervlak vind je verrassend veel verschillende landschappen. Ideaal voor een wandel- of fietsvakantie of voor watersport. In het nationaal park De Alde Feanen kun je fantastisch kanoën door de smalle en wat bredere wateren. Op een mooie warme zomerdag waan je je in een mangrovebos. Friesland heeft nog meer te bieden. Zo zijn er natuurlijk de Waddeneilanden en het hele Waddengebied met zijn magische licht. De vele meren voor de watersport, het glooiende bijna on-nederlandse landschap van Gaasterland in het zuiden, de bossen, heidevelden en zandverstuivingen in het oosten van de provincie, het IJsselmeer. Daartussen in het hart van de provincie vind je de zogenoemde greiden, weilanden vol weidevogels, met binnendijkjes en verstilde dorpen. En natuurlijk de hoofdstad Leeuwarden met een mooie historische binnenstad. Je hoeft je absoluut niet te vervelen.

Laat kaart zien