West Roemenie

In het westen van West Roemenie vind je vooral het typische leven op het platteland. Traditionele dorpjes kom je er veelvuldig tegen. Het westen van West Roemenie grenst aan Hongarije en Servië. In het uiterste noordwesten ligt het stadje Carei, waar je een prachtig kasteel vindt.

Informatie over West Roemenie

Beste foto's & tips van West Roemenie

'423929' door agrotewal '423929' door agrotewal

RoemeniëWest Roemenie

RoemeniëWest Roemenie

Roemeens platteland

agrotewal

Het Roemeense platteland en dan vijftien jaar geleden. Ik weet niet meer precies waar het was, maar alle dorpjes leken op elkaar. Leuke zandweggetjes en vrij lopende geiten, ganzen, kippen, kalkoenen en soms een varken.

'170993' door Marjan '170993' door Marjan

RoemeniëWest Roemenie

RoemeniëWest Roemenie

Zigeunerdames

Marjan

Op de markt kwam Marjan ook enkele zigeuners tegen die wel even wilden poseren. Bij de zigeuners in Roemenie is de tegenstelling tussen arm en rijk erg groot. Je vindt kastelen van huizen met tinnen dakpannen en dakgoten waar de rijkere zigeuners worden, even later zie je de arme zigeuners op de vuilnisbelt zoeken naar iets bruikbaars. Foto is een scan.

'498512' door HenkJanKlaver '498512' door HenkJanKlaver

RoemeniëWest Roemenie

RoemeniëWest Roemenie

Te diep in het glaasj

HenkJanKlaver

Sinnicolau de Munte, Roemenië. Bij een ontwikkelingsproject voor Roma-zigeuners in 2010 zag ik dit jongetje spelen met niets anders dan een simpele plastic fles. En wat een lol had hij. Hij maakte rondjes in het zand met de dop en gebruikte de fles later als een soort zandloper. Een kinderhand is snel gevuld zeggen we dan.

Laat kaart zien