TravelGoom

9
Denemarken Noord Jutland
TravelGoom was hier 03 Jun 2022
STRANDBELEVENIS: Ik volg twee campers die net als ik het uitgestrekte strand bij Løkken willen bezoeken. Daar waar ik een parkeerplaats verwacht rijden ze door. Het strand op en dan links af tot in de oneindigheid. Pas dan besef ik dat het heel gebruikelijk is om je auto gewoon op het strand te parkeren in Noord-Jutland. Ik schiet in de lach en 'scheur' langs de branding tot aan een stille plek voorbij de strandhuisjes. Achter me het ronkende geluid van 20 Harley Davidsons die net dezelfde ontdekking hebben gedaan. Lachende bebaarde mannen verstoren de stilte maar hun lol steekt aan. Ik wandel naar Løkken, een schattig oud vissersdorp waar de boten op het strand liggen. Nu een rustig en wijd verspreid vakantiedorp dat populair is bij surfers, een intiem centrum heeft en waar je door de duinen terug kunt wandelen. Noord-Jutland is zo uitgestrekt en heeft zoveel stranden dat je auto op het strand parkeren gewoon mag. Ligstoelen uit de achterbak en naast de auto genieten maar. Of poedeltje vanuit de camper de zee in rennen en binnen verder opwarmen. Ik zag het allemaal voorbij komen. Wat een leuke strandbelevenis zo.
Regio
  • stranden zijn prachtig
  • Løkken is een schattig en prettig visserdorp
  • lekker uitgestrekt en rustig
  • Niet spectaculair maar wel heel gemoedelijk
Review geplaatst op 2022-07-07
10
Roemenië West Roemenie
TravelGoom was hier 15 Sep 2021
Oradea heeft me bekoord. In de provinciestad vlak tegen Hongarije aan zijn de laatste 15 jaar zijn veel historische gebouwen gerestaureerd. Dat zorgt samen met het vele groen voor een uitermate vriendelijke uitstraling. Grootste blikvangers zijn het Plein van de Unie (Piața Unirii) en de knalgele Rooms-Katholieke Kathedraal. Het plein wordt omcirkeld door historische gebouwen waarvoor de terrassen zich uitspreiden en waar 's avonds de verlichte fonteinen aan gaan. Vanaf de toren van het stadhuis heb je het beste uitzicht over de stad. Ook leuk: het art-Deco tramstationnetje aan de rand van het plein. De kathedraal heeft een interieur waar je stil van wordt, een van de mooiste die ik heb gezien en de deur staat gewoon open. De Calea Republicii is de belangrijkste winkelstraat met een gezellige mengeling van moderne winkels en oude gebouwen. Hier komt jong en oud samen. De stad is overzichtelijk, de sfeer gemoedelijk en het is er heerlijk om rond te wandelen zowel overdag als 's avonds. Het heeft naam vanwege de goede restaurants waarbij het populaire Allegria eruit springt. Verborgen tuinen en hofjes maken dat je altijd een leuke zitplek hebt en anders tref je binnen vaak een sfeer uit oude tijden. Zo is de geschiedenis altijd aanwezig in Oradea. Oradea is met de auto net zover als Barcelona, je kunt er met de trein komen en vanaf Weeze in 2 uurtjes naartoe vliegen voor aantrekkelijke prijzen. Zelfs voor een weekend stedentrip is Oradea uitermate geschikt.
Regio
  • Goed bereisbaar, verrassende stedentrip
  • Gemoedelijke en vriendelijke sfeer
  • Heerlijke terrassen en goed eten
  • Veel bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar
  • niet kunnen ontdekken
Review geplaatst op 2021-12-10
9
Roemenië Brasov
TravelGoom was hier 01 Sep 2021
Het gaat goed met de beer in Roemenië. Zo goed dat de overheid voor het eerst een afschiet-quotum heeft ingesteld voor een aantal gebieden. De voorkeur gaat uit naar het vangen van gevaarlijke beren maar dat is niet altijd mogelijk. Er vallen jaarlijks nog genoeg doden. De stad Brasov is van oudsher berenhoofdstad. De beren komen in de winter uit de bossen op zoek gaan naar voedsel in de buitenwijken. Tot ca. 15 jr terug waren beren een grote attractie en zette men bewust vuilnis langs de weg. De beren trokken toeristen tot er 7 toeristen werden aangevallen waarvan 2 gedood. Sindsdien zijn de regels strenger, is er zelfs een berenpolitie en krijg je een berenalarm (letterlijk een NL-alert) als er een beer is gesignaleerd. Incidenten vinden nu in het buitengebied plaats, een visser of een herder, alleen en afgelegen. Wandel daarom niet in afgelegen gebieden zonder goed op de hoogte te zijn. De grootste kans op het spotten van beren is in de zuidelijke Karpaten o.a. nabij de Transfagarasan Highway. Vanuit Brasov worden Bearwatch-excursies georganiseerd, veilig vanuit schuilhutten maar wel met fruit dat er eerder is neergelegd. Een optie is de berenopvang in Zarnesti, vlakbij Brasov. Hier worden verwaarloosde en gevangen beren in een natuurlijke omgeving opgevangen. Ik had het geluk 2x beren te treffen. Vlak langs de weg wetende dat de beren er niet voor niets zijn. Er valt wat te halen. Wordt je betrapt op het voeren van de beren dan staat daar een boete op van €400,-.
Stad
  • Brasov zelf leuke en levendige stad vol historie
  • Veel excursie en berenopvang in Zanesti
  • Unieke kans om beren te spotten in Europa
  • Gevaarlijk! Er vallen doden
Review geplaatst op 2021-10-22
10
Roemenië Maramures
TravelGoom was hier 15 Sep 2021
De noordelijke regio Maramures is het meest authentieke deel van Roemenië. Gelegen tegen Oekraïne en Hongarije en beroemd om haar houten kerken en rijkelijk versierde houten poorten. In Maramures kom je volop paard en wagen tegen. Ouderen werken met de zeis, jongeren maaien met motor. Dames dragen er hoofddoeken en rokken en het overgebleven fruit of de zelf gemaakte producten worden verkocht langs de weg. Veel mensen zijn zelfvoorzienend, hebben een eigen tuin of stuk land met groente en fruitbomen en dieren voor de melk en het vlees. Je ontmoet er herders met schapen of koeien of ezels of... De oude huizen zijn van hout en je ziet vooral op zondag veel mensen in klederdracht. En ja hoor, er zijn genoeg stenen huizen, de jeugd loopt met mobieltjes en de duurdere Duitse auto's rijden hier ook rond. Ik verbleef in het plaatsje Breb waar alleen de toegangsweg van asfalt is. Hier ga je terug in de tijd over zandpaden en langs prachtige boerderijen. Het is een ideale uitvalsbasis voor de Merry Cemetery en de Bârsana Monastery. Vanuit Breb loop je zo het boerenland in met de typische hooistapels die lijken op de Grobbebollen uit Tita Tovenaar. En wie verder wil wandelen en wat avontuur wil kan de bergen in lopen. Daar wonen dan wel beren, wolven en lynxen al is de kans op ontmoeting klein. Overnachtingstip: Camping en hostel http://baboumaramures.com/, van de Nederlander Bram in een authentiek boerencomplex.
Regio
  • Je kunt er oude ambachten bekijken (en niet voor de show)
  • Merry Cemetrey en Bârsana Monastery een bezoek waard
  • Baboumaramures camping en hostel is een leuke uitvalsbasis
  • In Breb goede basisvoorzieningen voor toeristen (overnachting en eten)
  • Rustige dorpen met het landleven waar je doorheen kunt wandelen
  • Authentiek Roemenië
  • De kleine wegen kunnen echt slecht zijn
Review geplaatst op 2021-09-28
10
Slovenië Zuid Slovenie
TravelGoom was hier 27 Jul 2021
Vanaf het bezoekerscentrum (tickets) lopen we naar de werkelijke ingang van de grotten. Daar gaan we een voor een naar binnen. Hopelijk lukt het om stiekem een paar foto's te maken want dat is verboden in het grottenstelsel. De eerste grotkamer brengen ontelbare stalachtieten en -mieten en een stel enorme bruidstaarten. De verlichting is basic, geen extra theater met mooie kleuren of andere lichteffecten. De natuurlijk pracht krijg je zoals het is. Ergens in de buurt horen we de Reka rivier stromen. Zij heeft met haar zusjes dit grottenstelsel gevormd. Op buitengewone wijze merken we even later als we de grootste van alle kamers betreden. Een onwerkelijk indrukwekkende ruimte doet ons in een sprookjeswereld belanden. We dalen af om het hart van de Škocjan Caves te overzien. Met de Reka duidelijk hoorbaar maar amper zichtbaar 80m onder je. Het wandelpad als een oneindig feeëriek lint kronkelend tegen de rotswanden geplakt. Een brug die je de diepte echt laat voelen en het verbaasde geluid van vele open monden. Stiekem maak ik wat foto's met mijn mobiel. Het 1e 'donkere' deel van de grotten loop je met gids (1u). Het 2e deel van de grotten loop je zelf waarbij je afwisselend door nieuwe grote grotkamers loopt en door de canyon die het ingestorte deel van de grot geeft gevormd (ook 1u). Ook hier is het mooi en je kunt er volop fotograferen daar het daglicht overals zichtbaar is. Totaal ben je ca. 2,5u onderweg. Tip: ga vroeg! Info > https://www.park-skocjanske-jame.si/en/
Regio
  • Er staat een particulier ijstentje op de terugweg naar de auto
  • 2e deel zonder gids kun je volop fotograferen, ook erg mooi
  • Keuze uit korte route (na 1e deel) en lange route
  • Overweldigend ervaring, wat een pracht en grootsheid
  • Ruime parkeerplaats, bezoekerscentrum en restaurant aanwezig
  • Entree is prijzig
  • Mag 1e deel niet fotograferen, gidsen controleren dat volop
  • Kolossaal bezoek, enorme groep die zich in grot gelukkig snel verspreid
Review geplaatst op 2021-08-13
9
Slovenië Bled
TravelGoom was hier 23 Jul 2021
Rond het meer van Bled loopt een wandelpad van 6 km. Dé manier om het beroemde eilandje met de kerk en het kasteel van Bled van alle kanten te zien. Start onder het kasteel van Bled nabij het verzorgde lido. Een park scheidt de huizen van het water. Aan de oostkant van het meer bij de grote hotels vindt je leuke terrassen. Over het water heb je hier het kasteel en de St. Martinuskerk in één blik. Het pad volgt de oever met een boog om de recreatieberg Straža heen. Hier vind je een gezellige zwemplek vlakbij de het vertrekpunt voor de bootjes naar het eiland en een kiosk met terras. Even later loop je langs exclusieve villa's waar het wandelpad zich tussen de strak aangelegde tuinen en het water perst. Hier zie je zwemmers, suppers en roeiers richting eiland zie gaan. Ze beklimmen straks de lange trap om de kerk op het eiland te bereiken. Door een natuurgebied met een fraai vlonderpad direct aan het water kom je bij de camping van Bled met een kiezelstrand dat langzaam afloopt in het water. Elders is het snel diep en worden steigers gebruikt als duikplanken. Het eiland en het kasteel heb je hier in één beeld met de indrukwekkende Julische Alpen op de achtergrond. Aan de noordkant vind je de Olympische roeiclub dat een beetje verscholen aan een inham van het meer ligt. Dé plek voor de locals met een restaurantje en veel muziek. Even later ben je weer bij de rotswanden onder het kasteel en het lido. Zo heb je Bled en haar meer van alle kanten kunnen bekijken.
Stad
  • Er gaat een treintje rond het meer, prima alternatief voor parkeren
  • Goede voorzieningen voor jong en oud
  • Perfecte uitvalsbasis voor allerlei (outdoor) activiteiten in omgeving
  • In Bled heerst een rustige warme sfeer
  • Prachtig schoon en helder meer dat voelt als een zwembad
  • Parkeren is lastig en duur
Review geplaatst op 2021-08-04
8
Frankrijk Noord Frankrijk
TravelGoom was hier 27 Aug 2020
Halverwege de route naar Normandië en Bretagne ligt de stad Amiens met een aantal aantrekkelijke verrassingen. Voor winkelliefhebbers is er een grote autovrije winkelzone maar het meest aansprekende zijn de volkstuinen en de kathedraal in de stad. De Notre Dame van Amiens is de grote zus van die in Parijs. Ze is groter, mooier en authentieker zeggen de bewoners zelf. Dat laten ze sinds enkele jaren zien met een ronduit spectaculaire lichtshow op de voorgevel van de Notre Dame. Die lichtshow met de naam 'Croma' is dagelijks te zien tijdens het hoogseizoen zowel in de zomer als winter na zonsondergang. De show duurt ruim een half uur met als finale een projectie van hoe de Notre Dame ooit was, uitermate kleurrijk, vlak na de bouw. De Notre Dame van Amiens is trouwens werelderfgoed en is de grootse gotische kathedraal van Europa. Een andere verassing, direct tegen het centrum van de stad zijn de Hortillonnages. Dit is een enorm oppervlak aan volkstuinen (of drijvende tuinen) die gezamenlijk een bijzonder natuurgebied vormen. Een 300 hectare groot moeras waar je met kano of rondvaartboot door heen kunt maar ook een wandeling kunt maken. Maak wel je keuze want er meer dan 60km aan kanalen. De vergelijking met ons Giethoorn is snel gemaakt hoewel dit gebied al in de Romeinse tijd ontstond. Al met al in Amiens een leuke stad om een dag te besteden en evt. te overnachten wanneer je niet in een keer naar Normandië en/of Bretagne wilt rijden.
Regio
  • Leuke terrassen in centrum en langs rivier
  • Genoeg vermaak voor 2 dagen
  • Spectaculaire lichtshow
  • Verrassend verblijf op de route naar Normandië en Bretagne
  • Hotels langs snelweg er basic
Review geplaatst op 2020-11-05
9
Duitsland Dankernsee
TravelGoom was hier 01 Jul 2020
De Dankernsee is een wonderbaarlijk helder kunstmatig meer net over de grens bij Ter Apel. Een plek waar het in de zomer levendig maar relatief rustig is ondanks het nabij gelegen pretpark en bungalowpark. Het is een ideale mooi weer uitstap voor wie in Drenthe of zuidoost Groningen verblijft. Het water is zo helder dat je er zou kunnen snorkelen al lijkt de visstand weinig interessant. Voor kinderen is er een prachtig en veilig strand, ze kunnen evt. waterfietsen. Wandelaars kunnen het meer rond wandelen door de bossen en over het ruim 10m hoge duin dat direct aan het water ligt. Actievelingen kunnen voor een aantrekkelijke prijs waterskiën en daar vanaf het strand naar kijken is ook al een genot. Er is een heuse strandbistro en dat allemaal in het naast het bungalowpark gelegen deel van de Dankernsee. Wie de rust op wil zoeken loopt iets verder door, het meer is groot genoeg om ook in het hoogseizoen een rustige plek te vinden. Ik vond het een prachtig alternatief voor de kleinere en drukker bezochte meren in Drenthe.
Highlight
  • Goed bereikbaar vanuit Drenthe, zuidoost Groningen
  • waterski, strandbistro, pretpark, waterfietsen, veel te doen voor kidsds
  • Mooie en rustige zwem en recreatieplek
  • Veel moet nog cash betaald worden
Review geplaatst op 2020-08-04
9
Duitsland
TravelGoom was hier 01 May 2020
Op een half uur van onze oostgrens liggen de Dörenther klippen. Een rij zandsteenformaties bovenop de heuvels van het Teutoburger Wald. Het is een heerlijk avontuurlijk wandelgebied waarbij je soms echt moet klimmen. Het brede pad over de heuvelkam is onderdeel van de Hermannsweg. Ga je de kleine paadjes in dan loop je tussen de varens en heb je onverwacht (pas op!) een geweldig uitzicht over het Münsterland vanaf de kliftoppen. Je stapt letterlijk een heel andere wereld binnen die je nog avontuurlijker kan maken door de rotsformatie Höckenens Weib (gehurkte vrouw) te beklimmen. Iets dat veel mensen, kinderen voorop, doen. Er is een echte berghut waar je wat kunt eten en drinken. Sluit je dag af met een bezoek aan Bad Bentheim en bezoek daar evt. nog de hooggelegen burcht. Een ideale familiedag. Leuke weet: het paleis op de Dam is gemaakt van het zandsteen uit deze regio.
Bergen Budgetreizen Reizen Met Kinderen Kunst & Cultuur
  • ideaal familie-uitje in het buitenland
  • heuse bergsfeer inclusief berghut
  • verrassend en avontuurlijk
  • op zondag druk, kies een doordeweekse vakantiedag
Review geplaatst op 2020-06-06
9
Nederland Np-alde-feanen
TravelGoom was hier 01 Apr 2020
Er heerst een heerlijke rust over het water dat zelfs op de grotere vlaktes als een spiegel blinkt. Er is geen wind bij ons vertrek voor de kanotocht door NP De Alde Faenen waar we in het dorpje Earnewald onze kano's hebben opgehaald. We varen het dorp uit en kruizen een kanaal waar het zomers druk kan zijn. Nu in de lente en een bewolkte lucht is het rustig en zo steken we over naar de smalle petgaten die verborgen tussen de bomen liggen. Daar gaat onze kanotocht door smalle stroken water en en verborgen lagunes die doen denken aan mangrove bossen ver bij ons vandaan. Ganzen, zwanen en heel veel futen kijken ons kort aan maar lijken niet te schrikken van het zacht glijdende kanogeluid. Omringt door bossen en oude stronken in het water dobberen we en luisteren naar niets. Alleen de vogels maken hier geluid. Eenmaal door de smalle stuken water, enkel voor kano's toegankelijk, komen we bij een eiland waar je kunt kamperen en zomers kunt zwemmen. Dan breekt van onder de bomen de watervlakte weer open en peddelen via breder water terug naar Earnewald. Wat een zalige kanotocht en wat een goed moment om niet bij het mooiste weer te gaan. Ga juist in de lente en wacht niet op de zomer. We huurden onze kano's bij Hollema in Earnewald. Ze hebben een kaart met deze kanotocht van ca. 9km waar je zo'n 2,5u over doet. Er zijn onderweg genoeg plekken om aan te leggen voor een pauze of picknick.
Highlight
  • Stilte en rust in het voorjaar, veel vogels
  • Gevarieerde kanoroute
  • Prachtig natuurgebied
  • In zomer drukker op het water
Review geplaatst op 2020-04-30
9
Italië Sicilië
TravelGoom was hier 30 Jun 2018
Sicilië is al prachtig maar niet compleet zonder bezoek aan de Eolische eilanden ten noorden van het hoofdeiland. De Eolische eilanden met roemrijke namen als Vulcano en Stromboli zijn paradijsjes waar naast mooie stranden, leuke dorpjes met dito terrasjes je heerlijk korte wandelingen kunt maken of de snorkel kunt pakken. Er is nog een hoop vulkanische activiteit wat de trip extra bijzonder maakt. Vanuit Milazzo vertrekt de boot naar Vulcano (ca. 1u varen) en daar vandaan verder. Je kunt bijna het hele jaar op de bonnefooi naar de eilanden, overnachtingsplaatsen genoeg met uitzondering van augustus. Ik bezocht Vulcano en Stromboli maar er zijn 7 eilanden in totaal. Mijn tips: - Vulcano: beklim de vulkaan voor uitzicht en de gele zwavelkristallen, neem een warm modderbad, huur een scooter en rijdt naar het vissersgehucht Gelso in het zuiden. Huur een boot en zwem in afgelegen baaien. Er is een lekker zwart strand en gezellig winkelstraatje. Kleinschalig, laidback. - Stromboli: avondexcursie naar Stromboli vulkaan voor het 'vuurwerk', wandeling rond het eiland (dagtocht) Trek voor elk eiland 2 nachten uit voor een on-Europees avontuur. Kijk voor het indruk dit mooie drone-filmpje: https://vimeo.com/140816137 - dit is een update -
Regio
  • Fijne accomodaties
  • Afgelegen baaien en strandjes
  • Vulcanische activiteit, wandelend te ervaren
  • Rustig, laidback sfeertje
  • Duur in hoogseizoen
Review geplaatst op 2018-08-30
9
Zwitserland
TravelGoom was hier 31 Aug 2015
Het is bijna een schok om het hoge glooiende landschap van de Jura plots onderbroken te zien worden door een gat als de Creux de Van. Het duurt, letterlijk , lang voordat je de enorme afgrond van 1400mtr doorsnee ziet terwijl je weet dat je dichtbij bent.Tussen koeien en ezel loop je langzaam omhoog over de weide grond tot je een eeuwenoude rommelige stenen muurtje treft. ooit neergelegd zodat het vee erachter kan schuilen tegen de ijskoude wind uit de Alpen. Vlak daarachter gaat het dan abrupt 200m loodrecht naar beneden. Je kunt de Creux de Van helemaal rondlopen. Voor het mooie licht het best in de ochtend. Voor de populatie steenbokken die er rond loopt is de avond beter. Bij helder weer hem je trouwens een fantastisch zicht op het Meer van Neuchatel en het Jungfrau-massief aan de horizon.
Land
  • Indrukwekkend keteldal
  • Mooie wandelomgeving
  • Kan er erg winderig zijn
Review geplaatst op 2016-09-04
8
Zweden
TravelGoom was hier 31 May 2017
Hälsingland is een relatief onbekende bestemming in Zweden. De kleine provincie ligt direct aan de Oostzee, wisselt grillige rotskusten af met prachtige stranden en is een bosrijk gebied. Hier is de kans om een eland of zeearend te spotten reëel. Langs de hele kust kun je vrijuit wandelen, soms letterlijk over elandpaden. Veel wandelroutes zijn nog niet in beeld gebracht wat maakt dat je als een soort pionier op ontdekkingstocht kunt gaan. Kleine haventje en afgelegen gehuchten bloeien in de zomer op want het zijn geliefde zomerplekken voor de zweden. Vaak vind je er speciale zomerrestaurants. Accommodaties zijn er kleinschalig, bv. als B&B. Een plek om je terug te trekken en in alle rust van de heerlijke natuur te genieten.
Land
  • rustige mooie natuur
  • reëele kans op zien van wildlife
  • mooie kusten
  • afgelegen, autohuur nodig
Review geplaatst op 2017-02-10
9
Zwitserland
TravelGoom was hier 31 Aug 2015
Het geduld wordt beloond wanneer je met de trein het autovrije Zermatt bereikt. Vanaf het centrale plein is de top van de Matterhorn nog amper te zien maar zodra de kabelbanen je boven de stad brengen komt de machtige gedaante van de meest karakteristieke berg in de Alpen in volle glorie tot je. Tip is om de ruim 9km lange 5-seen wandelroute te lopen die een spiegelende Matterhorn in verschillende meren biedt. Meren met elk een eigen karakter bovendien, van kraakhelder tot dichtbegroeid, van kaal en open tot verstopt in het dennenbos. Zermatt is zo toeristisch als je het verwacht en dat geldt ook voor de prijzen in Zwitserland. De Matterhorn maakt echter zoveel indruk dat je het snel vergeet gepakt door haar aanzicht en de bergen boven Zermatt. Neem een volle dag de tijd om hier te wandelen. De 5-seen route is populair maar buiten de zomermaanden niet druk. Ik heb er eind september in alle rust bij aangename temperaturen kunnen lopen. Mooi is dat je ook al een beetje herfstkleuren mee krijgt.
Land
  • De Matterhorn maakt van alle kanten indruk
  • Goed efaciliteiten vanuit Zermatt, duidelijke wandelroutes
  • De 5-seen route is een prachtige, afwisselende wandeling
  • De nazomer/vroeg herfst is het weer doorgaans stabiel in dit gebied.
  • De Zwitserse prijzen
Review geplaatst op 2016-09-04

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

05-08-2022 Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

EINDE COMMUNITY EN FOTOWEDSTRIJD

05-08-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Maar zoals het ook vaak gaat met het bouwen van nieuwe sites, ontstaat er vaak wat vertraging. We hebben nog steeds geen exacte datum, maar we zullen naar alle waarschijnlijkheid niet vóór oktober offline gaan. Dat geeft ons dan ook genoeg tijd voor één laatste fotowedstrijd om 15 jaar community te vieren! Info volgt binnenkort

EDITIE 112 | De mooiste berggebieden weg van de massa

5-8-2022 Columbus Travel editie 112 is nu verkrijgbaar! Deze editie staat in het teken van de mooiste berggebieden. Van de onbekende parels van de Alpen tot de ongebaande paden van de Andes. Tijdens een roadtrip langs de Canadese westkust betreden we een wereld waarin mens en woestenij samengaan, met diepe fjorden en bossen die ouder zijn dan de westerse beschaving. Ook ontdekken we de Faeröer, een vulkanische archipel die ook wel ‘Europa’s best bewaarde geheim’ wordt genoemd. Daarnaast presenteren we de Harz, een bosrijk middelgebergte in Duitsland, als het ideale alternatief voor bekendere berggebieden in de buurt. Plus: in een speciale total guide bewijzen we dat Dubai méér is dan wolkenkrabbers en mega malls. Ingewijden delen hun favoriete tips op het gebied van architectuur, cultuur, natuur en gastronomie.  Bekijk de editie hier >

COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


16-07-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

WEEK 32 | COMMUNITY-TOPPERS


8 op een rij in Namibrand. Foto:MirandaNoomen
1. Topfoto & -tip: 8 op een rij in Namibrand door MirandaNoomen
2. Review: n.v.t.
3. Communitylid van de week: Corriedewinter
4. Nieuwkomer:Spitskit

Doe mee aan onze wedstrijden

WEDSTRIJD: WIN EEN CAMPERWEEKENDJE MET JE VRIENDEN!

Ontdek een weekend lang Nederland met ons Columbusje, een huurcamper van Goboony. We regelen ook een mooie camperplaats voor jou en je gezin of vrienden. De winnaar krijgt tevens fantastische fietsaccessoires van ORTLIEB thuisgestuurd!  Lees hier meer over de wedstrijd en doe mee >


 

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik