TravelGoom

9
Duitsland Dankernsee
TravelGoom was hier 01 Jul 2020
De Dankernsee is een wonderbaarlijk helder kunstmatig meer net over de grens bij Ter Apel. Een plek waar het in de zomer levendig maar relatief rustig is ondanks het nabij gelegen pretpark en bungalowpark. Het is een ideale mooi weer uitstap voor wie in Drenthe of zuidoost Groningen verblijft. Het water is zo helder dat je er zou kunnen snorkelen al lijkt de visstand weinig interessant. Voor kinderen is er een prachtig en veilig strand, ze kunnen evt. waterfietsen. Wandelaars kunnen het meer rond wandelen door de bossen en over het ruim 10m hoge duin dat direct aan het water ligt. Actievelingen kunnen voor een aantrekkelijke prijs waterskiën en daar vanaf het strand naar kijken is ook al een genot. Er is een heuse strandbistro en dat allemaal in het naast het bungalowpark gelegen deel van de Dankernsee. Wie de rust op wil zoeken loopt iets verder door, het meer is groot genoeg om ook in het hoogseizoen een rustige plek te vinden. Ik vond het een prachtig alternatief voor de kleinere en drukker bezochte meren in Drenthe.
Highlight
  • Goed bereikbaar vanuit Drenthe, zuidoost Groningen
  • waterski, strandbistro, pretpark, waterfietsen, veel te doen voor kidsds
  • Mooie en rustige zwem en recreatieplek
  • Veel moet nog cash betaald worden
Review geplaatst op 2020-08-04
9
Duitsland
TravelGoom was hier 01 May 2020
Op een half uur van onze oostgrens liggen de Dörenther klippen. Een rij zandsteenformaties bovenop de heuvels van het Teutoburger Wald. Het is een heerlijk avontuurlijk wandelgebied waarbij je soms echt moet klimmen. Het brede pad over de heuvelkam is onderdeel van de Hermannsweg. Ga je de kleine paadjes in dan loop je tussen de varens en heb je onverwacht (pas op!) een geweldig uitzicht over het Münsterland vanaf de kliftoppen. Je stapt letterlijk een heel andere wereld binnen die je nog avontuurlijker kan maken door de rotsformatie Höckenens Weib (gehurkte vrouw) te beklimmen. Iets dat veel mensen, kinderen voorop, doen. Er is een echte berghut waar je wat kunt eten en drinken. Sluit je dag af met een bezoek aan Bad Bentheim en bezoek daar evt. nog de hooggelegen burcht. Een ideale familiedag. Leuke weet: het paleis op de Dam is gemaakt van het zandsteen uit deze regio.
Budget-Reizen Reizen Met Kinderen Bergen Kunst & Cultuur
  • ideaal familie-uitje in het buitenland
  • heuse bergsfeer inclusief berghut
  • verrassend en avontuurlijk
  • op zondag druk, kies een doordeweekse vakantiedag
Review geplaatst op 2020-06-06
9
Nederland Np-alde-feanen
TravelGoom was hier 01 Apr 2020
Er heerst een heerlijke rust over het water dat zelfs op de grotere vlaktes als een spiegel blinkt. Er is geen wind bij ons vertrek voor de kanotocht door NP De Alde Faenen waar we in het dorpje Earnewald onze kano's hebben opgehaald. We varen het dorp uit en kruizen een kanaal waar het zomers druk kan zijn. Nu in de lente en een bewolkte lucht is het rustig en zo steken we over naar de smalle petgaten die verborgen tussen de bomen liggen. Daar gaat onze kanotocht door smalle stroken water en en verborgen lagunes die doen denken aan mangrove bossen ver bij ons vandaan. Ganzen, zwanen en heel veel futen kijken ons kort aan maar lijken niet te schrikken van het zacht glijdende kanogeluid. Omringt door bossen en oude stronken in het water dobberen we en luisteren naar niets. Alleen de vogels maken hier geluid. Eenmaal door de smalle stuken water, enkel voor kano's toegankelijk, komen we bij een eiland waar je kunt kamperen en zomers kunt zwemmen. Dan breekt van onder de bomen de watervlakte weer open en peddelen via breder water terug naar Earnewald. Wat een zalige kanotocht en wat een goed moment om niet bij het mooiste weer te gaan. Ga juist in de lente en wacht niet op de zomer. We huurden onze kano's bij Hollema in Earnewald. Ze hebben een kaart met deze kanotocht van ca. 9km waar je zo'n 2,5u over doet. Er zijn onderweg genoeg plekken om aan te leggen voor een pauze of picknick.
Highlight
  • Stilte en rust in het voorjaar, veel vogels
  • Gevarieerde kanoroute
  • Prachtig natuurgebied
  • In zomer drukker op het water
Review geplaatst op 2020-04-30
9
Italië Sicilië
TravelGoom was hier 30 Jun 2018
Sicilië is al prachtig maar niet compleet zonder bezoek aan de Eolische eilanden ten noorden van het hoofdeiland. De Eolische eilanden met roemrijke namen als Vulcano en Stromboli zijn paradijsjes waar naast mooie stranden, leuke dorpjes met dito terrasjes je heerlijk korte wandelingen kunt maken of de snorkel kunt pakken. Er is nog een hoop vulkanische activiteit wat de trip extra bijzonder maakt. Vanuit Milazzo vertrekt de boot naar Vulcano (ca. 1u varen) en daar vandaan verder. Je kunt bijna het hele jaar op de bonnefooi naar de eilanden, overnachtingsplaatsen genoeg met uitzondering van augustus. Ik bezocht Vulcano en Stromboli maar er zijn 7 eilanden in totaal. Mijn tips: - Vulcano: beklim de vulkaan voor uitzicht en de gele zwavelkristallen, neem een warm modderbad, huur een scooter en rijdt naar het vissersgehucht Gelso in het zuiden. Huur een boot en zwem in afgelegen baaien. Er is een lekker zwart strand en gezellig winkelstraatje. Kleinschalig, laidback. - Stromboli: avondexcursie naar Stromboli vulkaan voor het 'vuurwerk', wandeling rond het eiland (dagtocht) Trek voor elk eiland 2 nachten uit voor een on-Europees avontuur. Kijk voor het indruk dit mooie drone-filmpje: https://vimeo.com/140816137 - dit is een update -
Regio
  • Fijne accomodaties
  • Afgelegen baaien en strandjes
  • Vulcanische activiteit, wandelend te ervaren
  • Rustig, laidback sfeertje
  • Duur in hoogseizoen
Review geplaatst op 2018-08-30
9
Zwitserland
TravelGoom was hier 31 Aug 2015
Het is bijna een schok om het hoge glooiende landschap van de Jura plots onderbroken te zien worden door een gat als de Creux de Van. Het duurt, letterlijk , lang voordat je de enorme afgrond van 1400mtr doorsnee ziet terwijl je weet dat je dichtbij bent.Tussen koeien en ezel loop je langzaam omhoog over de weide grond tot je een eeuwenoude rommelige stenen muurtje treft. ooit neergelegd zodat het vee erachter kan schuilen tegen de ijskoude wind uit de Alpen. Vlak daarachter gaat het dan abrupt 200m loodrecht naar beneden. Je kunt de Creux de Van helemaal rondlopen. Voor het mooie licht het best in de ochtend. Voor de populatie steenbokken die er rond loopt is de avond beter. Bij helder weer hem je trouwens een fantastisch zicht op het Meer van Neuchatel en het Jungfrau-massief aan de horizon.
Land
  • Indrukwekkend keteldal
  • Mooie wandelomgeving
  • Kan er erg winderig zijn
Review geplaatst op 2016-09-04
8
Zweden
TravelGoom was hier 31 May 2017
Hälsingland is een relatief onbekende bestemming in Zweden. De kleine provincie ligt direct aan de Oostzee, wisselt grillige rotskusten af met prachtige stranden en is een bosrijk gebied. Hier is de kans om een eland of zeearend te spotten reëel. Langs de hele kust kun je vrijuit wandelen, soms letterlijk over elandpaden. Veel wandelroutes zijn nog niet in beeld gebracht wat maakt dat je als een soort pionier op ontdekkingstocht kunt gaan. Kleine haventje en afgelegen gehuchten bloeien in de zomer op want het zijn geliefde zomerplekken voor de zweden. Vaak vind je er speciale zomerrestaurants. Accommodaties zijn er kleinschalig, bv. als B&B. Een plek om je terug te trekken en in alle rust van de heerlijke natuur te genieten.
Land
  • rustige mooie natuur
  • reëele kans op zien van wildlife
  • mooie kusten
  • afgelegen, autohuur nodig
Review geplaatst op 2017-02-10
9
Zwitserland
TravelGoom was hier 31 Aug 2015
Het geduld wordt beloond wanneer je met de trein het autovrije Zermatt bereikt. Vanaf het centrale plein is de top van de Matterhorn nog amper te zien maar zodra de kabelbanen je boven de stad brengen komt de machtige gedaante van de meest karakteristieke berg in de Alpen in volle glorie tot je. Tip is om de ruim 9km lange 5-seen wandelroute te lopen die een spiegelende Matterhorn in verschillende meren biedt. Meren met elk een eigen karakter bovendien, van kraakhelder tot dichtbegroeid, van kaal en open tot verstopt in het dennenbos. Zermatt is zo toeristisch als je het verwacht en dat geldt ook voor de prijzen in Zwitserland. De Matterhorn maakt echter zoveel indruk dat je het snel vergeet gepakt door haar aanzicht en de bergen boven Zermatt. Neem een volle dag de tijd om hier te wandelen. De 5-seen route is populair maar buiten de zomermaanden niet druk. Ik heb er eind september in alle rust bij aangename temperaturen kunnen lopen. Mooi is dat je ook al een beetje herfstkleuren mee krijgt.
Land
  • De Matterhorn maakt van alle kanten indruk
  • Goed efaciliteiten vanuit Zermatt, duidelijke wandelroutes
  • De 5-seen route is een prachtige, afwisselende wandeling
  • De nazomer/vroeg herfst is het weer doorgaans stabiel in dit gebied.
  • De Zwitserse prijzen
Review geplaatst op 2016-09-04

Community updates

WINNAAR GRIEKSE GEHEIMEN
23-10-2020 De afgelopen maanden vroegen we Columbus-fans om hun Griekse reisgeheimen met ons te delen. Dat hebben we geweten! Wat een geweldige tips hebben jullie ingestuurd! De stemronde is afgelopen en de winnaar is bekend! Nieuwsgierig wie de winnaar is geworden? Laat hier je felicitaties achter >

ONZE NIEUWSTE EDITIE #94
23-10-2020 Vandaag valt Columbus-editie 94 op de mat bij abonnees, met een nieuwe rubriek over de Columbus Community. Met aandacht voor bijzondere Communityleden, hun reiservaringen en beste fotografietips. Vanaf nu in elke Columbus-editie!

REIZIGER VAN DE WEEK
16-10-2020 Ben jij de volgende Reiziger van de Week? Elke week zet de Columbus-redactie een reiziger in het zonnetje: iemand die een reisdroom heeft waargemaakt. Deze Reiziger van de Week  ontvangt een Osprey-tas cadeau en een ereplekje op deze webpagina en in ons blad. Je mag jezelf of iemand anders nomineren. Verras ons!

9-10-2020 De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

week 43 | Community toppers

On top of Lassen Peak Foto: JoshuaX

1. Topreview: Kloven in Marokko door Agrotewal
2. Topfoto & tip: On top of Lassen Peak door JoshuaX
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: ManonVerijdt
5. Nieuwkomer: DeOpschepper

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Op dit moment is er geen fotowedstrijd.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik