TravelGoom

10
Slovenië Zuid Slovenie
TravelGoom was hier 27 Jul 2021
Vanaf het bezoekerscentrum (tickets) lopen we naar de werkelijke ingang van de grotten. Daar gaan we een voor een naar binnen. Hopelijk lukt het om stiekem een paar foto's te maken want dat is verboden in het grottenstelsel. De eerste grotkamer brengen ontelbare stalachtieten en -mieten en een stel enorme bruidstaarten. De verlichting is basic, geen extra theater met mooie kleuren of andere lichteffecten. De natuurlijk pracht krijg je zoals het is. Ergens in de buurt horen we de Reka rivier stromen. Zij heeft met haar zusjes dit grottenstelsel gevormd. Op buitengewone wijze merken we even later als we de grootste van alle kamers betreden. Een onwerkelijk indrukwekkende ruimte doet ons in een sprookjeswereld belanden. We dalen af om het hart van de Škocjan Caves te overzien. Met de Reka duidelijk hoorbaar maar amper zichtbaar 80m onder je. Het wandelpad als een oneindig feeëriek lint kronkelend tegen de rotswanden geplakt. Een brug die je de diepte echt laat voelen en het verbaasde geluid van vele open monden. Stiekem maak ik wat foto's met mijn mobiel. Het 1e 'donkere' deel van de grotten loop je met gids (1u). Het 2e deel van de grotten loop je zelf waarbij je afwisselend door nieuwe grote grotkamers loopt en door de canyon die het ingestorte deel van de grot geeft gevormd (ook 1u). Ook hier is het mooi en je kunt er volop fotograferen daar het daglicht overals zichtbaar is. Totaal ben je ca. 2,5u onderweg. Tip: ga vroeg! Info > https://www.park-skocjanske-jame.si/en/
Regio
  • Er staat een particulier ijstentje op de terugweg naar de auto
  • 2e deel zonder gids kun je volop fotograferen, ook erg mooi
  • Keuze uit korte route (na 1e deel) en lange route
  • Overweldigend ervaring, wat een pracht en grootsheid
  • Ruime parkeerplaats, bezoekerscentrum en restaurant aanwezig
  • Entree is prijzig
  • Mag 1e deel niet fotograferen, gidsen controleren dat volop
  • Kolossaal bezoek, enorme groep die zich in grot gelukkig snel verspreid
Review geplaatst op 2021-08-13
9
Slovenië Bled
TravelGoom was hier 23 Jul 2021
Rond het meer van Bled loopt een wandelpad van 6 km. Dé manier om het beroemde eilandje met de kerk en het kasteel van Bled van alle kanten te zien. Start onder het kasteel van Bled nabij het verzorgde lido. Een park scheidt de huizen van het water. Aan de oostkant van het meer bij de grote hotels vindt je leuke terrassen. Over het water heb je hier het kasteel en de St. Martinuskerk in één blik. Het pad volgt de oever met een boog om de recreatieberg Straža heen. Hier vind je een gezellige zwemplek vlakbij de het vertrekpunt voor de bootjes naar het eiland en een kiosk met terras. Even later loop je langs exclusieve villa's waar het wandelpad zich tussen de strak aangelegde tuinen en het water perst. Hier zie je zwemmers, suppers en roeiers richting eiland zie gaan. Ze beklimmen straks de lange trap om de kerk op het eiland te bereiken. Door een natuurgebied met een fraai vlonderpad direct aan het water kom je bij de camping van Bled met een kiezelstrand dat langzaam afloopt in het water. Elders is het snel diep en worden steigers gebruikt als duikplanken. Het eiland en het kasteel heb je hier in één beeld met de indrukwekkende Julische Alpen op de achtergrond. Aan de noordkant vind je de Olympische roeiclub dat een beetje verscholen aan een inham van het meer ligt. Dé plek voor de locals met een restaurantje en veel muziek. Even later ben je weer bij de rotswanden onder het kasteel en het lido. Zo heb je Bled en haar meer van alle kanten kunnen bekijken.
Stad
  • Er gaat een treintje rond het meer, prima alternatief voor parkeren
  • Goede voorzieningen voor jong en oud
  • Perfecte uitvalsbasis voor allerlei (outdoor) activiteiten in omgeving
  • In Bled heerst een rustige warme sfeer
  • Prachtig schoon en helder meer dat voelt als een zwembad
  • Parkeren is lastig en duur
Review geplaatst op 2021-08-04
8
Frankrijk Noord Frankrijk
TravelGoom was hier 27 Aug 2020
Halverwege de route naar Normandië en Bretagne ligt de stad Amiens met een aantal aantrekkelijke verrassingen. Voor winkelliefhebbers is er een grote autovrije winkelzone maar het meest aansprekende zijn de volkstuinen en de kathedraal in de stad. De Notre Dame van Amiens is de grote zus van die in Parijs. Ze is groter, mooier en authentieker zeggen de bewoners zelf. Dat laten ze sinds enkele jaren zien met een ronduit spectaculaire lichtshow op de voorgevel van de Notre Dame. Die lichtshow met de naam 'Croma' is dagelijks te zien tijdens het hoogseizoen zowel in de zomer als winter na zonsondergang. De show duurt ruim een half uur met als finale een projectie van hoe de Notre Dame ooit was, uitermate kleurrijk, vlak na de bouw. De Notre Dame van Amiens is trouwens werelderfgoed en is de grootse gotische kathedraal van Europa. Een andere verassing, direct tegen het centrum van de stad zijn de Hortillonnages. Dit is een enorm oppervlak aan volkstuinen (of drijvende tuinen) die gezamenlijk een bijzonder natuurgebied vormen. Een 300 hectare groot moeras waar je met kano of rondvaartboot door heen kunt maar ook een wandeling kunt maken. Maak wel je keuze want er meer dan 60km aan kanalen. De vergelijking met ons Giethoorn is snel gemaakt hoewel dit gebied al in de Romeinse tijd ontstond. Al met al in Amiens een leuke stad om een dag te besteden en evt. te overnachten wanneer je niet in een keer naar Normandië en/of Bretagne wilt rijden.
Regio
  • Leuke terrassen in centrum en langs rivier
  • Genoeg vermaak voor 2 dagen
  • Spectaculaire lichtshow
  • Verrassend verblijf op de route naar Normandië en Bretagne
  • Hotels langs snelweg er basic
Review geplaatst op 2020-11-05
9
Duitsland Dankernsee
TravelGoom was hier 01 Jul 2020
De Dankernsee is een wonderbaarlijk helder kunstmatig meer net over de grens bij Ter Apel. Een plek waar het in de zomer levendig maar relatief rustig is ondanks het nabij gelegen pretpark en bungalowpark. Het is een ideale mooi weer uitstap voor wie in Drenthe of zuidoost Groningen verblijft. Het water is zo helder dat je er zou kunnen snorkelen al lijkt de visstand weinig interessant. Voor kinderen is er een prachtig en veilig strand, ze kunnen evt. waterfietsen. Wandelaars kunnen het meer rond wandelen door de bossen en over het ruim 10m hoge duin dat direct aan het water ligt. Actievelingen kunnen voor een aantrekkelijke prijs waterskiën en daar vanaf het strand naar kijken is ook al een genot. Er is een heuse strandbistro en dat allemaal in het naast het bungalowpark gelegen deel van de Dankernsee. Wie de rust op wil zoeken loopt iets verder door, het meer is groot genoeg om ook in het hoogseizoen een rustige plek te vinden. Ik vond het een prachtig alternatief voor de kleinere en drukker bezochte meren in Drenthe.
Highlight
  • Goed bereikbaar vanuit Drenthe, zuidoost Groningen
  • waterski, strandbistro, pretpark, waterfietsen, veel te doen voor kidsds
  • Mooie en rustige zwem en recreatieplek
  • Veel moet nog cash betaald worden
Review geplaatst op 2020-08-04
9
Duitsland
TravelGoom was hier 01 May 2020
Op een half uur van onze oostgrens liggen de Dörenther klippen. Een rij zandsteenformaties bovenop de heuvels van het Teutoburger Wald. Het is een heerlijk avontuurlijk wandelgebied waarbij je soms echt moet klimmen. Het brede pad over de heuvelkam is onderdeel van de Hermannsweg. Ga je de kleine paadjes in dan loop je tussen de varens en heb je onverwacht (pas op!) een geweldig uitzicht over het Münsterland vanaf de kliftoppen. Je stapt letterlijk een heel andere wereld binnen die je nog avontuurlijker kan maken door de rotsformatie Höckenens Weib (gehurkte vrouw) te beklimmen. Iets dat veel mensen, kinderen voorop, doen. Er is een echte berghut waar je wat kunt eten en drinken. Sluit je dag af met een bezoek aan Bad Bentheim en bezoek daar evt. nog de hooggelegen burcht. Een ideale familiedag. Leuke weet: het paleis op de Dam is gemaakt van het zandsteen uit deze regio.
Bergen Budgetreizen Reizen Met Kinderen Kunst & Cultuur
  • ideaal familie-uitje in het buitenland
  • heuse bergsfeer inclusief berghut
  • verrassend en avontuurlijk
  • op zondag druk, kies een doordeweekse vakantiedag
Review geplaatst op 2020-06-06
9
Nederland Np-alde-feanen
TravelGoom was hier 01 Apr 2020
Er heerst een heerlijke rust over het water dat zelfs op de grotere vlaktes als een spiegel blinkt. Er is geen wind bij ons vertrek voor de kanotocht door NP De Alde Faenen waar we in het dorpje Earnewald onze kano's hebben opgehaald. We varen het dorp uit en kruizen een kanaal waar het zomers druk kan zijn. Nu in de lente en een bewolkte lucht is het rustig en zo steken we over naar de smalle petgaten die verborgen tussen de bomen liggen. Daar gaat onze kanotocht door smalle stroken water en en verborgen lagunes die doen denken aan mangrove bossen ver bij ons vandaan. Ganzen, zwanen en heel veel futen kijken ons kort aan maar lijken niet te schrikken van het zacht glijdende kanogeluid. Omringt door bossen en oude stronken in het water dobberen we en luisteren naar niets. Alleen de vogels maken hier geluid. Eenmaal door de smalle stuken water, enkel voor kano's toegankelijk, komen we bij een eiland waar je kunt kamperen en zomers kunt zwemmen. Dan breekt van onder de bomen de watervlakte weer open en peddelen via breder water terug naar Earnewald. Wat een zalige kanotocht en wat een goed moment om niet bij het mooiste weer te gaan. Ga juist in de lente en wacht niet op de zomer. We huurden onze kano's bij Hollema in Earnewald. Ze hebben een kaart met deze kanotocht van ca. 9km waar je zo'n 2,5u over doet. Er zijn onderweg genoeg plekken om aan te leggen voor een pauze of picknick.
Highlight
  • Stilte en rust in het voorjaar, veel vogels
  • Gevarieerde kanoroute
  • Prachtig natuurgebied
  • In zomer drukker op het water
Review geplaatst op 2020-04-30
9
Italië Sicilië
TravelGoom was hier 30 Jun 2018
Sicilië is al prachtig maar niet compleet zonder bezoek aan de Eolische eilanden ten noorden van het hoofdeiland. De Eolische eilanden met roemrijke namen als Vulcano en Stromboli zijn paradijsjes waar naast mooie stranden, leuke dorpjes met dito terrasjes je heerlijk korte wandelingen kunt maken of de snorkel kunt pakken. Er is nog een hoop vulkanische activiteit wat de trip extra bijzonder maakt. Vanuit Milazzo vertrekt de boot naar Vulcano (ca. 1u varen) en daar vandaan verder. Je kunt bijna het hele jaar op de bonnefooi naar de eilanden, overnachtingsplaatsen genoeg met uitzondering van augustus. Ik bezocht Vulcano en Stromboli maar er zijn 7 eilanden in totaal. Mijn tips: - Vulcano: beklim de vulkaan voor uitzicht en de gele zwavelkristallen, neem een warm modderbad, huur een scooter en rijdt naar het vissersgehucht Gelso in het zuiden. Huur een boot en zwem in afgelegen baaien. Er is een lekker zwart strand en gezellig winkelstraatje. Kleinschalig, laidback. - Stromboli: avondexcursie naar Stromboli vulkaan voor het 'vuurwerk', wandeling rond het eiland (dagtocht) Trek voor elk eiland 2 nachten uit voor een on-Europees avontuur. Kijk voor het indruk dit mooie drone-filmpje: https://vimeo.com/140816137 - dit is een update -
Regio
  • Fijne accomodaties
  • Afgelegen baaien en strandjes
  • Vulcanische activiteit, wandelend te ervaren
  • Rustig, laidback sfeertje
  • Duur in hoogseizoen
Review geplaatst op 2018-08-30
9
Zwitserland
TravelGoom was hier 31 Aug 2015
Het is bijna een schok om het hoge glooiende landschap van de Jura plots onderbroken te zien worden door een gat als de Creux de Van. Het duurt, letterlijk , lang voordat je de enorme afgrond van 1400mtr doorsnee ziet terwijl je weet dat je dichtbij bent.Tussen koeien en ezel loop je langzaam omhoog over de weide grond tot je een eeuwenoude rommelige stenen muurtje treft. ooit neergelegd zodat het vee erachter kan schuilen tegen de ijskoude wind uit de Alpen. Vlak daarachter gaat het dan abrupt 200m loodrecht naar beneden. Je kunt de Creux de Van helemaal rondlopen. Voor het mooie licht het best in de ochtend. Voor de populatie steenbokken die er rond loopt is de avond beter. Bij helder weer hem je trouwens een fantastisch zicht op het Meer van Neuchatel en het Jungfrau-massief aan de horizon.
Land
  • Indrukwekkend keteldal
  • Mooie wandelomgeving
  • Kan er erg winderig zijn
Review geplaatst op 2016-09-04
8
Zweden
TravelGoom was hier 31 May 2017
Hälsingland is een relatief onbekende bestemming in Zweden. De kleine provincie ligt direct aan de Oostzee, wisselt grillige rotskusten af met prachtige stranden en is een bosrijk gebied. Hier is de kans om een eland of zeearend te spotten reëel. Langs de hele kust kun je vrijuit wandelen, soms letterlijk over elandpaden. Veel wandelroutes zijn nog niet in beeld gebracht wat maakt dat je als een soort pionier op ontdekkingstocht kunt gaan. Kleine haventje en afgelegen gehuchten bloeien in de zomer op want het zijn geliefde zomerplekken voor de zweden. Vaak vind je er speciale zomerrestaurants. Accommodaties zijn er kleinschalig, bv. als B&B. Een plek om je terug te trekken en in alle rust van de heerlijke natuur te genieten.
Land
  • rustige mooie natuur
  • reëele kans op zien van wildlife
  • mooie kusten
  • afgelegen, autohuur nodig
Review geplaatst op 2017-02-10
9
Zwitserland
TravelGoom was hier 31 Aug 2015
Het geduld wordt beloond wanneer je met de trein het autovrije Zermatt bereikt. Vanaf het centrale plein is de top van de Matterhorn nog amper te zien maar zodra de kabelbanen je boven de stad brengen komt de machtige gedaante van de meest karakteristieke berg in de Alpen in volle glorie tot je. Tip is om de ruim 9km lange 5-seen wandelroute te lopen die een spiegelende Matterhorn in verschillende meren biedt. Meren met elk een eigen karakter bovendien, van kraakhelder tot dichtbegroeid, van kaal en open tot verstopt in het dennenbos. Zermatt is zo toeristisch als je het verwacht en dat geldt ook voor de prijzen in Zwitserland. De Matterhorn maakt echter zoveel indruk dat je het snel vergeet gepakt door haar aanzicht en de bergen boven Zermatt. Neem een volle dag de tijd om hier te wandelen. De 5-seen route is populair maar buiten de zomermaanden niet druk. Ik heb er eind september in alle rust bij aangename temperaturen kunnen lopen. Mooi is dat je ook al een beetje herfstkleuren mee krijgt.
Land
  • De Matterhorn maakt van alle kanten indruk
  • Goed efaciliteiten vanuit Zermatt, duidelijke wandelroutes
  • De 5-seen route is een prachtige, afwisselende wandeling
  • De nazomer/vroeg herfst is het weer doorgaans stabiel in dit gebied.
  • De Zwitserse prijzen
Review geplaatst op 2016-09-04

Community-updates

EDITIE 103 | 16 LEUKSTE GROENE STEDEN VAN EUROPA

17-09-2021 olumbus Travel editie 103 is uit! Niet alleen vind je hierin de leukste groene steden van Europa, maar ook weer een aantal geweldige communityfoto's van Canipel, Dreamer666, Yvoto-Travel, Ameerakker, Lsteentjes en Bjornsnelders. Gefeliciteerd alle zes!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

02-09-2021 Het maandthema van augustus - landschappen - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Esthers met je prachtige foto van Mont Saint Michel! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

WEEK 37 | COMMUNITY-TOPPERS

Dikkopje op de lavendel CREDIT Agrotewal
Uitzicht op het Krka nationaal park. Foto: Antwan
1. Topfoto & -tip: Uitzicht op het Krka nationaal park door Antwan
2. Review: De Wadden door Ciska van Geer
3. Communitylid van de week: Deerik
4. Nieuwkomer: Gerda Vonk

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN SEPTEMBER: EILANDEN IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van september is: eilanden. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN OVERNACHTING OP DE WADDEN

Wat is het Wad voor jou? Deel je foto’s en video's van je favoriete plekken, wandelingen, dieren, (vakantie)huisjes, restaurants en andere parels in het Waddengebied. Elke maand geven we een Natuurhuisje op de Wadden cadeau aan de beste inzending. Doe mee >

DOE DE GRIEKENLAND-QUIZ EN WIN EEN REIS NAAR SIFNOS

Sifnos, Griekenland

Wie verder dan hotspots als Athene, Kreta of Santorini, ontdekt een Griekenland vol onontdekte eilandjes, pure schoonheid en ongerepte natuur. Ben jij een echte Griekenland-kenner? Doe de quiz en win een reis voor twee naar Sifnos, de parel van de Cycladen! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik