Zuid Slovenie

Op een klein eiland, omringd door de mooie Krka-rivier bevindt zich het kasteel van Otocec, dat tot een van meest romantische kastelen in Zuid Slovenie wordt gerekend. In het gebied rondom Kocevje vind je prachtige bossen. Of bezoek het Venetië van Zuid Slovenie, Piran, dat op slechts twee uur van het echte Venetië vandaan ligt.

Informatie over Zuid Slovenie

Beste foto's & tips van Zuid Slovenie

'504184' door thijsvincent '504184' door thijsvincent

SloveniëZuid Slovenie

SloveniëZuid Slovenie

Bossen vol beren

thijsvincent

In het gebied kocevje vind je prachtige bossen, Slovenië is over het algemeen veel bos, maar hier vind je ook oerbossen, dit is dan ook het gebied waar de beren zitten. Er zouden er zo een 300 zitten en een 200 wolven. Je hebt er echter geen last van, je moet al erg veel geluk of pech hebben (hangt er vanaf hoe je het bekijkt) om een beer tegen te komen.

'380159' door antwan '380159' door antwan

SloveniëZuid Slovenie

SloveniëZuid Slovenie

Grotten van Postojna

antwan

Een van de mooiste druipsteengrooten die ik ooit heb gezien zijn die van Postojna in Slovenië. Afgelopen zomer ben ik in Slovenië geweest en een bezoek aan deze grotten was een van de hoogtepunten. Je loopt ongeveer anderhalf uur door het grottenstelsel en je verbaast je elke seconde dat de natuur zo iets moois kan maken. Dus ben je een keer in Slovenië breng dan zeker een bezoek aan deze grotten.

'416972' door antwan '416972' door antwan

SloveniëZuid Slovenie

SloveniëZuid Slovenie

Kasteel van Otocec

antwan

Op een klein eiland, omringd door de mooie Krka-rivier bevindt zich het kasteel van Otocec, dat tot een van meest romantische kastelen in Slovenië wordt gerekend. Het kasteel is van binnen helaas niet meer te bezoeken omdat het enige jaren geleden is omgebouwd tot luxueus hotel. Maar de omgeving langs de Krka rivier is ook erg mooi om te wandelen

Laat kaart zien