Spareribz

'498197' door Spareribz '498197' door Spareribz

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Suleymaniye moskee

Spareribz

Een indrukwekkende moskee in het hart van de gouden hoorn. Omdat het wat verder weg ligt van de Hagia Sophia een stuk rustiger dan de sultanahmet moskee. Ik zou bijna dat deze moskee indrukwekkender is dan de sulatanahmet moskee. Denk eraan om gepaste kleding bij je te hebben. Mocht je dit niet hebben, de moskee zelf verstrekt ook lange rokken en etc.

'422154' door Spareribz '422154' door Spareribz

Zuid-AfrikaPort Elizabeth

Zuid-AfrikaPort Elizabeth

Kwajongen

Spareribz

Wederom een aandoenlijke foto.. onder het motto "neem me mij" was deze kleine man aan mijn been gekluisterd gedurende de gehele rondleiding. Helaas moest ik hem in het weeshuis achterlaten.

'421912' door Spareribz '421912' door Spareribz

Zuid-AfrikaPort Elizabeth

Zuid-AfrikaPort Elizabeth

Kwajongens

Spareribz

Mocht je ooit naar Zuid-Afrika gaan en heb je hebt de kans, doe dan ook een Township tour. Tijdens onze tour met locale gids hebben we een weeshuis bezocht. Indrukwekkend en leuk. Deze bengels waren nog geïnteresseerd in de fotocamera en vooral hun eigen foto bekijken op het lcd-schermpje..

'421804' door Spareribz '421804' door Spareribz

IndonesiëBorobudur

IndonesiëBorobudur

Boedha op de Borobudu

Spareribz

Onder de 72 stoepa's tref je deze Boedha's. Niet alle stoepa's hebben de vele aardbevingen overleefd, er jammer maar het geeft wel de mogelijkheid om de Boeha's van dichtbij te bewonderen.

'421394' door Spareribz '421394' door Spareribz

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Kameelperd

Spareribz

Zie mijn eerdere tip over Amukela Game Lodge. Een Lodge in Zuid-Afrika nabij het Krugerpark in een Private Game Reserve. Deze foto is genomen toen we de wildroosters net overgestoken waren en onderweg waren naar onze overnachtingsplek. Nog geen 500 meter het reservaat in kwam ik deze twee tegen..Wat een indrukwekkend aangezicht!.. owh ja! Giraffe in het Zuid-Afrikaans is "Kameelperd".

'421075' door Spareribz '421075' door Spareribz

ItaliëFlorence

ItaliëFlorence

Duomo Florence

Spareribz

Het is en blijft een geweldig aangezicht. Ik adviseer je om hem ook zeker te beklimmen. Je kunt een 3 daagse pas kopen die je toegang geeft tot het Baptisarium, de klokkentoren en de top van de Duomo.

'420193' door Spareribz '420193' door Spareribz

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Mufasa en Simba

Spareribz

Opgenomen in een Private Game Reserve aangrenzend aan Krugerpark. Met een kleine jeep, 8 personen maximaal op "jacht" naar "The Big Five". Absoluut een aanrader!

'419647' door Spareribz '419647' door Spareribz

ItaliëSiena

ItaliëSiena

Torre del Mangia

Spareribz

De verkoelende straatjes van Siena komen bijna allemaal uit op dit mooie plein. De Torre del Mangia houdt wacht over het Piazza del Campo. Voor een klein bedrag kun je hem ook beklimmen.

'419642' door Spareribz '419642' door Spareribz

ItaliëSiena

ItaliëSiena

Piazza del Campo

Spareribz

Tijdens een roadtrip door Toscane mag een dagje Siena natuurlijk niet ontbreken. Het Pittoreske heuvelstadje heeft zijn middeleeuws karakter weten te behouden. Met zijn schaduwrijke straatjes en steegjes is het op een hete dag nog steeds goed toeven. Probeer zeker ook de Panforte di Siena uit.. Een heerlijke kruiden koek die goed samen gaat met de koffie.

'419540' door Spareribz '419540' door Spareribz

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

Bedoeïen Thee

Spareribz

Na een snikhete dag in het indrukwekkende rivierendal Wadi Rum is het bijzonder dat hete thee toch verkoelend kan werken. Deze bedoeïen man had zijn tentje perfect in de schaduw van een grote rotsformatie opgezet. De combinatie tussen mijn reisschema en zijn locatie was bijna te perfect… ach ja.. dan maar geen unieke ontdekking maar wel een zeer leuke ervaring, zo thee drinken in de woestijn.

'419348' door Spareribz '419348' door Spareribz

JordaniëPetra

JordaniëPetra

De schatkamer van...P

Spareribz

Zoals bij zoveel toeristische trekpleister geld het ook voor Petra.. Kom vroeg in de ochtend! De ochtend is voor mensen die in de buurt slapen. Vanaf het middaguur haken de dagjesmensen vanuit Akaba in. Dan is een foto zonder toeristen vrijwel onmogelijk! Haha.

'481784' door Spareribz '481784' door Spareribz

IndonesiëBromo Tengger Semeru NP

IndonesiëBromo Tengger Semeru NP

Slapen op de vulkaan

Spareribz

Er zijn meerdere wegen naar de top van de Vulkaan. Ik heb de weg naar boven genomen vanuit Probolingo. Om nog een beetje het gevoel van nachtrust te hebben kun je op de top van de berg hotelletjes boeken. Ik heb geslapen in Café Lava. Niet het meest luxueuze etablissement maar wel op 2 miniuten lopen van de kraterrand. Dichter bij de top dan dit kan bijna niet! Qua prijs moet je vooral onthouden dat je voor de locatie betaald en niet voor andere zaken. Bedden zijn okay, water is aan de goede kant van lauw. Cafe lava is het beste te bereiken vanaf de noordkant (Probolingo). Onthoud wel goed, dat je ´s-ochtends nog de krater moet oversteken om op het "look-out-point" te komen. Het is niet mogelijk om hier lopend naar toe te gaan. Heb je geen goede cameratas; neem een plastic tasje mee waar je hem in kunt doen. Lave stof gaat echt OVERAL tussen zitten.

'419203' door Spareribz '419203' door Spareribz

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Nieuwkoop in de winte

Spareribz

Het was 2010, het jaar dat winters nog winters waren. Ijskoud en de nieuwkoopse plassen waren volledig bevroren. Deze foto is gemaakt onderweg naar het startpunt van en een 40km lange schaatstoertocht. Wat mis ik die winters als ik nu naar buiten kijk!

'418693' door Spareribz '418693' door Spareribz

IndonesiëBorobudur

IndonesiëBorobudur

Borobudur in de...och

Spareribz

Het ideale moment om deze tempel te bezoeken is vroeg in de ochtend. Zeer vroeg in de ochtend! De optrekkende mist, het mooie daglicht en de serene rust geven je bezoek een extra dimensie.

'418527' door Spareribz '418527' door Spareribz

IndonesiëJakarta

IndonesiëJakarta

Monumen Nasional

Spareribz

Het momume Nasional staat in het centrum van Jakarta. Een toren van 137m hoog symboliseert de strijd voor de onafhankelijkheid van Indonesië. Het plein om de toren heen is inmiddels autovrij gemaakt. Ik kan niet herinneren dat je met de lift naar boven kon. Het museum onder in de toren is een verzameling van Thunderbirds-achtige poppen die verschillende hoofdstukken van de Indonesiese geschiedenis weergeven. Het is een aardig museum om te bezoeken. Mocht je reisschema aan de korte kant en dit willen overslaan dan mis je weinig.

'408214' door Spareribz '408214' door Spareribz

NederlandFlevoland

NederlandFlevoland

Schapenhoeder

Spareribz

"Wildlife" in Flevoland, kan dat? Ja dat kan. Op het ecologische landgoed Roggebotstaete loopt een kudde schapen met herder. Het is een uniek stukje land in de polder. Ideale locatie om met je camera op stap te gaan en je natuurfotografiekunsten uit proberen. Zo heb ik gisteren ook een poging ondernemen...

'407578' door Spareribz '407578' door Spareribz

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Onderweg naar Pienza

Spareribz

Onderdag vanuit Siena naar Pienza zie je het landsschap van groen naar bruin kleuren. Achter elke slingerbocht weer een nieuw mooi vergezicht. Dan kom je tot de conclusie dat die dorre bruin kleur toch ook wel heel erg mooi is.

'405608' door Spareribz '405608' door Spareribz

ItaliëFlorence

ItaliëFlorence

Ponte vecchio

Spareribz

De enige brug in Florence die de Tweede Wereldoorlog heeft overleeft. Vroeger zaten er alleen maar slagers in de 'stalletjes' die hun slachtafval direct in de rivier de Arno lieten vallen. Nu zitten er alleen maar edelsmeden, die natuurlijk niets in de rivier laten vallen....

'405552' door Spareribz '405552' door Spareribz

ItaliëFlorence

ItaliëFlorence

Duomo Florence

Spareribz

Florence is zo'n fijne stad om te bezoeken. 3 volle dagen is lang niet genoeg om alle kunstschatten te bewonderen. Koop een toegangskaartje voor de dom, bapisarium en de toren. Je hebt dan 24 uur de tijd om ze alle drie op je gemak te bewonderen.

'396568' door Spareribz '396568' door Spareribz

IndonesiëBandung

IndonesiëBandung

Vrouw en Kind

Spareribz

Op Bandung CS kwam een vrouw met kind naar mij toe. Of ik haar kind wilde vasthouden zodat zij dan een foto kon maken. Een vreemde situatie zou je zeggen! Maar dit tafereel had ik al meerdere malen in Jakarta meegemaakt. Dit maal maakte ik duidelijk dat ik dan ook een foto van hen wilde maken. Dat resulteerde in dit plaatje..

'396565' door Spareribz '396565' door Spareribz

JordaniëJerash

JordaniëJerash

Marktplaats Jerash

Spareribz

Na het Thermenmuseum in Heerlen, Limburg, te hebben bezocht dacht ik dat ik een idee had wat Romeinse opgravingen waren. Totdat in Jerash aankwam. Ik werd er stil van. Je kunt hier een dag ronddwalen zonder in pilaar 2 keer gezien te hebben..

'396406' door Spareribz '396406' door Spareribz

JordaniëJerash

JordaniëJerash

8 Romeinen

Spareribz

Jerash is een stad in het noorden van Jordanië. Prima te bezoeken als een dagtrip vanuit Amman het ligt maar 45 km te noorden van de hoofdstad. Ga wel in de ochtend, want er is geen boom te bekennen waar je onder kunt schuilen. Alleen deze "bomen".

'396372' door Spareribz '396372' door Spareribz

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Flaneren in Venetië

Spareribz

Een dagje heerlijk flaneren door de straten van Venetië. Niet weten wat voor een mooi kanaal of steegje achter de volgende bocht zit. Op zoek naar dat ene rustige toeristen vrije terrasje. En onderweg dit soort mooie plaatjes schieten.

'396273' door Spareribz '396273' door Spareribz

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

Franse Voorgevel

Spareribz

Het valt mij op dat tijdens gegidste wandelingen mensen altijd naar boven kijken voor details. Zelden zie je toeristen gebukt om laag kijken naar iets moois. Volgens mij is dat omdat rijkdom vroegen boven op en in gevels zat. Zo ook in Parijs. Ik heb er nog een stijve nek van.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier