Port Elizabeth

Port Elizabeth is het eindpunt van de wereldberoemde Tuinroute. De stad ligt in het zuiden van het land aan de Indische Oceaan. Een typisch architectonisch hoogstandje in Victoriaans-Gotische stijl is de Bibliotheek van Port Elizabeth. Ook de City Hall aan Market Square is een erg mooi gebouw. Ben je meer van de natuur, het Kragga Kamma Game Park en Addo Elephant National Park liggen op een steenworp afstand van 'PE'.  

Informatie over Port Elizabeth

Beste foto's & tips van Port Elizabeth

'457159' door MiekeLejeunevdVen '457159' door MiekeLejeunevdVen

Zuid-AfrikaPort Elizabeth

Zuid-AfrikaPort Elizabeth

Beetje nieuwsgierig!

MiekeLejeunevdVen

Tijdens ons bezoek aan het Township in Port Elizabeth worden we omringd door de vele kinderen. Ze zijn allemaal erg nieuwsgierig en gaan het liefst voor je camera staan. Zo ook dit kleine mooie meisje, toen ik deze foto van haar nam was ze dol enthousiast.

'515472' door carla '515472' door carla

Zuid-AfrikaPort Elizabeth

Zuid-AfrikaPort Elizabeth

Coastline

carla

Port Elizabeth is een mooie moderne kustplaats in Zuid Afrika. Toen wij er waren was er veel activiteit en drukte ten top, want de " Iron Man" thriathlon nam de stad in z'n bezit. Prachtig evenement op een top locatie. Niet ver uit de kust ligt het leefgebied van "the Great White Shark" dus het zwemmen voor de atleten is er niet geheel ongevaarlijk.

'246341' door ruudblok '246341' door ruudblok

Zuid-AfrikaPort Elizabeth

Zuid-AfrikaPort Elizabeth

Witte leeuw

ruudblok

De witte leeuwen komen voor in Addo national Park. Toen wij daar waren lag deze leeuw nog redelijk rustig. Kort daarna kwamen er meerdere leeuwinnen oud en jong. Al snel ontstond er een groep van 12 tot 14. Toen werd de driver ook wat onrustig en reden we snel weg. Ik wil de onrust graag laten zien in volgende foto's

Laat kaart zien