Siena

Een romantische stad met een rijke geschiedenis. Dat is Siena. Deze stad in Toscane behoort tot een van de topattracties van het land. In 1995 werd de historische binnenstad op de werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Siena heeft ook veel te bieden. Onder meer de Kathedraal, het schelpvormige Piazza del Campo, het Palazzo Pubblico en de 102-meter hoge klokkentoren Torre del Mangia zijn zeker het bezoeken waard.

Informatie over Siena

Beste foto's & tips van Siena

'499376' door NanneThewis2013 '499376' door NanneThewis2013

ItaliëSiena

ItaliëSiena

Piazza Del Campo

NanneThewis2013

Piazza Del Campo in Siena is wel één van de bekendste pleinen van Italië. Het is beroemd o.a door het Palio (paardenren) die ieder jaar op 2 juli en 16 augustus gehouden worden. Het is een erg mooie en sfeervolle stad. Deze foto heb ik gemaakt vanaf een balkon, bij een bakker in een hoek van het plein. Bij de bakker ga je naar boven via een erg kleine en smalle trap en als je lang bent moet je bukkend lopen naar het balkon. Vanaf het balkon kan je lekker een hapje doen en het hele plein mooi op een foto vastleggen. Helaas was het geen mooi weer toen ik er was en vind ik de foto in zwart-wit mooier.

'497560' door RobHoekstra '497560' door RobHoekstra

ItaliëSiena

ItaliëSiena

Uitzicht over Siena

RobHoekstra

Toen we in 2008 voor een bruiloft in Toscane waren bezochten we Siena. De stad vonden we zo leuk en mooi dat we toen besloten om een eventueel kindje (meisje) in de toekomst Siena te noemen. Ze is nu 4 en over een paar jaar ga ik zeker een keertje met haar terug. Hier hadden we een goed uitzicht over een deeltje van de stad en omliggende heuvels.

'500582' door martinhectors '500582' door martinhectors

ItaliëSiena

ItaliëSiena

Piazza del Campo

martinhectors

Het beroemde schelpvormige licht hellende plein heeft een intiem karakter en is erg geschikt om eens heerlijk op de grond te gaan zitten en alle indrukken op je af te laten komen. Al dan niet genietend van een stuk pan forte, letterlijk 'het zware brood', de specialiteit van Siena, gevuld met vruchten en noten, die je in een van de winkeltjes op het plein kunt kopen. Op 2 juli en op 16 augustus (de dag na Ferragosto) wordt de beroemde Palio delle Contrade gehouden. In de volksmond wordt de eerste race, ook wel Palio di Provenzano genoemd, vaak bestempeld als zijnde voor de inwoners van Siena, de echte dus. De tweede, de Palio dell'Assunta, is 'voor de toeristen'.Tijdens de palio hebben de zeventien wijken, de contrade, ieder een eigen deelnemer te paard die zo snel mogelijk probeert drie rondjes op het plein te rijden. De winnaar van dit spektakel brengt zijn contrade de eeuwige roem. Toch voor een jaar!

Laat kaart zien