Siena

Een romantische stad met een rijke geschiedenis. Dat is Siena. Deze stad in Toscane behoort tot een van de topattracties van het land. In 1995 werd de historische binnenstad op de werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Siena heeft ook veel te bieden. Onder meer de Kathedraal, het schelpvormige Piazza del Campo, het Palazzo Pubblico en de 102-meter hoge klokkentoren Torre del Mangia zijn zeker het bezoeken waard.

Informatie over Siena

Beste foto's & tips van Siena

'364430' door mitsuki '364430' door mitsuki

ItaliëSiena

ItaliëSiena

De kathedraal van...S

mitsuki

Siena is zonder twijfel een van de mooiste steden in Italië. Vooral wanneer de jaarlijkse paardenrennen in de volle gang zijn, bloeit de stad volledig op. Elke wijk laat trots zijn kleuren zien, en de versieringen en het feestgedruis zijn niet te missen. De kathedraal zelf wordt dan wel niet versierd, maar het plein ervoor krijgt de volle laag.

'378454' door adelheid '378454' door adelheid

ItaliëSiena

ItaliëSiena

Zicht op Siena

adelheid

Van de door mij bezochte steden in Italie is Siena toch wel favoriet; de mooie straatjes, het gezellige Piazza del Campo, de schitterende Duomo en de Torre Mangia van het Palazzo Publicco. Hier een wat minder bekend uitzicht op de stad.

'381690' door dannydekoning '381690' door dannydekoning

ItaliëSiena

ItaliëSiena

Palio di Siena

dannydekoning

Tijdens onze roadtrip door Italie hadden we slechts 1 dag gepland voor Siena. We kwamen speciaal voor Palio di Siena in de oude binnenstad van Siena, de jaarlijkse paardenrace, waarbij alle wijken van Siena strijden om de eer. Voor elke wijk hijst 1 jockey zich op een opgefokt paard en mept hij zijn paard onder luidt gejoel over de finish. Kaartjes kopen voor de tribune waren geen optie, a 200 euro per plekje. Dus de enige maar mooiste optie die we hadden was in de binnenring staan, midden op het plein met daar omheen de racebaan. Vanaf 10 uur 's ochtends hebben we geduldig gewacht in de brandende zon, met flessen vol ijs in ons nek om geen zonnesteek te krijgen, totdat de race eindelijk begon om 20.00. De sfeer was fenomenaal, het was vechten om een plekje. En wat voor plekje! We stonden precies op de goede plek, in de juiste bocht. Tijdens de laatste ronde gleden de paarden uit, er is zelfs een paard ter plekke overleden, vreselijk natuurlijk. Maar het leverde wel onvergetelijke en vooral onverwachtse foto's op. Als we toen de verrekijker bij ons hadden gehad, hadden we de open botbreuken zelfs kunnen zien.....

Kaart van Siena en omgeving