Bandung image

Bandung


Reisgids

Bandung
Indonesië
Arenaria

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ontdek

De stad Bandung is gelegen op een hoogland van ongeveer 750 meter boven zeeniveau. In Bandung wonen zo'n 2,4 miljoen mensen. Het is de hoofdstad van de provincie West-Java. Inmiddels heeft Bandung meer dan 250 hotels (10.000 bedden). Deze worden in het weekend grotendeels verhuurd aan mensen uit Jakarta die hier komen ontspannen en de frisse lucht op willen zoeken.

 

Wat zegt de community

(1)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Saung Angklung Udjo
Saung Angklung Udjo
Bandung
Nikikwast
Interessante sujets
Interessante sujets
Bandung
Elleke
De psychoactieve plant
De psychoactieve plant
Bandung
Elleke

Praktisch

  • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.

    Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

  • Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen, en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

  • Bandung – welke stekker heb je nodig?

    Ga je op reis naar Bandung, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Bandung gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

    Stekker type CStekker type FStekker type G