Borobudur

Het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld staat op Java. Met een steenoppervlakte van 60.000 vierkante kilometer is het een van de grootste monumenten ter wereld. De Borobudur bestaat uit negen verdiepingen die op en over een berg zijn gebouwd. Het heeft honderden stupa’s met Boeddhabeelden en meer dan duizend reliëfs die het leven van Boeddha laten zien.

Informatie over Borobudur

Beste foto's & tips van Borobudur

'511555' door ErwinenManon '511555' door ErwinenManon

IndonesiëBorobudur

IndonesiëBorobudur

Borobudur

ErwinenManon

Een fantastische zonsopkomst bij de Borobudur!! Haast geen toerist nog te bekennen! Wil je de zon ook zien opkomen boven op de Borobudur slaap dan in het Manohara Hotel, dit hotel ligt direct bij de Borobudur en zijn de enigen die kaartjes verkopen om al om 04:30 de Borobodur te betreden.

'445858' door vulture1960 '445858' door vulture1960

IndonesiëBorobudur

IndonesiëBorobudur

Zonsondergang bij de.

vulture1960

We waren om ongeveer 15.00 uur bij dit moois. Om 17.00 uur sluiten ze af. Heerlijk fotografen zo zonder mensen. Maar ook als je omkijkt naar het fraaie landschap was het genieten. Er schoof ook net een stukje wolk voor de felle zon. Dat geeft een mooi effect. Tip als je naar de Borobudor gaat, zorgt dan dat je er sluitend tijd bent, bijna geen toeristen en ook nog eens een mooie zonsondergang (als het weer meewerkt)

'487517' door NNancyJanssen '487517' door NNancyJanssen

IndonesiëBorobudur

IndonesiëBorobudur

Borobu-vroeg

NNancyJanssen

3 uur 's morgens...de wekker. En ik ben al geen ochtendmens. Maar de reden is dit keer wel de moeite waard. Een bezoek aan de Borobudur met zonsopgang. We vertrekken met een chauffeur die ons ook de rest van de dag nog begeleidt. Aangekomen op plaats van bestemming zijn we niet de enigen! Busladingen met toeristen staan te wachten om naar binnen te gaan. We vinden een mooi plekje zonder al te veel mensen voor ons. Prima! Nu afwachten...en dan langzaamaan beginnen de contouren zichtbaar te worden. Steeds scherper, elke minuut is het licht anders. In de vallei hangt een mysterieuze mist, het ochtendgebed klinkt door de luidsprekers. De Borobudur...fantastisch!

Laat kaart zien