Joseetje

'434250' door Joseetje '434250' door Joseetje

ItaliëSardinië

ItaliëSardinië

Klein Barcelona

Joseetje

Klein Barcelona, oftewel Alghero, een mooi karakteristiek Middeleeuws stadje in noord Sardinie. Vanuit het verleden heeft de havenstad Alghero veel handelsrelaties met Spanje gehad en de mensen spreken nog altijd een dialect dat veel op Catalaans lijkt. In het stadscentrum hebben de straten zelfs een Italiaanse en een Catalaanse naam, die vaak niets met elkaar te maken hebben. Langs de 'boulevard' van Alhero heb je dit sprookjesachtige uitzicht op de stad en haar stadsmuur. Het was februari, best fris en bijna geen mens op straat. Aan het einde van de dag, vlak voor zonsondergang, kwam het zonnetje toch nog even haar licht werpen op dit schilderachtige stadje.

'433378' door Joseetje '433378' door Joseetje

ThailandAndaman kust

ThailandAndaman kust

Captain Longtail

Joseetje

Koh Lipe is een heerlijk bounty eiland, helemaal in het zuiden van Thailand. Het is nog niet heel erg toeristisch al gaan de ontwikkelingen de laatste jaren snel. Het eiland heeft geen pier, dus bij 'aankomst' met de snelboot (6 uur varen vanaf Koh Phi Phi, maar een heerlijke toch langs vele andere kleine eilandjes) werden we per longtail boot opgehaald door deze prachtige fitte Thai, die toch niet meer de jongste is. Eenmaal op Lipe wil je nooit meer weg!

'432320' door Joseetje '432320' door Joseetje

ThailandKo Samui

ThailandKo Samui

Beach boy

Joseetje

Turquoise zee, wit strand, wuivende palmbomen en af en toe een local die passeert met zijn handelswaar, ontspanning op en top. Hoewel Koh Samui behoorlijk toeristisch, bebouwd en druk is geworden, is het langs de kust nog altijd een paradijsje.

'482099' door Joseetje '482099' door Joseetje

NamibiëBushmenland

NamibiëBushmenland

Bezoek aan de San...(

Joseetje

Wat onze reis door Namibie extra speciaal maakte, was ons bezoek aan de San, ofwel de bosjesmannen, samen met Jorn, gids en eigenaar van de Fiume Lodge nabij Grootfontein. Hij is geboren en opgegroeid op een boerderij nabij Grootfontein en heeft als kind, al spelende met de lokale kinderen, de klik-klak taal van de San geleerd. Nu is hij een van de twee blanke Namibiers die in de eigen taal van de San kan communiceren met ze en dit op een ontzettend hilarische en respectvolle manier doet. We zijn een dag met hem op stap geweest naar een San community 150km verwijderd van de bewoonde wereld rondom Grootfontein. Het was laagseizoen en ons bezoek was niet aangekondigd. Toen we aan kwamen rijden in de 4x4 kwam de vrouwen al joelend uit hun hutten. Al zittende onder een boom hebben de dorpsbewoners ons laten zien hoe ze jachtwerktuigen en sieraden maken, hoe ze jagen, wat ze eten en welke traditionele dansen ze hebben. Tijdens de bushwalk door het struikgewas van de Kalahari woestijn liet de dorpsoudste (die niet boven de 1,50m uit kwam) ons de waarde van de natuur zien. Daadwerkelijk elk plantje heeft wel een medicinale of voedingswaarde. Hoewel ik eerst dacht 'hoe kunnen die mensen hier in godsnaam leven' durfde ik uiteindelijk bijna niet meer rond te lopen bang om met m'n grote schoenen hun rijke natuur te verwoesten. De enorm vriendelijke en vreedzame San en de vertalingen en aanvullende verhalen van Jorn over de historie van dit volk, maakten dit een onvergetelijke interessante dag. Daarnaast is de Fiume Lodge overigens een prachtige lodge met mooie ruime kamers en heerlijk eten! Zeker een stopover waard.

'431660' door Joseetje '431660' door Joseetje

NamibiëBushmenland

NamibiëBushmenland

Paringsdans

Joseetje

Na ons bezoek aan de Bushmen in Oost Namibie liepen we toevallig langs een boom met deze prachtig felgekleurde sprinkhanen. Ze waren zo druk bezig dat ze zich gelukkig niet stoorden aan ons en de camera. Binnenkort zal Namibie vast een hoop mooie kleine groene sprinkhaantjes rijker zijn :)

'431242' door Joseetje '431242' door Joseetje

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Hollands voorjaar

Joseetje

De bollenvelden staan weer volop in bloei, elk weggetje dat ik insla laat weer een nieuw schilderachtig Hollands plaatje zien. Jammer dat ik hier niet woon, maar des te leuker voor een dagje erop uit met de camera. Joepie het is voorjaar!

'421210' door Joseetje '421210' door Joseetje

ChiliTorres del Paine NP

ChiliTorres del Paine NP

Torres del Paine

Joseetje

Het is een flinke hike om hier te komen, maar wat een beloning als je er eindelijk bent! Hier kwam net het eerste zonnetje van de dag door, maar even daarvoor ging er nog een sneeuwbui over de torens en zagen we ze niet eens. Probeer absoluut een meerdaagse hike in NP Torres del Paine te maken. Ondanks de vele buien en enorme stormen toen wij er waren, blijft de hike dit park van gletsjers, bergen, en meren een van mijn mooiste ervaringen.

'421039' door Joseetje '421039' door Joseetje

NamibiëZuid Namibie

NamibiëZuid Namibie

Levendig & doods

Joseetje

De Deadvlei is naast Etosha echt mijn Namibie favoriet. De rode duinen steken prachtig af tegen de strakblauwe lucht en witte klei/zoutgrond. De dode acacia bomen, die ongeveer 900 jaar oud zouden zijn, zijn zwartgeblakerd door de zon en maken elk plekje in de vallei fotogeniek. Hoewel de bomen niet versteend zijn, vergaan ze niet omdat het te droog is. Veel toeristen bezoeken de vallei tussen 7-9 uur, maar toen wij rond 10 uur vertokken waren we de laatste toeristen...

'420996' door Joseetje '420996' door Joseetje

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Trio

Joseetje

In Etosha hoef je geen game drive te organiseren, het park is ideaal voor self drives. De dieren lopen vanzelf voor je auto langs en je kunt ver kijken. Je mag de auto niet verlaten en niet buiten de paden rijden, maar deze 3 gnoes liepen zo mooi samen dat je zelfs vanuit de auto mooie plaatjes kunt schieten.

'419974' door Joseetje '419974' door Joseetje

ZambiaZuid Zambia

ZambiaZuid Zambia

Rainbows down the...f

Joseetje

Mijn geluksmomentje van 2013, bovenaan de Victoria Falls op de grens van Zimbabwe en Zambia. Vanaf hier zijn we de Devil's Pool in gesprongen, vanwaar je over de rand kunt hangen en de 108m hoge afgrond in kunt kijken. Het donderende geraas van het water en onder je uitzicht op twee regenbogen, thrilling! Hoewel je vanaf de Zimbabwe zijde een beter uitzicht hebt op de 1708m brede waterval, vond ik het uitzicht vanaf hier op Livingstone Island Zambia toch spectaculairder. Beide zijden bezoeken dus!

'419959' door Joseetje '419959' door Joseetje

CubaCentraal Cuba

CubaCentraal Cuba

Paradijselijk

Joseetje

Paradijselijk en rustig Cayo Guillermo is het perfecte alternatief voor het meer toeristische Varadero. Het ligt naast het (ook meer toeristische) Cayo Coco, aan de noordkust van Cuba. Via een lokaal reisbureau in Havana of Trinidad kun je de beste deal boeken voor een van de hotels op het eiland. Hemels hier!

'375661' door Joseetje '375661' door Joseetje

IranShiraz

IranShiraz

Heilig Iran

Joseetje

Straatbeeld Shiraz, voor de Imamzadeh tombe die we zojuist hebben bezocht. De twee dames zijn op weg naar de damesentree, terwijl Ayatollah Khamenei het volk toezwaait. De beeltenissen van Khomeini en Khamenei zie je op elke straathoek, op elk gebouw. Dit is verplicht. Toch is Iran verrassend fris, met ontzettend lieve, gastvrije en moderne mensen die graag een praatje met je maken en niet onder stoelen of banken schuiven hoe onderdrukt ze worden door het religieuze regime...

'324284' door Joseetje '324284' door Joseetje

GuatemalaLago de Atitlan

GuatemalaLago de Atitlan

Guatamalteeks dotje

Joseetje

Op het Lago de Atitlan hebben m'n reismaatje en ik een bootje + schipper gehuurd voor een rondje langs de dorpjes rond het meer. In dit dorpje zijn de mensen erg schuw en kijken de weinige mensen die je tegenkomt weg als ze in de buurt zijn. Behalve dan dit dotje dat vanachter de tralies naar ons terugkeek...

'324278' door Joseetje '324278' door Joseetje

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Hagia Sophia

Joseetje

De must van Istanbul; de immense Hagia Sophia, een voormalige kathedraal en moskee en tegenwoordig een UNESCO werelderfgoed. De Hagia Sophia is de basis geweest voor alle moskeeën die na de verovering van Constantinopel werden gebouwd in het Ottomaanse Rijk. Zo zijn de Turkse moskeeën in Nederland gebouwd naar het voorbeeld van de Hagia Sophia. Aan de binnenzijde is het gebouw zo enorm, dat het onmogelijk is de sfeer op de gevoelige plaat vast te leggen...

'320433' door Joseetje '320433' door Joseetje

GriekenlandKarpathos

GriekenlandKarpathos

Geit bewaakt de kerk

Joseetje

Karpathos is zo'n heerlijk Grieks eiland, waar de cultuur, natuur en het leven optimaal Grieks zijn. Deze geit bewaakt trots zijn fort; het Griekse kerkje boven op de heuvel. Het naderende onweer maakt het sfeertje nog authentieker.

'320415' door Joseetje '320415' door Joseetje

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

Het eerste...voorjaar

Joseetje

Begin maart bezochten wij Parijs, het eerste weekend dat de warmte van de zon voelbaar was in Parijs. Tientallen mensen hadden zich verzameld voor de Sacre Coeur, de basiliek op de berg Montmartre. Naast een prachtig uitzicht over de stad genoten we van livemuziek van een straatmuzikant en een voetballer die al hangend in een lantaarpaal aan het hooghouden was!

'291451' door Joseetje '291451' door Joseetje

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Djemaa el Fna leeft o

Joseetje

Het Djemaa el Fna-plein in Marrakech verandert aan het eind van de middag in een soort van ongeorganiseerde chaos van marktkramen, slangenbezweerders, mukizanten, verhalenvertellers en acrobaten. Vanuit de marktkramen komen heerlijke geuren en de dampen hangen boven het plein.

'291445' door Joseetje '291445' door Joseetje

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Doorlopen jongen

Joseetje

Marrakech is een heerlijke najaarsbestemming en je waant je in het Verre Oosten. Vanaf een bankje in Marrakech, al kijkende naar de Koutoubia, viel mijn blik op deze vader met zoon. Vader liep hard voorop en zag mij niet, de jongen daarentegen volgde me verbaasd.

'280598' door Joseetje '280598' door Joseetje

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Mooi staaltje natuur

Joseetje

Zonsondergang onder de brug over de Amer, aan de A27 ter hoogte van Hank. Onder de brug een mooi staaltje natuur met in de verte de Amercentrale van Geertuidenberg, de werkplek van mijn vriend. Deze foto is gemaakt vlak voor de close-up van de zonsondergang achter de Amercentrale die ik gisteren heb geplaatst. Hoe een ogenschijnlijk lelijk stukje snelweg met uitzicht op een lelijke centrale toch een prachtig ontspannen plekje kan zijn.

'280409' door Joseetje '280409' door Joseetje

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Amercentrale

Joseetje

Gisteravond, zonsondergang aan de Amer, met aan de overkant van het water de Amercentrale in Geertruidenberg. Hoewel een energiecentrale niet bepaald een aantrekkelijk plaatje is, maakt die andere energiebron, de zon, het toch een mooi geheel. Elke dag rijd ik hier langs, over de A27 met de bus. Vaak denkende ´wauw, wat een mooi plaatje´. Dit keer op zondag maar eens de auto en de tijd genomen...

'269083' door Joseetje '269083' door Joseetje

GriekenlandKarpathos

GriekenlandKarpathos

Olympos

Joseetje

Olympos is de meest traditionele en tegelijk meest afgelegen dorpje op het Griekse eiland Karpathos. Olympos is gelegen in het noorden van het eiland en is pas kort per jeep bereikbaar via een onverharde weg. Voorheen was de enige verbinding met de buitenwereld de haven van Diafani, 3 km verderop. Door de jarenlange isolatie is het een erg indrukwekkend traditioneel dorpje en lopen de bewoners er nog in traditionele klederdrachten rond.

'269077' door Joseetje '269077' door Joseetje

TunesiëEl Djem

TunesiëEl Djem

Wazige glaasjes

Joseetje

Even buiten het Romeinse amfitheater in El Djem zit dit mannetje net zo nieuwsgierig naar mij te kijken als ik naar hem. Het eeuwenoude amfitheater van El Djem is bijzonder goed bewaard gebleven en prijkt op de werelderfgoedlijst van Unesco. Tunesie is overigens een prachtig land om rond te reizen, het biedt zoveel meer dan mooie stranden en hotels.

'268173' door Joseetje '268173' door Joseetje

PeruMachu Picchu

PeruMachu Picchu

Magisch Machu Picchu

Joseetje

Machu Picchu is zo'n highlight die in het echt nog mooier is dan de beelden die je ervoor hebt gezien. In de vroege ochtend is de site veelal omgeven door wolken. Naar mate de zon opkomt, trekken de wolken langzaam weg en vallen de eerste zonnestralen op deze oude Incastad. Terecht een wereldwonder. Tip: neem je paspoort mee (dat had ik niet...), je kan bij de entree een heuze Machu Picchu stempel in je paspoort laten zetten!

'267920' door Joseetje '267920' door Joseetje

PeruMachu Picchu

PeruMachu Picchu

De Incahuizen van...M

Joseetje

Uitzicht op de oude Incahuizen van Machu Picchu, ingezoomd vanaf de 2634 meter hoge Wayna Picchu. De stenen gevels zien er nog prachtig uit, enkel de rieten daken van destijds zijn verdwenen.

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 02 | Community-toppers

Ontvangstcomité - Dreamer666

Genieten van de zonsondergang. Foto: MarleenvM

1. Topfoto & -tip: Genieten van de zonsondergang door MarleenvM
2. Review: Bilbao, Spanje door Saskiahamminga
3. Communitylid van de week: Elleke
4. Nieuwkomer: StefaNiels on the road

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik