Namibië image

Namibië


Reisgids

Namibië
Afrika
Getty Images

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ontdek

Namibië is een land in het zuiden van Afrika, gelegen aan de kust van de Atlantische Oceaan en telt meer dan twee miljoen inwoners. De aangrenzende landen zijn Zuid-Afrika, Angola en Botswana. Naast de ongerepte natuur staat Namibië ook bekend als één van de landen in Afrika die het schoonst en veiligst is. Het heeft de meest adembenemende landschappen van Afrika en een rondreis is een goede manier om het land te verkennen.

Voor het grootste deel bestaat het Namibië uit een woestijnklimaat. Dit zorgt voor verschillen tussen de temperaturen overdag en ’s nachts. Zo kan het overdag al snel oplopen tot boven de 30 graden, terwijl de temperatuur in de nacht weer daalt naar rond het vriespunt. De hoger gelegen gebieden hebben een hooglandklimaat.

In de centrale hooglanden ligt de hoofdstad is Windhoek. De stad kan een beetje Duits voelen, nog vanuit de tijd dat Namibië een kolonie van Duitsland was. Lopend door het centrum kom je vele koloniale gebouwen tegen, maar ook pastelkleurige moderne gebouwen. Je kunt de stad eveneens verkennen door een citytour te maken. Bezienswaardig zijn de Christuskirche, het parlamentsgebouw en het museum dat gevestigd is in een oud fort genaamd de Alte Feste.

In de kustplaats Swakopmund wordt tot op de dag van vandaag nog Duits gesproken. Vanuit Mariëntal worden woestijnexcursies gedaan naar de Kalahari. Het kleurrijke vissersdorp Lüderitz beschikt over een van de beste havens. Je kunt vanuit deze plaats ook diverse excursies maken naar bijvoorbeeld Diaz Island of naar het verlaten diamantengebied Kolmanskop.

Het Etosha National Park is een van de grootste natuurparken van het zuiden van Afrika. zult je ogen uitkijken en ontelbare wildsoorten spotten, zoals zwartkop impala's, leeuwen, olifanten en zebra’s. Ook de enorme Etosha Pan, een zoutpan, mag je niet missen. Aan de rand van de zoutvlakte verzamelen zich in de wintermaanden wilde dieren en zo’n 340 vogelsoorten. In de regentijd, als de pan volloopt met water, is het de thuisbasis voor veel watervogels. In het park liggen meerdere toeristenkampen.

Een van de oudste woestijnen ter wereld, de Sossusvlei is ook een bezoek waard. Beklim de zandduinen en geniet van het prachtige uitzicht over de woestijn. Maak een lange wandeltocht bij de Fish River Canyon die op sommige plekken 550 meter diep is, wordt ook wel de grootste canyon op het zuidelijk halfrond genoemd. De stilte en leegte van het gebied zijn overweldigend. Verlaat ook de bewoonde wereld en ga naar de Skeleton Coast, waar massa’s scheepswrakken en menselijke skeletten liggen.

Namibië is een fascinerend en groot land, wil je het hele land zien zul je wat af moeten reizen … maar dan heb je ook wat!

Wat zegt de community

(28)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Kwando River (2)
Kwando River (2)
Caprivi Strip
MirandaNoomen
Slapen onder de melkweg
Slapen onder de melkweg
Namib woestijn
MirandaNoomen
Sossusvlei en haar luchtballonnen
Sossusvlei en haar luchtballonnen
Sossusvlei
Henk Vanetie

Praktisch

 • Check het actuele reisadvies voor Namibië van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Rome dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site.

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Namibië:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Namibië kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: Namibische dollar (NAD). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari – Nieuwjaarsdag

  21 maart – Onafhankelijkheidsdag
  Viering van de dag dat Namibië op 21 maart 1990 onafhankelijk werd van Zuid-Afrika.

  3 april – Goede vrijdag
  Herdenking van de dood van Jezus.


  Viering dat Jezus is opgestaan uit de dood.

  1 mei – Dag van de arbeid
  Herdenking van de inzet van de vakbeweging en de sociale en economische prestaties van werknemers.

  4 mei – Cassinga Day
  Herdenking van de dag dat er een Zuid-Afrikaanse aanval werd uitgevoerd op het vluchtelingenkamp Cassinga.

  26 augustus – Dag van de helden
  Herdenking van alle mensen die zich voor de onafhankelijkheid van Namibië hebben ingezet.

  10 december – Dag van de mensenrechten
  Herdenking van de dag dat alle rechten die door de volgens de internationale wetgeving door de VN zijn ingesteld.

 • Namibië – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Namibië, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Namibië gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type D
 • De hoofdstad van Namibië is Windhoek.
  Het oppervlak van Namibië is iets groter dan Frankrijk.
  De gesproken taal/talen: Engels, Afrikaans, Duits en Oshivambo.