Karpathos

Karpathos is het op één na grootste eiland van de Dodekanesos. Het is een langgerekt, smal en bergachtig eiland, vol met schilderachtige dorpen die verscholen liggen tussen het groen op de berghellingen. Verder vind je op Karpathos pittoreske vissersdorpjes, mooie zandstranden en hoge bergen. De meeste badplaatsen liggen in het vlakkere zuiden.

Informatie over Karpathos

Beste foto's & tips van Karpathos

'483989' door JokevanRooijen '483989' door JokevanRooijen

GriekenlandKarpathos

GriekenlandKarpathos

Karpathos Saria

JokevanRooijen

Saria, het onbewoonde eilandje ten noorden van Karpathos, dit eilandje is 16 km bij 2 km groot. Wij maakten een boottocht vanuit de haven van Pigadia (hoofdstad). Vertrek was om 08.30 en aankomst zou rond 10.45 uur in de baai van Palatia zijn maar de zee was zo ruig zodat wij toch wel een poos later aankwamen. Als je in de baai aankomt kom je allereerst die prachtige rotsen die uit het water omhoog steken tegen. Daarna zie je op 200 meter hoogte een klein wit kapelletje “Agios Zacharias”. Er bestaat een mogelijkheid om een excursie / wandeling te maken via een kloof naar het kapelletje. Aanvulling; Er zijn hier 2 grot uitgangen (1 zichtbaar op de foto) je kon van de boot afspringen om via deze grotten zwemmend een ondergronds rondje te maken. Ikzelf heb dit niet gedaan, geen idee waarom niet, had wel leuk geweest denk ik.

'494917' door Jeanne '494917' door Jeanne

GriekenlandKarpathos

GriekenlandKarpathos

Straatjes en steegjes

Jeanne

Griekenland met zijn vele eilanden is bij uitstek een prima bestemming om te eiland hoppen. Zo ligt Karpathos tussen de eilanden Rhodos en Kreta een combinatie maken met een van deze eilanden is heel goed mogelijk, in de havens liggen schepen die deze eilanden aan doen! Karpathos heeft een bergachtig landschapen de hoogste top is 1214meter. Vanaf het verzetsmonument bij Menetès heb je een prachtig uitzicht op het plaatsje zelf wat is gebouwd in de middeleeuwen en ligt op 350 meter hoogte. Het heeft een prachtige kerk wat op een rotspunt is gebouwd. Er wonen 350 mensen er heerst een gemoedelijke sfeer. Door de straatjes en de steegjes is het heerlijk slenteren. Het is met een auto heel goed te bereiken de wegen zijn prima, en onderweg vele uitzichtpunten!!

'483663' door JokevanRooijen '483663' door JokevanRooijen

GriekenlandKarpathos

GriekenlandKarpathos

Karpathos - Olympos

JokevanRooijen

Karpathos is nog niet bekend bij de toeristen. De meesten gaan naar de bekendere eilanden zoals bijvoorbeeld de buureilanden Rhodos en Kreta. Gelukkig maar dat er geen massa toerisme is, ook kan het op diverse plekjes veel van Santorini weg hebben door de op hoge kliffen gebouwde woningen, aan de andere kant van deze berg is een diepe afgrond die in de zee eindigd.

Laat kaart zien