El Djem

Het amfitheater van El Djem, ook bekend als het Colosseum van Thysdrus, is naar grootte het derde Romeinse amfitheater ter wereld na het Colosseum in Rome en het amfitheater van Capua. Het is een van de mooiste en populairste bezienswaardigheden van de stad El Djem.

Informatie over El Djem

Beste foto's & tips van El Djem

'358469' door Dirk-Jan '358469' door Dirk-Jan

TunesiëEl Djem

TunesiëEl Djem

Colosseum van Thysdru

Dirk-Jan

Het amfitheater van El Djem, ook bekend als het Colosseum van Thysdrus, is naar grootte het derde Romeinse amfitheater ter wereld na het Colosseum in Rome en het amfitheater van Capua. Er konden ongeveer 35.000 (!) bezoekers plaatsnemen. Via luiken in de vloer konden de wilde dieren met liften de arena ingebracht worden om daar te vechten met de gladiatoren.

'382151' door agrotewal '382151' door agrotewal

TunesiëEl Djem

TunesiëEl Djem

Colosseum El Djem

agrotewal

Dit grote amfitheater is het best bewaarde buiten Rome. Het staat op de werelderfgoed lijst van Unesco. Desondanks werd dit theater net als andere plaatsen in Tunesie gebruikt voor film opnames. In dit geval voor onder andere de Gladiator.

'451821' door walterstoffers '451821' door walterstoffers

TunesiëEl Djem

TunesiëEl Djem

Amfitheater in El Dje

walterstoffers

Na een fantastische rit met het plaatselijke transport van de "locals" , mijn eerste tijdopname van 90 seconden gemaakt van het amfitheater in El Djem. Het Amfitheater van El Djem is het grootste amfitheater van het Afrikaanse continent, en was een van de grootste in het Romeinse Rijk. Er konden ongeveer 35.000 toeschouwers in plaatsnemen Dit amfitheater is in 1979 door UNESCO tot werelderfgoed verklaard.

Laat kaart zien