Tunesië image

Tunesië


Reisgids

Tunesië
Afrika
Simone en Kees

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ontdek

Voor de zon, de zee, de uitgestrekte stranden en de bijzondere cultuur van Tunesië hoef je niet naar de andere kant van de wereld te vliegen. Tunesië is een land voor mensen die houden van oosterse mystiek gecombineerd met westers comfort, bovendien is de bevolking er zeer gastvrij. Aan zee kun je behalve zonnen ook prima surfen, in het binnenland zijn er overblijfselen uit het Romeinse rijk om te bezichtigen. Bergen, bossen, woestijn en strand liggen niet ver uit elkaar en in het zuiden vind je de Sahara-woestijn.

Reisinspiratie

Van onze community

bijzonder aanwezig
bijzonder aanwezig
Tunesische Sahara
Stefanborkos
Kikker op het droge?
Kikker op het droge?
Tunesië
Leunie
Grotwoning in Tunesië
Grotwoning in Tunesië
Tunesië
Sorayasoot

Praktisch

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Tunesië:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Tunesië kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: tunesische dinar (TUD). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Tunesië – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Tunesië, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Tunesië gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type CStekker type E
 • Tijdsverschil: 1 uur later
  De hoofdstad van Tunesië is Tunis.
  Het oppervlak van Tunesië is 3,9x Nederland.
  De gesproken taal/talen: Arabisch.