Noord Brabant

Noord-Brabant is een provincie in het zuiden van Noord Brabant. 's Hertogenbosch (Den Bosch) is de hoofdstad van deze provincie, Eindhoven de grootste stad. Voor een dagje uit is de Efteling een populair idee. Wil je meer de rust opzoeken, dan kan dat uitstekend in een van de vele natuurparken die Brabant rijk is. Het Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen bijvoorbeeld, of de Peel of de Biesbosch.

Beste foto's & tips van Noord Brabant

'307322' door abytravel '307322' door abytravel

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Ongewoon stel

abytravel

Op het eerste oog lijken het twee hele gewone eenden, dit stel hier op een waterje in het Mastbos bij Breda. Maar dichterbij gekomen ziet mn de woerd er toch wel ongewoon uit. Na wat nadere bestudering ben ik eruit: een koppeltje Wintertalingen!. Ze bleven lekker zitten dutten op hun boomstammetje zodat ik ze mooi kon vastleggen.

'514785' door hbplaatjes '514785' door hbplaatjes

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Roepende velduil

hbplaatjes

Vogelminnend Nederland is op dit moment in de ban van de velduil. Het zijn dan ook prachtige dieren om te zien. Meestal tonen ze zichzelf pas aan het einde van de middag als het licht al wat minder wordt. Deze velduil zocht een plekje op een paaltje. Het was de enige die ik gezien heb. Waarschijnlijk waren er meer in de buurt, want hier zit hij te roepen. Voor mij was het weer genieten op safari in eigen land.

'220669' door Nancy Carels '220669' door Nancy Carels

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Je hoeft niet ver weg

Nancy Carels

Soms kom ik erachter dat je eigenlijk niet zo ver hoeft om iets prachtigs te kunnen zien. Zo ook weer afgelopen zaterdag, early in the morning in de Loonse en Drunense Duinen, 10 minuutjes van huis vandaan. Geen mens te bekennen, een fantastisch landschap voor mijn lens.