image
REDACTIE

Beste reistijd: oktober

Ben jij van plan om in oktober op vakantie te gaan? Van Italië tot Mexico en van Nieuw-Zeeland tot Zuid-Afrika: dit zijn de beste bestemmingen om te bereizen in oktober, plús de leukste bezienswaardigheden!

Argentinië (noordwest) | Australië (New South Wales) | Cambodja (zuidwest) | Ethiopië | India (Rajasthan) | Indonesië (Bali) | Italië (Puglia) | Italië (Sicilië) | Jordanië | Kirgizië | Kroatië | Mexico (centraal) | Myanmar (Bagan) | Namibië | Nieuw-Zeeland | Papoea-Nieuw-Guinea | Paraguay | Portugal (Madeira) | Verenigde Staten (southwest) | Zuid-Afrika (Drakensbergen) | Zuid-Afrika (West-Kaap)

Noordwest-Argentinië

Noordwest-Argentinië. Foto: Getty Images
De Garganta del Diablo (Keel van de Duivel) is een van de imposante rotsformaties nabij Salta, 
de grootste stad in het noordwesten van Argentinië. Foto: Getty Images

Beste reistijd Noordwest-Argentinië
April tot en met oktober is de beste periode voor Noordwest-Argentinië. Het regenseizoen is dan voorbij en de temperatuur is mild.

De provincies Salta en Jujuy liggen in het uiterste noordwesten (noroeste) van Argentinië, in de schaduw van de Andes. Ze grenzen aan Bolivia en Chili, waar ze eigenlijk meer gemeen mee hebben dan met de rest van Argentinië. Dat komt door de culturele nalatenschap van de Inca’s, die tot de zestiende eeuw de scepter zwaaiden in de regio, en de innige banden tussen grensoverschrijdende indianenstammen die hier al duizenden jaren wonen. De ruïnes van deze fascinerende culturen liggen verspreid over het verbijsterend mooie landschap. Je reist door woestijnen en groene valleien, over weidse hoogvlaktes en woeste bergen. Binnen een paar uur rijd je van kurkdroge ‘maanlandschappen’ via tabaksplantages naar uitgestrekte wijnvelden. Ook het wildlife is divers: je komt onder andere flamingo’s, papegaaien, struisvogels en de alomtegenwoordige lama tegen.

Australië: New South Wales

Australië - New South Wales. Foto Getty Images

De kliffen, kloven en watervallen van Blue Mountains National Park vormen een van de hoogtepunten 
van de Australische deelstaat New South Wales. Foto: Getty Images

Beste reistijd New South Wales, Australië
Voor de perfecte weersomstandigheden reis je in de lente (september t/m november) naar Australië. Het is er dan aangenaam warm, alles staat in bloei en het culturele seizoen is nog volop aan de gang.

New South Wales is gezegend met fantastisch natuurschoon en een waanzinnig klimaat. De natuurlijke haven van Sydney, ongeëvenaarde stranden en eindeloze wandelpaden van Blue Mountains National Park doen je die vierentwintig uur lange vliegreis snel vergeten.

Zuidwest-Cambodja

Monniken in Cambodja Foto Getty Images

Maar liefst 95 procent van de Cambodjaanse bevolking is boeddhist. Monniken dragen een oranje gewaad om 
hun geloof te tonen. Foto: Getty Images

Beste reistijd Zuidwest-Cambodja
Van oktober t/m april (het droge seizoen) zijn de wegen in Zuidwest-Colombia veel beter begaanbaar dan in het regenseizoen. In oktober en november pak je nog net de staart van de moessons, waardoor alles nog groen is en er soms nog een verkwikkend buitje valt.

Wil je het échte Cambodja zien en buiten de toeristische hotspots komen, ga dan richting het zuidwesten. Highlights: de Cardamom Mountains, een van de laatste plekken om nog maagdelijk regenwoud te zien in Cambodja, en de eilandjes voor de kust van Boutum Sakor Nationaal Park, met een onderwaterwereld die elders in de Golf van Thailand helaas reeds is verdwenen.

Ethiopië

Ethiopië kamelen. Foto: Louise ten Have

Een karavaan heeft zojuist zout opgehaald op de Asale-zoutvlakte in de Danakildepressie, 
een van de heetste plekken op aarde. Foto: Louise ten Have

Beste reistijd Ethiopië
Wanneer je tussen oktober en februari door Ethiopië reist, voorkom je dat je overhit raakt in het woestijn- en kustgebied en ontwijk je wat alle delen van het land met elkaar gemeen hebben: het regenseizoen.

Ethiopië verrast door zijn veelzijdigheid en extremen. In het zuiden tref je er op een betrekkelijk klein oppervlak een bijzonder groot aantal volken: trotse vrouwen met lipplaten, herders die over stieren springen om hun mannelijkheid te bewijzen, en met krijttekeningen versierde krijgers. In het noorden vind je de bloeiende pelgrimsoorden Lalibela en Aksum, die het westerse beeld van Ethiopië als een door honger en oorlog geteisterd land weerleggen. Verdiep je hier in prachtige staaltjes eeuwenoude architectuur, van in rotsen uitgehouwen kerken in Lalibela, tot mysterieuze, tientallen meters hoge obelisken in Aksum.

India: Rajasthan

Rajasthan in India. Foto: Sabrina Gaudio

De Indiase stad Agra biedt onalledaagse uitzichten op de Taj Mahal, een van de bekendste bouwwerken ter wereld. 
Het complex omvat een mausoleum, moskee en gastenhuis. Foto: Sabrina Gaudio

Beste reistijd Rajasthan, India
Februari, maart, oktober en november zijn de beste maanden voor een vakantie in Rajasthan, India.

Voor mensen die nog nooit in India zijn geweest is het noordwestelijke Rajasthan een voor de hand liggende keuze. De deelstaat is de dunst bevolkte van allemaal – een soort India light dus – en je kunt er in relatief korte tijd diverse hoogtepunten bezoeken. Tuurlijk, je zit nog steeds in steden van meer dan een miljoen inwoners; het toetert, belt en rinkelt. Maar de hotels zijn uitstekend en je geniet op deze wijze van een ‘gemakkelijke’, stressvrije vakantie. Voor de gevorderde reiziger is er ook nog een tweede optie: je combineert de toeristische trekpleisters met plattelandsdorpjes in het achterland, waar de tijd al decennialang stil lijkt te staan. Je levert ietsje in op comfort, maar tilt jouw algemene reiservaring hierdoor in één klap naar vijf sterren.

Indonesië: Bali

Eilandje Penida in Indonesië. Foto: Marc Hagendijk

Bali’s kleine zustereilandje Penida staat bekend om zijn mooie riffen en kalkstenen kliffen. 
Een groot deel van de kust is gewijd aan de zeewierteelt. Foto: Marc Hagendijk

Beste reistijd Bali, Indonesië
De regentijd op Bali, Indonesië loopt er van oktober tot april en brengt grotere luchtvochtigheid, bewolking en in december t/m maart heel veel regen met zich mee. Het nadeel van reizen in augustus en september is dat het westen en het noorden van het eiland verdord zijn. Ga voor een vakantie naar Bali in de tweede helft van mei, juni en de eerste helft van juli.

Bali is druk. Daar zijn het massatoerisme en de ruim vier miljoen inwoners op een stuk grond ter grootte van Gelderland debet aan. Vermijd het toeristische zuiden en de hectische hoofdwegen. Hier vind je niet het echte Bali. Dat ligt aan de achterweggetjes (per auto) en tussen de rijstvelden (te voet).

Italië: Puglia

Puglia in Italie Foto Louise ten Have

Naast onbekendere città bianche (witte stadjes) als Ceglie Messapica en Cisternino, 
kun je in Puglia ook de grotere witte stad Ostuni bezoeken. Tip: verdwaal er! Foto: Louise ten Have

Beste reistijd Puglia, Italië
Wil je de massa vermijden? Plan je reis naar Puglia, Italië dan in april, mei, juni, september of oktober - en trek het binnenland in. In het hoogseizoen — juli en augustus — is het op de gebaande paden aan de kust behoorlijk druk.

Puglia biedt alles bij elkaar een geweldige combinatie van cultuur, strand en activiteiten in de openlucht - en misschien wel de beste keuken van Italië. De regio is qua oppervlakte bijna de helft van Nederland en te groot om in één keer te doen. Je moet dus kiezen. Als je Puglia echt wilt leren kennen, heb je tijd en de hulp van locals nodig.

Italië: Sicilië

Sicilië Italië. Foto: Bjorn Snelders

Het Eolische eiland Vulcano en zijn drie vulkaankraters vormen een leuke dagtrip vanuit Sicilië, 
met zwavellucht, zwarte stranden en warme modderbaden. Foto: Björn Snelders

Beste reistijd Sicilië, Italië
Mei en juni en medio september t/m november zijn de beste periodes om Sicilië te bezoeken. Je vermijdt dan de heetste en koudste maanden en de massa’s Italiaanse toeristen die in de zomer de Siciliaanse stranden opzoeken.

De grote verscheidenheid van het Italiaanse eiland Sicilië komt tot uiting in de theater, film en kunst, maar ook in de bossen, grotten en honderden oude steden. En niet te vergeten in de vele eilanden om Sicilië heen, waar stranden, modderbaden en vulkanische activiteit al sinds mensenheugenis reizigers weten te bekoren. Kies voor een reis naar Sicilië in plaats van naar bijvoorbeeld Umbrië of Toscane, als je een voorkeur hebt voor een wat rauwere omgeving (fabriekje hier, lidootje daar) met een navenant rauwere bevolking. Hier zie je het echte leven, in al zijn facetten, dus ook armoede en andere maatschappelijke problemen. Maar als iets in Sicilië mooi is, dan is het ook meteen spectaculair.

Jordanië

Bedoeïn van de Ammarin-stam te paard. Foto: Manon van der Zwaal

Tijdens een wandeltocht naar de ruïnes van woestijnstad Little Petra komen we een bedoeïen 
van de Ammarin-stam te paard tegen. Foto: Manon van der Zwaal

Beste reistijd Jordanië
Maart t/m mei, oktober en november zijn de beste maanden voor Jordanië; het voor- en najaar bieden het beste weer voor een bezoek.

Jordanië, ingeklemd tussen Syrië, Irak, de Westelijke Jordaanoever en Egypte, is een land van uitgestrekte woestijnen, bergen en wadi’s (droge rivierbeddingen), met alleen in het zuiden toegang tot de Rode Zee. Ondanks de conflicten in de buurlanden is het Hasjemitische Koninkrijk rustig en veilig. Het land staat vol historische attracties en opgravingen uit de tijd van de Romeinen, Grieken en de Arabische kalifaten, en de natuur is gevarieerd en zeer verrassend. De afgelopen jaren heeft Jordanië zich dan ook snel ontwikkeld tot een geliefde bestemming voor liefhebbers van outdooractiviteiten.

Kirgizië

Paarden in Kirgizië. Foto: Ann Cools

In Kirgizië kom je overal paarden tegen. Ze worden gehouden omwille van hun melk en vlees, 
en zijn het belangrijkste transportmiddel op het platteland. Foto: Ann Cools

Beste reistijd Kirgizië
Mei t/m juni en september t/m oktober zijn de beste maanden voor een Kirgizië-reis. Gemiddeld 247 zonnige dagen vullen een jaar in Kirgizië. Het moet dus wel vreemd lopen als je vakantie hier verregent. Koud kan het in de winter wel worden en bloedheet in de zomer.

Kirgizië, tot 1990 een Sovjetrepubliek, ligt ingepakt tussen Kazachstan, Tadzjikistan, China, en Oezbekistan. De Kirgiezen zijn overwegend islamitisch, hoewel ook de Russisch-orthodoxe kerk nog veel aanhang geniet — vooral bij de Russen, die nog tien procent van de bevolking uitmaken. Het land is met name geschikt voor avontuurlijke reizigers die houden van ongerepte natuur. Een rauw randje wordt daarbij niet geschuwd — het toerisme staat nog in de kinderschoenen. Naar Kirgizië ga je voor de verbluffende bergen, eindeloze uitgestrekte valleien, gletsjers, sneeuw, koeien, steenbokken, adelaars, hiking, rafting, diepe meren en hallucinerend oplichtende sterrenhemels. Avontuur dus.

Kroatië

Duikbootbunker in Kroatië. Foto: Jelle Canipel

Duikbootbunkers, kriskras verspreid door Kroatië, zijn ooit gemaakt om duikboten in te stallen, 
maar vormen nu het decor voor een waanzinnige zwemervaring. Foto: Jelle Canipel

Beste reistijd Kroatië
April t/m juni en september t/m oktober zijn de beste reistijden voor Kroatië. Hoogseizoenmaanden juli en augustus zijn zeer heet en veel te druk.

Kroatië is eigenlijk een soort ltalië in het klein. Aan de kust van bijna tweeduizend kilometer is er altijd een rustig en mooi plekje te vinden. Hier liggen ook meer dan duizend eilanden. Als je van turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen en mediterrane cultuur en geschiedenis houdt, ben je hier op de juiste plek. Maar vergeet het binnenland niet. Vanuit Zagreb is het slechts twee uur rijden naar een van Europa’s populairste Unesco-bezienswaardigheden: Nationaal Park Plitvice-meren. Door de eeuwen heen sleten hier zestien smaragdgroene meren (en een serie watervallen) uit in het kalksteen. In het struik- en boomgewas dat eromheen ontstond komen zeldzame dier- en plantsoorten voor.

Centraal-Mexico

Centraal Mexico, Volcán Paricutin

De Mexicaanse staat Michoacán wordt gekenmerkt door tektonische activiteit, waardoor je hier veel bergen en vulkanen aantreft.
Volcán Paricutin staat hierboven afgebeeld. Foto: Louise ten Have

Beste reistijd Centraal-Mexico
De beste reistijd voor Centraal-Mexico is oktober t/m maart. Dit zijn de droogste maanden met de aangenaamste temperatuur.

Heerlijk eten en drinken, zwoele dansen, sfeervolle slaapplekjes en swingende festivals – dat is Mexico in een notendop. Als je je reis naar het centrale deel van het land goed plant, kun je meteen een van ’s werelds kleurrijkste feesten meepakken: Día de los Muertos, ofwel 'Dag van de doden' (1 en 2 november). De bekendste viering van deze feest- en gedenkdagen vindt plaats in Mexico-Stad. Cinco de Mayo (5 mei) is een andere nationale feestdag waarop de overwinning van Mexico op het leger van Frankrijk wordt herdacht. Dit feestje wordt uitbundig gevierd met vuurwerk, parades, margarita’s en taco’s. In Puebla, een stad ten zuidoosten van Mexico-Stad, wordt Cinco de Mayo jaarlijks gevierd met een parade van meer dan twintigduizend mensen, een nabootsing van de militaire strijd en andere festiviteiten. Verkies jij natuur boven cultuur? Wijk dan uit naar de berggebieden van Jalisco en Michoacán.

Myanmar: Bagan

Myanmar Bagan. Foto: Stijn Hoekstra

Bagan was de hoofdstad van het Bagan-rijk en werd gesticht in de negende eeuw. 
In 1287 verlieten bewoners het gebied uit angst voor Mongoolse veroveraars. foto: Stijn Hoekstra

Beste reistijd Bagan, Myanmar
Medio maart t/m medio april en oktober t/m medio december zijn de perfecte reisperiodes voor Bagan, Myanmar.

De Baganvlakte is een van Myanmars populairste trekpleisters. En terecht. Op de vlakte staan honderden prachtige pagodes en tempels: de overblijfselen van de hoofdstad van het Bagan-rijk, dat in de negende eeuw werd gesticht en in 1287 werd verlaten uit angst voor Mongoolse veroveraars. Het verschil tussen een tempel en een pagode is eenvoudig. Een tempel kun je ingaan. Binnen zul je een Boeddhabeeld aantreffen. Een pagode heeft geen ingang en bevat volgens gelovigen een relikwie van Boeddha, zoals een tand of een haar.

Namibië

Etosha NP in Namibië. Foto: Nadia Snijders

In het Namibische Nationaal Park Etosha leven zo’n vijfhonderd cheeta’s (de hoogste concentratie cheeta’s van Afrika) 
en meer dan zevenhonderd leeuwen. Foto: Nadia Snijders

Beste reistijd Namibië
Half maart tot half april, en oktober tot half december zijn de beste reismaanden voor Namibië.

Namibië is Afrika in haar meest ontspannen vorm: makkelijk, veilig en goed te bereizen. Het land heeft aantrekkelijk uitziende gebaande paden. Menig toerist rijdt dan ook van gebaand pad naar gebaand pad: het standaardrondje Namibië. De enige variatie op dit rondje is dat reizigers het tegen de klok in doen. Maar tussen en buiten de gebaande paden van de populairste route van het land liggen pareltjes om nog écht te ontdekken. Loop bijvoorbeeld de onbekende Tok Tokkie Trail. Deze driedaagse hike van 22 kilometer voert door NamibRand, met zijn spectaculaire woestijn- en berglandschap. Bagage en kampeerspullen worden verzorgd.

Nieuw-Zeeland

Zuidereiland in Nieuw Zeeland. Foto: Getty Images

Imposante, tot wel 1200 meter hoge pieken omringen Milford Sound in Fiordland National Park, 
op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Foto: Getty Images

Beste reistijd Nieuw-Zeeland
Het zeeklimaat maakt het Nieuw-Zeelandse weer onvoorspelbaar. Het kan van het ene op het andere moment omslaan. De drukste seizoenen zijn de zomer (december t/m februari) en de winter (mei t/m augustus). Wie dus in alle rust van de twee eilanden wil genieten, zonder per se de warmste en koudste dagen mee te pakken, kiest voor de maanden februari, maart, oktober en november.

Nieuw-Zeeland, dat ontstond door vulkanische activiteit, is een relatief jong land. Ruim duizend jaar geleden (het exacte moment is onbekend) vestigden de eerste Polynesiërs zich er. Deze Maori noemden het nieuwe land Aotearoa. Voor bezoekers van Nieuw-Zeeland behoren authentieke ontmoetingen met Maori tot de onbetwiste hoogtepunten van hun reis, evenals de weergaloze regenwouden, baaien, bergen en vulkanische landschappen van de twee hoofdeilanden en de vele kleine eilanden eromheen.

Papoea-Nieuw-Guinea

Papoea Nieuw Guinea CREDIT Esther van der Stappen

Papoea-Nieuw-Guinea is het thuis van honderden inheemse volkeren, waaronder de Sepik, 
die aan de gelijknamige rivier wonen en de krokodil eren als symbool voor kracht. Foto: Esther en Ron van der Stappen

Beste reistijd Papoea-Nieuw-Guinea
Mei tot oktober is de beste reisperiode voor Papoea-Nieuw-Guinea. Het land kent een tropisch klimaat; de beste reistijd voor het gehele land is niet eenduidig. Het regenseizoen is van december tot maart en het droge seizoen van mei tot oktober (alleen Lae en Milne Bay zijn net andersom). De regentijd betekent de hele dag veel regen. Ook in de droge tijd valt regen. Vlakke kleine eilanden hebben veel beter weer dan het vasteland en eilanden met bergen.

Wild, ongerept en fascinerend: Papoea-Nieuw-Guinea biedt avontuurlijke reizigers die bereid zijn wat comfort in te leveren een hoeveelheid bizarre en indrukwekkende activiteiten die niet in één artikel samen te vatten en nergens anders ter wereld te vinden zijn. De reis voert naar de beste duik- en snorkelplekken op aarde, jungle, bergen en vulkanen en superlieve mensen.

Paraguay

Locals in Paraguay Foto Tom van der Leij

In Paraguay begint al even buiten de hoofdstad Asunción het platteland. Voor een roadtrip, 
bijvoorbeeld naar het plaatsje Coronel Oviedo, neem je de tijd. Foto: Tom van der Leij

Beste reistijd Paraguay
April, mei, september en oktober zijn de beste reismaanden voor Paraguay. Het land staat bekend om zijn extreme klimaat. Van december tot februari, de Paraguayaanse zomer, kan de temperatuur oplopen tot veertig graden, en dat zonder één spat regen.

Het kleine Paraguay is bovenal een land van fascinerende contrasten. Het ligt in het hart van Zuid-Amerika maar wordt amper bezocht. Je kunt er weelderig subtropisch regenwoud induiken, maar ook cowboytje spelen op de prairie. Je vindt er rust in afgelegen Jezuïetenoorden en Duitse koloniale dorpjes, maar stort je evengoed in het gedruis van kosmopoliete steden. Kortom, een gouden kans om nog een stukje authentiek Zuid-Amerika te ontdekken, weg van de massa.

Portugal: Madeira

Portugese eiland Madeira. Foto: Sandra Spitaels

Het hart van het Portugese eiland Madeira is opvallend ongerept, met ruim 1500 meter hoge bergen. 
Hier loop je geheid met je hoofd in de wolken. Foto: Sandra Spitaels

Beste reistijd Madeira, Portugal
Madeira wordt gekenmerkt door een bijzonder mild klimaat. In de maanden november t/m februari regent het relatief veel. Je wilt het massatoerisme ( juni t/m augustus) mijden, dus ga je in april, mei, september of oktober. Juli t/m september zijn de droogste maanden.

Op de Atlantische archipel, ongeveer 700 kilometer ten westen van Marokko, kun je op twee eilanden verblijven: het strandloze, bergachtige hoofdeiland Madeira en het kleinere en vlakkere Porto Santo, met kilometers ongerept strand. Daarnaast zijn er een aantal onbewoonde eilanden die zijn te bezoeken als dagtocht.

Verenigde Staten: Southwest

Bryce Canyon in de Verenigde Staten. Foto: Miranda Noomen

Door de samenwerkende krachten van vriezen en dooien worden de kalk- en zandsteenformaties 
van Bryce Canyon langzaam geërodeerd tot scherpe toppen. Foto: Miranda Noomen

Beste reistijd Southwest Verenigde Staten
Om de drukte en zomerhitte (tot zo’n 50 °C) in juli en augustus te vermijden, reis je het beste in het vroege voorjaar (maart t/m medio mei) naar Noord-Arizona en Zuid-Utah in de Verenigde Staten. De temperatuur is dan heerlijk zacht. Ideaal zijn ook de laagseizoenmaanden september t/m november.

The Grand Circle, de route rondom de Grand Canyon, is de ultieme roadtrip door het zuidwesten van de Verenigde Staten. Je reist door de staten Nevada, Arizona en Utah, dwars door een zinderend woestijnlandschap met kaarsrechte, verlaten wegen, waar je soms tijdenlang hetzelfde uitzicht hebt en dan weer verrast wordt door rotsformaties en gapende canyons. Geen wonder dat de Route 66, de eerste Amerikaanse snelweg van oost naar west, in de jaren vijftig gelijk zo tot de verbeelding sprak. Er is bijna geen plek waar meer films werden opgenomen dan hier.

Zuid-Afrika: Drakensbergen

Priester in Centocow, Zuid-Afrika Drakensbergen. Foto: Malou van Breevoort

Zoeloe David Dlamini werkt als priester in het Zuid-Afrikaanse Centocow, een missie-post 
die in het begin van de twintigste eeuw werd gesticht door Duitse trappistenmonniken. Foto: Malou van Breevoort

Beste reistijd Drakensbergen, Zuid-Afrika
De Zuid-Afrikaanse Drakensbergen kennen het hele jaar door een relatief mild klimaat, al kan het hoog in de bergen flink koud worden en in de wintermaanden (onze zomermaanden) behoorlijk sneeuwen. Reizen doe je idealiter — want het stabielste weer — van medio maart tot medio juni en in september en oktober.

De Drakensbergen vormen het grootste bergmassief van Zuid-Afrika en liggen in de provincie kwaZoeloe-Natal. Oorspronkelijk leefden de San (Bosjesmannen) er in grotten en onder natuurlijke overkappingen, inmiddels is de regio voor een groot deel in een nationaal park omgetoverd. Hoewel de Drakensbergen toeristisch in de schaduw staan van Kaapstad en Kruger National Park, hebben ze de bezoeker veel te bieden: zeldzame plant- en diersoorten, waaronder bijvoorbeeld de met uitsterven bedreigde lammergier, en goede mogelijkheden om te hiken en te mountainbiken.

Zuid-Afrika: West-Kaap

Cederberg in de West-Kaap in Zuid Afika. Foto: Louise ten Have

Cederberg, een relatief onbekend natuurreservaat in de West-Kaap, is gezegend met imposante 
rode rotsformaties die je vrijwel voor jezelf hebt. Foto: Louise ten Have

Beste reistijd West-Kaap, Zuid-Afrika
Oktober t/m maart is het beste seizoen voor de Zuid-Afrikaanse West-Kaap. In deze periode is er de minste regen en heb je doorgaans zomerse temperaturen.

De West-Kaap is het meest zuidelijke deel van Afrika en ligt ten noorden en oosten van Kaapstad. De provincie is een paradijs voor mountainbikers en wandelaars, zowel voor de geoefende als de beginner. In de West-Kaap reis je door heel verschillende landschappen, van halfwoestijn in de Kleine Karoo tot het regenwoud van de Tuinroute.

Ben je benieuwd naar de beste bestemmingen voor andere maanden van het jaar? Bekijk dan de themapagina Beste reistijd wereldwijd of bestel de Columbus Reisplanner.

Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!