Traveljunkie

'313958' door Traveljunkie '313958' door Traveljunkie

IndonesiëSumatra

IndonesiëSumatra

Starend uit het raam

Traveljunkie

Op onze rondreis door Sumatra kwamen we bij een dorpje, waar we even een korte stop maakte om wat drinken te halen. Ik liep langs de kleine huisjes en zag dit jongetje in het raam hangen.

'313919' door Traveljunkie '313919' door Traveljunkie

ArgentiniëPatagonie

ArgentiniëPatagonie

Up close

Traveljunkie

De Perito Moreno bererikt land! De Perito Morenogletsjer is een van de 48 gletsjers die worden gevoed door het Zuid-Patagonische IJsveld, 's werelds derde grootste zoetwaterreserve. De gletsjer eindigt in een fjord, waar het ijs 60 m dik en 5 km breed is. Per dag schuift de ijsmassa 1 tot 2 meter verder. Dit kan waargenomen worden door het gekraak van de over elkaar schuivende ijsbrokken enerzijds, anderzijds breken op regelmatige tijdstippen grote ijsbrokken van de gletsjer af die dan met veel lawaai in het Argentinomeer vallen. Regelmatig bereikt de ijsmassa het vaste land. Hierdoor wordt de zuidelijke arm van het meer, de Brazo Rico, afgesloten van het Canal de los Témpanos. Die zuidelijke arm kan hierdoor tot wel 30 m stijgen, waardoor er een enorme druk op de afdamming komt en deze uiteindelijk breekt. Dit verschijnsel heeft zich voor het laatst in 2006 voorgedaan.

'313918' door Traveljunkie '313918' door Traveljunkie

ArgentiniëPatagonie

ArgentiniëPatagonie

Perito Moreno

Traveljunkie

De Perito Moreno gletsjer nabij Calafate in Patagonië. Hierover zijn al heel veel foto's gepubliceerd. Deze heb ik genomen vanaf de Perito Moreno zelf. Tijdens een gletsjerwandeling liepen we naar de rand en zagen we dit prachtige beeld.

'313826' door Traveljunkie '313826' door Traveljunkie

AntarcticaAntarctica schiereiland en Weddell zee

AntarcticaAntarctica schiereiland en Weddell zee

IJsbergen in ruste

Traveljunkie

Als je net door Lemaire Channel bent gevaren heb je aan de rechterkant een baai, Pleneau Bay bij Booth Island. ALs de wind uit bepaalde winrichtingen waait worden grote ijsbergen deze hoek in geblazen. De ijsbergen blijven liggen en vormen een prachtig decor. Het is een feest hier doorheen te mogen varen met strakblauwe luchten en windstilte!

'313822' door Traveljunkie '313822' door Traveljunkie

AntarcticaAntarctica schiereiland en Weddell zee

AntarcticaAntarctica schiereiland en Weddell zee

Poolkip op de rand

Traveljunkie

Dit is eens wat anders dan een pinguïn. De zogenaamde poolkip die ook veel te vinden zijn op het Antarctische Schiereiland. Naam is niet eens zo slecht gekozen....

'313664' door Traveljunkie '313664' door Traveljunkie

Duitsland

Duitsland

Witter dan wit

Traveljunkie

Op weg van Oostenrijk naar Nederland, na een heerlijke wintersport afgelopen januari, reden we door het Zwarte Woud in Duitsland. Het was een stralende dag en bijzonder koud. De dag ervoor had het blijkbaar gesneeuwd en alles was poederwit. Zo mooi.... Alsof er iemand met een witter verfspuit langs was gekomen om zelfs de kleinste blaadjes en takjes nog even wit te spuiten. Spectaculair!

'313657' door Traveljunkie '313657' door Traveljunkie

OekraïneKiev

OekraïneKiev

Baden in vervuilde...

Traveljunkie

Dwars door de stad Kiev loopt de rivier Dnjepr. Op een warme zomerdag gaat de locale bevolking massaal de rivier in voor een verfrissende duik. Het water is erg bruin. Mijn reisgenote en ik bleven keurig op het droge, omdat men ook wel eens zegt dat de rivier nog radio actief besmet kan zijn. De bovenloop stroomt door een nog immer besmet gebied...

'313656' door Traveljunkie '313656' door Traveljunkie

OekraïneKiev omgeving

OekraïneKiev omgeving

Radioactieve Kermis

Traveljunkie

Dat energy ook verwoestend kan zijn bewijst de ramp van Tjernobyl, 25 jaar geleden (1986). De plaats Prypyat lag pal naats de Kerncentrale en de mensen werden pas drie dagen na de ontploffing geëvacueerd. De bewoners kregen te horen dat ze drie dagen later wel weer terug zouden keregn. Dit werd alleen maar gezegd om de uittocht te bespoedigen, mensen hadden daarom alleen een kleine tas kleding, spullen mee. Ze zijn nooit meer teruggekeerd. De stad is nu een spookstad. De Kermis uit 1986 staat er nog, al is hij wel zwaar verontreinigd. Een trieste getuige.

'313490' door Traveljunkie '313490' door Traveljunkie

IJslandNoordland Oost

IJslandNoordland Oost

Energie ontsnapt

Traveljunkie

By Myvatn in het noorden van IJsland ligt het geothermale veld Hverarond. Hier komt uit alle hoeken en gaten stoom uit de aardkorst. Niet ver hier vandaan ligt een krachtcentrale waar warme stoom wordt opgevangen voor energy. Als één land het verdient om de status Groenste Energieland te krijgen is ijsland het wel !!

'313485' door Traveljunkie '313485' door Traveljunkie

IJslandRondom Reykjavik

IJslandRondom Reykjavik

De Gouden Waterval

Traveljunkie

De Gullfoss waterval is een prachtige waterval in IJsland, zowel zomer als winter een spectaculaire watermassa. Even leek het erop dat deze waterval zijn schoonheid zou verliezen, een lokale vrouw voorkwam dat: Sigríður Tómasdóttir woonde halverwege de 20e eeuw in een boerderij in de buurt. Zij vernam dat de Gullfoss zou worden gebruikt om energie op te wekken. Dit zou de Gullfoss veranderen en vernietigen… Ze protesteerde zo heftig en dreigde zichzelf in de waterval te laten storten, en zichzelf daarbij te doden. Om haar dreigement kracht bij te zetten, liep ze op blote voeten naar Reykjavik. In die dagen waren de wegen nog niet geasfalteerd en na 120 kilometer bloedde haar voeten hevig en was ze er erg slecht aan toe. Haar doel was wel bereikt, men luisterde naar haar verhaal en de krachtcentrale is nooit gebouwd.

'313481' door Traveljunkie '313481' door Traveljunkie

IJslandNoordland Oost

IJslandNoordland Oost

Waterkracht

Traveljunkie

De waterval Dettifoss is 44 meter hoog en ruim 100 meter breed, en is wat waterverplaatsing betreft de krachtigste waterval van Europa. Wat een powerrrr....

'313251' door Traveljunkie '313251' door Traveljunkie

Réunion

Réunion

Rood rood rood

Traveljunkie

Op weg naar Piton de la Fournaise - de grootste vulkaan op La Reunion - rijden we met onze kleine auto over zeer hobbelige wegen... dit is de Plaine des Sables. Een vuurrood maanlandschap !!

'313250' door Traveljunkie '313250' door Traveljunkie

Réunion

Réunion

Kronkelend door...maa

Traveljunkie

Voordat je bij de Piton da la Fournaise komt op La Reunion moet je door een prachtig maanlandschap. De weg kronkelt naar beneden en daarna rijd je door een felrood landschap, stoffig en zonder enige begroeiing. Adembenemend!

'313249' door Traveljunkie '313249' door Traveljunkie

Réunion

Réunion

Krachtige golven

Traveljunkie

Op de zuidkust van Isle de La Reunion in de Indische Oceaan, by Cap Méchant, beuken de golven op de zwarte vulkanische kusten. De kracht die hiermee gepaard gaat kan ongetwijfeld heel veel huishoudens van stroom voorzien, net als het Vulkanisme dat op het eiland alom vertegenwoordigd is. Met recht een eiland vol energie!. Gelukkig zijn nu de kusten nog ongerept, ruig en spectaculair...

'294171' door Traveljunkie '294171' door Traveljunkie

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Volle brievenbus

Traveljunkie

Geinspireerd door Sjoerd met zijn 'Natte Gazette' plaats ik nu deze foto. Alledaagse details zijn soms op verrassende manieren vast te leggen. Ik woonde in een flatgebouw, waarbij een van de woningen al gerume tijd leeg stond. Wekelijks werden braaf de dikke pakketten folders in de bus gestopt, lange tijd beleven ze dan zo hangen. Het werd een vast beeld dat ik zag als ik de flat binnenliep. Dat moment heb ik vereeuwigd als blijvende herinnering!

'294168' door Traveljunkie '294168' door Traveljunkie

MongoliëGobiwoestijn

MongoliëGobiwoestijn

Jonge ruiter

Traveljunkie

In de Gobiwoestijn leven ondanks het ruige landschap best wat nomadengezinnen. Ergens midden in deze verlaten wilderniss zagen we een klein jongetje heel behendig op zijn paard stappen en weggalopperen. Op weg naar zijn kudde schapen die hij weer heelhuids thuis moest brengen.

'293484' door Traveljunkie '293484' door Traveljunkie

MaleisiëSabah

MaleisiëSabah

Mysterieuze grot

Traveljunkie

De Gomantong Grotten bevinden zich in oostelijke laagland van Sabah in het district van Sandakan. De Gomantong grotten zijn bekend, omdat hier de beroemde vogelnestjes worden verzameld voor de soep. De lokale bevolking verzamelt deze met stokken en bamboe laddertjes. In het mysterieuze licht dat door een opening aan de bovenkant van de grot naar binnenkomt, zie je het lange smalle laddertje waarover de lokalen naar boven klimmen, naar grote hoogten!

'293468' door Traveljunkie '293468' door Traveljunkie

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Ganzen dansen op ijs

Traveljunkie

Op de sloot nabij Kockengen wagen een tweetal ganzen zich op het dunne ijs. Een is werkelijk dapper en voelt zich zo veilig dat hij even zijn vleugels spreidt. Zelfs op ijs heb je mooie reflecties... Het is begin november en de ganzen maken zich al op voor het naderende voorjaar.

'293456' door Traveljunkie '293456' door Traveljunkie

ChiliTorres del Paine NP

ChiliTorres del Paine NP

Torres del Paine

Traveljunkie

Torres del Paine! Het prachtige nationaal park in het zuiden vanChili,in Patagonie. Ik had het geluk in het luxe Explora hotel te verblijven. Ik werd vroeg in deochtend wakker, het was windstil en de zon kwam net op... in mijn pyanma glibberde ik snel over de bevroren steigers naar de waterkant om deze plaat vast te leggen.

'292964' door Traveljunkie '292964' door Traveljunkie

NederlandDen Bosch

NederlandDen Bosch

Zonsondergang door...

Traveljunkie

Dat je niet ver hoeft te gaan voor mooie zonsondergangen blijkt wel uit dit plaatje. Om de hoek van waar ik woon, ligt een plas. Een lekkere wandeling, camera mee en ik stond verrast van het resultaat.

'292963' door Traveljunkie '292963' door Traveljunkie

NederlandDen Bosch

NederlandDen Bosch

Bevroren voorruit

Traveljunkie

Vroeg in de ochtend, de zon komt net op en schijnt een prachtig ligt op mijn auto die voor de deur staat geparkeerd. De bevroren strepen op de ramen verraden de bewegingen van de ruitenwissers van de avond ervoor. Het is een klein kunstwerkje op mijn auto. Ik vergeet even dat ik moet krabben en het kunststukje moet ontdooien voordat ik verder kan...

'292075' door Traveljunkie '292075' door Traveljunkie

RuslandKamtsjatkaa

RuslandKamtsjatkaa

Koryak danser

Traveljunkie

In een Dacha (een Russisch zomerhuis van de mensen uit Petropavlosk) kregen we een dansvoorstelling de Koryak stam. Deze bevolkingsgroep leeft voornamelijk in het noordoosten van Siberie. Mooie kleding en prachtige symbolische dans, veel heeft te maken met het nabootsen van dieren.

'292074' door Traveljunkie '292074' door Traveljunkie

MaleisiëSepilok

MaleisiëSepilok

Slingeraap

Traveljunkie

Oerang Oetangs, die armen zijn zooo lang. Ze hangen er mee aan bomen, touwen, lianen en alles waar ze de lange vingers omheen kunnen vouwen. Niet helemaal scherp, maar toch erg goed te zien hoe lang die haren zijn en hoe dun behaard ze eigenlijk zijn.

'292072' door Traveljunkie '292072' door Traveljunkie

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Hollands tafereeltje

Traveljunkie

Mooi Hollands tafereeltje. In de sloot bij Kockengen staat een prachtige molen. Op weg naar mijn werk reed ik er langs. De camera lag op de stoel naast me. Het vroege ochtend licht geeft het een warme gloed.