Kiev omgeving

Op de heuvels boven de Dnjepr rivier in Kiev vind je een kloostergrot, die ook wel bekend staat als Kyiv-Pechersk Lavra. Om dit gebied te bezoeken, kun je wel een halve dag uittrekken. Je kijkt je ogen uit en leert meteen de spirituele kant van de Oekraïense bevolking kennen. Pirogovo is ook een bezoek waard.

Informatie over Kiev omgeving

Beste foto's & tips van Kiev omgeving

'161580' door pdanielse '161580' door pdanielse

OekraïneKiev omgeving

OekraïneKiev omgeving

Kozakken boy

pdanielse

Deze verkoper stond in het Pirogovo park koffie te schenken uit een grote koperen ketel. De stoom kwam er van af terwijl de temperatuur rond de 0gr.C. was. Een typische Kozakken muts, hielp hem met de koude.

'313656' door Traveljunkie '313656' door Traveljunkie

OekraïneKiev omgeving

OekraïneKiev omgeving

Radioactieve Kermis

Traveljunkie

Dat energy ook verwoestend kan zijn bewijst de ramp van Tjernobyl, 25 jaar geleden (1986). De plaats Prypyat lag pal naats de Kerncentrale en de mensen werden pas drie dagen na de ontploffing geëvacueerd. De bewoners kregen te horen dat ze drie dagen later wel weer terug zouden keregn. Dit werd alleen maar gezegd om de uittocht te bespoedigen, mensen hadden daarom alleen een kleine tas kleding, spullen mee. Ze zijn nooit meer teruggekeerd. De stad is nu een spookstad. De Kermis uit 1986 staat er nog, al is hij wel zwaar verontreinigd. Een trieste getuige.

'161803' door pdanielse '161803' door pdanielse

OekraïneKiev omgeving

OekraïneKiev omgeving

14.Park Pirogova

pdanielse

In het Pirogovo museumpark even buiten Kiev staan vele houten huizen, maar ook prachtige houten kerken. Deze is afkomstig uit Noord Oekraine. De 'vogelhuisjes' op de voorgrond behoren bij de boerderij vanwaar ik op het erf de foto geschoten heb. Wat het zijn? Ik weet het niet, maar het waren massieve boonstammetjes met een rieten dakje erop.

Laat kaart zien