Réunion image

Réunion


Reisgids

Réunion
Afrika
Ramon1500

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ontdek

Het Franse eiland Réunion ligt in de wateren van Afrika, maar maakt wel deel uit van de Europese Unie. Dit eiland is vooral geschikt voor mensen die van wandelen en klimmen houden. Er valt ontzettend veel te zien in de groene gebieden en gebergtes van Réunion. De dorpjes hebben zichtbare invloeden uit de Creoolse cultuur.

Lange tijd was Réunion onbewoond. Tot het moment dat het werd ontdekt door de Portugezen, aan het begin van de zestiende eeuw. Zij doopten het eiland tot Santa Apolónia, maar dat is ook zo'n beetje het enige. Er werd niet veel met het stuk land gedaan waardoor het in 1638 door Frankrijk werd bezet. In 1642 ging het eiland door als Île Bourbon. Dat zou tot 1793 duren, toen het eiland de huidige naam kreeg: Île de la Réunion, of gewoon Réunion. 

Réunion is voornamelijk aantrekkelijk voor toeristen door het tropische klimaat. Temperaturen liggen het hele jaar door tussen de 25 en 30 graden. Alleen in de maanden december tot maart komt er boven het zee-oppervlak nogal eens een tropische storm voorbij.

Het totale eiland heeft een kustlijn van 207 kilometer. Genoeg plek dus om een mooi strand uit te zoeken want daar ontbreekt het in Réunion zeker niet aan. Met een oppervlakte van 2513 vierkante kilometer is dit paradijsje ongeveer net zo groot als de provincie Drenthe. Het hoogste punt is de Piton des Neiges, die 3069 meter boven zeeniveau ligt. 

Hoewel Réunion bekenstaat om zijn prachtige stranden en mooie natuur, is een bezoekje aan hoofdstad Saint-Denis ook de moeite waard. Bezoek de Saint Denis kathedraal, wandel door de tuin van de Staat of geniet van een aantal impressionistische kunstwerken in het Museum Dierx Leon.  

 

Wat zegt de community

(1)
Bekijk reviews >

Van onze community

Enkel pootjebaden hier
Enkel pootjebaden hier
Réunion
RobHoekstra

Praktisch

 • Er gelden geen bijzondere veiligheidsrisico's voor reizen naar Réunion. Het land is veilig dus je hoeft je geen zorgen te maken op reis. 

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Ongeacht je verblijfsduur worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aanbevolen en als je geen (vaccinatie tegen) mazelen hebt gehad wordt ook deze aangeraden. Bij een verblijf van langer dan drie maanden is het verstandig om je in te laten enten tegen hepatitis B en buiktyfus.
  Bescherm je verder goed tegen muggenbeten. Er komt namelijk dengue voor op het eiland. 

 • Munteenheid: euro (EUR). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari - Nieuwjaarsdag

  1 mei - Dag van de Arbeid

  8 mei - Fête de la Victoire
  Bevrijdingsdag, of de dag van de overwinning. Deze dag betekent het einde van de Tweede Wereldoorlog. 

  14 juli - Quatorze Juillet
  Het is 14 juli 1789 als de Franse Revolutie begint met de bestorming van de Bastille. In 1880 werd deze dag tot nationale feestdag verklaard. De Franse vlag wordt uitgehangen, er wordt vuurwerk afgestoken en daarna volgt een dansavond waar iedereen welkom is.  

  11 november - 1918 Armistice 
  Op deze dag in het jaar 1918 besloten de Duitsers en de geallieerden een overeenkomst te sluiten in de vorm van een wapenstilstand. Het einde van de Eerste Wereldoorlog was een feit. 

  20 december - Fête des Cafres
  Viering van de afschaffing van de slavernij op het eiland, op 20 december 1848.

   

   

   

   

   

 • Réunion – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Réunion, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Réunion gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type E
 • Tijdsverschil: 3 uur later
  De hoofdstad van Réunion is Saint-Denis.
  Het oppervlak van Réunion is 0,05x Nederland.
  De gesproken taal/talen: Frans.