image
Vellah

Beste reistijd: juni

Ben jij van plan om in juni op vakantie te gaan? Van Noorwegen en Spanje tot Indonesië en de Verenigde Staten: dit zijn de beste bestemmingen om te bereizen in juni, plús de leukste bezienswaardigheden!

Brazilië (Goiás) | Canada (Yukon) | Duitsland | Ecuador (zuid) | Gabon | Griekenland | IJsland | Indonesië (Papoea) | Indonesië | Italië (Sardinië) | Italië (Zuid-Tirol) | Kroatië | Malta | Nederland  | Noorwegen | Oostenrijk (Kitzbüheler Alpen) |  Portugal (Madeira)Roemenië (Tarcu-gebergte) | SlowakijeSpanje (Catalonië) |  Verenigde Staten (Alaska) | Verenigde Staten (Pacific Northwest) | Zambia

Brazilië: Goiás

De Jardim de Maytrea in Brazilië. Foto: Marc van KesselDe Jardim de Maytrea, een prachtig stukje savanne langs de weg tussen Alto Paraíso en São Jorge in 
nationaal park Chapada dos Veadeiros. Foto: Marc van Kessel

Beste reistijd Goiás, Brazilië
Het Braziliaanse Goiás bezoek je het beste tussen mei en november.

Een gigantische bergachtige savanne met tientallen watervallen, rivieren, canyons en natuurzwembaden, en een extreme biodiversiteit: het nationaal park Chapada dos Veadeiros in de centrale Braziliaanse deelstaat Goiás is een paradijs voor natuurliefhebbers. Daarbij zou het gebied — een van ’s werelds oudste landschappen — dankzij het vele kwarts in de grond een mystieke energie bezitten, aldus de vele new agers en artistiekelingen die Chapada bevolken. Maar de ondoordringbare Cerrado, zoals het ecosysteem beter bekendstaat, was ook de plek waar eeuwen geleden duizenden Afrikaanse slaven een heenkomen vonden, op de vlucht voor hun koloniale slavenhouders. Hun afstammelingen leven nog steeds in dezelfde gemeenschappen, quilombos genoemd, veelal afgezonderd van de buitenwereld.

Canada: Yukon

Yukon in Canada. Foto: Michael Dehaspe

Twee gletsjers komen samen in de Kluane Range in het zuidwesten van Yukon. Volg de gletsjers en 
je komt in een maagdelijk wit ijsgebied twee keer zo groot als Zwitserland. Foto: Michael Dehaspe

Beste reistijd  Yukon, Canada
Juni tot en met september zijn ideaal voor Canadees Yukon. Ervoor en erna is te koud; Yukon heeft een subarctisch klimaat.

Yukon, in het uiterste noordwesten van Canada, is belachelijk groot. Wij hebben in tien dagen ruim 5.000 kilometer afgelegd om de mooiste plekken en routes te zien. Op die routes zijn, afgezien van oogstrelende natuur, geen voorzieningen. Er liggen een paar kleine dorpen op de kaart, met namen als Little Salmon, Destruction Bay en Beaver Creek.Stel je er niet te veel van voor — meer dan twee huizen of een loods is het vaak niet. In Yukon wonen zelfs zo weinig mensen dat het geen officiële provincie is maar een territory, zonder eigen bestuursrecht. Ga je hiken, dan ben je direct in ongerepte natuur, met elanden, wolven en beren. Raften, kajakken, bergbeklimmen en vissen behoren tot de andere activiteiten waarvoor je als outdoorfanaat het rijk alleen hebt, met een voorstelling van het noorderlicht als grote finale.

Duitsland

Het Moezeldal in Duitsland. Foto: Marleen van Meurs

Het Moezeldal in Duitsland ligt op slechts 3,5 uur rijden vanaf Nederland. 
Schitterende kronkelweggetjes leiden je naar de vallei. Foto: Marleen van Meurs

Beste reistijd Duitsland
Mei, juni en september zijn de beste maanden om Duitsland te bezoeken.

Het Duitse klimaat komt grotendeels overeen met het Nederlandse, met neerslagrijke winters en soms warme zomers. Richting het zuiden van Duitsland wordt het klimaat in de zomer iets aangenamer. Daar kan de temperatuur flink oplopen, helemaal als de föhnwind door het land waait. Het voorjaar is de tijd bij uitstek om door steden te slenteren. Het land is het gehele jaar goed te bezoeken. Maar in het najaar kleuren de bossen prachtig goud.

Ecuador: zuiden

Saraguro-grot in Ecuador. Foto: Malou van Breevoort

Gids Juana kijkt uit over de vallei van Saraguro in de Ecuadoraanse Andes, 
waar haar volk in kleine gemeenschappen het land bewerkt en vee houdt. Foto: Malou van Breevoort

Beste reistijd Zuid-Ecuador
In principe kun je Zuid-Europa het hele jaar door bereizen, maar tussen juni en september heb je de minste kans op regen. Buiten die maanden valt er eigenlijk alleen in de middag soms wat regen.


Gabon

Gorilla in Gabon Foto Manon van der Zwaal

Trackers voeren reizigers naar de gorillagroep van zilverrug Kamaya in Nationaal Park Loango, 
aan de Atlantische kust van Gabon. Foto: Manon van der Zwaal

Beste reistijd Gabon
In de twee regenseizoenen (oktober tot december en februari tot mei) valt er in Gabon veel regen in korte tijd, maar is het de rest van de dag vaak zonnig. In het droge seizoen, van juni tot september, heb je nog de meeste kans op een droge vakantie. Bovendien zwemmen er dan walvissen voor de kust.

Het is je vergeven als je Gabon niet aan kunt wijzen op de wereldkaart. Maar juist omdat dit Centraal-Afrikaanse land niet op de radar van reizigers staat, kun je het in alle rust ontdekken. En er valt veel, héél veel te ontdekken: het land is eigenlijk één grote dichte jungle, die de bos- en mijnbouw van buurlanden grotendeels bespaard is gebleven. Een van de grootste juwelen is Loango, een nationaal park dat aan de Atlantische Oceaan grenst en uit een bijzondere combinatie van jungle, mangroven, savanne, draslanden en stranden bestaat, met in het hart de gigantische Iguéla-lagune. Ga mee met een ranger en je kunt er oog in oog komen met gorilla’s.

Griekenland

Duiker in de zee bij Griekenland. Foto: Louise ten Have

Het Cycladische eilandje Poliegos is vulkanisch en ziet er dan ook compleet anders uit 
dan het niet-vulkanische buureiland Sifnos. Je kunt hier fantastisch snorkelen. Foto: Louise ten Have

Beste reistijd Griekenland
Mei tot begin juni is de ideale reisperiode voor Griekenland. Het is er dan betrekkelijk rustig en de temperatuur is prettig.

De populariteit van de Cycladen is deels te danken aan hun verscheidenheld: elk van de 44 eilanden heeft een geheel eigen karakter. Een van onze favorieten is Sifnos, een 2500 zielen tellend eiland in de westelijke Cycladen dat maar half zo groot als Texel is. Sifnos is voor avonturiers: reizigers die houden van klimmen en klauteren, van stevig wandelen, lekker eten, boottochtjes maken en nieuwsgierig zijn naar cultuur (kies uit 235 kerken, 72 uitkijktorens en 65 historische duivenhuisjes).

IJsland

Kerlingarfjöll in IJsland - Foto Bjorn Snelders

De combinatie van wandelpaden, roestkleurige bergen vol ryoliet en het gesis van 
kokende modderpoelen maakt Kerlingarfjöll één van de bijzonderste plekken in IJsland. Foto: Björn Snelders

Beste reistijd IJsland
Mei, juni en september zijn de beste reistijden voor IJsland: vaak helder weer en niet zo druk. Dan zijn bijna alle wegen goed begaanbaar en openbaart IJsland zich in al haar kleurenpracht aan je.

IJsland is een vulkanische opwelling van de oceaanbodem, ooit gekoloniseerd door Noormannen en Vikingen met vrijheidsdrang. Dit levert een fantastische combinatie van woeste natuur en een bijzonder slag mensen op. Voor reizigers met een avontuurlijke inborst biedt IJsland eindeloze mogelijkheden: raften, klimmen, rijden in een auto met vierwielaandrijving, vissen, wandelen, zwemmen in natuurbaden, skiën en sneeuwscooteren. In IJsland zijn — door de goed aangelegde ringweg en een groot aantal binnenlandse vluchten — alle uithoeken goed bereikbaar.

Italië: Sardinië

Sardinië in Italië. Foto: Hanneke de Vries

Sardinië is een eiland voor iedereen die houdt van de kleine geneugten des levens: 
een rustige strandwandeling en een zonsondergang in een afgelegen bergdorpje. Foto: Hanneke de Vries

Beste reistijd Sardinië, Italië
Mei, juni en september zijn perfect om het Italiaanse eiland Sardinië te bezoeken. 

Het mediterrane eiland Sardinië is een autonome staat binnen Italië, dat — met uitzondering van de jetsetkust in het noordoosten en een paar havenplaatsen — verrassend ruig en relatief onontdekt is. Geografisch gezien ligt het eiland voor de kust van Rome, maar Afrika is dichterbij. Dit is terug te vinden in de keuken, met gerechten als fregola, een soort couscous, en smaakmaker saffraan. De natuur is afwisselend, van een ruige westkust, bergen en de hoogvlakte in het binnenland tot zandstranden in het zuiden. Op Cagliari en Alghero na zijn de steden en dorpen geen culturele hoogstandjes, maar charmant in hun eenvoud. Er wordt veel waarde gehecht aan traditie en de meer dan vijftienhonderd jaarlijks terugkerende festivals.

Italië: Zuid-Tirol

Dolomieten in Italië. Foto: Jelle Canipel

In de Italiaanse Dolomieten wandel je van berghut naar berghut en word je 
met zonsopgang wakker tussen de pieken en bergmeren. Foto: Jelle Canipel

Beste reistijd Zuid-Tirol, Italië
Voor een wandelvakantie in Italiaans Zuid-Tirol is de periode juni t/m augustus ideaal. Alle berghutten zijn dan ook open.

Zuid-Tirol herbergt eigenlijk twee werelden in één: een typisch berglandschap aan de ene kant en een bijzondere mediterrane sfeer aan de andere. Alleen die combinatie al maakt een bergvakantie in dit even fraaie als historische stukje Italië de moeite waard. De driehonderd zonnige dagen per jaar helpen ook een handje mee.

Indonesië

Flores in Indonesië. Foto: Kathinka van Hemert

Highlight in de Floreszee: een meerdaagse boottocht in Komodo National Park, 
opgericht om de Komodovaraan en zijn omgeving te beschermen. Foto: Kathinka van Hemert

Beste reistijd Indonesië
Januari t/m april is de beste reistijd voor Indonesië.

Op een live-aboard, dat wil zeggen een boot met bemanning die je op je wenken bedient, kun je eilandhoppen in het uiterste oosten van lndonesië. Hier liggen de mooiste koraalriffen en meest intrigerende eilandengroepen van het land. Groene parels als Komodo, met de gelijknamige reuzenvaraan, en Raja Ampat, met de beste duikplekken op aarde. Ga in ieder geval het water in met reuzenmanta’s. Ook de toepasselijk genaamde Vergeten Eilanden (Zuidoost-Molukken) spreken tot de verbeelding. In de maar liefst duizend kilometer lange keten van eilandjes heb je vrijwel het rijk alleen.

Indonesië: Papoea

De Korowai-stam in Papoea. Foto: Pie Aerts

Tot voor kort stonden de Korowai in Papoea bekend om hun kannibalisme, maar dat komt inmiddels niet meer voor. 
Ze leven volledig zelfvoorzienend van het bos. Foto: Pie Aerts

Beste reistijd Papoea, Indonesië
Juni t/m oktober zijn de beste maanden om Indonesisch Papoea te bezoeken; er valt dan minder regen.

Papoea is next-level Indonesië: een van de minst toegankelijke en dus wildste provincies van het land. In de binnenlanden kun je fascinerende culturen bezoeken die tot laat in de twintigste eeuw geen contact hadden met de buitenwereld, laat staan met het Westen. Inmiddels heeft ook hier de moderne tijd zijn intrede gedaan, maar proberen de inheemse Dani, Lani en Korowai hun trotse tradities te eren, waaronder schijngevechten, rituele slachtingen van varkens en de mummificatie van belangrijke stamleden. In het hart van Papoea, ingeklemd tussen hoge bergen, ligt de Baliemvallei. Dit is de uitvalsbasis voor alle reizigers die dit deel van de wereld willen verkennen. De beste manier om dat te doen is te voet: je hebt dan alle tijd om te genieten van het ontzagwekkende landschap en de stammen te ontmoeten terwijl je door hun grondgebied trekt.

Kroatië

Plitvicemeren in Kroatië. Foto: Getty Images

In Nationaal Park Plitvicemeren sleten door de eeuwen heen zestien smaragdgroene meren 
(en een serie watervallen) uit in het kalksteen. Foto: Getty Images

Beste reistijd Kroatië
Wil je op vakantie naar Kroatië, reis dan tussen april en juni of in september en oktober. Hoogseizoenmaanden juli en augustus zijn zeer heet en veel te druk.

Kroatië is eigenlijk een soort ltalië in het klein. Als je van turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen en mediterrane cultuur en geschiedenis houdt, ben je hier op de juiste plek. Aan de kust van bijna tweeduizend kilometer is er altijd een rustig en mooi plekje te vinden. Hier liggen ook meer dan duizend eilanden. Maar vergeet het binnenland niet. Vanuit Zagreb is het slechts twee uur rijden naar een van Europa’s populairste Unesco-bezienswaardigheden: Nationaal Park Plitvicemeren. Door de eeuwen heen sleten hier zestien smaragdgroene meren (en een serie watervallen) uit in het kalksteen. In het struik- en boomgewas dat eromheen ontstond, komen zeldzame dier- en plantsoorten voor.

Malta

Iż-Żebbiegh in Malta, nog heerlijk ongerept en lijkt te zijn gemaakt voor wandelingen. Foto: Marije vd Vlekkert

Het noorden van Malta is behoudens een aantal dorpen, zoals het afgebeelde Iż-Żebbiegh, 
nog heerlijk ongerept en lijkt te zijn gemaakt voor wandelingen. Foto: Marije van de Vlekkert

Beste reistijd Malta
Mei en juni zijn de beste reismaanden voor Malta. September, oktober en november zijn óók aangenaam, met een koelere temperatuur en warm zeewater.

Malta ligt in het uiterste zuiden van Europa en is één grote cocktail van culturen en landschappen. Richt je pijlen op het gelijknamige hoofdeiland. Het zuiden is al redelijk platgetreden en een tikkeltje pompeus, maar in het noorden word je nog echt verrast. De omgeving is puur en ligt bezaaid met verborgen schatten die zelfs de Maltezen niet kennen.

Nederland

Vestigingsstadje in Heusden. Foto: Ricardo Manno

Het Noord-Brabantse vestingstadje Heusden, aan de Maas en de Bergsche Maas, heeft 
negen bastions oftewel uitspringende verdedigingswerken. Foto: Ricardo Manno

Beste reistijd Nederland
Mei en juni zijn de beste maanden voor een vakantie in eigen land.

Voor een bijzondere vakantie hoef je niet de landgrenzen over. Sterker nog, er zijn verrassend veel schitterende plekken in Nederland waar je een onvergetelijk weekendje of weekje weg kunt hebben. Zo vind je in de Loonse en Drunense Duinen het op een na grootste stuifzandgebied van West-Europa en in de Groote Peel een internationaal erkend wetland. De Sallandse Heuvelrug is het grootste droge heidegebied van West-Europa en Nationaal Park Weerribben-Wieden vormt het grootste laagveenmoeras van West-Europa.

Noorwegen

Poolvossen spotten in Dovrefjell-Sunndalsfjella park in Noorwegen. Foto: Menno Schaefer

Het nationaal park Dovrefjell-Sunndalsfjella, in het midden van Noorwegen, 
is een van de beste plekken om poolvossen te spotten. Foto: Menno Schaefer

Beste reistijd Noorwegen
De beste reistijd voor Noorwegen is mei t/m augustus. Wie het noorderlicht (aurora borealis) wil zien, kan het best vroeg in het voorjaar of aan het eind van de herfst gaan, al is de intensiteit ook afhankelijk van de zonneactiviteit. Voor de middernachtzon zijn mei, juni en juli de beste maanden.

Noorwegen is vooral een aanrader voor liefhebbers van woeste natuur. Je vindt er steile hellingen, wilde watervallen, visrijke fjorden en kleine dorpjes met houten huizen. Vooral het noorden van Noorwegen is een gebied van extremen: de volgens de overlevering door trollen gehouwen fjorden, de eindeloze toendra van het binnenland en het fameuze licht van de poolcirkel.

Oostenrijk: Kitzbüheler Alpen

Uitzicht op de Grosser Rettenstein in Oostenrijk. Foto: Tim Bilman

Uitzicht op de Grosser Rettenstein, een van de pieken die je vergezellen tijdens de spectaculaire, 
meerdaagse KAT (Kitzbüheler Alpen Trail) Walk in Oostenrijk. Foto: Tim Bilman

Beste reistijd Kitzbüheler Alpen, Oostenrijk
Los van het skiseizoen, is de beste reistijd voor de Oostenrijkse Kitbüheler Alpen mei, juni en september.

Wie weleens in Oostenrijk is gaan skiën, kent de Kitzbüheler Alpen ongetwijfeld. Het massief met de Kreuzjoch als letterlijke en figuurlijke hoogtepunt leent zich echter niet alleen voor een reis in de winter: ook in de zomer is het gebied een walhalla voor actievelingen. De KAT Walk, oftewel de Kitzbüheler Alpen Trail, is een meerdaagse lange-afstandswandeling dwars door de regio. De route is verdeeld over drie, vijf of zes etappes, waarbij je iedere dag in een andere, zelfgekozen accommodatie overnacht op basis van halfpension. Alles is tot in de puntjes verzorgd en je wandelt licht – je bagage wordt elke dag naar de volgende overnachtingsplek gebracht. Zo kun je met volle teugen genieten van al het natuurschoon om je heen, en kun je je aan het eind van de dag verheugen op een goede maaltijd en je eigen bed in een drie- of viersterrenhotel.

Portugal: Madeira

Het Fanal-bos in Portugal. Foto: Karsten Russ

In het Fanal-bos hangt vrijwel altijd mist. In combinatie met de oude fotogenieke laurierbomen maakt 
dat dit deel van Madeira zowel sprookjesachtig als griezelig. Foto: Karsten Russ

Beste reistijd Madeira, Portugal
Reis naar het Portugese eiland Madeira van april t/m juni of september t/m oktober. In november t/m februari regent het relatief veel.

Midden in de Atlantische Oceaan, zo’n zevenhonderd kilometer van het Afrikaanse vasteland, biedt het Portugese eiland Madeira meer dan alleen het zonnige zuiden met hoofdstad Funchal. Pak de auto en ga op ontdekkingstocht. De wegen in de hoge bergen van het eiland zijn op zijn zachtst gezegd bochtig. Negeer de vele tunnels die met EU-geld gebouwd zijn voor het gemak van de locals en toeristen. Neem in plaats daarvan de spectaculaire oude wegen rondom de bergen, waar je prachtig uitzicht hebt over de zee en de kliffen. Tussen 800 en 1300 meter boven de zeespiegel sta je vaak in de mist, regen en harde wind. Rijd tien minuten hoger, dan sta je boven de wolken. Of rijd juist naar beneden naar de kust en geniet van de zon.

Roemenië: Tarcu-gebergte

Overnachten in sfeervolle boomgaarden in Roemenië. Foto: Bill Tanaka

Met dank aan de ngo WeWilder kun je in het Tarcu-gebergte overnachten in sfeervolle boomgaarden, 
waar de bejaarde gastvrouw voor het eten zorgt. Foto: Bill Tanaka

Beste reistijd Tarcu-gebergte, Roemenië
Bezoek het Roemeense Tarcu-gebergte van april t/m september.

Het gebied rond de uitlopers van het West-Roemeense Tarcu-gebergte is een van de weinige plekken in Europa waar je bizons in het wild kunt zien. Omdat er geen hek om het gebied staat, moet je echt op zoek naar de dieren — onder leiding van een ervaren gids die je leert om sporen te vinden en volgen. Speuren naar bizons is slechts een van de activiteiten. Je leert ook over de ecologie van beukenbossen, het insectenleven, hoe beren zich schuilhouden en hoe boeren in de omgeving hun werk doen.

Slowakije

Bystra Lavka-trail in de Hoge Tatra in Slowakije. Foto: Sofie Ceulemans

Volg de Bystra Lavka-trail in de Hoge Tatra in Slowakije en je komt onder andere een waterval 
en prachtige bergmeertjes tegen. Foto: Sofie Ceulemans

Beste reistijd Slowakije
Mei, juni en september zijn de beste reismaanden voor Slowakije. 

Maar liefst veertig procent van Slowakije is bebost en het Centraal-Europese land kan dan ook bogen op fantastische nationale parken. De op een na grootste rivier van Europa, de Donau, baant zich gemoedelijk een weg door het landschap. Wandelaars trekken naar de spectaculaire pieken van de Hoge Tatra, op de grens met Polen.

Spanje: Catalonië

Flamingo's in Catalonië, Spanje. Foto: Sabrina Gaudio

Flamingo’s verzamelen zich in het lage, brakke water van het natuurpark van de Ebrodelta, 
een van de natuurverrassingen van Catalonië. Foto: Sabrina Gaudio

Beste reistijd Catalonië, Spanje
Mei en juni zijn ideaal voor Spaans Catalonië. Er heerst een lekker temperatuurtje en alles is nog fris en groen. In de maanden daarna klimt de temperatuur snel omhoog en wordt het landschap in no time dor, terwijl ook het aantal toeristen drastisch toeneemt.

Elk jaar komen miljoenen bezoekers af op Barcelona en de costas, zonder zich te beseffen dat er, een paar kilometer verder in het binnenland van Catalonië ook fantastische landschappen en attracties liggen. Bezoek bijvoorbeeld stadjes als Prades en Poboleda, het Tempelierskasteel van Miravet en het prachtige klooster in de heuvels bij Aiguamúcia.

Verenigde Staten: Alaska

Een ijsgrot onder de Mendenhallgletsjer in Alaska. Foto: Mark Meyer

Een ijsgrot onder de Mendenhallgletsjer in Alaska lijkt zo uit een fantasyfilm te zijn gerukt. 
Spookachtig licht wordt weerkaatst door het plafond van de glazige kathedraal. Foto: Mark Meyer

Beste reistijd Alaska, Verenigde Staten
De zomer, wanneer het klimaat een vriendelijk gezicht laat zien. In de winter gaan grote delen van de staat zo goed als op slot.

Alaska werd pas in 1959 officieel een Amerikaanse staat, maar Amerika kocht het immense gebied al in 1867 van de Russen voor een bedrag van omgerekend 120 miljoen dollar. Nog altijd kent Alaska sporen van de Russische koloniale tijd terwijl ook de culturen van de verschillende Eskimovolkeren en indianenstammen nog een rol spelen. Alleen al de mix van mensen — inheemse volkeren en eigenheimers uit de rest van de Verenigde Staten — maakt Alaska een intrigerende bestemming. Maar het is vooral het mekka voor avonturiers en liefhebbers van ruige natuur. De landschappen zijn overweldigend, de natuurparken zijn de grootste in de Verenigde Staten, en je krijgt de kans allerlei diersoorten in het wild te zien, van walvissen en orka’s tot grizzlyberen.

Verenigde Staten: Pacific Northwest 

Oregon in de Verenigde Staten. Foto: Benjamin Reed

Het binnenland van de staat Oregon is een combinatie van meren, ravijnen en, 
ten oosten van de Cascades-bergketen, open vlaktes die het Wilde Westen oproepen. Foto: Benjamin Reed

Beste reistijd Pacific Northwest, Verenigde Staten
Bezoek het Amerikaanse noordwesten bij voorkeur in mei, juni en september.

Het hart van het Amerikaanse noordwesten beslaat de staten Oregon en Washington en het noordelijke deel van Californië. Binnen deze drie staten gaan talloze sterk contrasterende werelden schuil; van ongerepte stranden en uitgestrekte redwoods tot actieve vulkanen en zinderende steppes. Aan de kust tref je hightech metropolen als Seattle en Portland, maar ook afgelegen dorpjes die al generaties in het teken staan van bosbouw en visserij. In het binnenland wachten nog bonafide ranchers en cowboys. Dwars door het gebied, van noord naar zuid, loopt de Cascades-bergketen die deze werelden van elkaar scheidt, evenals de befaamde U.S. Highway 101, die garant staat voor een onvergetelijke roadtrip. 

Zambia

Olifant in South Luangwa National Park. Foto: Michael Dehaspe

Deze olifant in South Luangwa National Park besproeit zichzelf met modder om insectenbeten te voorkomen. 
Als de modder opdroogt ontstaat een beschermende laag. Foto: Michael Dehaspe

Beste reistijd Zambia
Het zijn de iets koelere maanden mei tot september waarin het volop genieten is van je reis door Zambia.

Wie op safari wil, denkt niet in eerst instantie aan Zambia. Dat is onterecht. Het land, dat op een gigantische vlakte op duizend meter hoogte ligt, barst van de natuurreservaten vol groot wild en vogels. En het grote voordeel is dat er relatief weinig bezoekers komen. Je hoeft bij wijze van spreken niet in de file te staan om van dichtbij naar luipaarden of buffels te kijken. Een andere must: de Victoriawatervallen, een van de grootste en spectaculairste watervallen ter wereld.

Ben je benieuwd naar de beste bestemmingen voor andere maanden van het jaar? Bekijk dan de themapagina Beste reistijd wereldwijd of bestel de Columbus Reisplanner.

Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!